-
@tkin73 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ποιος περιμένει κάτι καλύτερο στην Ελλάδα;
https://www.carandmotor.gr/nea/nea-mastiga-kleboyn-fortistes-aytokiniton-binteo
τα γρ'αφω εδω και μηνες στο νημα! η χαρα του γύφτου και οχι μονο!!! παρτυ θα γινει στην ελλαδα αν εξαπλωθει η ηλεκτροκινηση την μια μερα θα τα εγκαθιστουν και το βραδυ θα τα ξηλωνουν!! ή θα πρέπει να παρεις τοσες προφυλαξεις σε θωρακιση απο τους κλεφτες που τα ηδη υψηλα κοστη θα αυξηθουν και αλλο... να μην μιλησουμε για τις ζημιες που θα κανουν στα υποφορτιση αμαξια...
Σε βλέπω λίγο υπερβολικό.... Και στην τελική βάζεις στην πυλωτή τον φορτιστή του βάζεις ένα αλουμίνιο κάλυμμα με κλειδαριά και καθάρισες. Για τις ζημίες στο αμάξι δεν σε κατάλαβα τι εννοείς.
-
Καλά εντάξει....
Ρε συ θα πάρει όλη τη κολώνα της πολυκατοικίας αν θέλει να το κλέψει....τι λέμε τώρα?
Μόνο κλειστό παρκιγκ με γκαραζοπορτα. Πόσοι έχουν; Όσοι έχετε τυχεροί. -
Εδώ κλέβουν από πολυκατοικίες τις σωληνώσεις του φυσικού αερίου.... τι λέτε για προστασία στην πυλωτή...
-
Δύο φορές είδα εγώ στην πυλωτη μου και τον σταμάτησα και τον ρωτούσα τι δουλειά έχει εδώ και μου είπε πως έκοβε δρόμο....από τις πρασιες.
Του είπα κάτσε να πάρω την αστυνομία να σε βοηθήσει να βρεις και άλλα μονοπάτια και έφυγε βρίζοντας. Και τις δύο φορές εγώ τον πέτυχα.
Μια άλλη φορά μια κυρία της ίδια κοινωνικής ομάδας κατουρουσε και με κοίταζε εκεί που έπαιζαν τα παιδάκια.Άλλη μια ένας άλλος μεσήλικας κατουρουσε αναμεσα από τα αμάξια και με κοίταζε.
Αυτός δεν ήταν από την κοινωνική ομάδα. Μου είπε έχει θέμα με τον προστάτη.
Μια άλλη φορά ένας μανίακος κυνηγούσε ανθρώπους στη γειτονιά...
Και θα βάλω εγώ φορτιστή στην πυλωτη και 50.000 ηλεκτρικό;...χαχαχα
Αρχίζω και πιστεύω πως παίζω σε τηλεπαιχνίδι και ανεβαίνω πίστες με τον κάθε τρελό που μου παρουσιάζουν.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δύο φορές είδα εγώ στην πυλωτη μου και τον σταμάτησα και τον ρωτούσα τι δουλειά έχει εδώ και μου είπε πως έκοβε δρόμο....από τις πρασιες.
Αφού η Αστυνομία δεν κάνει τίποτα....δεν την αφήνουν βασικά. Και όταν κάνει το δικαστικό σύστημα είναι τέτοιο που σε 24 ώρες είναι πάλι έξω. Όσο οι νόμοι είναι χαλαροί και κυρίως δεν εφαρμόζονται, χώρα δεν πρόκειται να γίνουμε. Θα μείνουμε ένα απέραντο μπ@ρδελο.
-
Αυτό που τους αφήνουν το έχω πει και εγώ. Έχω γνωστούς αστυνομικούς, και έτσι στα καφέ που πίναμε μας έλεγαν ιστορίες. Το τι γίνεται δεν το παει το μυαλό σου. Ο κόσμος είναι θεομουρλος... Με κοροϊδεύουν ότι είμαι τελείως στην κοσμαρα μου με πεταλουδοτσες κτλ Παντού παραβάτες και κλέφτες, τους βγάζουν την επόμενη και μετά τους ξαναπιάνουν. Η πλάκα είναι ότι γνωρίζονται μεταξύ τους με τα μικρά ονόματα από τις τόσες φορές που τους πιάνουν.
Δεν ξέρω κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτό το στάδιο.Ανθρωπια είναι να βγάλεις έξω εναν που έκλεψε ένα ψωμί. Αυτόν που ληστεύει για επαγγελμα, ε δεν είναι ανθρωπιά.
-
Δηλαδή δεν μπορούσε να εφαρμοστεί κάποιος έλεγχος στις εταιρείες που αγοράζουν τα μέταλλα και διακινούν το σκραπ;
Στις άλλες χώρες δεν κλέβουν έτσι οι γύφτοι, επειδή φοβούνται την Αστυνομία;
Και οι λαθρέμποροι καυσίμων δεν τα πουλάνε επειδή έχουν σέβας την Αστυνομία;
Κου λου που, κου λου που... -
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και οι λαθρέμποροι καυσίμων δεν τα πουλάνε επειδή έχουν σέβας την Αστυνομία;Σε όλες τις χώρες που κάτι γίνεται σε θέμα παρανομία, συμβαίνει γιατί ο κόσμος φοβάται τις συνέπειες. Εδώ οι συνέπειες είναι αστείες. Αυτό είναι το πρόβλημα. Και ισχύει και για τους κλέφτες και για τους λαθρέμπορους...για όλους. Ας πήγαινα οι μισοί ισόβια και οι άλλοι μισοί στα θυμαράκια, να δούμε πόσο θα μειωνόταν η εγκληματικότητα.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και οι λαθρέμποροι καυσίμων δεν τα πουλάνε επειδή έχουν σέβας την Αστυνομία;Σε όλες τις χώρες που κάτι γίνεται σε θέμα παρανομία, συμβαίνει γιατί ο κόσμος φοβάται τις συνέπειες. Εδώ οι συνέπειες είναι αστείες. Αυτό είναι το πρόβλημα. Και ισχύει και για τους κλέφτες και για τους λαθρέμπορους...για όλους. Ας πήγαινα οι μισοί ισόβια και οι άλλοι μισοί στα θυμαράκια, να δούμε πόσο θα μειωνόταν η εγκληματικότητα.
Αυτό γίνεται στην Αμερική. Βλέπεις καλύτερη κατάσταση από εδώ ή χειρότερη?
-
@monopolis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οι ΗΠΑ είναι τεράστια χώρα....ολόκληρη ήπειρος! Σε κάποιες πολιτείες βλέπω πολύ καλύτερη κατάσταση και σε κάποιες χειρότερη. Όμως π.χ. Σιγκαπούρη βλέπω πολύ καλύτερη κατάσταση, όπως και στην Γερμανία και στην Αυστρία και στην Τσεχία. Το ίδιο και στην Ταϊβάν π.χ. που έχω παει.
-
Οι ΗΠΑ είναι τεράστια χώρα....ολόκληρη ήπειρος! Σε κάποιες πολιτείες βλέπω πολύ καλύτερη κατάσταση και σε κάποιες χειρότερη. Όμως π.χ. Σιγκαπούρη βλέπω πολύ καλύτερη κατάσταση, όπως και στην Γερμανία και στην Αυστρία και στην Τσεχία. Το ίδιο και στην Ταϊβάν π.χ. που έχω παει.
Δεν έχει καμία σχέση η έκταση με την εγκληματικότητα. Η Γερμανία που φέρατε σαν παράδειγμα δεν έχει αυστηρή αστυνομία. Η Γαλλία από την άλλη σε σχέση με τους Γερμανούς έχει και είναι μακράν χειρότερη η εγκληματικότητα. Αυτό που έχει σχέση είναι η ποιότητα ζωής, η παιδία, το επίπεδο των μεταναστών και το πόσο τηρούνται οι νόμοι από το κράτος. Η βόρεια Ευρώπη δεν έχουν αστυνομία που σκοτώνει αλλά σχολεία που μορφώνουν.
-
Δεν έχει καμία σχέση η έκταση με την εγκληματικότητα.
Φυσικά και δεν έχει, δεν είπα αυτό. Εννοώ ότι δεν μπορούμε να μιλάμε γενικά για ΗΠΑ γιατί είναι μεγάλη και κάθε πολιτεία ακόμα και κάθε πόλη είναι διαφορετική. Δεν είναι ίδια η κατάσταση στη ΝΥ, με το Μαϊάμι, με την Ουάσινγκτον. Και ακόμα και στο Σικάγο έχει διαφορά το που μένεις. Για αυτό είπα ότι ανάλογα με την πολιτεία είναι χειρότερα ή καλύτερα.
Για την παιδεία συμφωνώ 100%. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό (στην Ελλάδα ποτέ!!!), χρειαζόμαστε νόμους που να εφαρμόζονται.
-
Δεν έχει καμία σχέση η έκταση με την εγκληματικότητα.
Φυσικά και δεν έχει, δεν είπα αυτό. Εννοώ ότι δεν μπορούμε να μιλάμε γενικά για ΗΠΑ γιατί είναι μεγάλη και κάθε πολιτεία ακόμα και κάθε πόλη είναι διαφορετική. Δεν είναι ίδια η κατάσταση στη ΝΥ, με το Μαϊάμι, με την Ουάσινγκτον. Και ακόμα και στο Σικάγο έχει διαφορά το που μένεις. Για αυτό είπα ότι ανάλογα με την πολιτεία είναι χειρότερα ή καλύτερα.
Για την παιδεία συμφωνώ 100%. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό (στην Ελλάδα ποτέ!!!), χρειαζόμαστε νόμους που να εφαρμόζονται.
Συμφωνούμε απόλυτα, θα προσθέσω όμως την ατομική μας ευθύνη. Ο καθένας για κάτι μικρό να σέβεται τους νόμους. πχ να μην πετάμε κάτω σκουπίδια ή τσιγάρα. Δεν μπορεί το κράτος να πάρει 5.000.000 αστυνόμους να έχουμε έναν ο καθένας απο δίπλα του. Αν εμείς αλλάξουμε θα αλλάξει και το κράτος. Έχοντας πάει σε 23 διαφορετικά κράτη μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ισχύει η ψυχολογία της αγέλης. Αυστρία δεν τολμάς να πετάξεις χαρτάκι στον δρόμο από μόνος σου και Αίγυπτο ο ίδιος άνθρωπος κατουράς δίπλα από τις πυραμίδες.
-
Συμφωνούμε απόλυτα, θα προσθέσω όμως την ατομική μας ευθύνη. Ο καθένας για κάτι μικρό να σέβεται τους νόμους. πχ να μην πετάμε κάτω σκουπίδια ή τσιγάρα. Δεν μπορεί το κράτος να πάρει 5.000.000 αστυνόμους να έχουμε έναν ο καθένας απο δίπλα του. Αν εμείς αλλάξουμε θα αλλάξει και το κράτος. Έχοντας πάει σε 23 διαφορετικά κράτη μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ισχύει η ψυχολογία της αγέλης. Αυστρία δεν τολμάς να πετάξεις χαρτάκι στον δρόμο από μόνος σου και Αίγυπτο ο ίδιος άνθρωπος κατουράς δίπλα από τις πυραμίδες.
100% μαζί σου!!! Απλά να προσθέσω αυτό που είπα για την παιδεία και μέχρι να φτάσουμε εκεί με ένα παράδειγμα από όταν ζούσα στην Σιγκαπούρη. Κανείς δεν πετάει τίποτα ενώ κάποια στιγμή ήταν τρομερά βρώμικοι και όπως λές κατούραγαν στις γωνίες. Απέκτησαν παιδεία και πλέν σέβονται την χώρα τους. Ομως μεχρι να γίνει αυτό είχαν αυστηρούς νόμους (και πολύ λίγη αστυνομία)....ήξερες ότι δεν θα σε πιάσουν εύκολα, εαν όμως σε έπιανα σου έκοβαν τον κ@λο, ακόμα και για το χαρτάκι! Για άντε κάντο...!!! Μετά από 20 χρόνια έγινε μέρος της παιδείας τους....στην αρχή το έκαναν από φόβο. Δεν χρειάζεσαι πολλούς αστυνομικούς, αρκεί να ξέρεις ότι εαν σε πιάσουν να πετάς σκουπίδια θα πληρώσεις €5.000 πρόστιμο την 1η φορά και φυλάκιση την 2η...τέλος!!
-
Φτιάχνουν όμορφα πάρκα, με λουλούδια παγκάκια κτλ.
Σε ένα έτος είναι μέσα στα γκράφιτι λες και μας νοιάζει να μάθουμε τα ονόματά τους, και σπασμένα παγκάκια.
Στο έδωσαν καθαρό και τέλειο και το κατέστρεψες.
Το 90 % των ανθρώπων που το επισκέπτονται δεν το καταστρέφουν. Το 10% το κάνουν σαν τα μουτρα τους.
Ενα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας είναι ψυχικά ασταθές. Δεν πάει στα καλα του.
Δείτε την τραπ, τη μουσική και αν όχι τους ποπ τραπιστες τα πιο αντεργκράουντ. Οι άνθρωποι δεν στέκουν στα καλά τους μαζί και το κοινό τους. -
Φυσικά και θα είναι ασφαλείς οι φορτιστές σας στις πυλωτες.
https://www.voria.gr/article/thessaloniki-dielisan-aftokinito-se-piloti-ston-evosmo--piran-mechri-ke-ta-patakia-fotoΦαντάζομαι τα των φορτιστών θα καλύπτονται από ασφάλεια σπιτιού (όποιος βάζει) και τα των αυτοκινήτων με πρόσθετη ασφάλεια.
-
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Φυσικά και θα είναι ασφαλείς οι φορτιστές σας στις πυλωτες.
https://www.voria.gr/article/thessaloniki-dielisan-aftokinito-se-piloti-ston-evosmo--piran-mechri-ke-ta-patakia-fotoΦαντάζομαι τα των φορτιστών θα καλύπτονται από ασφάλεια σπιτιού (όποιος βάζει) και τα των αυτοκινήτων με πρόσθετη ασφάλεια.
Έχουν φιλότιμο πάντως, πήραν μόνο όσα ζήτησε ο μάστορας, τα υπόλοιπα τ' άφησαν.
-
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι γίνεται τοσο θέμα αν κλέβονται οι φορτιστές ή όχι... δλδ είναι παράγοντας αν μπορώ να πάρω ηλεκτρικό και δεν θα το αγοράσω επειδή μπορεί να μου τον κλέψουν? Είναι τουλάχιστον αστείο και το μόνο που σκέφτομαι είναι : οτι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... Να φανταστώ εσείς που λέτε οτι δεν είναι ασφαλείς ούτε αυτοκίνητα έχετε ούτε μηχανές ούτε κινητά ούτε τηλεοράσεις και λάπτοπ αφού τα κλέβουν....
-
Για να πουμε και του στραβου το δικιο, πιο κερδοφορο ειναι να σου κλεψουν μια 4αδα ζαντολαστιχα ή τον καταλυτη, παρα να κλεψουν 3 μετρα καλωδιο.
Δυστυχως τετοια παραβατικοτητα ΔΕΝ καταληγει στη φυλακη ποτε. Οποτε το παρτυ συνεχιζεται.
-
@spiros-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για να πουμε και του στραβου το δικιο, πιο κερδοφορο ειναι να σου κλεψουν μια 4αδα ζαντολαστιχα ή τον καταλυτη, παρα να κλεψουν 3 μετρα καλωδιο.
Δυστυχως τετοια παραβατικοτητα ΔΕΝ καταληγει στη φυλακη ποτε. Οποτε το παρτυ συνεχιζεται.
Προφανώς και σκέψου για να κλέψουν φορτιστή οτι πρέπει να τον βγάλουν από τον τοίχο που είναι βιδωμένος να ξεσυνδέσουν τα καλώδια και να τον κάνουν τι? τι κέρδος θα έχουν σε σχέση τον χρόνο που θέλουν και τον θόρυβο που θα κάνουν? 100 ευρώ? κινητό 5ετίας καλύτερο προφιτ τους δίνει. Για μένα το μόνο που έχει ουσία στην ηλεκτροκίνηση για κουβέντα είναι το δίκτυο ταχυφορτιστών. Σε όλα τα άλλα τα ηλεκτρικά είναι μίλια μακριά.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης