-
https://www.newsauto.gr/news/sok-sto-30-i-nothia-sta-kafsima/
"Τα διυλιστήρια τριπλασίασαν το περιθώριο κέρδους τους"
Κλεβουν ολοι λαθρεμποροι, βενζινοπωλες, διυΛΗΣΤΗΡΙΑ, κρατος με το φορο.
Στο ρευμα αφηστε το, αλλα κολπα με τιμη αναφορας αυτη του ακριβοτερου προμηθευτη ρευματος.Κοροιδο...ενταξει
που ελεγε και ενα παλιο τραγουδι -
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ένα από τα κύρια σημεία προώθησης των ηλεκτρικών, το δήθεν χαμηλό κόστος μετακίνησης της ηλεκτροκίνησης.
Άλλο πράγμα το μάρκετινγκ και άλλο η πραγματικότητα. Όταν θέλουν να προωθήσουν κάτι θα πούν ότι μπούρδα υπάρχει, γνωστό αυτό. Η μετακίνηση εχει χαμηλό κόστος με ένα ηλεκτρικό, υπό συνθήκες όμως. Αυτό που δεν χωράει αμφισβήτηση είναι η ανωτερη μορφή μετακίνησης με πολύ χαμηλότερο κόστος κτήσης.
Όσα γράφεις στο τέλος,είναι ακριβώς μια έκφραση μάρκετινγκ,που αρχικά κριτικάρεις!
Μοναδικό....... -
@ggab said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όσα γράφεις στο τέλος,είναι ακριβώς μια έκφραση μάρκετινγκ,που αρχικά κριτικάρεις!
Μοναδικό.......Καμία σχέση....αρκεί να οδηγήσεις ένα καλό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μέχρι να το κάνεις αυτό θα σου φαίνεται μάρκετινγκ όπως και εμένα μου φαινόταν.
-
Εγώ ξέρω πως χωρίς επιδότηση η Τατα βγάζει ωραίο ηλεκτρικό suv, ψηλομικρο στα 22.000 ευρώ. Και στα κρας τεστ τα πάει εξαιρετικά.
Αυτό να ερχόταν με 26.000 ευρώ μείον τα 9500 ευρώ. Ορίστε, όλοι θα είχαν για δεύτερο ηλεκτρικό suv.
Υ.γ Όσοι έχουν χώρο φορτισης, εννοείται
-
@ggab said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μοναδικό.......Καμία σχέση....αρκεί να οδηγήσεις ένα καλό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μέχρι να το κάνεις αυτό θα σου φαίνεται μάρκετινγκ όπως και εμένα μου φαινόταν.
Υπερβάλλεις!
Εχω οδηγήσει μεταξύ άλλων και το iX...
Δεν μου άρεσε ή για να ειμαι ακριβής δεν βρήκα κατι που να το ζηλέψω οδηγικά από ένα αντιστοιχο θερμικό.
Το αμαξι ήταν τουμπανο βεβαια αλλά ειδικά στο mode για εντονο recuperation το θεώρησα και επικίνδυνο ..... απορώ πως συζητάνε για one pedal
Αυτά είναι για τα συγκρουόμενα στα λούνα παρκΕντελώς HYPE η όλη φάση!
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εγώ ξέρω πως χωρίς επιδότηση η Τατα βγάζει ωραίο ηλεκτρικό suv, ψηλομικρο στα 22.000 ευρώ. Και στα κρας τεστ τα πάει εξαιρετικά.
Αυτό να ερχόταν με 26.000 ευρώ μείον τα 9500 ευρώ. Ορίστε, όλοι θα είχαν για δεύτερο ηλεκτρικό suv.
Υ.γ Όσοι έχουν χώρο φορτισης, εννοείται
Και ξαφνικά τα ινδικά ΤΑΤΑ και κάποια κινέζικα,έγιναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σε ασφάλεια,στήσιμο,ποιότητα,επιδόσεις και τα λιμπιζόμαστε.
Φαντάζομαι ότι το ίδιο αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα θα είναι χάλια!!!!! -
Με τι εξοπλισμό ασφαλείας θα μπορούσε να έρθει στην Ευρώπη είναι ένα θέμα , σίγουρα δηλαδή με το πακέτο με τους 6 αερόσακους, εκεί βγαίνει ως έξτρα το πακέτο αυτό, αλλά γενικά το πρόσεξαν ως πλατφόρμα και με ζώνες παραμόρφωσης κτλ, δεν είναι σαν τα υπόλοιπα πολύ φθηνα που έχουν πολύ κακά αποτελέσματα στα τεστς.
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Υπερβάλλεις!
Εχω οδηγήσει μεταξύ άλλων και το iX...
Δεν μου άρεσε ή για να ειμαι ακριβής δεν βρήκα κατι που να το ζηλέψω οδηγικά από ένα αντιστοιχο θερμικό.
Το αμαξι ήταν τουμπανο βεβαια αλλά ειδικά στο mode για εντονο recuperation το θεώρησα και επικίνδυνο ..... απορώ πως συζητάνε για one pedalΔιαφωνώ....ειδικά στα καλά (από ιΧ δεν έχω εμπειρία). Τώρα ειδικά για το one pedal το θεωρώ από τα μεγαλυτερα πλεονεκτήματα και το έχω γράψει ότι το βρίσκω βλακεία που δεν το έχει η Κορόλα....απίστευτα χρήσιμο. Στην i3 που την είχα ΣΚ ειναι ζήτημα εαν πάτησα φρένο 3-4 φορές. Πήγα από Αγ. Παρασκευή στον Σπανό χωρίς να πατήσω φρένο 1 φορά.
Οπότε έχω τελείως διαφορετική άποψη (όπως και τόσοι ιδιοκτήτες), οτι εαν οδηγήσει σοβαρό ηλεκτρικό δεν ξαναγυρνάς σε θερμικό. Ειναι όπως το αυτόματο με το χειροκίνητο. Είναι πολύ ανώτερη μορφή μετακίνησης.
-
Είναι ζήτημα αν πάτησε λέει φρένο 3-4 φορές. Και μας βάζει φώτο της i3 διαλυμένη χωρίς προφυλακτήρα, φώτα κτλ.
-
-
Μέγαρα - Αρκτικός Κύκλος σε 5 ημέρες με ηλεκτρικό αυτοκίνητο!
https://www.facebook.com/100013837664136/videos/pcb.387404406646837/1408965682906077Και εμείς συζητάμε εαν μπορούμε να παμε μέχρι τον Βόλο. Η ηλεκτροκίνηση ήρθε για να μείνει ευτυχώς!
-
Ανέκδοτο ρε Φάνη να έχεις δώσει ένα νεφρό για να πάρεις το αμάξι και να συζητάμε αν μπορεί να ξεμυτίσει.
Και βέβαια μπορεί να πάει όπου θέλει , ο χρόνος και η οργάνωση του ταξιδιού με βάση τις τωρινές συνθήκες είναι το θέμα . -
@yem said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ανέκδοτο ρε Φάνη να έχεις δώσει ένα νεφρό για να πάρεις το αμάξι και να συζητάμε αν μπορεί να ξεμυτίσει.
-
Διαφωνώ στο νεφρό, γιατί για να πάρεις αντίστοιχο θερμικό θές τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα, οπότε από αυτή την άποψη μάλλον φτηνό είναι!!
-
Το συζητάμε, γιατί το βρήκα ενδιαφέρον ως εγχείρημα, όταν ακόμα συζητάμε εαν μπορεί ένα ηλεκτρικό (της προκοπής) να πάει Βόλο ή Θεσσαλονίκη και το κάνουμε μείζον θέμα.
-
-
Σωστά αναφέρεις το θερμικό και όντως δεν υπάρχει σύγκριση , εγώ αναφέρομαι καθαρά στην τιμή !
Ωραία εκδρομή έκανε ο φίλος πάντως θα κάτσω μετά να δω όλα τα βιντεάκια του ! -
- Διαφωνώ στο νεφρό, γιατί για να πάρεις αντίστοιχο θερμικό θές τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα, οπότε από αυτή την άποψη μάλλον φτηνό είναι!!
ναι, αλλα οι αγοραστες συνηθως δεν λενε "θελω επιδοσεις Μ3, τι να αγορασω;", λενε "διαθετω ΧΧΧ €, τι μπορω να αγορασω με αυτα;".
αυτη τη στιγμη λειπουν ηλεκτρικα στην μικρο-μεσαια κατηγορια των 20-30Κ. Το οποιο δεν ειναι βεβαια παραδοξο γιατι οι αλλαγες ερχονται απο πανω προς τα κανω. Επισης μην ξεχναμε πως οι επιδοτησεις θα σταματησουν καποια στιγμη.
-
Σωστά αναφέρεις το θερμικό και όντως δεν υπάρχει σύγκριση , εγώ αναφέρομαι καθαρά στην τιμή !
Η τιμή ναι, είναι ακριβό αυτοκίνητο, αλλά φτηνό σε σχέση με το τι προσφέρει.
-
@spiros-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ναι, αλλα οι αγοραστες συνηθως δεν λενε "θελω επιδοσεις Μ3, τι να αγορασω;", λενε "διαθετω ΧΧΧ €, τι μπορω να αγορασω με αυτα;".
Έχεις ένα δίκιο - για την πλειοψηφία - γιατί υπάρχουν και αγοραστές που αγοράζουν με βάση τις επιδόσεις.
Ακόμα και έτσι όμως, όταν κάποιος πεί "έχω €50-60.000, να πάρω ένα Τέσλα φουλ εξοπλισμένο και με επιδόσεις Μ3 ή μια BMW 320/Audi A4/MB C200 με βασικό εξοπλισμό και επιδόσεις Carina E"? τότε η απόφαση είναι αρκετά εύκολη, εφόσον υπάρχει δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι.
-
Μέγαρα - Αρκτικός Κύκλος σε 5 ημέρες με ηλεκτρικό αυτοκίνητο!
https://www.facebook.com/100013837664136/videos/pcb.387404406646837/1408965682906077Και εμείς συζητάμε εαν μπορούμε να παμε μέχρι τον Βόλο. Η ηλεκτροκίνηση ήρθε για να μείνει ευτυχώς!
Και με τα πόδια μπορείς να πας στον Βόλο.
Δεν είπε κανείς ότι δεν μπορείς να πας αλλά αν έχεις όρεξη να σταματήσεις να φορτίσεις , να ψάξεις κατάλυμα σύμφωνα με το αν έχει φορτιστή , να μπορείς να φορτίσεις σπίτι σου.Και ο φίλος που έκανε το ταξίδι έβαζε κουβέρτες για να το φορτίσει λόγω της θερμοκρασίας, αν αυτό πιστεύεις ότι διευκολύνει την καθημερινότητα τότε πάω πάσο.
-
@tsofras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και ο φίλος που έκανε το ταξίδι έβαζε κουβέρτες για να το φορτίσει λόγω της θερμοκρασίας, αν αυτό πιστεύεις ότι διευκολύνει την καθημερινότητα τότε πάω πάσο.
Διάβασα ότι φόρτιζε σε πρίζες που τις έχουν για κουβέρτες για τα θερμικά. Σε κάθε περίπτωση η καθημερινότητα μας δεν είναι στον αρκτικό κύκλο, άρα άκυρο αυτό το επιχείρημα. Η καθημερινότητα είναι σπίτι-γραφειο-σχολείο κλπ. άρα άνετα βγάζεις 1 εβδομάδα με 1 φόρτιση.
-
@tsofras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και ο φίλος που έκανε το ταξίδι έβαζε κουβέρτες για να το φορτίσει λόγω της θερμοκρασίας, αν αυτό πιστεύεις ότι διευκολύνει την καθημερινότητα τότε πάω πάσο.
Διάβασα ότι φόρτιζε σε πρίζες που τις έχουν για κουβέρτες για τα θερμικά. Σε κάθε περίπτωση η καθημερινότητα μας δεν είναι στον αρκτικό κύκλο, άρα άκυρο αυτό το επιχείρημα. Η καθημερινότητα είναι σπίτι-γραφειο-σχολείο κλπ. άρα άνετα βγάζεις 1 εβδομάδα με 1 φόρτιση.
Άκυρο το επιχείρημα για τις κουβέρτες στον Αρκτικό κύκλο . Σωστό το επιχείρημα για τον Αρκτικό κύκλο εφόσον ήθελες να προωθήσεις την ηλεκτροκίνηση και να μας πεις ότι εμείς ακόμη συζητάμε για τον Βόλο .
Συγνώμη Φάνη , δεν σε γνωρίζω προσωπικά αλλά σε κάθε ποστ σου διακρίνω απλά ότι θέλεις τα δικά σου γραφόμενα να ισχύουν , είτε είναι για κιβώτιο , είτε είναι για toyota είτε είναι για ηλεκτροκίνηση.
Κοινώς ότι άποψη εκφράζεις εσύ είναι σωστή και ακυρώνεις τις υπόλοιπες κατ επιλογήν
Για αυτό μετανιώνω όποτε μπαίνω στον κόπο να γράψω κάτι, καλό καλοκαίρι σε όλους
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης