-
Το ανέκδοτο των 7 λέξεων.
Ανέκδοτο θα ήταν η αμάθεια όλων που ασκούν κριτική χωρίς να έχουν ουσιαστικές γνώσεις για ένα αντικείμενο. Ειδικά αυτό το αντικείμενο, το οποίο χρειάζεται τουλάχιστον master για να το κρίνεις έστω επιδερμικά.
Τελοσπάντων, όποιος θέλει να αντικρούσει κάτι, ας χαλάσει λίγες ώρες από τη ζωή του για να διαβάσει κατιτίς.
Είτε πιο σύνθετο επιστημονικά:
https://www.world-nuclear.org/information-library/current-and-future-generation/molten-salt-reactors.aspx
Είτε κάτι πιο εκλαϊκευμένο:
https://www.technologyreview.com/2016/08/02/158134/fail-safe-nuclear-power/Και επειδή μόνο για την κριτική ζουν μερικοί, θα το κάνω πολύ πιο απλό. Μέσα από το κείμενο:
'Molten-salt reactors that use liquid fuel have an even more attractive advantage: when the temperature in the core reaches a certain threshold, the liquid expands, which slows the nuclear reactions and lets the core cool.' -
Μάπα το γλυκό... το apple car θα φτιαχτεί από όσο φαίνεται από την Hyundai το 2027?
-
Φαγωθήκατε με τους σταθμούς... οι πρώτοι 100 σταθμοί της ΔΕΗ είναι γεγονός μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Να δούμε βέβαια πως θα χρεώνουν (στο μέλλον γιατί αρχικά θα ειναι φαντάζομαι δωρεάν, με kwh ή χρονοχρέωση) κ κακά τα ψέματα, έξυπνο θα ήταν να γίνει κάποια κάρτα πελάτη (προσωπική άποψη) στην οποία να έρχεται μαζί με τον λογαριασμό στο σπίτι κ η χρέωση χρήσης των φορτιστών, φυσικά με κάποια κίνητρα.
-
Ρε παιδιά ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Ο μέσος καθαρος μισθός στην Ελλάδα είναι κάτω από 1000€. Η Νορβηγία απλά βρήκε πετρέλαια και πριν κάποια χρόνια που το βαρέλι ήταν στα 100 δολλάρια έβγαζε 100δις καθαρά κέρδη. Και η Σαουδική Αραβία που αντί για νερό έχει πετρέλαιο φτιάχνει φωτοβολταϊκά πάρκα. Ρυπαίνουν τα πάντα και μετά το παίζουν οικολόγοι.
Στην Ελλάδα θα έπρεπε να πωλούνται αμάξια με φυσικό αέριο και υβριδικά αν θέλαμε να μειωναμε τους ρύπους.
-
Πολύ σωστά! Αφού ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, τα ηλεκτρικά ΑΥΞΑΝΟΥΝ τους ρύπους, ΕΙΔΙΚΑ στο ΚΕΝΤΡΟ των πόλεων. Επιτέλους, γράφονται ΑΛΗΘΕΙΕΣ στο φόρουμ, ξεσκεπάζεται η παγκόσμια ΠΛΕΚΤΑΝΗ! Κάντε λάικ αβέρτα σε όποιον ΤΟΛΜΑ να τα βάλει με το ΣΥΣΤΗΜΑ! Δειαδόσται!
-
Ρε παιδιά ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Ο μέσος καθαρος μισθός στην Ελλάδα είναι κάτω από 1000€. Η Νορβηγία απλά βρήκε πετρέλαια και πριν κάποια χρόνια που το βαρέλι ήταν στα 100 δολλάρια έβγαζε 100δις καθαρά κέρδη. Και η Σαουδική Αραβία που αντί για νερό έχει πετρέλαιο φτιάχνει φωτοβολταϊκά πάρκα. Ρυπαίνουν τα πάντα και μετά το παίζουν οικολόγοι.
Στην Ελλάδα θα έπρεπε να πωλούνται αμάξια με φυσικό αέριο και υβριδικά αν θέλαμε να μειωναμε τους ρύπους.
Aν πραγματι κατορθωσουμε να βγαλουμε φυσικο αεριο τοτε ναι θα επρεπε να στραφουμε προς τα εκει. Τωρα εισαγωγη γινεται απο Ρωσσια και Αλγερια.
Ο λιγνιτης ηταν πολυ κακος για το περιβαλλον αλλα αυτο μονο ειχαμε, για μενα ειναι μεγαλο λαθος που τον αφησαμε.
Με τα ηλεκτροκινητα απλα θα καταστραφουμε παλι οικονομικα (για μια ακομα φορα).
Βεβαια οτι πω εγω ειναι αδιαφορο γιατι οι αποφασεις ειναι αλλων και τα ηλεκτροκινητα θα επικρατησουν με νομους.
-
Από ποιά άποψη το αναφέρεις αυτό? Ο λυγνίτης μολύνει πολύ, δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από το να τον παρατήσουμε... δεν ξέρω βέβαια κ αν ειναι εφικτό να τροποποιηθούν τα εργοστάσια για να μην είναι τόσο ρυπογόνα, κ σε τι κόστος? η απόφαση ειναι ειλημμένη, πάμε σε ΑΠΕ κ αυτή την τάση επιβεβαίώνουν στην Ελλάδα όλοι οι παραγωγοί ενέργειας.
-
Προφανώς τα ηλεκτρικά δεν απευθύνονται σε αυτόν που βγάζει κάτω από 1000 το μήνα. Θα έλεγα ότι το εισόδημα κάποιου που αρχίζει να το σκέφτεται πρέπει να είναι το τριπλάσιο αυτού.
-
Εγώ πάντως που βγάζω χιλιάρικο, καλοβλέπω μεταχειρισμένο ηλεκτρικό με 7-8 χιλιάρικα κι αυτονομία στα 100-120 χιλιόμετρα για τα πολλά χιλιόμετρα της χρονιάς, δηλαδή τα αστικά.
-
Εγώ πάντως που βγάζω χιλιάρικο, καλοβλέπω μεταχειρισμένο ηλεκτρικό με 7-8 χιλιάρικα κι αυτονομία στα 100-120 χιλιόμετρα για τα πολλά χιλιόμετρα της χρονιάς, δηλαδή τα αστικά.
Ακόμα όμως κ τα μεταχειρισμένα Leaf πρώτης γενιάς ειναι λίγο πιο ακριβα. Μία ωραία επιλογή θα ήταν σε 4 - 5 χρόνια μεταχειρισμένο fiat 500 e (το καινούργιο μοντέλο)
-
Το Leaf έχει μεγάλο μήκος για αστική χρήση. Έχει όμως το καλό ότι το υποστηρίζει η ελληνική αντιπροσωπεία.
Πιο κατάλληλα βλέπω τα Renault Zoe και Citroen C-Zero.
-
Spring κανείς? Πότε θα έρθει αυτό; Θα κάνει κάνα 12αρι ή μπα?
-
wantone wrote:
Από ποιά άποψη το αναφέρεις αυτό? Ο λυγνίτης μολύνει πολύ, δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από το να τον παρατήσουμε... δεν ξέρω βέβαια κ αν ειναι εφικτό να τροποποιηθούν τα εργοστάσια για να μην είναι τόσο ρυπογόνα, κ σε τι κόστος? η απόφαση ειναι ειλημμένη, πάμε σε ΑΠΕ κ αυτή την τάση επιβεβαίώνουν στην Ελλάδα όλοι οι παραγωγοί ενέργειας.
Nομιζω οτι εχουμε μηχανικους, ας βαλουν φιλτρα να περιορισουν την μολυνση. Αν δε εισαι σχετικος με το αντικειμενο οπως και εγω δεν ειμαι ας αφησουμε καποιον να μας πει αν υπαρχει τεχνικα δυνατοτητα να περιοριστει η μολυνση. Η αποφαση εχει γινει λογω αποφασης της ΕΕ δηλ της Γερμανιας που ειναι και ο χρηματοδοτης της Ελλαδας με τα δανεια.
Αν μας αναγκασουν να αγορασουμε καινουρια ακριβα αυτοκινητα χωρις να τα εχουμε αναγκη δεν ειναι οικονομικη καταστροφη;
Η Ελλαδα δεν παραγει ουτε μια ροδα, ολα ειναι εισαγωγης αρα θα στειλουμε οτι εχουμε και δεν εχουμε στο εξωτερικο (κυριως Γερμανια).
Συν οτι η υποδομη να δωσεις φορτιστες και ηλεκτρισμο σε μια χωρα που παραγει ρευμα μονο με εισαγωγες ΦΑ και πετρελαιου ποσο θα κοστισει; Παλι εισαγωγη το καυσιμο θα κανουμε. Θα εινα φθηνο;
Τερμα η Νορβηγια με τα αυτοκινητα τα θερμικα απο 2025, δειτε το βιντεο
-
-
Εγώ το σκέφτομαι. Από το να πάρω ένα C-Zero στα 6-7-8 ή μια Ζωή στα 8-9-10, που θα είναι 6-7-8 ετών χωρίς εγγύηση, χωρίς υποστήριξη από την επίσημη αντιπροσωπεία, το Spring είναι πολύ πιο λογική επιλογή. Δίνεις τα χρήματα του μεταχειρισμένου ως προκαταβολή και βάζεις μια χαμηλή δόση. Κερδίζεις ότι έχεις ένα μοντέλο τού 2021 αντί για του 2015, καινούριο, με εγγύηση, υποστήριξη από την επίσημη αντιπροσωπεία, με 300 χιλιόμετρα αστικής αυτονομίας αντί για 100-120. Η τιμή δε νομίζω να είναι κάτω από τα 13,5-14.
Κάτσε να έρθει πρώτα, να το δούμε, να το οδηγήσουμε, να δούμε πώς τα πάει στις δοκιμές πρόσκρουσης, αν υπάρχει κάποιο ανταγωνιστικό μοντέλο και το συζητάμε.
-
Dublin wrote:
καπου διάβασα για 17.5 χωρις την επιδότηση οπότε κάπου στα 13-14 θα παίζει. Πάντως τα 300 χλμ ξεχάστε τα, γύρω στα 200 το βλέπω (τι να σου κάνει 27άρα μπατατρία ?) οπότε είναι προς συζήτηση το πόσο συμφέρει σε σχέση με μτχ C-Zero, Zoe και Leaf
-
Μια χαρά είναι 200χλμ και θα είναι όσο μικρό και ψηλό χρειάζεται για αστικές μετακινήσεις, πάντως αν φτάσει στις 15.000 και αυτό, μαύρες πωλήσεις θα κάνει.
Κάτι 12αρια θυμάμαι ότι λέγανε, όσο απομακρύνεται από αυτό το νούμερο τόσο δυσκολότερα θα πουλήσει αφού δεν δίνει εύκολα ο άλλος 15.000 μόνο για πόλη, αφού έχει επιλογές με 6-7.000€, όσο πλησιάζει στο 12.000 όμως κάτι γίνεται, και εγώ θα το σκεφτώ, αλλά στα 15.000 για 3ο αυτοκίνητο, δεν νομίζω. Θα δούμε. Άντε να έρθει επιτέλους και αυτό.
-
Η λύση ήρθε από την Κίνα.
Με το ΝΙΟ ET7, ένα πολυτελές τετράθυρο sedan που τροφοδοτείται από υψηλής ισχύος ηλεκτρικά μοτέρ με μπαταρίες εξαιρετικής ενεργειακής πυκνότητας (360 wh/kg), χωρητικότητας 70, 100 και 150 kWh, που θα μπορούσαν να δώσουν κ θεωρητική αυτονομία 1000 χιλιομέτρων...
Η μπαταρία των 150 kWh είναι η μεγαλύτερη σε χωρητικότητα που έχουμε δει σε όχημα παραγωγής, με την εταιρεία να υπόσχεται υψηλότερη απόδοση φόρτισης σε σχέση με τις κοινές μπαταρίες και αυξημένη διάρκεια ζωής.
-
Απο πεντάμετρες limo χορτάσαμε... τη διαφορά θα την κάνουν οχήματα σαν το spring...
-
Συμφωνεί και ο Rutherford.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης