Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
    • 1
    • 2
    • 1048
    • 1049
    • 1050
    • 1051
    • 1052
    • 1052 / 1052
    Περί αυτοκίνησης
    172
    21039
    689754
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      dettol @criuser last edited by

@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Δεν διαβάζω μόνο ΕΝΑ σάιτ, όπως σας έχουν μάθει εσάς και σας εξετάζουν μετά οι κομισάριοι...

οταν λες "διαβαζω" μαλλον αναφερεσαι στον τιτλο του αρθρου, διοτι παρακατω αμφιβαλλω αν φτανεις 🙂

C 1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • piliourits
        piliourits @criuser last edited by

Υπαρκτών ιδεολογιών βέβαια και όχι ακραίων.

Youtube Video

Η ...ιδεολογία του Λίμπεραλ, που "διαβάζει" ο φίλος μας.

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

C 1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • C
          criuser @dettol last edited by

@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Δεν διαβάζω μόνο ΕΝΑ σάιτ, όπως σας έχουν μάθει εσάς και σας εξετάζουν μετά οι κομισάριοι...

οταν λες "διαβαζω" μαλλον αναφερεσαι στον τιτλο του αρθρου, διοτι παρακατω αμφιβαλλω αν φτανεις 🙂

Σε ορισμένα μένω στον τίτλο του άρθρου, γιατί συνήθως έχουν και 5-6 γραμμές από την αρχή.

Σε άλλα τα διαβάζω όλα. Πάντα ανάλογα με τον αρθρογράφο.

Κάποιους δεν τους διαβάζω σχεδόν ποτέ.

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
          πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...
          Εμαθα...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • C
            criuser @piliourits last edited by criuser

@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Υπαρκτών ιδεολογιών βέβαια και όχι ακραίων.

Η ...ιδεολογία του Λίμπεραλ, που "διαβάζει" ο φίλος μας.

Η ιδεολογία του λίμπεραλ είναι του γαλάζιου Σημίτη.

Δηλαδή περί τις 90 μοίρες, γιατί θεωρούν ότι όποιος ελέγχει το κέντρο παίρνει τις εκλογές.

Υπάρχει και αυτή η άποψη.

Δεν γράφει και ο Λαπ να μας πει σαν ειδικός.

Εμαθα...

• piliourits
              piliourits last edited by

Εκεί γύρω σε αυτές τις μοίρες λιγάκι δεξιότερα δεν είσαι και συ;

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

• C
                criuser last edited by

Εγώ είμαι καθαρά στο 110 και δεν με νοιάζει να πείσω κάποιον που είναι στο 70 ή στο 80 στην κεντροαριστερά δηλαδή να με ψηφίσει, αφού δεν εκτίθεμαι σε εκλογές.

Εμαθα...

• piliourits
                  piliourits last edited by piliourits

Αυτά τώρα τα κουβεντιάζουμε στην ηλεκτροκίνηση ε;
                  ΦΡΟΥΡΑΑΑ!

Τέλος πάντων, ένα φτηνό και καλό ηλεΧτρικό να αντικαταστήσουμε τα ερκρος μας, πότε θα βγάλει η Σιτροεν;
                  Απ τα υπάρχοντα, ποιο έχει το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ;

katafractos17 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • katafractos17
                    katafractos17 @piliourits last edited by

ένα φτηνό και καλό ηλεΧτρικό να αντικαταστήσουμε τα ερκρος μας, πότε θα βγάλει η Σιτροεν;

Αφού έβγαλε aircross ηλεκτρικό.
                    Τι άλλο να βγάλει;

N 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • N
                      nascar1 @katafractos17 last edited by

@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

ένα φτηνό και καλό ηλεΧτρικό να αντικαταστήσουμε τα ερκρος μας, πότε θα βγάλει η Σιτροεν;

Τι άλλο να βγάλει;

Είπε και καλό ηλεκτρικό...

katafractos17 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • katafractos17
                        katafractos17 @nascar1 last edited by

@nascar1 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Τι άλλο να βγάλει;

Είπε και καλό ηλεκτρικό...

Ε, καλό είναι. 🚙

• D
                          dettol last edited by dettol

Ο άνθρωπος το έκανε πραγματικά σωστά. Νοίκιασε για να δει όλες τις πτυχές και όχι απλά για να κάνει μια βόλτα μέσα στην Αθήνα

https://www.facebook.com/share/1D4f7VkYxR/?mibextid=wwXIfr

Πρώτη εμπειρία οδήγησης με ηλεκτρικό όχημα

Γράφω αυτό το post απευθυνόμενος σε ανθρώπους της ηλικίας μου 50+ που ακόμη έχουν φοβίες για την ηλεκτροκίνηση. Μετά από αυτή την εμπειρία μου έφυγαν όλοι οι φόβοι της ηλεκτροκίνησης σε ότι αφορά φορτίσεις, αυτονομία, αναμονή σε σταθμούς φόρτισης και αξιοπιστία των ηλεκτρικών οχημάτων. Τα περισσότερα είναι μύθοι και κακεντρέχειες ανθρώπων που είτε δεν έχουν ζήσει με ηλεκτρικό αυτοκίνητο είτε γιατί ζηλεύουν.

Και αυτό το review το κάνω μετά από πολύ πολύ σκέψη και αναποφασιστικότητα τριών ετών για την πλήρη εμπειρία της ηλεκτροκίνησης. Επιτέλους το όνειρο έγινε πραγματικότητα😀 Ενοικίασα το Hyundai Inster 49 Kwh για τέσσερις ημέρες για ένα ταξίδι Αθήνα - Λαμία και μία περιήγηση στην περιοχή της Υπάτης για να μάθουμε κόστος μετακίνησης για καθημερινή χρήση.

Παρακάτω θα δείτε πλήρη αναφορά που περιλαμβάνει εκτός από το κόστος ενοικίασης όλη την εμπειρία χρήσης η οποία αν μη τι άλλο ήταν απίθανη! Το πιο άνετο και ξεκούραστο ταξίδι που έχω κάνει. Όλο το ταξίδι έγινε σε ιδανικές καιρικές συνθήκες και δεν χρειάστηκε να βάλω κλιματισμό παρά μόνο στην επιστροφή.

1η μέρα. Σάββατο Ξεκινώντας από τη Λ. Συγγρού στις 9.30 το πρωί μου παρέδωσαν το αυτοκίνητο με 90% μπαταρία. Πέρασα μέσα από το κέντρο της Αθήνας και βγήκα Αθηνών Λαμίας. Οι οδηγίες πλοήγησης πρότειναν μία στάση για φόρτιση μέχρι τη Λαμία. Με i-Pedal μέχρι να βγω στην Εθνική και κατόπιν με adaptive cruise control και ορίζοντας 110 τελική έφτασα στο ΣΕΑ Αταλάντης με 52% μπαταρία!

Αχρείαστη η φόρτιση αλλά επειδή είχα το άγχος της πρώτης φοράς σταμάτησα να κουμπώσω στον 360άρη φορτιστή. Για καλή μου τύχη ήταν ο μοναδικός από τους τέσσερις που δούλευε το Σάββατο το πρωί. Φόρτιση με 70,6 kw όπως το είδα μία στιγμή και το αποτύπωσα στη φωτογραφία που επισυνάπτω. Κρατούσε σε γενικές γραμμές σταθερή τη φόρτιση. Περίμενα μέχρι 80% γιατί περίμενε κι άλλος και έφυγα. Διάρκεια φόρτισης 20 λεπτά και συνολικά με την είσοδο στο ΣΕΑ και μέχρι να καταλάβω πώς λειτουργεί η πληρωμή με το qrcode μου πήρε άλλα 10 λεπτά.

Ο χρόνος πραγματικά πέρασε χωρίς να το καταλάβω και δεν χρειάστηκε να φύγω καν από το αυτοκίνητο. Έπιασα και μια εποικοδομητική κουβέντα με τον οδηγό με το KIA EV6 που είχε πρόβλημα ο φορτιστής που με ενημέρωσε ότι οι φορτιστές εκεί παρουσιάζουν συχνά προβλήματα. Ένας άλλος οδηγός με μία Mercedes EQB εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάσταση των συγκεκριμένων σταθμών φόρτισης. Μου είπε ότι είναι ενθουσιασμένος με την ηλεκτροκίνηση μέσα στην πόλη αλλά για ταξίδια προτιμάει βενζίνη. Εκείνη τη μέρα όμως αποφάσισε να κάνει ταξίδι με το ηλεκτρικό μέχρι το Καρπενήσι. Ένα μικρό συμπέρασμα είναι ότι οι υποδομές φόρτισης στο εθνικό οδικό δίκτυο είναι απαραίτητο να λειτουργούν άψογα για να έχουμε και αύξηση της ηλεκτροκίνησης.

Φτάνω Λαμία με 59% από 80% φόρτισης. Συνολική κατανάλωση ταξιδιού σε ποσοστά μπαταρίας 59%. Κοστος φόρτισης με 0,67/kwh 10,61 για 15,84 kwh. Θα μπορούσα και να μην φορτίσω και να μειώσω ακόμη περισσότερο το κόστος φόρτισης εφόσον υπολογίζω ότι θα έφτανα με υπόλοιπο πάνω κάτω 30%. Σε αρκετά σημεία της εθνικής οι κατηφοριές που έχει ο δρόμος βοηθούν σε ανάκτηση ενέργειας. Πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις να φορτίζει εν κινήσει.

Ημέρα 2η. Δεν πήγα πουθενά αλλά επειδή το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι έβαλα τον φορητό φορτιστή που τον παρείχε η εταιρεία ενοικίασης για μία δοκιμαστική φόρτιση με οικιακό ρεύμα. Ο φορτιστής έδωσε μεχρι 3,5 kw (στα 10 Amper αν θυμάμαι καλά τον είχα ρυθμίσει αλλά είχε και ρύθμιση για λιγότερα) και το άφησα από 59 έως 61% γιατί είχα βάλει και μπαλαντέζα για επέκταση με ασφάλεια υπέρτασης και μετά από μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου έριξε την ασφάλειά της γιατί υπερθερμάνθηκε το καλώδιο της μπαλαντέζας. Η πρίζα που πήρα ρεύμα ήταν για κλιματιστικό. Ναι, το γνωρίζω ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε απλές προεκτάσεις αλλά για τη δοκιμή ήμουν συνεχώς από πάνω και έξω στο πεζοδρόμιο για να είμαι σε επιφυλακή για τους πεζούς που περνούσαν και έπρεπε να προσέξουν το καλώδιο. Ευτυχώς το σπίτι είναι σε δρόμο χαμηλής κυκλοφορίας οπότε δεν είχα πρόβλημα. Παρεμπίπτοντος γείτονας που έχει κατάστημα με υπολογιστές και αναλώσιμα έχει κάνει κατασκευή κολώνα για φόρτιση του δικού του Renault Zoe σκάβοντας το πεζοδρόμιο και περνώντας παροχή στην κολώνα της επιγραφής του καταστήματος στο πεζοδρόμιο. Το είδα να φορτίζει το βράδυ. Νόμιμο παράνομο το έκανε πάντως.

Ημέρα 3η. Είχα σκοπό να ταξιδέψω μέχρι Τρίκαλα κι από εκεί Ελάτη Τρικάλων αλλά λόγω ασθένειας των συγγενικών μου προσώπων αναβλήθηκε αυτή η επίσκεψη και εμεινα να κάνω δοκιμή στη Λαμία και στην κοντινή Υπάτη.

Ξεκίνησα να φορτίσω σε AC φορτιστή ΔΕΗ Blue 11 kw στο Σκλαβενίτη με κόστος 0,40/kwh. Διάρκεια φόρτισης περίπου 2,5 ώρες απο 61% μέχρι 100%. Το άφησα, γύρισα σπίτι με τα πόδια καθότι μόλις 800 μέτρα από το σημείο, έκανα τις δουλειές μου και επέστρεψα να το πάρω με 96% και λίγο παραπάνω. Όταν το ξεκούμπωσα μου έβγαλε 100%. Κόστος 7,94 και περιπου 19,8 kwh. Φόρτιση πάλι σταθερή στα 10,9 kw. Ο φορτιστής του Inster είναι πραγματικά αξιόπιστος.

Από εκεί έκανα μία σύντομη βόλτα 50 χμ στην Υπάτη με επιστροφή στη Λαμία για να δω την κατανάλωση. Το χωριό είναι σε μικρό υψόμετρο 400μ και έχει λίγο ανηφορικό δρόμο. Εκαψε 5,04 kwh ή 10% από τη μπαταρία με βάση το Blue Link App. Η επιστροφή είχε και ανάκτηση ενέργειας λόγω κατηφόρας.

Κόστος μετάβασης και επιστροφής 2 ευρώ περίπου, σε μικτό κύκλο πόλη, επαρχιακό δρόμο και με βάση το κόστος φόρτισης σε δημόσιο φορτιστή. Υπολογίζω περίπου 3 ευρώ για φόρτιση σε ταχυφορτιστή 150 kw με 0,59 / kwh. Δεν ξέρω το κόστος με οικιακή φόρτιση αλλά θα είναι κλάσμα των 2 ευρώ! Υπολόγισα με υγραέριο την ίδια διαδρομή τουλάχιστον 3 ευρώ και ίσως και λίγο παραπάνω μιας που κοντεύει το 1 ευρώ το λίτρο πια το υγραέριο και περίπου 5 με βενζίνη. Πάλι συμφέρει.

Ημέρα 4η. Επιστροφή Αθήνα. Με 90% μπαταρία ξεκίνησα την επιστροφή με cruise control στα 100 με 110 και στάση στον Σείριο για φόρτιση. Εφτασα με 34% μπαταρία στο φορτιστή όπου με βοήθησε ο τεχνικός που είναι standby εκεί. Η φόρτιση πανεύκολη. Απλά το κουμπώνεις ( με προσοχή μην σου πέσει η... μάνικα γιατί είναι και θεόβαρη ), πατάς Start και πήγα για τουαλέτα και καφέ και ένα σάντουιτς. Πριν προλάβω να πιω τον καφέ μου και να φάω και να χαζεψω λίγο την εφαρμογή Blue Link και λίγο να καταχωρήσω διάφορα στο κινητό πέρασε η ώρα. 25 λεπτά και έφτασε στο 84%. Φεύγω από εκεί και άνετα έφτασα στο σπίτι μου στα Κατω Πατήσια με 74% και πατημένος όπου μπορουσα.

Η επιστροφή στην εταιρεία ενοικίασης στη Συγγρού έγινε μέσα από το κέντρο της Αθήνας με πολύ πήξιμο στην κίνηση αλλά εμπειρία ανάκτησης ενέργειας. Αξίζει πραγματικά να έχεις ηλεκτρικό για την κίνηση στην πόλη. Πολύ ξεκούραστη και απροβλημάτιστη οδήγηση. Το παρέδωσα με 71% μπαταρία.

ΣΥΜΠΕΡΆΣΜΑΤΑ.

Οδηγική συμπεριφορά.

Η καλύτερη οδηγική εμπειρία που είχα μέχρι σήμερα. Το Adaptive Cruise Control και τα συστήματα ADAS τα διασκέδασα πολύ. Με Cruise control όριο 110 στην Εθνική Αθηνών Λαμίας και το adaptive cruise control που προσάρμοζε ταχύτητα πίσω από προπορευόμενα οχήματα και επιτάχυνε όταν έκανα προσπέραση χωρίς καμία απολύτως ενέργεια από μένα.

Η οδήγηση με i-pedal μέσα σε πόλεις και χωριά πολύ διασκεδαστική γιατί δεν έχεις το άγχος ότι θα πέσεις πάνω σε κάποιο προπορευόμενο. Απλά αφήνεις το γκάζι και σταματάει οπουδήποτε (ανηφόρα, κατηφόρα)!

Τα συστήματα ADAS όπως ο έλεγχος αν βλέπω το δρόμο, το lane assist που σε επαναφέρει στη λωρίδα σου, αλλά και η μερική αυτόνομη οδήγηση στην εθνική που έστριβε μόνο του στις στροφές χωρίς να πιάνω το τιμόνι είναι Sci Fi για μένα. Φυσικά υπάρχει και η προειδοποιητική ένδειξη “πιάστε το τιμόνι με τα χέρια”!

ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΤΑΧΥΦΌΡΤΙΣΗΣ

Παρόλο που δεν ήταν απαραίτητο να φορτίσω στο ΣΕΑ Αταλάντης το έκανα μόνο και μόνο για την πρώτη εμπειρία φόρτισης. Η οποία ήταν λίγο μπελαλίδικη στην αρχή μέχρι να καταχωρήσω τρόπο πληρωμής στην εφαρμογή και να ξεκινήσει η φόρτιση αλλά ο χρόνος πέρασε γρήγορα. 20 λεπτά και περίμενα στο αυτοκίνητο για να γεμίσει έως 80%. Φόρτιση στα 70,5 kw χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις.

Και εδώ καταρρίπτεται ο μύθος της μεγάλης αναμονής στους σταθμούς φόρτισης. Εξαιρέσεις υποθέτω αν ο φορτιστής έχει πρόβλημα ή στις μεγάλες εξόδους. Συμπέρασμα. Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να έχεις άποψη.

ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΟΙΚΙΑΚΉΣ ΦΌΡΤΙΣΗΣ

Με τον φορητό φορτιστή της εταιρείας ενοικίασης τράβαγε έως 3,5 kw με χρόνο αναμονής 7,5 ώρες από 59%. Πήρε μόνο 2% γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω λάθους διατομής του καλωδίου της μπαλαντέζας επέκτασης που είχα εκείνη τη στιγμή αλλά και του ότι δεν μπορούσα να το αφήσω χωρίς επίβλεψη στο πεζοδρόμιο.

ΕΜΠΕΙΡΊΑ AC ΦΌΡΤΙΣΗΣ

ΔΕΗ Blue 11 kw. Από 61% έως 100% σε 2,5 ώρες περίπου. Σταθερή φόρτιση στα 10,9 kw.

ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΟΔΉΓΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΌ ΔΡΌΜΟ

Υπέροχη, ξεκούραστη και απροβλημάτιστη. Τα 50 χμ Λαμία-Υπάτη -Λαμία με την επιστροφή κατανάλωση 5,04 kwh με βάση την εφαρμογή Blue Link ή περίπου 10% μπαταρία.

ΚΌΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΊΝΗΣΗΣ

Παρέλαβα το αυτοκίνητο με 90% μπαταρία. Η πρώτη φόρτιση δωρεάν.

Φόρτιση ΣΕΑ Αταλάντης στον 360άρη DC φορτιστή με 0,67 /Kwh. 10,61 ευρώ

Φόρτιση ΔΕΗ Blue Σκλαβενίτης στον 11άρη AC 0,40 / kwh. 7,94 ευρώ

Συνολο μετακίνησης 18,55 σε συνδυασμό DC και AC δημόσιες φορτίσεις και 2% οικιακή φόρτιση στα 3,5 kw (κάντε τον υπολογισμό με βάση τη χωρητικότητα της μπαταρίας των 49 kwh). Να πούμε 20 ευρώ στρογγυλά. Δεν υπολογίζω τα διόδια που όποιος είναι συνδρομητής Fast Pass θα έχει έκπτωση 20% για ηλεκτρικά από το πρώτο πέρασμα.

Με το υγραέριο καίω 26 ευρώ πήγαινε έλα Λαμία και τελευταία έχει φτάσει σχεδόν το 1 ευρώ το λίτρο οπότε θα είναι και λίγο ακριβότερο. Υπολογίζω για την μετακίνηση Λαμία Υπάτη και επιστροφή (50 χμ) με υγραέριο στα 3 ευρώ και με βενζίνη τουλάχιστον 5. Με το Inster βγήκε 2 με δημόσια φόρτιση!

Τέλος, κι επειδή απευθύνομαι σε ανθρώπους της ηλικίας μου 50+ θέλω να τους πω ότι δεν πρέπει να φοβούνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μετά από αυτή την εμπειρία μου έφυγαν όλοι οι φόβοι περί αυτονομίας και φόρτισης. Απλά δεν ισχύει τίποτε από αυτά που γράφουν μερικοί που στην πλειονότητα είναι μεμωνομένα περιστατικά.

Το επόμενο τεστ θα είναι με αυτοκίνητο με μεγαλύτερη μπαταρία. Μου πρότειναν ένα Kia EV 3. Ανυπομονώ να ξανανανοικιάσω και να πάω και μέχρι Ελάτη Τρικάλων για να τσεκάρω και εκεί τους φορτιστές.

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 4
                          • bekiaris
                            bekiaris @dettol last edited by

@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Γράφω αυτό το post απευθυνόμενος σε ανθρώπους της ηλικίας μου 50+ που ακόμη έχουν φοβίες για την ηλεκτροκίνηση. Μετά από αυτή την εμπειρία μου έφυγαν όλοι οι φόβοι της ηλεκτροκίνησης σε ότι αφορά φορτίσεις, αυτονομία, αναμονή σε σταθμούς φόρτισης και αξιοπιστία των ηλεκτρικών οχημάτων. Τα περισσότερα είναι μύθοι και κακεντρέχειες ανθρώπων που είτε δεν έχουν ζήσει με ηλεκτρικό αυτοκίνητο είτε γιατί ζηλεύουν.

και όλα αυτά με Inster, που να οδηγήσει ένα Tesla κτλ...

• C
                              criuser last edited by

Αμα έγραφε και τους χρόνους πόσο έκανε μέχρι την Λαμία θα ξεπέρασε την ατμομηχανή πριν 30 χρόνια που έκανε Πειραιά - Λιανοκλάδι 5 ώρες...😊

Το ότι δούλευε μόνο ένας φορτιστής το περνάμε έτσι.

Το ότι ένας άλλος τον περίμενε μισή ώρα να τελειώσει την φόρτιση για να φορτίσει και αυτός άλλη μισή ώρα το περνάμε στο ντούκου.

Το ότι πήγαινε με ταχύτητες υπέρβαρης νταλίκας το περνάμε στο ντούκου.

Οτι λέει είχε φόρτιση δώρο, αλλά το βάζει σαν όφελος στην σύγκριση, ενώ δεν θα συνέβαινε αν ήταν δικό του, επίσης το περνάει στο ντούκου.

Με αυτά που διάβασα, απλά επιβεβαίωσα και εγώ ως άνω των 50, αρκετά μάλιστα, ότι σαν το ντιζελάκι για ταξίδι δεν υπάρχει.

Και μετά τα υβριδικά, μετά τα φεβ, μετά το ΚΤΕΛ και τελευταία τα ηλεκτρικά, αν είσαι μοναχικός τύπος και δεν έχεις τι να κάνεις και λες μήπως κάνω καμιά γνωριμία στους φορτιστές. 😊

Εμαθα...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                              • piliourits
                                piliourits last edited by piliourits

Απ την Αθήνα στη Λαμία πήγε ο άνθρωπος;
                                Και πριζωσε το αμάξι τόσες φορές;
                                Δεν ξέρω, καταλαβαίνω ότι η προσπάθεια είναι η αποδόμηση του μύθου της δυσκολίας της φόρτισης, αλλά κουράστηκα και που διάβασα την τόση έννοια κι ενασχόληση.
                                Σίγουρα χρειαζόταν όλες αυτές οι φορτίσεις;

Επίσης, όταν νοικιάσεις ηλεκτρικό στο δίνουν φορτισμένο;
                                Και το επιστρέφεις φορτισμένο;

• katafractos17
                                  katafractos17 last edited by katafractos17

Δεν ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό αλλά αυτές είναι οι @@ριές στην Ελλαδάρα.
                                  Αταλάντη, ένα από τα πιο κεντρικά και πιο κομβικά σημεία για να φορτίσει κάποιος και κάνεις το σταυρό σου να πετύχεις φορτιστή να δουλεύει.
                                  Έχουμε καταντήσει ένα τυχαίο κράτος που όλα είναι τυχαία.
                                  Να γίνει η δουλειά όπως όπως, να πάρουμε τα φράγκα και τις επιδοτήσεις και μετά στα @@ μας. Ας ριμάξουν όλα.

Υ.Γ. Με Inster ήταν ο άνθρωπος και 49kWh μπαταρία. Αν ήταν με κανένα που να είχε μπαταρία 75+kWh θα πήγαινε και θα ερχόταν Λαμία σχεδόν με μία ή και καμία φόρτιση και με μεγαλύτερη ταχύτητα από 110km.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                  • A
                                    azmo last edited by

Δεν ξέρω τι λέτε για φορτίσεις. Και εγω με μισο μάτι έβλεπα τα ηλεκτρικά μεχρι την στιγμή που οδήγησα το Model 3 και ένιωσα τα G της άμεσης επιτάχυνσης με κάθε βύθισμα του δεξιού ποδιού. Τώρα η αυτονομία είναι το τελευταίο που με νοιάζει. Θα προλάβω το ΚΗ 2 αν βάλω παραγγελία τώρα;

• C
                                      criuser last edited by

Να δεις τα τζι της επιτάχυνσης της αφαίρεσης του διπλώματος...😊

Εμαθα...

A nickthetrib 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                                      • A
                                        azmo @criuser last edited by azmo

Το σενάριο να διανυκτέρευσω στο κελί μαζί με την Ματσούκα δεν με χαλάει καθόλου 😳

nickthetrib 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                        • nickthetrib
                                          nickthetrib @criuser last edited by

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση!
                                          Θα κάνει 2-3 άμεσα ανοίγματα από 80-120 και μετά θα γυρίσει στα 80 για να βγάλει την διαδρομή!
                                          Εμείς πρέπει να μαζευτούμε με τα ταξίδια 140 ακατεβατα!

And Another Passionless Night, And Another Hopeless Fight, And Another Battle That I've Lost !!!

• nickthetrib
                                            nickthetrib @azmo last edited by

@azmo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Το σενάριο να διανυκτέρευσω στο κελί μαζί με την Ματσούκα δεν με χαλάει καθόλου 😳

Μπα αυτή πήγε σπίτι της, για να μην σου πω ότι οδηγούσε στην επιστροφή!

And Another Passionless Night, And Another Hopeless Fight, And Another Battle That I've Lost !!!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1048
                                            • 1049
                                            • 1050
                                            • 1051
                                            • 1052
                                            • 1052 / 1052
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ