-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@axel12p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ένα μικρό ηλεκτρικό ως δεύτερο, βολεύει πολύ για κάποιους που ζουν στην επαρχία. Συνήθως τα χιλιόμετρα είναι λίγα, τύπου για τις δραστηριότητες των παιδιών ή για τα καθημερινά ψώνια. Οι αποστάσεις είναι μικρές, ενώ αρκετοί έχουν δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι τους.
Από το να πάρεις ένα Picanto ή ένα i10, γιατί να μην αγοράσεις ένα Inster;Στην επαρχία δεν έχεις λόγο να πάρεις νέο πικαντο.
Τέτοια αμάξια είναι μόνο γι αστικό ιστό.
Και κέντρο επαρχιακής πόλης να πρέπει να κυκλοφορήσεις συνήθως έχεις κανα παμπάλαιο χρεπιΑν ζούσα επαρχία μόνο Ford Ranger Raptor θα κοιτούσα
-
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η αγορά έχει με 5,3% τα ηλεκτρικά. Στην επαρχία το ποσοστό αυτό τείνει ασυμπτωτικά στο 0%.
Τα ηλεκτροκίνητα και η ηλεκτροκίνηση μου θυμίζουν λίγο το δικαιωματισμο των ρομα των λοατκι κλπ.
Σώνει και καλά να είναι το μέλλον, αυτό που πρέπει να κάνουμε, η καλύτερη λύση κλπ ενώ είναι ισχνή μειοψηφία και τώρα που τελείωσαν οι επιδοτήσεις θα φτάσουν σε ποσοστά μ-λ κκε.
Είπαμε αν ηλεκτρικό πάρε τεσλα που πράγματι είναι μια συνολικά διαφορετική προσέγγιση στην αυτοκίνηση.
Το να βγάλει ο κάθε legacy κατασκευαστής ένα αμάξωμα με μπαταρία πάνω δεν προσφέρει κάτι νέο.
Η τεσλα προσφέρει κάτι διαφορετικό οπότε βάζεις στην άκρη το γεγονός ότι είναι ηλεκτρικό άρα έχεις περιορισμούς.
Θα κρατήσω ίσως μια εξαίρεση για τους σε ποσοστό Ζίγδη κατόχους Φ/Β που παράγουν οι ίδιοι το καύσιμο τους. -
Διότι πέρα από εμάς υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι. Διότι εάν δεν υπάρξει το ίδιο μοτίβο σε βιομηχανίες και οτιδήποτε παράγει ρύπους θα διαλύσουμε ότι μας παρέδωσαν
-
@spi_duster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ευτυχως πλεον υπαρχουν πολλες επιλογες, για διαφορετικες αναγκες και σε διαφορετικες τιμες. Ο καθενας βλεπει τον καλυπτει και αποφασιζει.
Δεν διαφωνώ. Απλά δεν υπάρχει κάτι που πραγματικά να ειναι θελκτικό και πλήρες.
Τα τεσλα είναι ολοκληρωμένο προϊόν.
Τα άλλα είναι μισά αυτοκίνητα.Μπα, εγώ έχω βρει πολλά που για εμένα είναι και θελκτικά και πλήρες, που δεν έχουν μόνο μία μεγάλη κεντρική οθόνη και μόνο δύο πολυπλήκτρα στο τιμόνι και που θα με κάλυπταν μια χαρά.
Ειναι οπως Τεσλα. Δεν ειναι τεσλα. Αλλά οκ στην Ελλαδα ζουμε. Η μανεστρα να μη χαλαει. Οι πρωτοποροι να λεμε "ε σιγα και τι εχουν κανει" και οι επόμενοι να λεμε πως " τα χουν ολα και συμφερουν:". 38 μετρα και σταθμά. Για καθε βαλαντιο...
Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω το σχόλιο.
-
Η επαρχία αγοράζει 4 στα 5 μετάχειρα, άρα η αγορά για νέα αμάξια είναι πολύ μικρή. Οι λίγοι που αγοράζουν καινούργιο, είναι είτε λεφτάδες, είτε δημοσιουπαλληλίσκοι των 1.200 ευρώ. Τους δεύτερους ξέχνα τους για ηλεκτρικό. Οι πρώτοι τώρα είναι συνήθως έμποροι, αντιπρόσωποι, διακεκριμένοι ελεύθεροι επαγγελματίαι, τουριστικαί επιχειρήσεις, κληρονόμοι κοκ, λεφτά υπάρχουν.
Εδώ μετράει το μέγεθος (άρα ξεχνάμε τα μικρά ηλεκτρικά) και το πουλ μουρ (άρα ξεχνάμε τους κινέζοι, να μη σου πω και όλη την Άπω Ανατολή, καθώς και όσους δεν έχουν αντιπροσώπευση).
Επίσης, είναι πολύ πίσω από τις εξελίξεις, και κάνουν συνήθως και πολλά χλμ., άρα ξεχνάμε τα ηλεκτρικά.
Και κάπως έτσι, καταλαβαίνουμε γιατί τα ηλεκτρικά είναι ακόμη ανύπαρκτα στην επαρχία. -
H Porsche αλλάζει ρότα: Περισσότερα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και καθυστέρηση στην ηλεκτροκίνηση
Άκιο θεέ, πάρε την ΠΑΕ
-
Ποια είναι η διαφορετική προσέγγιση που προσφέρει η Tesla στην αυτοκίνηση σε σχέση με άλλα ηλεκτρικά ή τέλος πάντων ποια τα χαρακτηριστικά που την κάνουν "μοναδική" και οι υπόλοιποι δεν υπάρχουν;
Μπορεί να τα γράψει κάποιος με bullets? -
Ποια είναι η διαφορετική προσέγγιση που προσφέρει η Tesla στην αυτοκίνηση σε σχέση με άλλα ηλεκτρικά ή τέλος πάντων ποια τα χαρακτηριστικά που την κάνουν "μοναδική" και οι υπόλοιποι δεν υπάρχουν;
Μπορεί να τα γράψει κάποιος με bullets?Το πάντρεμα software και hardware
Η μινιμαλιστική προσέγγιση του εσωτερικού
Το απίστευτα φιλικό interface
Το άριστο efficiency
Το δίκτυο superchargingTo name but a few ….
-
Ενα απο τα 2 μικρά θα ειναι υβριδικό για να μπορείς να πας μια εκδρομή χωρίς άγχος
Εκδρομή Αθήνα - Λίμνη Δόξα και επιστροφή χωρίς καθόλου ενδιάμεση φόρτιση κινούμενος πάνω κάτω με όρια.
Εγώ θα πω και με λίγο πάνω από τα όρια.
Κανένα άγχος.Στο 10:23 για όσους δεν θέλουν να το δουν όλο.
Youtube Video -
Το άριστο efficiency
Η μινιμαλιστική προσέγγιση δεν είναι προσόν. Τουλάχιστον όχι για όλους.
Επίσης μία οθόνη και δύο πλήκτρα στο τιμόνι για εμένα ας πούμε πιθανόν είναι και δυσκολία.Από δοκιμές που έχω δει για πολλά αυτοκίνητα, είναι και άλλα που έχουν φιλικό και εύχρηστο interface.
Efficiency όντως έχουν πολύ καλό, αλλά πλέον αν ψάξετε θα δείτε ότι υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα που το φτάνουν και σε κάποιες περιπτώσεις το ξεπερνούν.
Στις εθνικές οδούς (που ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο) στην Ελλάδα, σε δύο σημεία έχει όλα όλα superchargers η Tesla.
Ποιο δίκτυο; Να πρέπει να κάνω παράκαμψη και να μπω μέσα σε αστικό ιστό για να φορτίσω σε supercahrger Tesla?Για το πάντρεμα software και hardware δεν είμαι ενήμερος και δεν έχω απάντηση να σου δώσω ακόμη. Θα πρέπει να κάτσω να ψάξω τα reviews του ανταγωνισμού να δω αν λένε κάτι.
Τέλος πάντων. Καλή η Tesla αλλά μονόδρομος πλέον δεν είναι με την καμία.
-
Ενα απο τα 2 μικρά θα ειναι υβριδικό για να μπορείς να πας μια εκδρομή χωρίς άγχος
Εκδρομή Αθήνα - Λίμνη Δόξα και επιστροφή χωρίς καθόλου ενδιάμεση φόρτιση κινούμενος πάνω κάτω με όρια.
Λίμνη δόξα είναι δίπλα. Και Λιβαδειά ή άσπρα σπίτια ακατουτητος πάω.
Για πήγαινε Μέτσοβο και πιο ψηλά ; Με διανυκτέρευση εκεί σε κατάλυμα που δεν έχει υποδομή φόρτισηςΤο μελέτησα, το δοκίμασα και δεν θα πήγαινα κάπου πέρα από 1-1,5 ώρα μακριά
-
Λίμνη δόξα είναι δίπλα. Και Λιβαδειά ή άσπρα σπίτια ακατουτητος πάω.
Για πήγαινε Μέτσοβο και πιο ψηλά ; Με διανυκτέρευση εκεί σε κατάλυμα που δεν έχει υποδομή φόρτισηςΤο μελέτησα, το δοκίμασα και δεν θα πήγαινα κάπου πέρα από 1-1,5 ώρα μακριά
Ρε συ, εκδρομή είπες. Όχι ταξίδι.
-
διπλα ειναι, πας για κατουρημα, κατουρας και συνεχας δουλεια
-
@gatoz said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
διπλα ειναι, πας για κατουρημα, κατουρας και συνεχας δουλεια
Ε ναι, αλλά είπε για εκδρομή.
-
Το άριστο efficiency
Η μινιμαλιστική προσέγγιση δεν είναι προσόν. Τουλάχιστον όχι για όλους.
Επίσης μία οθόνη και δύο πλήκτρα στο τιμόνι για εμένα ας πούμε πιθανόν είναι και δυσκολία.Από δοκιμές που έχω δει για πολλά αυτοκίνητα, είναι και άλλα που έχουν φιλικό και εύχρηστο interface.
Efficiency όντως έχουν πολύ καλό, αλλά πλέον αν ψάξετε θα δείτε ότι υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα που το φτάνουν και σε κάποιες περιπτώσεις το ξεπερνούν.
Στις εθνικές οδούς (που ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο) στην Ελλάδα, σε δύο σημεία έχει όλα όλα superchargers η Tesla.
Ποιο δίκτυο; Να πρέπει να κάνω παράκαμψη και να μπω μέσα σε αστικό ιστό για να φορτίσω σε supercahrger Tesla?Για το πάντρεμα software και hardware δεν είμαι ενήμερος και δεν έχω απάντηση να σου δώσω ακόμη. Θα πρέπει να κάτσω να ψάξω τα reviews του ανταγωνισμού να δω αν λένε κάτι.
Τέλος πάντων. Καλή η Tesla αλλά μονόδρομος πλέον δεν είναι με την καμία.
Μονοδρομος δεν ειναι, αλλα ακομα και σημερα, με τα μοντελα που εχουμε διαθεσιμα αυτην τη στιγμη στην ελληνικη αγορα και στις τιμες τις οποιες προσφερονται, τα οχηματα τις εξακολουθουν να αποτελουν πολυ καλη λυση. Αυτο για καποιον που θελει να αγορασει οικογενειακο ηλεκτρικο με το οποιο θα πηγαινει ταξιδια/εκδρομες/βολτες (πες το οπως θες). Για οποιον ψαχνει δευτερο-τριτο-τεταρτο-δεκατοογδοο αυτοκινητο, ναι, τα τεσλα δεν εχουν παρα πολλα πλεονεκτηματα.
Στο θεμα effiency (και οχι εμβελεια, διοτι αυτη εξαρταται και απο το μεγεθος της μπαταριας) νομιζω οτι μονο το ioniq 6 το χτυπαει στα ισια (και ισως να ειναι και καλυτερο) και πιθανοτατα (μολις δουμε το ολοκληρωμενο βιντεο του bjorn) η καινουρια cla. Το Υ εινα πολυ πιο ενεργοβορο απο το 3, αλλα ειναι πιο efficient απο αντιστοιχα αμαξωματα αλλων κατασκευαστων. Τα s και x τα ξεχναμε συνεχως, αλλα δυστυχως κυκλοφορουν ελαχιστα στην χωρα μας.
Φορτιστες εχει σε αθηνα, ψαθοπυργο, αταλαντη, ιωαννινα, λαρισα και θεσσαλονικη. Επομενως ειναι 6 σημεια και οχι δυο.
Ο iceman ξεχασε να αναφερει επισης οτι εχει το καλυτερο mobile app που κυκλοφορει αυτην τη στιγμη.Τεσπα, ναι δεν ειναι μονοδρομος, αλλα ειναι σχεδον αδυνατο να μην βαλεις τα οχηματα της στο shortlist σου αν ψαχνεις για τετοιου ειδους οχημα. Αν/οταν ερθει η ωρα να ενδιαφερθεις για ηλεκτρικο, θα καταλαβεις τι εννοω.
-
Φορτιστες εχει σε αθηνα, ψαθοπυργο, αταλαντη, ιωαννινα, λαρισα και θεσσαλονικη. Επομενως ειναι 6 σημεια και οχι δυο.
Έγραψα ότι αναφέρομαι για σημεία που βρίσκονται πάνω σε εθνική οδό(και τα οποία νομίζω είναι αυτά που ενδιαφέρουν περισσότερο σε ένα ταξίδι) και ότι είναι παράκαμψη το να χρειαστεί να μπεις μέσα σε αστικό ιστό για να βρεις supercharger με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τεσπα, ναι δεν ειναι μονοδρομος, αλλα ειναι σχεδον αδυνατο να μην βαλεις τα οχηματα της στο shortlist σου αν ψαχνεις για τετοιου ειδους οχημα. Αν/οταν ερθει η ωρα να ενδιαφερθεις για ηλεκτρικο, θα καταλαβεις τι εννοω.
Τη βλέπω να έρχεται η σκέψη για ηλεκτρικό όπως έχω ξαναγράψει, μιας και το Φεβρουάριο τελειώνει το μίσθωμα του 3008 και έτσι όπως τα έχουν κάνει με τις μετρήσεις CO² και την φορολογία των PHEV, πλέον γίνονται απαγορευτικά αν δεν αλλάξει κάτι στο πλαίσιο φορολογίας τους. Αλλά και να αλλάξει μπορώ να τους έχω εμπιστοσύνη; Αύριο μπορεί να πουν έτσι και μεθαύριο αλλιώς και από εκεί που είχες μηδέν φορολογία να σου σκάσουν κάτι χιλιάδες ευρώ.
Οπότε μάλλον μας τελείωσαν οι σκέψεις για PHEV και πάμε για ηλεκτρικό έτσι και μισθώσω πάλι.
Βενζίνη και υβριδικό δε νομίζω ότι θέλω ξανά πλέον. Χώρια που και αυτά έχουν εταιρικό φόρο, θα ξαναγυρίσω στις εποχές να χρειάζομαι από 120€ και πάνω το μήνα για βενζίνη. -
Στο θεμα effiency (και οχι εμβελεια, διοτι αυτη εξαρταται και απο το μεγεθος της μπαταριας) νομιζω οτι μονο το ioniq 6 το χτυπαει στα ισια (και ισως να ειναι και καλυτερο) και πιθανοτατα (μολις δουμε το ολοκληρωμενο βιντεο του bjorn
) η καινουρια cla. Το Υ εινα πολυ πιο ενεργοβορο απο το 3, αλλα ειναι πιο efficient απο αντιστοιχα αμαξωματα αλλων κατασκευαστων.
στο copilot που είχα κοιτάξει το ioniq 6 το έβγαζε τουλάχιστον 2kwh/100km μεγαλύτερη κατανάλωση, δεν ξέρω βέβαια τι ισχύει στην πράξη και μου κάνει εντύπωση αυτο που λες. Ειδα επίσης οτι η hyundai δινει το τετρακινητο κάπου στα 45 με πολύ καλό εξοπλισμό και ειναι θεωρώ πολύ καλή τιμή για καινούργιο τετρακίνητο με 84αρα μπαταρία.
-
Έγραψα ότι αναφέρομαι για σημεία που βρίσκονται πάνω σε εθνική οδό(και τα οποία νομίζω είναι αυτά που ενδιαφέρουν περισσότερο σε ένα ταξίδι) και ότι είναι παράκαμψη το να χρειαστεί να μπεις μέσα σε αστικό ιστό για να βρεις supercharger με ότι αυτό συνεπάγεται.
Απο τα 6 σημεια αυτα, το μοναδικο το οποιο βρισκεται μεσα στην πολη ειναι ο sc της αθηνας. Αταλαντα, ψαθοπυργος ειναι σε ΣΕΑ (σε αυτα τα δυο σημεια αναφερεσαι μαλλον), Λαρισα ειναι σε εμπορικο κεντρο αρκετα εξω απο την πολη, αυτος των ιωαννινων ειναι επισης αρκετα εξω απο την πολη και το ιδιο ισχυει και για το cosmos στη θεσσαλονικη. Επισης, μην νομιζεις οτι και στο εξωτερικο ειναι παντα πανω σε σεα. Αρκετα συχνα ειναι σε κατι παρκινγκ στη μεση του πουθενα που επισης χρειαζεται παρακαμψη.
Τεσπα, ναι δεν ειναι μονοδρομος, αλλα ειναι σχεδον αδυνατο να μην βαλεις τα οχηματα της στο shortlist σου αν ψαχνεις για τετοιου ειδους οχημα. Αν/οταν ερθει η ωρα να ενδιαφερθεις για ηλεκτρικο, θα καταλαβεις τι εννοω.
Τη βλέπω να έρχεται η σκέψη για ηλεκτρικό όπως έχω ξαναγράψει, μιας και το Φεβρουάριο τελειώνει το μίσθωμα του 3008 και έτσι όπως τα έχουν κάνει με τις μετρήσεις CO² και την φορολογία των PHEV, πλέον γίνονται απαγορευτικά αν δεν αλλάξει κάτι στο πλαίσιο φορολογίας τους. Αλλά και να αλλάξει μπορώ να τους έχω εμπιστοσύνη; Αύριο μπορεί να που έτσι και μεθαύριο αλλιώς και από εκεί που είχες μηδέν φορολογία να σου σκάσουν κάτι χιλιάδες ευρώ.
Οπότε μάλλον μας τελείωσαν οι σκέψεις για PHEV και πάμε για ηλεκτρικό έτσι και μισθώσω πάλι.
Βενζίνη και υβριδικό δε νομίζω ότι θέλω ξανά πλέον. Χώρια που και αυτά έχουν εταιρικό φόρο, θα ξαναγυρίσω στις εποχές να χρειάζομαι από 120€ και πάνω το μήνα για βενζίνη.Δεν γνωριζω τις φορολογικες ιδιαιτεροτητες της εργασιας σου. Αν ειναι στις σκεψεις σου το ηλεκτρικο, θα επαναληφθω ως χαλασμενο γραμμοφωνο και θα σου προτεινω να παρεις ενα ΣΚ και να νοικιασεις ηλεκτρικο για να δεις την ολη φαση. Κυριως για να το πας καμμια βολτα εκτος αθηνων (ή οπου μενεις) και να δεις τι παιζει με φορτισεις, καταναλωση, εμβελεια κτλπ. Καλυτερα να καψεις 500-1000 ευρω και να εισαι σιγουρος για την επιλογησου, παρα να βλαστημας μετα.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
στο copilot που είχα κοιτάξει το ioniq 6 το έβγαζε τουλάχιστον 2kwh/100km μεγαλύτερη κατανάλωση, δεν ξέρω βέβαια τι ισχύει στην πράξη και μου κάνει εντύπωση αυτο που λες. Ειδα επίσης οτι η hyundai δινει το τετρακινητο κάπου στα 45 με πολύ καλό εξοπλισμό και ειναι θεωρώ πολύ καλή τιμή για καινούργιο τετρακίνητο με 84αρα μπαταρία.
αν εχεις βρει το ioniq 6 awd με την μεγαλη μπαταρια, σε τετοια τιμη χτυπα το!
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
αν εχεις βρει το ioniq 6 awd με την μεγαλη μπαταρια, σε τετοια τιμη χτυπα το!
για αυτο σε ρωτάω γιατί μου φάνηκε πολυ ελκυστικό
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης