-
Σε οποιαδήποτε μελέτη κυκλοφοριακής ροής ή μελέτη μετακίνησης , τα ταξί , θεωρούνται ένα επίπεδο πάνω από τα επιβατικά οχήματα, που αν επιβάλλονταν ποτέ η απαγόρευση εισόδου σε δαχτύλιους χωρίς επιβάτες και στα ιδιωτικά , ο διαχωρισμός αυτός θα χάνονταν. Ο λόγος προφανής , δε μας νοιάζει πόσες κούρσες θα κάνουν , μας νοιάζει το μεταφορικό έργο.
Η αττική έχει τεράστια προβλήματα και δισεπίλυτα πλέον στο μεταφορικό έργο. Αποφάσεις λαμβάνονταν είτε μεμονωμένα , είτε χωρίς κεντρικό σχεδιασμό είτε χωρίς μακροπρόθεσμες προβλέψεις. Αυτό μπορεί να συνέβαινε για διάφορους λόγους , από αδιαφορία εώς πολιτικές μικροσκοπιμότητες και επιχειρηματικά συμφέροντα και ότι άλλο θέλεις. Μόνο το μετρό μπορεί να σώσει πλέον αυτή την πόλη , στα σοβαρά.
Τα λεωφορεία, π.χ, τεράστιο πρόβλημα η ηλικία τους και οι ρύποι τους. Κάτι όμως που συμβάλλει σε τεράστιο βαθμό , στη χαμηλή στάθμη εξυπηρέτησής τους , είναι η παρανομία των δρόμων. Μελέτες επί μελετών για λεωφοριολωρίδες για έξυπνες στάσεις και ότι θες και στην πράξη το λεωφορείο θα κολλήσει στη γωνία του παρκαρισμένου, στη στάση του φορτηγού διανομής , στην καταπάτηση της λεοφωριολωρίδας γιατί την λωρίδα κίνησης επιβατικών την έχουν κάνει χώρο στάθμευσης κ.λπ. ωραία και καθημερινά.
Κοινώς , αφού οι παραβάσεις δε θα μειωθούν ποτέ και για αυτό το λόγο το μέσο δεν είναι ελκυστικό αλλά απλά λύση ανάγκης , τουλάχιστον κάντε τα ηλεκτρικά , μηδενικών ρύπων και ότι άλλο θέλεις. Στην πράξη το δρομολόγιο ενός λεωφορείου , μπορεί να ξεπεράσει το 100% του αναμενόμενου χρόνου του , λόγω των παραβάσεων , χρόνος που συνεχώς θα ρυπαίνει ( για να είμαστε και εντός θέματος) . Τα δεδομένα υπαρκτά , από γενεές και γενεές φοιτητών πολυτεχνείου , που είχαμε ως υποχρέωση την εργαστηριακή συλλογή δεδομένων για τον ΟΑΣΑ.
-
Αυτό μάλλον ταιριάζει εδώ, αν δεν έχει αναφερθεί ήδη...
Τέλος τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία -Οι απαγορεύσεις στη μεταφορά
Με αφορμή το ναυάγιο του Felicity Ace, μια ναυτιλιακή εταιρεία προχωρά επίσημα στην απαγόρευση μεταφοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω του στόλου της.Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε το ναυάγιο του οχηματαγωγού πλοίου Felicity Ace, το οποίο βυθίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό και παρέσυρε βυθό σχεδόν 4.000 οχήματα λόγω πυρκαγιάς βρήκαν ακόμη περισσότερο έδαφος με νέες αποφάσεις να περνούν και σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια μεταφέροντας και επιβάτες.
...
https://www.carandmotor.gr/nea/telos-ta-ilektrika-aytokinita-sta-ploia -
@storm said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Με αφορμή το ναυάγιο του Felicity Ace, μια ναυτιλιακή εταιρεία προχωρά επίσημα στην απαγόρευση μεταφοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω του στόλου της.Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε το ναυάγιο του οχηματαγωγού πλοίου Felicity Ace, το οποίο βυθίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό και παρέσυρε βυθό σχεδόν 4.000 οχήματα λόγω πυρκαγιάς βρήκαν ακόμη περισσότερο έδαφος με νέες αποφάσεις να περνούν και σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια μεταφέροντας και επιβάτες.
...
https://www.carandmotor.gr/nea/telos-ta-ilektrika-aytokinita-sta-ploiaμιση αλήθεια (μια εταιρεια και οχι όλες ) -> Ψεμα στο συνολο της ειδησης
μια εταιρεια , όμως ο τιτλος ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
αυθαιρετη γενικευση , clickbaitΛογος που δεν δεχεται ηλεκτρικα στα πλοια της , συμφωνα με τα λεγομενα της ιδιας της εταιρειας
-
This is a pure safety assessment, and the conclusion of the risk analysis shows that a possible fire in fossil vehicles will be able to be handled by the systems and the crew we have on board, explains managing director Bent Martini.
-
A possible fire in electric, hybrid or hydrogen cars will require external rescue efforts and could put people on board and the ships at risk. We take security seriously, and this is naturally a risk we are not willing to take under any circumstances.
Δηλαδη σε ενδεχομενο φωτιας σε ηλεκτρικο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ
Οι άλλες εταιρειες ανταγωνιστικες στα ιδια δρομολογια συνεχιζουν κανονικα , καποιοι και με φουλ ηλεκτρικα πλοια
-
-
@taxidiwtis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
...
https://www.carandmotor.gr/nea/telos-ta-ilektrika-aytokinita-sta-ploiaμιση αλήθεια (μια εταιρεια και οχι όλες ) -> Ψεμα στο συνολο της ειδησης
μια εταιρεια , όμως ο τιτλος ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
αυθαιρετη γενικευση , clickbaitΛογος που δεν δεχεται ηλεκτρικα στα πλοια της , συμφωνα με τα λεγομενα της ιδιας της εταιρειας
-
This is a pure safety assessment, and the conclusion of the risk analysis shows that a possible fire in fossil vehicles will be able to be handled by the systems and the crew we have on board, explains managing director Bent Martini.
-
A possible fire in electric, hybrid or hydrogen cars will require external rescue efforts and could put people on board and the ships at risk. We take security seriously, and this is naturally a risk we are not willing to take under any circumstances.
Δηλαδη σε ενδεχομενο φωτιας σε ηλεκτρικο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ
Οι άλλες εταιρειες ανταγωνιστικες στα ιδια δρομολογια συνεχιζουν κανονικα , καποιοι και με φουλ ηλεκτρικα πλοια
κανεις λαθος που ασχολιεσαι....
μπορει οχι ο καταιγις που ειναι στα παπακια του, αλλα το συνολο οσων τσιμπανε με τετοιες ειδησεις ειναι γιατι θελουν να τσιμπησουν μια και νοιωθουν το θερμικοπαπαρι τους να απαξιωνεται. -
-
Εγώ τα διάβασα και εδώ:
https://cartalk.gr/norvigiki-naftiliaki-apagorevei-ilektrokinita-logo-fotias/υ.γ. στα bloomberg δεν μπαίνω. Είμαι πλεμπαίος. Δεν έχω φράγκα για συνδρομές.
-
Εγώ τα διάβασα και εδώ:
https://cartalk.gr/norvigiki-naftiliaki-apagorevei-ilektrokinita-logo-fotias/υ.γ. στα bloomberg δεν μπαίνω. Είμαι πλεμπαίος. Δεν έχω φράγκα για συνδρομές.
η αναφορα παραπανω ηταν
'Τέλος τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία -Οι απαγορεύσεις στη μεταφορά'
ομως ο ντιμσαβα ειναι προσεκτικος ακομη και στο link και αναφερει ξεκαθαρα 'νορβηγικη ναυτιλιακη'.
-
Κόπι-Πάστε έκανα που λένε και οι αριστεροί. Δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Βαριόμουν.
-
Προφανώς αυτού του είδους οι απαγορεύσεις θα έρθουν από εκεί που είναι mainstream τα ηλεκτρικά, να πάρουν εδώ τέτοια απαγόρευση για 1 αυτοκίνητο ανά 500 δρομολόγια πλοίου;!
Κατά τα άλλα επειδή την διάβασα και εγώ από Νορβηγικά μέσα, αν πιάσει τέτοια μπαταρία φωτιά σε πλοίο είναι μέχρι στιγμής αδύνατο να κατασβεστει, οπότε από το να διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές/φορτίο/το πλοίο τους, πήραν αυτήν την αυστηρή απόφαση μετά από ΕΡΕΥΝΑ, και όχι ότι νομίζει ο κάθε τυχάρπαστος σαν εμάς εδώ.
Εκεί είναι πολιτισμένοι άνθρωποι, δεν περιμένουν να καουν 200 άτομα για να πάρουν μία απόφαση.
Επίσης αφορά ακόμη και τα hybrid..
Επίσης διαβάζαμε ότι απαγορεύουν ηλεκτρικά σε υπόγεια πάρκινγκ για τον ίδιο λόγο. Έχουμε πολλά να δούμε ακόμη.
-
@panick-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν με καταλαβες. Ειναι δεδομενο οτι κυκλοφορουν 1.000 τοσα λεωφορεια και αρκετες 100δες φορτηγα οπως και 15.000 ταξι.
Αυτα ειναι δημοσιας χρησης που σημαινει οτι κυκλοφορουν ολη μερα.
Απο εκει πρεπει να ξεκινησουμε για να βελτιωσουμε την ποιοτητα του αερα στις πολεις.
Αν εκσυγχρονιστουν αυτα και πυκνωσουν οι διαδρομες των ΜΜΜ, τοτε μπορουν να επιβληθουν περιορισμοι στην κινηση των ΙΧ ( η ταση ειναι να αποκλειστουν ολα τα ΙΧ απο τα κεντρα των πολεων στην Ευρωπη χωρις διακρισεις λογω κινητηρα ).
Τοτε θα εχει νοημα η μικροκινητικοτητα των ηλεκτρικων που θα κυκλοφορουν σε πεζοδρομους και ποδηλατοδρομους στην πολη με ανεση και ασφαλεια.
Ειναι οπως διαβαζα καποτε για το νερο και τις εκκλησεις της πολιτειας για οικονομια, πανε χρονια βεβαια. Τοτε εμαθα οτι το 90% του ποσιμου νερου παει στην βιομηχανια / αγροτικη και κτηνοτροφικη παραγωγη και μονο το 10% στην καταναλωση. Δηλαδη οση οικονομια και να καναμε το οφελος θα ηταν κλασμα του 10%, αστειο πραγματικα
Δεν έχω κάποια αντίρρηση σε αυτά που λες.
Εγώ όμως έχω μια άλλη οπτική.
Μέχρι να συμβεί αυτό που περιγράφεις, υπάρχει ένα μεσοδιάστημα σε αυτό λοιπόν το μεσοδιάστημα ο αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορούν ειναι η εξαρτημένη μεταβλητή που λένε.
Δεν κυκλοφορούν τα οχήματα μόνα τους εάν δεν εξυπηρετούν μια ανάγκη. Το ότι κυκλοφορούν συνεχώς κάθε μέρα σημαίνει ότι εξυπηρετούν συνεχώς και κάθε μέρα μια ανάγκη μετακίνησης των χρηστών τους. Εάν δεν υπάρχουν αυτά τα λεωφορεία ο κόσμος θα βρει άλλον τρόπο μετακίνησης. Δεν θα σταματήσει η μετακίνησης τους και η οικονομική δραστηριότητα. Το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό του ιχ, ενοικίασης αυτοκινήτων, αυτά καινούργια που δεν είναι ταξί αλλά τα καλείς μέσω εφαρμογής-δεν θυμάμαι πως λεγονται-, τα ταξί κτλ
Οπότε, όταν κρίνουμε την ρύπανση από το μίγμα των μεταφορικών μέσων, πρέπει να τα εξετάσουμε πρωτα υπό το πρίσμα των συνολικών μετακινήσεων των χρηστών τους.
-
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Προφανώς αυτού του είδους οι απαγορεύσεις θα έρθουν από εκεί που είναι mainstream τα ηλεκτρικά, να πάρουν εδώ τέτοια απαγόρευση για 1 αυτοκίνητο ανά 500 δρομολόγια πλοίου;!
Κατά τα άλλα επειδή την διάβασα και εγώ από Νορβηγικά μέσα, αν πιάσει τέτοια μπαταρία φωτιά σε πλοίο είναι μέχρι στιγμής αδύνατο να κατασβεστει, οπότε από το να διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές/φορτίο/το πλοίο τους, πήραν αυτήν την αυστηρή απόφαση μετά από ΕΡΕΥΝΑ, και όχι ότι νομίζει ο κάθε τυχάρπαστος σαν εμάς εδώ.
Εκεί είναι πολιτισμένοι άνθρωποι, δεν περιμένουν να καουν 200 άτομα για να πάρουν μία απόφαση.
Επίσης διαβάζαμε ότι απαγορεύουν ηλεκτρικά σε υπόγεια πάρκινγκ για τον ίδιο λόγο. Έχουμε πολλά να δούμε ακόμη.
Νομίζω το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, θα εξαρτηθεί από τη βούληση των μεγάλων ασφαλιστικών.
-
@manast said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Νομίζω το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, θα εξαρτηθεί από τη βούληση των μεγάλων ασφαλιστικών.
Σίγουρα, το παιχνίδι τώρα ξεκινάει, έχουν βγει πολλές έρευνες που λένε ότι δεν υπάρχουν οι γνώσεις ακόμη και στην πυροσβεστική στην κατάσβεση τέτοιων φωτιών, στη συγκεκριμένη λέει ότι ένα αυτοκίνητο θέλει 11 τόνους (αντί για 2) για να σβήσει, σε κάποια γκαράζ Καλιφόρνια δεν επιτρέπεται να παρκάρεις σε υπόγειο πάρκινγκ, κάπου αλλού αφήνουν απόσταση από όσα φορτίζουν, είναι οι απαρχές, θα γίνει χαμός την επόμενη δεκαετία μέχρι να στανταροποιηθουν τα πάντα σε όλα τα επίπεδα..
Και οι συγκεκριμένοι δεν νομίζω να το έκαναν για ανθρωπιστικούς λόγους.. μάλλον έβγαλαν κάποιο συμπέρασμα ότι καλύτερα να έχουμε χάσουρα από τη μεταφορά των αυτοκινήτων, παρά να πληρώσουμε αποζημιώσεις...
-
Έχουν πάρει φωτιά και μπαταρίες LiPo σε αεροδρόμια.
-
https://www.carandmotor.gr/nea/ilektrika-peripolika-den-mporoyn-fortisoyn
Περιμένω τέτοια να γίνουν διάφορα στην Ελλαδαρα τα αμέσως επόμενα χρόνια!
-
https://www.carandmotor.gr/new-mobility/neo-ilektriko-honda-cub-e-800-eyro-timi
Αυτή είναι η άμεση προοπτική της ηλεκτροκίνησης.
H επανάσταση δεν θα έρθει από μηχανές 25.000 και Tesla 40.000, αλλά από e-Cub 1.000€ και Ami 7.000€>
-
Ε μας επριξες με το παπάκι. Βρέχει χριστιανέ μου!
Από την άλλη θαμου πεις παπάκι είναι και παπι γίνεσαι με τη βροχή.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ε μας επριξες με το παπάκι. Βρέχει χριστιανέ μου!
Από την άλλη θαμου πεις παπάκι είναι και παπι γίνεσαι με τη βροχή.
Έχει και Dax!
Δεν είναι τυχαίο που οι κορυφαίοι ξεκινάνε από χαμηλά..
Υπάρχει και η Zero που είναι η Tesla των δικύκλων, αλλά με 20-25.000 δεν λέει και πολύ..
Κάτι τέτοιες εκδόσεις θα βάλουν την ηλεκτροκίνηση στα σπίτια όλων μας. Τα λέω και στα αντίστοιχα νήματα.
-
Αν βολεύει η φόρτιση του γιατί όχι;
Το θέμα είναι να έχεις χώρο να το φορτιζεις.
Είδα παλιά και μια super soco. Cafe racer. Πανέμορφο μηχανάκι.
Δες έργο τέχνης
https://www.e-motionsharing.it/prodotto/super-soco-tc-wanderer/
Είναι αργουτσικα όμως.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν βολεύει η φόρτιση του γιατί όχι;
Το θέμα είναι να έχεις χώρο να το φορτιζεις.
Είδα παλιά και μια super soco. Cafe racer. Πανέμορφο μηχανάκι.
Δες έργο τέχνης
https://www.e-motionsharing.it/prodotto/super-soco-tc-wanderer/
Είναι αργουτσικα όμως.
Η Super Soco είναι από τις πολύ μεγάλες,
Αυτό είναι το best sellers τους, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία έχουν ολόκληρους στόλους εταιρείες delivery κ.αΤο πλεονέκτημα στα ηλεκτρικά scooter είναι ότι σχετικά εύκολα παίρνεις την μπαταρία στο σπίτι ή το γραφείο.. έτσι χάνει και μεγάλο ποσοστό της αξίας του το υπόλοιπο όχημα ώστε δεν αξίζει να το κλέψει κάποιος..
Υπάρχουν οι μετακινούμενες σαν βαλίτσες με ροδάκια της Silence/Seat (αυτή είναι σαν 2 μαζί), και στα άλλα από 10-20 κιλά που τις βγάζεις με χερούλι και τις κουβαλάς (1 ή 2, ανάλογα.. επίσης μπορεί να είσαι με την μία, και η άλλη να φορτίζει σπίτι και να αλλάζεις μέσα στην μέρα ή την επόμενη).
-
Μου έκανε πολλή εντύπωση που ο Musk δήλωσε ότι ο μεγάλος αντίπαλος της Tesla θα έρθει από την Κίνα κι όχι τους παραδοσιακούς κατασκευαστές.
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μου έκανε πολλή εντύπωση που ο Musk δήλωσε ότι ο μεγάλος αντίπαλος της Tesla θα έρθει από την Κίνα κι όχι τους παραδοσιακούς κατασκευαστές.
Όλοι φοβούνται την Κίνα, οι Κινέζοι είναι ήδη εδώ..και οι δηλώσεις του Ταβαρες παρόμοιες ήταν..
Βασικά η Tesla έπαιζε για πολλά χρόνια μόνη της, είχε το 80% μίας πολύ μικρής αγοράς, τα τελευταία χρόνια μεγάλωσε πολύ παράλληλα με την αγορά που μεγάλωνε, αλλά ξαφνικά θα έχει τους Κινέζους που ήδη έχουν τα προϊόντα απλά θα τα εξαγάγουν, και οι παραδοσιακοί παίχτες που θα αποκτήσουν όλοι μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες πολύ σύντομα..
Μάλλον το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της Tesla θα είναι οι φορτιστές της, τουλάχιστον για αρχή, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν θα προσφέρουν κάποια εναλλακτική οι Γερμανοί, ή οι Stellantαιοι.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης