-
Αυτά των 5000 δεν πάνε πάνω από 45 γιατί είναι σε κατηγορία που δεν επιτρέπεται να πάνε πάνω από 45.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όσο για το άλλο όχημα που ποσταρα, είναι ένα όχημα με δυνατότητες βουνού και πηγαίνει 75χλμ την ώρα στο βουνό, ενώ τα 45χλμ ισχύουν για κανονική κίνηση γιατί βγάζει και αυτό άδεια μοτοποδηλατου φυσικά. ούτε καν μπαίνετε στον κόπο να διαβάσετε, αλλά η αποψαρα - αποψαρα.. είναι ένα όχημα βουνού 60κιλων! Για όσους ξέρουν από motocross και χαλαρό enduro μπορούν να το εκτιμήσουν περισσότερο. Για να μετακινήσουν καθαρά στο βουνό οι φίλο μου ξέρετε τα πάνε με trailer γιατί δεν βγάζουν πινακίδες. Ένα καλό βουνού ή gravel ή downhill πηγαίνει από 3.000 -... πάρα πολλά. Όσοι ασχολούνται γνωρίζουν.
Δηλαδή για να φτάσεις στο βουνό αν δεν μένεις σε χωριό σε πρόποδες θα διασχίσεις δημόσιους δρόμους με 45 χλμ/ώρα θα καταναλώσεις ηλεκτρική ενέργεια και θα μειώσεις την αυτονομία του και με ότι σου μείνει θα πας στο βουνό σε ανηφόρες και πλαγιες και θα το πιέσεις μεχρι και τα 75 χλμ/ώρα θα καταναλώσεις μεγάλο μέρος της ενέργειας και μετά με 45 χλμ / ώρα σε δημόσιο δρόμο θα γυρίσεις πίσω με το υπόλοιπο της ενέργειας που μένει.
Αν πιάσει ως αυτονομία στην πράξη γύρω στα 30 χλμ θα είναι θαύμα. Πέρα του ότι θα κυκλοφορείς σε επαρχιακούς δρόμους που είναι στενοι με 45 χλμ / ώρα και με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα γύρω σου.
Και όλα αυτά για να μην πας να βγάλεις δίπλωμα και να πάρεις ένα φυσιολογικό που φουλαρεις με βενζίνη.
Αααα ξέχασα όντως και το ami είναι φθηνό στα 7000 ευρώ. Αυτό προκύπτει από όλα αυτά.Απλώς μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις και δεν καταλαβαίνεις και εκτίθεσαι ως συνήθως. Σε ενημερώνω ότι δεν μπαίνω στην ταλαιπωρία να σε κάνω να κατανοήσεις, οτιδήποτε. Οπότε δεν έχει άλλη απάντηση από εμένα τις επόμενες μέρες.
To Ami κάνει 6.500 και 5.500 για κάποιες κατηγορίες, δεν κάνει 7.000, το έχουμε γράψει χίλιες φορές.
-
Οκ θα μεταφέρω τις απόψεις σου σε γνωστες να δω τι θα πουν. Ομολογώ πως μου ακούγονται παράλογα όλα αυτά.
https://www.4troxoi.gr/agora/to-citroen-ami-stin-ellada-times/
Έχεις ψάξει να δεις το κόστος του αν του βάλεις έξτρα λίγο χρωματακι;
Χρώματα δεν θέλουν οι νέοι; -
400 ευρώ κάνουν κάτι εκδόσεις με λίγα πράγματα.
Τι εννοείς να βάλεις χρώμα ?
Στα συνηθισμένα τα χρώματα κάνουν 500-800 ευρώ.
Σε αυτό αν θέλεις μπορείς να βάλεις τον λογότυπο σου...
Ενα τεράστιο LAP...
-
Επειδή το έψαξα εγώ γιατί όντως ως αυτοκίνητο Μ αρέσει (ως σχεδίαση) αλλά δεν μπορώ να πέφτω θύμα του μάρκετινγκ, έκατσα και έκανα διαμόρφωση του.
Ότι βλέπεις στην φωτογραφία είναι έξτρα, με τρελό κόστος.
Από τις ζάντες, τα αυτοκόλλητα στα τζάμια και στο πίσω μέρος στις πινακίδες κτλ κτλ
Για πλάκα περνάει τα 7-8000 και με την επιδότηση.
https://www.media.stellantis.com/cache/c/0/b/3/3/c0b33bff78b6796a1b3f545dfb455eb8160d3f2c.jpeg -
Γιατί ψάχνεις αλλού και δεν κοιτάς στο λίνκ των 4τ που έβαλες.
Αντε να στο κάνω πιο εύκολο...
https://www.4troxoi.gr/wp-content/uploads/2022/03/AMI_ΟΔΗΓΟΣ_ΜΟΝΤΕΛΟΥ.pdf
https://www.4troxoi.gr/wp-content/uploads/2022/03/Brochure-AMI_AMI-CARGO.pdf
-
Μαζί με το Ami τα 2 πιο ενδιαφέροντα οχήματα που έχω δει τελευταία. Φανταστείτε πόσο φθηνό είναι πραγματικά το Ami που κάνει λίγο περισσότερο από αυτό το εξελιγμένο ποδήλατο.
Όσο για το άλλο όχημα που ποσταρα, είναι ένα όχημα με δυνατότητες βουνού και πηγαίνει 75χλμ την ώρα στο βουνό, ενώ τα 45χλμ ισχύουν για κανονική κίνηση γιατί βγάζει και αυτό άδεια μοτοποδηλατου φυσικά. ούτε καν μπαίνετε στον κόπο να διαβάσετε, αλλά η αποψαρα - αποψαρα.. είναι ένα όχημα βουνού 60κιλων! Για όσους ξέρουν από motocross και χαλαρό enduro μπορούν να το εκτιμήσουν περισσότερο. Για να μετακινήσουν καθαρά στο βουνό οι φίλο μου ξέρετε τα πάνε με trailer γιατί δεν βγάζουν πινακίδες.
Ένα καλό βουνού ή gravel ή downhill ποδήλατο πηγαίνει από 3.000 -... πάρα πολλά. Όσοι ασχολούνται γνωρίζουν.
Δεν είναι αποψάρα δική μου , εσύ σύγκρινες το Ami με το ποδήλατο και έθιξες πόσο φθηνό είναι το ΑΜΙ ,δεν σύγκρινες χρήση . Και έχει δίκιο ο γύρος περί αυτονομίας αφού και τα enduro και το ηλεκτρικό θα τα βάλεις σε treiler τι σε νοιάζει αν βγάζει πινακίδες? εκτος και αν μένεις δίπλα στα βουνά , άντε πες σε εντουρά να πάει 2 βόλτες πάνω κάτω το βουνό και μετά να φύγει γιατί τελειώνει η μπαταρία , ανέκδοτο .
-
https://m.youtube.com/watch?v=_3I91QaiCSA
Αυτό αν έχω δει σωστά τα νούμερα κοστίζει 11.800 ευρώ και είναι 100% ηλεκτρικό.
Πως τα καταφέρνουν;
Και σε εμάς εδώ στην Ευρώπη μας λένε αν θέλετε φθηνό ηλεκτρικό τότε να έχετε ανοιχτό μυαλό και πάρτε ένα ami. Φτιάχνουν και μια ειδική αγορά με ανταγωνιστές τα πατίνια, λες και το ami θα κινείται στα πεζοδρόμια και ανάμεσα από τα αυτοκίνητα. Για κορόιδα ψάχνουν.
-
-
Πάντως φθηνό δεν το λες. Επίσης είδα ότι τα λάστιχα του κάθε 4 χρόνια κοστίζουν 250 ευρώ, σίγουρα θα θέλεις σέρβις κάθε χρόνο, αναλώσιμα (που δεν θα διαφέρουν αισθητά από ένα κοινό αμάξι έστω και ηλεκτρικό). Συν ότι είσαι δεμένος να πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία. Ποιος μάστορας θα ασχοληθεί μαζί του;
Εγώ από την πρώτη στιγμή το έχω πει ότι είναι εξαιρετική ιδέα και μου αρέσει πάρα πολύ αλλά σίγουρα έχει τρανταχτά μειονεκτηματα. Ίσως μια τελική 70 - 80, κάποια στοιχεία εξοπλισμού και παθητικής ασφαλείας σε μια έστω και κάπως αυξημένη τιμή θα το έκανε πολύ πιο ενδιαφέρον...
-
Αν πάμε στα 10-12000 τότε πρέπει να μιλάμε για αμάξι και όχι γκάτζετ.
Γιατί σε αυτές τις τιμές βρίσκεις και κανονικά αμάξια μτχ 5ετίας.
-
Όπως έγραψαν και οι άλλοι συμφορουμίτες δεν ανακάλυψε η citroen τον τροχό. Παρόμοιες υλοποιήσεις υπάρχουν εδώ και καιρό τόσο από γνωστούς ( renault) όσο και από άγνωστους κατασκευαστές.
Δε ξέρω τι νούμερα πουλάνε, αλλά το συγκεκριμένο στα μάτια μου φαντάζει ως ένα μαρκετινίστικο κόλπο , ότι ορίζουμε τις εξελίξεις τις ηλεκτροκίνησης ακόμα και στα χαμηλά βαλάντια, ενώ στην πράξη δεν.... Βγάλε ρε citroen ένα αντίστοιχο spring ή κάτι φθηνό και αξιοπρεπές να λαϊκοποιήσεις την ηλεκτροκίνηση να σε παραδεχτώ και μην μας παρουσιάζεις την γκαζετιά (γιατί γκαζετιά είναι ) , για αυτοκίνητο. Αυτό το όχημα , πιο πολλούς θα αποθαρρύνει παρά θα προσεγγίσει στην ηλεκτροκίνηση. Πιθανόν βέβαια και η ίδια η εταιρία σα γκαζετιά να το αντιμετωπίζει και άδικα να "γκρινιάζω"....
Πάντως lap , διαφωνούμε λίγο, μια χαρά citroen βγήκαν και υπό την σκέπη της peugeot , εσύ ο ίδιος αναφέρεσαι σε xantia κάθε λίγο , ή μήπως δεν ήταν άξια citroen η c6 ή η τελευταία c5; Άσχετο, αλλά μεγάλο λάθος για την ιστορία της μάρκας η ανεξαρτητοποίηση της ds , αλλά αν τα νούμερα ευδοκιμούν δε χωράει ο συναισθηματισμός. -
Προφανώς και η εταιρεία το παρουσιάζει σαν γκατζετιά, και καλά ενασχόληση με την ηλεκτροκίνηση, για να δικαιολογήσει την Ιστορία της ως πρωτοποριακή εταιρεία, αφού στην ηλεκτροκίνηση έπεται των εξελίξεων και δεν φαίνεται το γκρουπ να την προορίζει (προς το παρόν τουλάχιστον) για τον πρωτοποριακό ρόλο που είχε από ίδρυσης της μάρκας.
Το γιατί εμείς το εξετάζουμε σαν περίπτωση ηλεκτροκίνησης του μέλλοντος είναι λίγο μυστήριο, ή πάλι είναι πολύ απλό, ως φτωχοί συγγενείς της Ευρώπης πρέπει να υποκρινόμαστε πως μας ενδιαφέρουν "ευρωπαϊκά" οχήματα (ακόμη και αυτά που βγαίνουν ως παιχνίδια) κι όχι τα ινδικά που παρουσιάζει ο Λαπ, τα οποία είναι ταμάμ (παν ιντέντεντ) για τη φτωχοποιημένη νεοελληνική περίπτωση, άσχετα αν ακόμη δεν διατίθενται ευρέως στην Ελλάδα.
Τα μελλοντικά οχήματα πόλης, ναι, θα μοιάζουν σαν το Αμί, θα έχουν όμως πολύ διαφορετικά σπεκς, πέρα απ το σχήμα στο οποίο όντως η Σιτροέν πρωτοπορεί. Φέηκ ιτ τιλ γιου μέηκ ιτ...
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το γιατί εμείς το εξετάζουμε σαν περίπτωση ηλεκτροκίνησης του μέλλοντος είναι λίγο μυστήριο, ή πάλι είναι πολύ απλό, ως φτωχοί συγγενείς της Ευρώπης πρέπει να υποκρινόμαστε πως μας ενδιαφέρουν "ευρωπαϊκά" οχήματα (ακόμη και αυτά που βγαίνουν ως παιχνίδια) κι όχι τα ινδικά που παρουσιάζει ο Λαπ, τα οποία είναι ταμάμ (παν ιντέντεντ) για τη φτωχοποιημένη νεοελληνική περίπτωση, άσχετα αν ακόμη δεν διατίθενται ευρέως στην Ελλάδα.
To Ami δεν είναι σχεδιασμένο για προσωπικό αυτοκίνητο καθημερινής μετακίνησης, αλλά αυτοκίνητο πόλης που θα εξυπηρετήσει πολλούς διαφορετικούς οδηγούς. Θα το νοικιάσεις με τη μέρα, το μήνα κλπ και θα κάνεις τις δουλειές σου. Όπως κάνεις και με τα lime.
-
Τα lime ε;
Τα πατίνια για να παίζουν τα παιδιά γυμνασίου λέμε, ή βγήκε κάποιο άλλο carshare που χρησιμοποιείτε στας Αθήνας; -
Δεν αναφέρω τη xantia αλλά την activa. Δηλαδή επικαλούμαι ένα σετ πολύπλοκης ανάρτησης που απλά φορέθηκε από τη xantia.
Δεν αντιλέγω ότι η citroen συνέχισε και επι peugeot μια πορεία έστω και κλάσμα της ιστορίας της, αλλά μετά την ευνούχισαν τελείως. Ευτυχώς σήμερα κάτι γίνεται και ξανά ξυπνάει.
Είμαι σίγουρος πως η activa (δηλαδή η ανάρτηση που σχεδιάστηκε για το sportscar της citroen με αντίπαλο την porsche, ναι ετοίμαζε τέτοιο πρότζεκτ, που είσαι ami να δεις τους προγόνους σου) ήταν αποτέλεσμα κάποιου τσιμπουσιου όπου οι μηχανικοί μέθυσαν τον διευθυντή των πρότζεκτ και τον έβαλαν να υπογράψει και να βγει στην παραγωγή. Δεν εξηγείται αλλιώς.Βέβαια μετά φαντάζομαι στα γραφεία τους θα κάλεσαν την Αννίτα να βάλει τάξη στους καυγάδες τους. Φαντάζομαι τις φωνές στα meetings των διευθυντων.
-Τον κοπο του πατέρα μου δεν σεβάστηκες, δεν με πειρες απροικη, και το εργοστάσιο μου είχα και την ανάρτηση μου είχα, και την σχεδίαση μου είχα και το κοινό μου είχα. Και εσύ με βάζεις να πουλάω ami.........Renault αγάπη μου έλα πάρε με από εδώ! -
Κάποτε τα καθαρά αυτοκινητιστικά επιτεύγματα αποτελούσαν από μόνα τους διαφήμιση για την κάθε εταιρεία, γι αυτό τα χρηματοδοτουσαν και τα ανέπτυσσαν...
Δεν θυμάσαι που όταν ήμασταν μαθητές ονειρευόμασταν όλοι πως "το 2000 θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα"...
Μετά ήρθαν οι Γερμανοί και σήμερα κάνουμε διαγωνισμό ποιος έχει τον πιο ζμπορ ημιάκαμπτο άξονα και την μεγαλύτερη οθόνη, και στην F1 ποιος έχει τα πιο καλά πτερύγια και επιρροή στις επιτροπές. -
@nascar1 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πάντως φθηνό δεν το λες. Επίσης είδα ότι τα λάστιχα του κάθε 4 χρόνια κοστίζουν 250 ευρώ, σίγουρα θα θέλεις σέρβις κάθε χρόνο, αναλώσιμα (που δεν θα διαφέρουν αισθητά από ένα κοινό αμάξι έστω και ηλεκτρικό). Συν ότι είσαι δεμένος να πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία. Ποιος μάστορας θα ασχοληθεί μαζί του;
Εγώ από την πρώτη στιγμή το έχω πει ότι είναι εξαιρετική ιδέα και μου αρέσει πάρα πολύ αλλά σίγουρα έχει τρανταχτά μειονεκτηματα. Ίσως μια τελική 70 - 80, κάποια στοιχεία εξοπλισμού και παθητικής ασφαλείας σε μια έστω και κάπως αυξημένη τιμή θα το έκανε πολύ πιο ενδιαφέρον...
Ναι αν γίνει πιο ουσιαστικό αυτοκίνητο, με νορμάλ τελική ταχύτητα, με ασφάλεια, με ακαμψία αμαξώματος κτλ τότε αλλάζει το θέμα. Ως σχεδίαση είναι όμορφο. Έχει κάνει και το εξής. Για να μειώσει το κόστος το μπροστά και το πίσω μέρος είναι ίδια. Έτσι βγάζει ένα σχέδιο η πρέσα. Έξυπνο και πρακτικό δεν αντιλέγω.
Βέβαια τι να μειώσει..πανάκριβο είναι. Για να αύξησουν το κέρδος τους έπρεπε να πουν καλύτερα.
Αυτό τώρα είναι σαν τα consept cars που είναι φτιαγμένα από σιδεράκια κολλημένα και είναι κούφια από μέσα.Και το smart παντού πλαστικά πανέλς έχει αλλά έδωσαν μια κάποια σημασία και στην ασφάλεια.
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα lime ε;
Τα πατίνια για να παίζουν τα παιδιά γυμνασίου λέμε, ή βγήκε κάποιο άλλο carshare που χρησιμοποιείτε στας Αθήνας;Ξεχνάτε εντελώς το νόημα του Ami. Στη Γαλλία οδηγείται από γυμνασιόπαιδα, όπως κάμποσα άλλα μοντέλα που έχουν βγάλει εταιρίες στο παρελθόν για αυτή τη χρήση. Ελάχιστα υπάρχουν στην Ελλάδα, γιατί θεωρούνταν ως τώρα τετράτροχες μοτοσυκλέτες -γουρούνες δηλαδή- ήτοι συμβατικές μοτοσυκλέτες και απάιτηση για αντίστοιχο δίπλωμα.
Το ότι είναι γλυκούλι και ηλεκτρικό και διθέσιο το κάνει πιο ενδιαφέρον από τα ντηζελάκια 500cc της Matra, αλλά δεν παύει να είναι ένα τουτού που απευθύνεται σε γυμνασιόπαιδα, άντε και σε διανομείς. -
Στη Γαλλία διαβάζω πουλάνε και το ηλεκτρικό Dacia 12.500€ που είναι αυτοκινητάρα με κάτι κοχόνες ΝΑ, με το συμπάθειο, μπροστά στο fake it till you make it, το Ami και τα άλλα παρόμοια "παιχνίδια" που προμοτάρουν τώρα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης