Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
    • 1
    • 2
    • 964
    • 965
    • 966
    • 967
    • 968
    • 967 / 968
    Περί αυτοκίνησης
    166
    19344
    451147
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      nascar1 @A d P last edited by nascar1

@a-d-p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Ξεχωριστή ασφάλιση για τις μπαταρίες των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το πρόγραμμα «EV Battery Security» της Nationale-Nederlanden έχει σχεδιαστεί για ηλεκτρικά αυτοκίνητα των οποίων η εργοστασιακή εγγύηση για τη μπαταρία έχει λήξει. Καλύπτει το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης της μπαταρίας αν η χωρητικότητά της πέσει ξαφνικά κάτω από το 70% λόγω εγγενούς ελαττώματος. Το πρόγραμμα αφορά αυτοκίνητα ηλικίας έως 12 ετών ή χιλιομετρικής απόστασης ως 300.000 χλμ. Μπορεί να προστεθεί τόσο σε νέα, όσο και σε υφιστάμενα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου

https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/ollandia-xechoristi-asfalisi-gia-tis-mpataries-ton-metacheirismenon-ilektrikon-aytokiniton/

Πολύ πολύ χρήσιμο. Βέβαια μένει να δούμε τους όρους και κόστος.

Παρεμπιπτόντως σκέφτομαι σοβαρά να δώσω το iD.3 που απέκτησα πρόσφατα για να πάω σε full experience δηλαδή tesla. Το vw είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, ιδανικό σε συνδιασμο μεγέθους, χωρών, ύψους, επιδόσεων, πρακτικότητας και ομορφιάς αλλά επειδή ζούμε μόνο μία φορά λέω να κάνω το μεγάλο βήμα!!!

Είδα στους 2 μήνες ότι μου άρεσει πολύ ο τρόπος λειτουργίας των ηλεκτρικών, εκτίμησα τα πλεονεκτήματα τους αποφάσισα ότι μπορώ να ζήσω με τα μειονέκτηματα τους και λέω να κάνω την υπέρβαση.

Ιδανικά θα ήθελα ένα ID.3 με σήμα tesla αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα στην ζωή... Βουρ λοιπόν για την αλλαγή αν το id3 φύγει σε μια λογική τιμή.

D 1 Reply Last reply Reply Quote 7
      • S
        super-t last edited by

Τι είναι το full experience που προσφέρει η Tesla και όχι η VW;

ntinaras 1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • D
          dettol @nascar1 last edited by

@nascar1 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@a-d-p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Ξεχωριστή ασφάλιση για τις μπαταρίες των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το πρόγραμμα «EV Battery Security» της Nationale-Nederlanden έχει σχεδιαστεί για ηλεκτρικά αυτοκίνητα των οποίων η εργοστασιακή εγγύηση για τη μπαταρία έχει λήξει. Καλύπτει το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης της μπαταρίας αν η χωρητικότητά της πέσει ξαφνικά κάτω από το 70% λόγω εγγενούς ελαττώματος. Το πρόγραμμα αφορά αυτοκίνητα ηλικίας έως 12 ετών ή χιλιομετρικής απόστασης ως 300.000 χλμ. Μπορεί να προστεθεί τόσο σε νέα, όσο και σε υφιστάμενα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου

https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/ollandia-xechoristi-asfalisi-gia-tis-mpataries-ton-metacheirismenon-ilektrikon-aytokiniton/

Πολύ πολύ χρήσιμο. Βέβαια μένει να δούμε τους όρους και κόστος.

Παρεμπιπτόντως σκέφτομαι σοβαρά να δώσω το iD.3 που απέκτησα πρόσφατα για να πάω σε full experience δηλαδή tesla. Το vw είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, ιδανικό σε συνδιασμο μεγέθους, χωρών, ύψους, επιδόσεων, πρακτικότητας και ομορφιάς αλλά επειδή ζούμε μόνο μία φορά λέω να κάνω το μεγάλο βήμα!!!

Είδα στους 2 μήνες ότι μου άρεσει πολύ ο τρόπος λειτουργίας των ηλεκτρικών, εκτίμησα τα πλεονεκτήματα τους αποφάσισα ότι μπορώ να ζήσω με τα μειονέκτηματα τους και λέω να κάνω την υπέρβαση.

Ιδανικά θα ήθελα ένα ID.3 με σήμα tesla αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα στην ζωή... Βουρ λοιπόν για την αλλαγή αν το id3 φύγει σε μια λογική τιμή.

Το id3 είναι πολύ καλό αμάξι και σε ιδανικό για την Αθήνα μέγεθος. Αν πάρεις τεσλα μόνο παραπάνω γκάζι θα πάρεις και ένα πιο λειτουργικό app. Επίσης περισσότερη αυτονομία διότι υποθέτω έχεις το 58αρη id3. Δεν ξέρω αν αξίζει τα τουλάχιστον 10 χιλιάρικα που θα αναγκαστείς να βάλεις από την τσέπη σου. Εκτός αν χρειάζεσαι τους έξτρα χώρους, πχ για παιδιά.

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • bekiaris
            bekiaris @dettol last edited by

@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

μου χτύπησαν λίγο πίσω το δικό μου και το πήγα για φτιάξιμο και μου έδωσαν ως όχημα αντικατάστασης ένα id.3 με την 58 αρα μπαταρία. Η κατανάλωση του (στο comfort με επιλεγμένο το B) στις 4 ημέρες που το είχα, ήταν κοντά στο Kona (64kwh μοντέλο 22), πρέπει (εμπειρικά) να ήταν 1-2 Kwh παραπάνω. Η αίσθησ του στην εθνική ήταν ενός στιβαρού οχήματος, σε στροφές ομως (πχ πήγα για μπάνιο στο Σχοινιά απο το Γραμματικό) με προβλημάτισε λόγω αυξημένου βάρους καθώς και το antispin έμπαινε πολύ νωρίς και δεν με άφηνε να το απολαύσω. Επειδή ήταν όχημα αντικατάστασης, δεν το έψαξα με τις ρυθμίσεις και τις επιλογές που είχε. Μου έκανε φοβερή εντύπωση πάντως η απόδοση του κλιματισμού, δεν πρέπει να ειχε αντλία θερμότητας αλλά εβγαζε πολύ κρύο αέρα και απευθείας σχεδόν όταν το άνοιγες. Γενικά, οι διαστάσεις του ειναι ένα θετικό στοιχείο για κίνηση στην πόλη, φυσικά θα το προτιμούσα με την 77αρα μπαταρία. Μόλις γύρισα όμως στο Kona, μου έδωσε μια πιο αέρινη αίσθηση. Θεωρώ οτι το TEsla ειναι μακράν καλύτερη επιλογή αλλά οντως δεν ξέρω και εγώ αν θα έμπαινα στην λογική να το αλλάξω- by the way, ο πεθερός ενός γνωστού μου ηλεκτρολόγου, πουλάει id.5 Με 10 χιλιάδες χιλιόμετρα με την μεγάλη μπαταρία, και μου το δίνει κοντά στα 30 (μοντέλο 1/23). Θέλω να πάρω tesla, αλλά σε τόσα λίγα χιλιόμετρα σε αυτά τα λεφτά έχω πει στον πειρασμό να το αγοράσω (και εφόφον ειναι οπως τα λέει και δεν εχει καμία στούκα κτλ)

D 1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • D
              dettol @bekiaris last edited by

@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

μου χτύπησαν λίγο πίσω το δικό μου και το πήγα για φτιάξιμο και μου έδωσαν ως όχημα αντικατάστασης ένα id.3 με την 58 αρα μπαταρία. Η κατανάλωση του (στο comfort με επιλεγμένο το B) στις 4 ημέρες που το είχα, ήταν κοντά στο Kona (64kwh μοντέλο 22), πρέπει (εμπειρικά) να ήταν 1-2 Kwh παραπάνω. Η αίσθησ του στην εθνική ήταν ενός στιβαρού οχήματος, σε στροφές ομως (πχ πήγα για μπάνιο στο Σχοινιά απο το Γραμματικό) με προβλημάτισε λόγω αυξημένου βάρους καθώς και το antispin έμπαινε πολύ νωρίς και δεν με άφηνε να το απολαύσω. Επειδή ήταν όχημα αντικατάστασης, δεν το έψαξα με τις ρυθμίσεις και τις επιλογές που είχε. Μου έκανε φοβερή εντύπωση πάντως η απόδοση του κλιματισμού, δεν πρέπει να ειχε αντλία θερμότητας αλλά εβγαζε πολύ κρύο αέρα και απευθείας σχεδόν όταν το άνοιγες. Γενικά, οι διαστάσεις του ειναι ένα θετικό στοιχείο για κίνηση στην πόλη, φυσικά θα το προτιμούσα με την 77αρα μπαταρία. Μόλις γύρισα όμως στο Kona, μου έδωσε μια πιο αέρινη αίσθηση. Θεωρώ οτι το TEsla ειναι μακράν καλύτερη επιλογή αλλά οντως δεν ξέρω και εγώ αν θα έμπαινα στην λογική να το αλλάξω- by the way, ο πεθερός ενός γνωστού μου ηλεκτρολόγου, πουλάει id.5 Με 10 χιλιάδες χιλιόμετρα με την μεγάλη μπαταρία, και μου το δίνει κοντά στα 30 (μοντέλο 1/23). Θέλω να πάρω tesla, αλλά σε τόσα λίγα χιλιόμετρα σε αυτά τα λεφτά έχω πει στον πειρασμό να το αγοράσω (και εφόφον ειναι οπως τα λέει και δεν εχει καμία στούκα κτλ)

Γιατι το πουλάει;

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • bekiaris

by the way, ο πεθερός ενός γνωστού μου ηλεκτρολόγου, πουλάει id.5 Με 10 χιλιάδες χιλιόμετρα με την μεγάλη μπαταρία, και μου το δίνει κοντά στα 30 (μοντέλο 1/23). Θέλω να πάρω tesla, αλλά σε τόσα λίγα χιλιόμετρα σε αυτά τα λεφτά έχω πει στον πειρασμό να το αγοράσω (και εφόφον ειναι οπως τα λέει και δεν εχει καμία στούκα κτλ)

Γιατι το πουλάει;

είναι απο την Κρήτη και κατεβαίνει 3-4 φορές τον χρόνο και έχει αρχικά θέμα με το 40% στην φόρτιση, βγαίνει απο το καράβι και μετά εχει κάποια χιλιόμετρα και πρέπει να φορτίσει. Επίσης, παρόλο που και η κόρη του πηρε ηλεκτρικό και το γουστάρει, αυτός δεν φαίνεται να έχει εξοικειωθεί με την συγκεκριμένη τεχνολογία (ίσως και λόγο ηλικίας), η φόρτιση στην εθνική κ γενικά σε καθημερινή βάση, του δημιουργούν ένα έξτρα άγχος.

D 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • D

by the way, ο πεθερός ενός γνωστού μου ηλεκτρολόγου, πουλάει id.5 Με 10 χιλιάδες χιλιόμετρα με την μεγάλη μπαταρία, και μου το δίνει κοντά στα 30 (μοντέλο 1/23). Θέλω να πάρω tesla, αλλά σε τόσα λίγα χιλιόμετρα σε αυτά τα λεφτά έχω πει στον πειρασμό να το αγοράσω (και εφόφον ειναι οπως τα λέει και δεν εχει καμία στούκα κτλ)

Γιατι το πουλάει;

είναι απο την Κρήτη και κατεβαίνει 3-4 φορές τον χρόνο και έχει αρχικά θέμα με το 40% στην φόρτιση, βγαίνει απο το καράβι και μετά εχει κάποια χιλιόμετρα και πρέπει να φορτίσει. Επίσης, παρόλο που και η κόρη του πηρε ηλεκτρικό και το γουστάρει, αυτός δεν φαίνεται να έχει εξοικειωθεί με την συγκεκριμένη τεχνολογία (ίσως και λόγο ηλικίας), η φόρτιση στην εθνική κ γενικά σε καθημερινή βάση, του δημιουργούν ένα έξτρα άγχος.

Το id5 είναι ωραίο αυτοκίνητο και ξεχωριστό γιατί δεν νομίζω ότι έχουν κυκλοφορήσει πολλά. Τα Τ πρέπει θεωρητικά να έχουν περισσότερο γκάζι αλλά αυτό λόγω suv πρέπει να έχει καλύτερους χώρους. Η τιμή δεν είναι κακή αλλά εξαρτάται και από τον εξοπλισμό που έχει. Βεβαιώσου ότι έχει αντλία θερμότητας

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • N
                    nascar1 last edited by

Συνεχίζοντας το σχόλιο μου για αλλαγή του iD.3 θέλω να πω ότι ένας σοβαρός λόγος είναι η εγγύηση που θα έχει το τέσλα. Πράγματι σε όλα με ικανοποιεί το δικό μου αλλά σαν ηλεκτρικό με φοβίζει λίγο το μέλλον. Θεωρώ τα τέσλα πιο ώριμα σαν αυτοκίνητα και σίγουρα η έξτρα ιπποδύναμη και οι μπαταρίες lfp ίσως αξίζουν τα 15 συν χιλιάρικα που θα κληθω να δώσω. Θα μου λείψει σίγουρα η ευχρηστία, ο μικρός κύκλος στροφής και όταν και κανονικό σε ύψος κάθεσαι αρκετά ψηλά στο iD.3.

Από την άλλη λέω με 15 χιλιάρικα θα καλύψω πολλές πιθανές μελλοντικές βλάβες (αν έρθουν) και με ένα πρόγραμμα επέκτασης εγγύησης της μπαταρίας σίγουρα φεύγει ένα άγχος. Ίσως η λογική κίνηση να ήταν ένα byd αλλά το dolphin προσωπικά δεν βλέπεται ενώ το atto3 προσφέρει όρο το δελφίνι σε μεγαλύτερη τιμή. Συν ότι φορτίζουν αργά σε dc και όπως και να το κάνουμε είναι ακόμα νέα και δρν ξέρουμε αξιοπιστία. Επίσης ούτε τέσλα ούτε byd υπάρχει Πάτρα...

D 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • D
                      dettol @nascar1 last edited by

@nascar1 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Συνεχίζοντας το σχόλιο μου για αλλαγή του iD.3 θέλω να πω ότι ένας σοβαρός λόγος είναι η εγγύηση που θα έχει το τέσλα. Πράγματι σε όλα με ικανοποιεί το δικό μου αλλά σαν ηλεκτρικό με φοβίζει λίγο το μέλλον. Θεωρώ τα τέσλα πιο ώριμα σαν αυτοκίνητα και σίγουρα η έξτρα ιπποδύναμη και οι μπαταρίες lfp ίσως αξίζουν τα 15 συν χιλιάρικα που θα κληθω να δώσω. Θα μου λείψει σίγουρα η ευχρηστία, ο μικρός κύκλος στροφής και όταν και κανονικό σε ύψος κάθεσαι αρκετά ψηλά στο iD.3.

Από την άλλη λέω με 15 χιλιάρικα θα καλύψω πολλές πιθανές μελλοντικές βλάβες (αν έρθουν) και με ένα πρόγραμμα επέκτασης εγγύησης της μπαταρίας σίγουρα φεύγει ένα άγχος. Ίσως η λογική κίνηση να ήταν ένα byd αλλά το dolphin προσωπικά δεν βλέπεται ενώ το atto3 προσφέρει όρο το δελφίνι σε μεγαλύτερη τιμή. Συν ότι φορτίζουν αργά σε dc και όπως και να το κάνουμε είναι ακόμα νέα και δρν ξέρουμε αξιοπιστία. Επίσης ούτε τέσλα ούτε byd υπάρχει Πάτρα...

Νομίζω ότι κακώς φοβάσαι τις ζημιές στο id3. Έτσι και αλλιώς και αυτό 7-8 χρόνια δεν έχει εγγύηση για μπαταρία 70%; Τόσο έχει και το τεσλα. Από id3 δεν έχει κανένα νόημα να πας στα φτηνά byd.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • D
                        dekouk last edited by

Για το φίλο που ρώτησε διακοπές σε νησί με ηλεκτρικό καταθέτω την εμπειρία μου...
                        ακολουθεί κάτωσέντονο..

Έχουμε κ λέμε Tesla sr 57 αρα μπαταρία πίσω κίνηση.
                        4 άτομα ενήλικες βαλίτσες 4 αεροπλάνου κ κάνα 2-3 τσάντες ακόμα. + 4 καρεκλάκια παραλίας κ ομπρέλα 2,2 + κρουστική βάση 👍

Αφετηρία Θεσσαλονίκη νησί επιλογής Κυκλάδες.Πλανο να ταξιδέψουμε βράδυ άφιξη Ραφήνα πρωί καράβι αναχώρηση 8;00 κ είμαστε στο νησί 11:30!

Αναχώρηση με 100% το πρόγραμμα έδινε δύο στάσεις σε SC Tesla Λάρισα κ Αταλάντη ώστε να φτάσω με 35-40% στο καράβι (fast ferries)

Ως τώρα δεν είχα φορτίσει ποτέ σε sc Tesla κ κακώς δεν έκανα μια δοκιμή Θεσσαλονίκη.
                        Φόρτιση Λάρισα κ έφαγα ένα άκυρο μετά...από την εφαρμογή με ανάλογο μύνημα στην οθόνη. Στην ουσία δεν με άφηνε να χρησιμοποιήσω tesla sc φορτιστές...
                        Μετά από την υποστήριξη ( την άλλη μέρα σε εργάσιμες ώρες )ανακάλυψα πως έπρεπε να μπει στην εφαρμογή της συζύγου η κάρτα καθότι leasing. Τα λεφτά όμως τα κράτησαν μια χαρά.

Στην ουσία στην Αταλάντη ενώ υπολόγιζα να φορτίσω ,,γρήγορα σε λίγη ώρα, βρήκα 40ρη κ πήρε περισσότερη ώρα με λιγότερη φόρτιση.. Άρα έφτασα στο καράβι με κάτω από 20%. Κ λίγο οριακά. Μπήκα τελευταίος λέμε κ βγήκα πρώτος με όπισθεν...( με ρώτησαν απλά πόσο έχω τους είπα λίγο, θα χρειαστώ να σπρώξουν 😇)

Στο νησί είχε αρκετές επιλογές φόρτιση;. Το σχέδιο ήταν άμεση φόρτιση στο χώρο σούπερ μάρκετ Μασούτης ( να ετοιμαστούν τα δωμάτια να ψωνίσουμε κλπ) όπου η εφαρμογή είχε περιγραφή 2χ22kw στην ουσία φορτίζεις με 10.

Είδαμε ioniq Tesla 3, Y, mini, Χ κατι bmw, i3, dolphin . Γενικά αρκετά ηλεκτρικά..
                        Ήταν κοντά στο δωμάτιο οπότε μπορούσα να ελέγχω πότε ήταν άδειο κ να φορτίσω.
                        Γενικά φόρτισα μια όταν έφτασα, (μέχρι 60%) μια που πήγα super market k ήταν άδειο κ ήταν η χρέωση Μικρή οπότε το κούμπωσα για 15-20 λεπτά.
                        **Η χαρά που πήρε ένα ζευγάρι νεαροί όταν τους απάντησα ότι φεύγω δεν περιγράφεται!

Τέλος έκανα μια φόρτιση ακόμη από αργά το απόγευμα μέχρι ξημερώματα μέχρι 100% Μετά το ποτάκι κ περπάτημα πήγα κ το πήρα για να μην δεσμεύω το φορτιστή. Δεν νομίζω να το κάναν όλοι έτσι. Απόγευμα κ βράδυ η χρέωση 0,32€/kw. Τίμιο νομίζω .

plan b να πάμε σε παραλία όπου κάποιο κατάλυμα είχε φορτιστή κ να φορτίζει όσο κολυμπάμε δε χρειάστηκε. Γενικά είχε επιλογές φόρτισης σε κάποια καταλύματα που είχαν φορτιστές; Με πρόσβαση σε όλους. max 22kw. σε απόσταση 5 λεπτών. Με ανάλογη χρέωση ούτε φτηνά ούτε πανάκριβα.

Έφυγα με 22% , κ δεν με ρώτησε κανείς πόσο έχω.

Στάσεις σε Tesla sc golden hall, Αταλάντη κ Λάρισα για να φτάσω με 22% Θεσσαλονίκη. Λάρισα κ golden έπαιξε κ φαγητό ελαφρύ κ καφές. Ειδικά Λάρισα περίμενα την παρέα ενώ είχα φορτίσει όσο έπρεπε...

Ταχύτητες κίνησης τώρα.......🐎💥
                        Στο πήγαινε αρκετά συντηρητικά (ότι έλεγαν οι ταμπέλες το έβαζα 124 να είμαι μέσα) μέχρι Λάρισα, κ λίγο πιο ζωηρά μετά την καθυστέρηση ουσιαστικά πιάσαμε κ την πρωινή κίνηση...τούνελ εκοβα πάντα κ όπου είχε έργα.

Επιστροφή αφού βράδιασε μετά Αταλάντη πιο ζωηρά με περισσότερα ανοίγματα. Ανοίγματα έκανα κ στο κατέβασμα. Τόσο θα έτρεχα βασικά κ αν δεν ήταν ηλεκτρικό. Κ για να λέμε την αλήθεια δύσκολα να είχα τις ίδιες ταχύτητες μια κ τα φώτα του Tesla είναι κορυφαία με το σύστημα matrix.

Πέρυσι το ίδιο σχέδιο με αυτόματο diesel βγήκε ακατουρητος προς Πειραιά κ μια στάση Κατερίνη στην επιστροφή με απαίτηση της παρέας. Κ εκεί συνειδητοποίησα ότι τη χρειαζόμουν τη στάση καθότι ήμουν ρεαλιστικά κουρασμένος..Πλέον στην παρέα μας το ακατουρητος δεν παίζει... κάποιοι απαιτούν να σταματήσουμε κ εγώ ρεαλιστικά χρειάζομαι στάση, δεν έχω τις αντοχές που είχα...

Ιδανικά θα ήθελα να έχω την άνεση από πλευράς νομιμότητας να πηγαίνω 130+ 135 max) λίγο με ανοίγματα κάτι που βγαίνει χαλαρά με 2 στάσεις.Μιλάω Θεσσαλονίκη Αθήνα. Στη μια στάση νομίζω θα πρέπει να πηγαίνω αργά κ να φτάσω με λίγη μπαταρία.

Το λέω αυτό γιατί η σήμανση είναι 120 στο μεγαλύτερο διάστημα κ δεν γνωρίζω τι πραγματικά ισχύει. Δεν μιλάω για τούνελ κ λίγο πριν, δεν μιλάω για περιοχές με έργα.

Άρα το ερώτημα είναι πόσο είναι νόμιμο να τρέχεις στην εθνικη ? έχει ταμπέλα 120 μπορώ να είμαι με 130 ή αν με σταματήσουν θα πέσει το ανάλογο πρόστιμο...
                        Παρακαλώ απάντηση ειδικά από τους σχετικούς!😇😎

Είπα το είχα στο περισσότερο διάστημα 124-127..
                        Σε ένα τούνελ είχε τροχαίο με πιστόλι που σημάδευε.

Με προσπέρασαν ανάμεσα σε άλλα, Yaris hybrid 2022,audi a6, cupra, Χ2, c3 diesel, xsara Παλαιό, Porsche Κανά δυο, range rover, fiat pundo! ( ok μετά δεν μπόρεσε κ έφυγε σε παράδρομο). Ταχύτητες που πήγαιναν 130 τουλάχιστον κ πάνω

Προσπάθησε να περάσει πολλές φορές παλαιό mazda 3 με μπαγκαζιερα .,(έλεος)

Αν έχετε απορίες στη διάθεσή σας. ✅

bekiaris T 2 Replies Last reply Reply Quote 6
                        • bekiaris
                          bekiaris @dekouk last edited by

παρακολουθώ εδώ και 3 μήνες ένα Jaguar I-Pace στο car το οποίο ειναι τετρακίνητο, έχει την 90+ μπαταρία, ειναι 10ος του 23, facelift έκδοση και έχει ένα 50αρικο (πιστεύω το αγοράζει κάποιος και πιο χαμηλά) και θα ήθελα την άποψη σας για το συγκεκριμένο όχημα. Εξωτερικά το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον, και γενικά έχει πολύ καλή κατασκευή και υλικά εσωτερικά, από efficiency δεν τα πάει και τόσο καλά αλλά μου κάνει εντύπωση που η Wamyo στην Αμερική χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μοντέλο για full self driving στις δοκιμές που κάνει.

D fanis75 3 Replies Last reply Reply Quote 0
                          • T
                            teo-mak @dekouk last edited by

@dekouk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Για το φίλο που ρώτησε διακοπές σε νησί με ηλεκτρικό καταθέτω την εμπειρία μου...
                            ακολουθεί κάτωσέντονο..

Έχουμε κ λέμε Tesla sr 57 αρα μπαταρία πίσω κίνηση.
                            4 άτομα ενήλικες βαλίτσες 4 αεροπλάνου κ κάνα 2-3 τσάντες ακόμα. + 4 καρεκλάκια παραλίας κ ομπρέλα 2,2 + κρουστική βάση 👍

Αφετηρία Θεσσαλονίκη νησί επιλογής Κυκλάδες.Πλανο να ταξιδέψουμε βράδυ άφιξη Ραφήνα πρωί καράβι αναχώρηση 8;00 κ είμαστε στο νησί 11:30!

Αναχώρηση με 100% το πρόγραμμα έδινε δύο στάσεις σε SC Tesla Λάρισα κ Αταλάντη ώστε να φτάσω με 35-40% στο καράβι (fast ferries)

Ως τώρα δεν είχα φορτίσει ποτέ σε sc Tesla κ κακώς δεν έκανα μια δοκιμή Θεσσαλονίκη.
                            Φόρτιση Λάρισα κ έφαγα ένα άκυρο μετά...από την εφαρμογή με ανάλογο μύνημα στην οθόνη. Στην ουσία δεν με άφηνε να χρησιμοποιήσω tesla sc φορτιστές...
                            Μετά από την υποστήριξη ( την άλλη μέρα σε εργάσιμες ώρες )ανακάλυψα πως έπρεπε να μπει στην εφαρμογή της συζύγου η κάρτα καθότι leasing. Τα λεφτά όμως τα κράτησαν μια χαρά.

Στην ουσία στην Αταλάντη ενώ υπολόγιζα να φορτίσω ,,γρήγορα σε λίγη ώρα, βρήκα 40ρη κ πήρε περισσότερη ώρα με λιγότερη φόρτιση.. Άρα έφτασα στο καράβι με κάτω από 20%. Κ λίγο οριακά. Μπήκα τελευταίος λέμε κ βγήκα πρώτος με όπισθεν...( με ρώτησαν απλά πόσο έχω τους είπα λίγο, θα χρειαστώ να σπρώξουν 😇)

Στο νησί είχε αρκετές επιλογές φόρτιση;. Το σχέδιο ήταν άμεση φόρτιση στο χώρο σούπερ μάρκετ Μασούτης ( να ετοιμαστούν τα δωμάτια να ψωνίσουμε κλπ) όπου η εφαρμογή είχε περιγραφή 2χ22kw στην ουσία φορτίζεις με 10.

Είδαμε ioniq Tesla 3, Y, mini, Χ κατι bmw, i3, dolphin . Γενικά αρκετά ηλεκτρικά..
                            Ήταν κοντά στο δωμάτιο οπότε μπορούσα να ελέγχω πότε ήταν άδειο κ να φορτίσω.
                            Γενικά φόρτισα μια όταν έφτασα, (μέχρι 60%) μια που πήγα super market k ήταν άδειο κ ήταν η χρέωση Μικρή οπότε το κούμπωσα για 15-20 λεπτά.
                            **Η χαρά που πήρε ένα ζευγάρι νεαροί όταν τους απάντησα ότι φεύγω δεν περιγράφεται!

Τέλος έκανα μια φόρτιση ακόμη από αργά το απόγευμα μέχρι ξημερώματα μέχρι 100% Μετά το ποτάκι κ περπάτημα πήγα κ το πήρα για να μην δεσμεύω το φορτιστή. Δεν νομίζω να το κάναν όλοι έτσι. Απόγευμα κ βράδυ η χρέωση 0,32€/kw. Τίμιο νομίζω .

plan b να πάμε σε παραλία όπου κάποιο κατάλυμα είχε φορτιστή κ να φορτίζει όσο κολυμπάμε δε χρειάστηκε. Γενικά είχε επιλογές φόρτισης σε κάποια καταλύματα που είχαν φορτιστές; Με πρόσβαση σε όλους. max 22kw. σε απόσταση 5 λεπτών. Με ανάλογη χρέωση ούτε φτηνά ούτε πανάκριβα.

Έφυγα με 22% , κ δεν με ρώτησε κανείς πόσο έχω.

Στάσεις σε Tesla sc golden hall, Αταλάντη κ Λάρισα για να φτάσω με 22% Θεσσαλονίκη. Λάρισα κ golden έπαιξε κ φαγητό ελαφρύ κ καφές. Ειδικά Λάρισα περίμενα την παρέα ενώ είχα φορτίσει όσο έπρεπε...

Ταχύτητες κίνησης τώρα.......🐎💥
                            Στο πήγαινε αρκετά συντηρητικά (ότι έλεγαν οι ταμπέλες το έβαζα 124 να είμαι μέσα) μέχρι Λάρισα, κ λίγο πιο ζωηρά μετά την καθυστέρηση ουσιαστικά πιάσαμε κ την πρωινή κίνηση...τούνελ εκοβα πάντα κ όπου είχε έργα.

Επιστροφή αφού βράδιασε μετά Αταλάντη πιο ζωηρά με περισσότερα ανοίγματα. Ανοίγματα έκανα κ στο κατέβασμα. Τόσο θα έτρεχα βασικά κ αν δεν ήταν ηλεκτρικό. Κ για να λέμε την αλήθεια δύσκολα να είχα τις ίδιες ταχύτητες μια κ τα φώτα του Tesla είναι κορυφαία με το σύστημα matrix.

Πέρυσι το ίδιο σχέδιο με αυτόματο diesel βγήκε ακατουρητος προς Πειραιά κ μια στάση Κατερίνη στην επιστροφή με απαίτηση της παρέας. Κ εκεί συνειδητοποίησα ότι τη χρειαζόμουν τη στάση καθότι ήμουν ρεαλιστικά κουρασμένος..Πλέον στην παρέα μας το ακατουρητος δεν παίζει... κάποιοι απαιτούν να σταματήσουμε κ εγώ ρεαλιστικά χρειάζομαι στάση, δεν έχω τις αντοχές που είχα...

Ιδανικά θα ήθελα να έχω την άνεση από πλευράς νομιμότητας να πηγαίνω 130+ 135 max) λίγο με ανοίγματα κάτι που βγαίνει χαλαρά με 2 στάσεις.Μιλάω Θεσσαλονίκη Αθήνα. Στη μια στάση νομίζω θα πρέπει να πηγαίνω αργά κ να φτάσω με λίγη μπαταρία.

Το λέω αυτό γιατί η σήμανση είναι 120 στο μεγαλύτερο διάστημα κ δεν γνωρίζω τι πραγματικά ισχύει. Δεν μιλάω για τούνελ κ λίγο πριν, δεν μιλάω για περιοχές με έργα.

Άρα το ερώτημα είναι πόσο είναι νόμιμο να τρέχεις στην εθνικη ? έχει ταμπέλα 120 μπορώ να είμαι με 130 ή αν με σταματήσουν θα πέσει το ανάλογο πρόστιμο...
                            Παρακαλώ απάντηση ειδικά από τους σχετικούς!😇😎

Είπα το είχα στο περισσότερο διάστημα 124-127..
                            Σε ένα τούνελ είχε τροχαίο με πιστόλι που σημάδευε.

Με προσπέρασαν ανάμεσα σε άλλα, Yaris hybrid 2022,audi a6, cupra, Χ2, c3 diesel, xsara Παλαιό, Porsche Κανά δυο, range rover, fiat pundo! ( ok μετά δεν μπόρεσε κ έφυγε σε παράδρομο). Ταχύτητες που πήγαιναν 130 τουλάχιστον κ πάνω

Προσπάθησε να περάσει πολλές φορές παλαιό mazda 3 με μπαγκαζιερα .,(έλεος)

Αν έχετε απορίες στη διάθεσή σας. ✅

Μεγιστη «νομιμη» ταχυτητα να υπολογιζεις ενα 10% επανω απο το αναγραφομενο και εισαι οκ.
                            Ρυθμισε το ετσι απο το μενου του αυτοκινητου και θα στο αναγραφει μονο του καθε φορα που διαβαζει νεο οριο ταχυτητας.

• D

παρακολουθώ εδώ και 3 μήνες ένα Jaguar I-Pace στο car το οποίο ειναι τετρακίνητο, έχει την 90+ μπαταρία, ειναι 10ος του 23, facelift έκδοση και έχει ένα 50αρικο (πιστεύω το αγοράζει κάποιος και πιο χαμηλά) και θα ήθελα την άποψη σας για το συγκεκριμένο όχημα. Εξωτερικά το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον, και γενικά έχει πολύ καλή κατασκευή και υλικά εσωτερικά, από efficiency δεν τα πάει και τόσο καλά αλλά μου κάνει εντύπωση που η Wamyo στην Αμερική χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μοντέλο για full self driving στις δοκιμές που κάνει.

Πηρε προσφατα καλος φιλος με εισαγωγη απο γερμανια. Δεν θυμαμαι αν ηταν αυτη η εκδοση, αλλα ηλικιακα καπου εκει ειναι. Μοντελο 22 ή 23. Τα εχουμε συζητησει αναλυτικα. Το αμαξι ειναι εξαιρετικα ποιοτικο, φανταστικη οδηγικη συμπεριφορα και απλα οκ αυτονομια. Τα αρνητικα ειναι καποια κατα τη γνωμη μου βασικα features που λειπουν (πχ δεν μπορεις να βαλεις οριο soc οταν φορτιζεις) στο mobile app και το κοστος των επισκευων. Τα σερβις του στον τζωρτζη ξεφευγουν σε τιμη και για αυτο ψαχνουν να βρουν αλλα συνεργεια. Το αυτοκινητο ειναι καλο, αλλα αν υπαρξει βλαβη, θα σε τσουξει πολυ ασχημα.

Σχετικα με το waymo δεν σημαινει κατι το ιδιαιτερο. Απλα πηραν καλη προσφορα και επελεξαν τα συγκεκριμενα οχηματα.

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                              • bekiaris

Τα αρνητικα ειναι καποια κατα τη γνωμη μου βασικα features που λειπουν (πχ δεν μπορεις να βαλεις οριο soc οταν φορτιζεις) στο mobile app και το κοστος των επισκευων. Τα σερβις του στον τζωρτζη ξεφευγουν σε τιμη και για αυτο ψαχνουν να βρουν αλλα συνεργεια. Το αυτοκινητο ειναι καλο, αλλα αν υπαρξει βλαβη, θα σε τσουξει πολυ ασχημα.

λογικά όλο αυτά, η τιμή του πάντως για τα χιλιόμετρα/μοντέλο είναι πολύ καλή και πιστεύω από κοντά θα πέσει και άλλο, αλλα προφανώς το ζουμί είναι στη συντήρηση σε τέτοια αυτοκίνητα. θα συνεχίσω να το παρακολουθώ αλλά δύσκολα με βλέπω να πάω σε τόσο ακριβοσυντήρητο αυτοκίνητο, ένα Y juniper awd θα ήταν καλύτερη επιλογή μακροπρόθεσμα αν αποφασίσω εν τελεί να πάω σε αυτό το budget

• I
                                  iceman7 last edited by iceman7

@dekouk

Ήρωας ρε συ φίλε με ηλεκτρικό μεγέθους τεσλα σε κυκλαδονήσι
                                  Βέβαια διάβασα μετά ότι είναι ληζινγκ και κατάλαβα !
                                  Αν και προσωπικά ούτε με ληζινγκ θα πήγαινα κυκλαδονήσι. Μια φορά πήγα Πάρο με το 108 (ληζ) και ήταν και οι πίσω φορτωμένοι με πράγματα από Μαρούσι έως Ραφήνα. Στην Αλονησσο είχα πάει με το παλιό γιαρις γιατί φεύγαμε από το βόλο και ήμουν μέσα στο άγχος γιατί ήταν ιδιόκτητο το αμάξι.

Εσύ είχες και ταξίδι από Θεσσαλονίκη οπότε ήθελες κάτι άνετο. Αεροπορικώς και ενοικίασε εκεί δεν το είχες κοιτάξει ;
                                  Επισης οι αεροπορικού τύπου βαλίτσες με σκότωσαν.
                                  Τσάμπα όγκος ρε συ!

• D
                                    dekouk @iceman7 last edited by

@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@dekouk

Ήρωας ρε συ φίλε με ηλεκτρικό μεγέθους τεσλα σε κυκλαδονήσι
                                    Βέβαια διάβασα μετά ότι είναι ληζινγκ και κατάλαβα !
                                    Αν και προσωπικά ούτε με ληζινγκ θα πήγαινα κυκλαδονήσι. Μια φορά πήγα Πάρο με το 108 (ληζ) και ήταν και οι πίσω φορτωμένοι με πράγματα από Μαρούσι έως Ραφήνα. Στην Αλονησσο είχα πάει με το παλιό γιαρις γιατί φεύγαμε από το βόλο και ήμουν μέσα στο άγχος γιατί ήταν ιδιόκτητο το αμάξι.

Εσύ είχες και ταξίδι από Θεσσαλονίκη οπότε ήθελες κάτι άνετο. Αεροπορικώς και ενοικίασε εκεί δεν το είχες κοιτάξει ;
                                    Επισης οι αεροπορικού τύπου βαλίτσες με σκότωσαν.
                                    Τσάμπα όγκος ρε συ!

Έχεις δίκιο στις βαλίτσες είχαν περισσέψει κάτι παλαιού τύπου ,τις άλλες τις είχαν τα παιδιά κ αφού χωρούσαν...η μισή χαρά για μένα είναι ο οδήγηση...
                                    Αεροπλάνο μόνο όταν δε βγαίνει αλλιώς ή δεν αξίζει η μεταφορά του αυτοκινήτου. πχ Κρήτη . Εδώ τα έξοδα μοιράστηκαν σε δύο ζευγάρια..Το Φρανκ μπροστά παίρνει άνετα μια τέτοιου τύπου, είχαμε κάνει κ δοκιμές γιατί τα καρεκλακια είχαν πολύ κενό αναμεσά τους, οπότε γιατί όχι.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                    • D

εστειλα στην φιλο μου την αγγελια και λεει οτι η τιμη ειναι πολυ καλη. Τοσο καλη που το εκανε εντυπωση και λεει μηπως εχει καποιο προβλημα 🙂 Αυτο φανταζομαι ευκολα μπορεις να το μαθεις με τεχνικο ελεγχο.

• bekiaris
                                        bekiaris @dettol last edited by bekiaris

εστειλα στην φιλο μου την αγγελια και λεει οτι η τιμη ειναι πολυ καλη. Τοσο καλη που το εκανε εντυπωση και λεει μηπως εχει καποιο προβλημα 🙂 Αυτο φανταζομαι ευκολα μπορεις να το μαθεις με τεχνικο ελεγχο.

συμφωνώ και εγώ οτι ειναι λίγο περίεργη η τιμή και φαίνεσαι σε άψογη κατάσταση, έτσι και αλλιώς θα προχωρήσω (καλα να ειμαστε πρώτα) σε αγορά από το νέο έτος, οποτε δεν βιάζομαι, απλά κοιτάζω γενικά μεχρι να αποφασίσω, και το συγκεκριμένο (πέρα απο τα έξοδα συντήρησης που ειναι στο θεό) μου αρέσει πάρα πολύ. βέβαια η τσέπη μου δεν φθάνει για jaguar αλλά ειμαι και άνθρωπος της υπερβολής, οποτε το εξετάζω οπως και άλλες περιπτώσεις, γενικά θα προτιμούσα κάτι καινούργιο, αλλά αν βλέπεις jag στα 50, κάτι σε τσιγκλάει...

• D

αλλά αν βλέπεις jag στα 50, κάτι σε τσιγκλάει...

ετσι ακριβως σκεφτηκε και ο φιλος μου 🙂

δες και αυτο το βιντεακι που εχει ενδιαφερον

Youtube Video

• bekiaris

αλλά αν βλέπεις jag στα 50, κάτι σε τσιγκλάει...

ετσι ακριβως σκεφτηκε και ο φιλος μου 🙂

δες και αυτο το βιντεακι που εχει ενδιαφερον

ok τσεκάρω το βίντεο. αυτό ειναι το ID.5 που σου έλεγα, έχω απευθείας επαφή με τον ιδιοκτήτη οπότε έχει πέσει ήδη στα 32, ευελπιστώ αν δεν το έχει πουλήσει μέχρι αρχές νέου έτους να ρίξει κάπου στα 30 και εκεί, αν έχει την 77αρα μπαταρία και αντλία θερμότητας, ίσως να κάνω κίνηση.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 964
                                            • 965
                                            • 966
                                            • 967
                                            • 968
                                            • 967 / 968
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ