Μου αρέσει όταν γυρνάω σπίτι το φιλί της κόρης μου και η αγκαλιά της!!!!
Δεν είδα πολλά ευχάριστα στο νήμα και είπα να ανεβάσω λίγο το κλίμα!
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@monopolis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αυτό γίνεται στην Αμερική. Βλέπεις καλύτερη κατάσταση από εδώ ή χειρότερη?
Οι ΗΠΑ είναι τεράστια χώρα....ολόκληρη ήπειρος! Σε κάποιες πολιτείες βλέπω πολύ καλύτερη κατάσταση και σε κάποιες χειρότερη. Όμως π.χ. Σιγκαπούρη βλέπω πολύ καλύτερη κατάσταση, όπως και στην Γερμανία και στην Αυστρία και στην Τσεχία. Το ίδιο και στην Ταϊβάν π.χ. που έχω παει.
Δεν έχει καμία σχέση η έκταση με την εγκληματικότητα. Η Γερμανία που φέρατε σαν παράδειγμα δεν έχει αυστηρή αστυνομία. Η Γαλλία από την άλλη σε σχέση με τους Γερμανούς έχει και είναι μακράν χειρότερη η εγκληματικότητα. Αυτό που έχει σχέση είναι η ποιότητα ζωής, η παιδία, το επίπεδο των μεταναστών και το πόσο τηρούνται οι νόμοι από το κράτος. Η βόρεια Ευρώπη δεν έχουν αστυνομία που σκοτώνει αλλά σχολεία που μορφώνουν.
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
200 χλμ στην πόλη ούτε ταρίφας. Πάρα πολλά!!!!!
Άρα μια χαρά είναι για μια νορμάλ χρηση
Έχω και σταθερή τιμή στην ΔΕΗ 0,06 στο νυχτερινό και βγαίνει τσάμπα.
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@monopolis said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θέλω να πω ότι μεγάλο ποσοστό όπως λες δεν πάει να ψηφίσει και βγαίνουν. Επίσης άποψη μου είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα γενικώς και δεν είναι εύκολο και αύριο το πρωί να ψηφίσουμε κάποιον άξιο ικανό και να βλέπει μπροστά δεν θα τον αφήσει το σύστημα να κάνει τπτ. Όποιος έχει αλισβερίσια με το δημόσιο και τα ΟΤΑ μπορεί να με καταλάβει.
Συμφωνώ 100% μαζί σου!!
Η μόνη λύση για μένα είναι παιδία , τέλος του λαικισμού και αλλαγή της νοοτροπίας αν θέλουμε να έχουμε καμία ελπίδα να γίνουμε σοβαρό κράτος.
@panormus772 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ένα επίσης πολύ βασικό για να'χεις ηλεκτρικό είναι κι αν έχεις υποδομή/χώρο για φόρτιση στην οικία σου,εργασία σου.
Κατά την προσωπική μου γνώμη,δε λέει να χάνεις χρόνο -και στο μέλλον και σημαντικό χρήμα- στους εξωτερικούς φορτιστές για τις αστικές και υπεραστικές μετακινήσεις,Πάρα πολύ σωστά!!! Για αυτό μίλησα για εμένα και ό,τι γενικά κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και δεν κάνει για όλους.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας... Σαν κάτοχος ηλεκτρικού δεν μπορώ να καταλάβω γιατι τόσο μένος απέναντι στα ηλεκτρικά... Ακούω συνέχεια από φίλους γνωστούς και ιντερνετ πως θα πας ταξίδι... ΔΕΝ πάω ταξίδια, πάω 1 φορά τον χρόνο σε νησί...αν χρειαστεί να πάω μια φορά τα 2-3 χρόνια θα κάνω 1-2-3 ώρες παραπάνω..... στο μεταξύ θα έχω κερδίσει καμια 20 χιλίαδες ευρώ από καύσιμα σέρβις σήματα κτλ
Εγώ ρε παιδία δεν μπορώ να καταλάβω αφού δεν τους θέλουμε πως βγαίνουν και ξαναβγαίνουν... Γιατι και βάση στατιστικής να το πάρεις δεν γίνετε να μην υπάρχει ένας ικανός. Μήπως έχει το σύστημα το πρόβλημα και όχι τα πρόσωπα δεξιά αριστερά κεντρόα κτλ...
Tι εννοείς?!?! Βγαίνουν με εκλογές, με το σύστημα που έχουμε και ένα 20% να τους θέλει είναι αρκετό.
Θέλω να πω ότι μεγάλο ποσοστό όπως λες δεν πάει να ψηφίσει και βγαίνουν. Επίσης άποψη μου είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα γενικώς και δεν είναι εύκολο και αύριο το πρωί να ψηφίσουμε κάποιον άξιο ικανό και να βλέπει μπροστά δεν θα τον αφήσει το σύστημα να κάνει τπτ. Όποιος έχει αλισβερίσια με το δημόσιο και τα ΟΤΑ μπορεί να με καταλάβει.
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το ότι δεν έχει αερόσακο και κλωβό ασφαλείας το πρόσεξε κανεις;
Το ότι κυκλοφορεί σε δημόσιο δρόμο;
Μπα!!! Οι πωλήσεις να είναι καλά!
Δυστυχώς έτσι είναι και όταν -πάλι δυστυχώς- αρχίσουν τα πρώτα σοβαρά ατυχήματα να δούμε τι θα λεέι η Σιτροέν και οι ανεγκέφαλοι της ΕΕ που αφήνουν 15χρονα να τα οδηγούν χωρίς δίπλωμα σε δρόμους με άλλα αυτοκίνητα.
Είπαμε το ΑΜΙ μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί...απλά θα πουλήσει λόγω trendy ανεγκέφαλων καταναλωτών, απλό είναι.
ΥΓ: Είναι μακριά η στάση λεει.....κάποτε περπάταγαν οι άνθρωποι 2 ώρες για να πάνε σχολείο.
Αν και συμφωνώ με τα λεγόμενα σου, θα ήθελα να πω ότι το ΑΜΙ έχει άδεια κυκλοφορίας μηχανής και για αυτό οι 16χρονοι μπορούν να το οδηγήσουν όπως μπορούν τοσα χρόνια και τα παπάκια και λοιπά 50ρια.
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε όλες τις χώρες που θαυμάζεις απλή αναλογική έχουν. Το μπόνους είναι σαν να ακυρώνουν ψήφους ανθρώπων αν το καλο σκεφτείς. Σκέψου να έβγαιναν οι ζαιοι με μπόνους, εσύ ψηφίζεις τους μπλε και σου έλεγαν η δική σου ψήφος διαγράφεται.
Έτσι θα πάει μπροστά μια χώρα;
Να μάθουν να συνεργάζονται πάνω σε προγράμματα διακυβέρνησης. Όπως ο κόσμος συνεργάζεται στον έξω κόσμο μεταξύ τους ότι και αν πιστεύει πολιτικά. Έλεος δηλαδή.
Εκεί που λες είναι σοβαροί και οι πολίτες και τα κόμματα εδώ είμαστε όλοι στην καλύτερη θίασος...
@monopolis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν έχει καμία σχέση η έκταση με την εγκληματικότητα.
Φυσικά και δεν έχει, δεν είπα αυτό. Εννοώ ότι δεν μπορούμε να μιλάμε γενικά για ΗΠΑ γιατί είναι μεγάλη και κάθε πολιτεία ακόμα και κάθε πόλη είναι διαφορετική. Δεν είναι ίδια η κατάσταση στη ΝΥ, με το Μαϊάμι, με την Ουάσινγκτον. Και ακόμα και στο Σικάγο έχει διαφορά το που μένεις. Για αυτό είπα ότι ανάλογα με την πολιτεία είναι χειρότερα ή καλύτερα.
Για την παιδεία συμφωνώ 100%. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό (στην Ελλάδα ποτέ!!!), χρειαζόμαστε νόμους που να εφαρμόζονται.
Συμφωνούμε απόλυτα, θα προσθέσω όμως την ατομική μας ευθύνη. Ο καθένας για κάτι μικρό να σέβεται τους νόμους. πχ να μην πετάμε κάτω σκουπίδια ή τσιγάρα. Δεν μπορεί το κράτος να πάρει 5.000.000 αστυνόμους να έχουμε έναν ο καθένας απο δίπλα του. Αν εμείς αλλάξουμε θα αλλάξει και το κράτος. Έχοντας πάει σε 23 διαφορετικά κράτη μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ισχύει η ψυχολογία της αγέλης. Αυστρία δεν τολμάς να πετάξεις χαρτάκι στον δρόμο από μόνος σου και Αίγυπτο ο ίδιος άνθρωπος κατουράς δίπλα από τις πυραμίδες.
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το σενάριο , ανεξαρτήτου αποτελέσματος των πρώτων εκλογών, να πάνε σύριζα και πασοκ στις δεύτερες με κοινό μέτωπο και μπροστάρη κοινής αποδοχής σοσιαλοδημοκράτη (που τόσο αρέσει και στους δύο ο όρος ) ,έτσι ώστε να φτιαχτεί αυτή η περιβόητη κυβέρνηση σοσιαλοδημοκρατίας. μόνο σε μένα φαντάζει πιθανό; Ο ένας ήδη καθάρισε τα κομματικά του όργανα και ο άλλος διαλαλεί ότι μόνο με κυβέρνηση σοσιαλοδημοκρατίας θα εμπλακώ...
Σιγά τα αυγά , θα μου πείς , αλλά έτσι για την κουβέντα....
Όλα θα εξαρτηθούν από το ποσοστό αυτών των δύο τόσο σε σύγκριση με τη νδ όσο και στη σχετικότητα μεταξύ τους
Έλληνες να αφήσουν καρέκλες???? Με πέθανες τώρα..... Είναι δυνατόν να αφήσει ο Αλέξης το κόμμα? αυτά γίνονται σε σοβαρές χώρες... εδώ στην καλύτερη να γίνει συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό όποιον βγήκε πιο πάνω.
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εν τω μεταξύ είναι να μη σε καταλάβει ο Γερμανός ότι είσαι ταμπελολατρης. Μετά τη θαλασσα και τα υποβρύχια που γερναν, να μη σου ξηγηθει καταλληλως και στη στεριά;
Τα υποβρύχια του Άκη έψαχναν σαν τρελοί οι Τούρκοι το 2020....
Τα κομματικά ακροατήρια έχουν στάνταρ ποσοστό σε κάθε κόμμα. ότι και να κάνει το κόμμα θα το ψηφίζεις μέχρι να σβήσει ο ήλιος. άρα κυβέρνηση βγάζουμε οι μη δογματικοί. Για αυτό ναι θα έπρεπε να θεωρείς ότι η πρόταση μου είναι για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ γιατι δεν ανήκω σε κάποιο κόμμα.
Επειδή είσαι νέος στη συζήτηση δε θα σου απαντήσω με κανένα χαρακτηρισμό. Μπορείς να πιστεύεις τις δημοσκοπήσεις όσο θέλεις. Αυτές που έπεσαν όχι 1-2 αλλά περίπου 8 μονάδες στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ το '19 και δεν πάω πιο πίσω. Ο Ανδρουλάκης ήδη τρώει ελαφρύ δημοσκοπικο ξύρισμα γιατί "δεν κάνει τη δουλειά"...
Εσύ δλδ βλέπεις το κλίμα στον κόσμο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ? γιατί εγώ βλέπω υπέρ του ΠΑΣΟΚ και τον μικρών δεξιών κομμάτων. Επίσης αν θεωρείς ότι αυτό που κάνει ο Αλέξης λέγεται αντιπολίτευση πάω πάσο. γνώμη μου είναι ότι αν άλλαζε αρχηγό θα ήταν αρκετά καλύτερα.
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
John ένας υγιής ψηφοφόρος θα έπρεπε να προβληματίζεται όταν βλέπει ότι η παράταξη που συμπαθεί έχει κολλήσει στην άμμο και δεν μπορεί να πάει βήμα παρακάτω.
Κάτι πάει στραβά με τους Ζαίους, όσο και να φωνάζετε για τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις του ΣΚΑΙ και τους κυρ Παντελήδες.
Και μετά τις εκλογές, θα μπλέξει χειρότερα. Γιατί άμα χαθεί η προοπτική της εξουσίας, δηλαδή η συγκολλητική ουσία, ακόμα και σενάρια διάσπασης είναι ανοιχτά και ρεαλιστικά....δεν ξέρω πραγματικά τι πρέπει να γίνει για χωνέψετε κάποιοι στη δεξιά σφαίρα γενικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 3 το έχει περισσοτερο για νούμερο δεκάδας παρα μονάδας με αυτόν τον αρχηγο. Και δεν το λέω από κάποιον κομματικό ενθουσιασμό (η ήττα ήταν ήττα) όμως παρόλες τις δημοσκοπήσεις το '19 που μιλούσαν για χαμηλομεσαια 20αρια ήρθε το 32 το οποίο παρόλη την πολεμικη αλλά και την κόπωση ήταν σημαντικό.
Όλο αυτό τον καιρό η ίδια καραμέλα του "ξανά στο 3%". Έγινε προσφατα μια διαδικασία που αντιμετωπίστηκε με την αναμενόμενη ειρωνεία πλην όμως έδωσε τα ποιοτικά μηνύματα της και γι'αυτό χρησιμοποίησα το παράδειγμα της Ρόδου και όχι του Περιστερίου που είναι ούτως ή άλλως προπύργιο και δεν έχει καμία σημασία.Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αναπόφευκτο όσο υπάρχει αυτή η ακρίβεια ο,τι και να λέτε. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό και ας πάμε στην συντριβή που μάταια ονειρεύεστε κάποιοι. Όπως η ΝΔουλα "συνήλθε" και κέρδισε έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το αντίπαλο δέος, απλά. Το παν είναι να μην πέσει ένα κόμμα κάτω από την 2η θέση γιατι από εκεί δεν ξανασωνεται.
Κατά τα άλλα κρατιέται ενωμένος* ο ΣΥΡΙΖΑ με την εξουσια ως συγκολλητική ουσια αλλά όχι η ΝΔουλα των σαμαρικοκαραμανλικομητσοτακικων;;; Εντάξει andy, είπαμε, κάπου λίγη σεβαση.*Ο οποίος επιβίωσε της διάσπασης του '15. Μόνο η μετα-Τσιπρα εποχή θα αποτελέσει ξανά τεστ για κάτι τέτοιο.
Είσαι αρκετά δογματικός και βλέπεις με παρωπίδες. Στην μια πρόταση λες η ΝΔ συνήλθε και εσείς θα αντέξετε και στην άλλη αν σας περάσει το ΠΑΣΟΚ τελειώσατε. δεν σε προβληματίζει καθόλου οτι με COVID πόλεμο κρίση οικονομία ρεύμα ελληνοτουρκικά δεν έχετε καν τα ποσοστά του 2019 και μόνο το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει? γνώμη μου οτι μόνο με λαικισμό σύντομα θα χαιρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα γυρίσουμε στο δίπολο ΝΔ ΠΑΣΟΚ.
@cruiser Αυτό λέω, όσοι δεν τους ψηφίσατε διεγράφη η ψήφος σας. Σας αρέσει;
Σιγά που είναι σοβαροί. Και στο εξωτερικό υπάρχουν καρναβάλια όπως και εδώ. Δεν τους βλέπουμε σαν τουρίστες; Είναι σοβαροί άνθρωποι; Κάποιοι είναι για τα μπάζα. Οι χώρες τους όμως από τις καλύτερες του πλανήτη.
Γιατί; Διότι συνεργάζονται!!!
παντού υπάρχουν αλλά είναι ελάχιστοι εδώ είναι πλειοψηφία τα καρναβάλια.
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το σενάριο , ανεξαρτήτου αποτελέσματος των πρώτων εκλογών, να πάνε σύριζα και πασοκ στις δεύτερες με κοινό μέτωπο και μπροστάρη κοινής αποδοχής σοσιαλοδημοκράτη (που τόσο αρέσει και στους δύο ο όρος ) ,έτσι ώστε να φτιαχτεί αυτή η περιβόητη κυβέρνηση σοσιαλοδημοκρατίας. μόνο σε μένα φαντάζει πιθανό; Ο ένας ήδη καθάρισε τα κομματικά του όργανα και ο άλλος διαλαλεί ότι μόνο με κυβέρνηση σοσιαλοδημοκρατίας θα εμπλακώ...
Σιγά τα αυγά , θα μου πείς , αλλά έτσι για την κουβέντα....
Όλα θα εξαρτηθούν από το ποσοστό αυτών των δύο τόσο σε σύγκριση με τη νδ όσο και στη σχετικότητα μεταξύ τους
Έλληνες να αφήσουν καρέκλες???? Με πέθανες τώρα..... Είναι δυνατόν να αφήσει ο Αλέξης το κόμμα? αυτά γίνονται σε σοβαρές χώρες... εδώ στην καλύτερη να γίνει συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό όποιον βγήκε πιο πάνω.
Σε όλες τις χώρες που θαυμάζεις απλή αναλογική έχουν. Το μπόνους είναι σαν να ακυρώνουν ψήφους ανθρώπων αν το καλο σκεφτείς. Σκέψου να έβγαιναν οι ζαιοι με μπόνους, εσύ ψηφίζεις τους μπλε και σου έλεγαν η δική σου ψήφος διαγράφεται.
Έτσι θα πάει μπροστά μια χώρα;
Να μάθουν να συνεργάζονται πάνω σε προγράμματα διακυβέρνησης. Όπως ο κόσμος συνεργάζεται στον έξω κόσμο μεταξύ τους ότι και αν πιστεύει πολιτικά. Έλεος δηλαδή.
Εκεί που λες είναι σοβαροί και οι πολίτες και τα κόμματα εδώ είμαστε όλοι στην καλύτερη θίασος...
Συμφωνώ μαζί σας για αυτό μίλησα για παιδία. Γιατί το άξιος ικανός έντιμος κτλ είναι αντικειμενικό και όχι υποκειμενικό. άρα χρειάζεσαι τα εφόδια για να το καταλάβεις και να μην είσαι προκατειλημμένος για ταξικούς λόγους ή κομματικούς ή γιατι αυτός δεν εξυπηρετεί τα προσωπικά του συμφέροντα επειδή έβγαλε έναν νόμο που τον πλήττει αυτόν αλλά είναι καλός για το σύνολο.
Συμφωνώ 100% μαζί σου!!
Η μόνη λύση για μένα είναι παιδία , τέλος του λαικισμού και αλλαγή της νοοτροπίας αν θέλουμε να έχουμε καμία ελπίδα να γίνουμε σοβαρό κράτος.