-
Σκατουλες με 22 kwh ανά 100 χλμ είσαι στα 7,7 ευρώ ανά 100 χλμ
-
Παιρνεις σημερα 12μηνο μπλε με τιμη 9,9 λεπτα και τελειωσε το θεμα. Δεν υπαρχει λογος να σας προβληματιζει.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σκατουλες με 22 kwh ανά 100 χλμ είσαι στα 7,7 ευρώ ανά 100 χλμ
Στη πόλη όμως μπορεί να αγγίζουν και τις 15 κιλοβατωρες, έστω με οριακα κάτω από 30 σεντς αποκλειστικά οικιακής νυχτερινής φόρτισης, 5-6€ στα 100
Σε γενική χρήση ετήσιο μέσο όρο τα νούμερα τεινουν συγκρίσιμα με εναλλακτικά αέρια καύσιμα ή φουλ υβριδικά ή τον μέσο όρο των ντίζελ.
Διαφορές υπάρχουν υπέρ των ηλεκτροκίνητων, αλλά δεν είναι η μέρα με τη νύχτα που θέλαμε να πιστέψουμε, εκτός κι αν μιλάμε για συμβατικά βενζινοκινητα. -
@jammamon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Παιρνεις σημερα 12μηνο μπλε με τιμη 9,9 λεπτα και τελειωσε το θεμα. Δεν υπαρχει λογος να σας προβληματιζει.
Καλό αν υπάρχει, αλλά είναι σταθερά και ΔΕΔΔΗΕ κλπ;
Σύνολο με φόρους βγαίνει 20κατι σεντς η κιλοβατώρα έτσι; -
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν διάβασα το τέλος, στη πρώτη σελίδα έχει:
Δηλαδή μετά τις 500 κιλοβατωρες, κοστίζει 1 σεντς παραπάνω ενώ το νυχτερινό 3 σεντς λιγότερα.
Εν τω μεταξύ θα αρχίσουν οι περισσότεροι να διαιρούν την κατανάλωση με τα 16 σεντς, ξεχνώντας πως αυτά είναι μόνο η ηλεκτροπαραγωγη πριν τους φόρους, κι ότι με κόστος ΔΙΑΝΟΜΗΣ του ΔΕΔΔΗΕ και τους φόρους, όλο γύρω στα 30 σεντς η κιλοβατώρα βγαίνει κι είναι αμελητέες για το πραγματικό σου εισόδημα οι μικρομεταβολες...
Δηλαδή για τα ηλεκτρικά αμάξια, αν συνυπολογισετε τις απώλειες κλπ θα βγαίνει χοντρικά 35 σεντς η οικιακή φόρτιση, 55 σεντς οι δημόσιοι φορτιστές , που και που κανένας δωρεάν, ας πούμε πολύ χοντρικά και μπακαλίστικα ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 40 σεντς η κιλοβατώρα πραγματικής κυκλοφορίας.
αυτες ειναι οι ρυθμιζομενες χρεωσεις απο τον δικο μου προηγουμενο λογαριασμο της δεη.
Παμε....
ξεκιναμε απο 0.129 ευρω/kwh το βραδυ και προσθετουμε
,00844+,00348+,0069+,017 = ,1648δεν προσθετω το παγιο κοστος και δεν προσθετω το (25kvaX30/365 X5.955e/kva) διοτι και αυτο ειναι παγιο αναλογα με την ισχυ της εγκαταστασης σου.
0,1648 ευρω η kwh λοιπον που καμμια σχεση δεν εχει με το 0.35 που "υπολογισες" εσυ.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δηλαδή μετά τις 500 κιλοβατωρες, κοστίζει 1 σεντς παραπάνω ενώ το νυχτερινό 3 σεντς λιγότερα.
Εν τω μεταξύ θα αρχίσουν οι περισσότεροι να διαιρούν την κατανάλωση με τα 16 σεντς, ξεχνώντας πως αυτά είναι μόνο η ηλεκτροπαραγωγη πριν τους φόρους, κι ότι με κόστος ΔΙΑΝΟΜΗΣ του ΔΕΔΔΗΕ και τους φόρους, όλο γύρω στα 30 σεντς η κιλοβατώρα βγαίνει κι είναι αμελητέες για το πραγματικό σου εισόδημα οι μικρομεταβολες...
Δηλαδή για τα ηλεκτρικά αμάξια, αν συνυπολογισετε τις απώλειες κλπ θα βγαίνει χοντρικά 35 σεντς η οικιακή φόρτιση, 55 σεντς οι δημόσιοι φορτιστές , που και που κανένας δωρεάν, ας πούμε πολύ χοντρικά και μπακαλίστικα ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 40 σεντς η κιλοβατώρα πραγματικής κυκλοφορίας.
αυτες ειναι οι ρυθμιζομενες χρεωσεις απο τον δικο μου προηγουμενο λογαριασμο της δεη.
Παμε....
,00844+,00348+,0069+,017 = ,1648δεν προσθετω το παγιο κοστος και δεν προσθετω το (25kvaX30/365 X5.955e/kva) διοτι και αυτο ειναι παγιο αναλογα με την ισχυ της εγκαταστασης σου.
0,1648 ευρω η kwh λοιπον που καμμια σχεση δεν εχει με το 0.35 που "υπολογισες" εσυ.
Εντάξει, εγώ έκανα και το είπα, μπακαλιστικο υπολογισμό σαν τάξη μεγέθους.
Και βάζω ετήσιο μέσο όρο, που και σε ταχυφορτιστες θα μπει κάποια στιγμή σε ταξίδι κλπΑνάλυση με πιο ακρίβεια έχω κάνει παλαιότερα, που έβγαινε κοντά στα 20 σεντς με τις τότε τιμές.
Μη πάμε σε περιπτωσιολογια, που μπει να υπάρχουν και φωτοβολταϊκά κλπ. λέμε για τη μάζα και γενικευμένη ηλεκτροκίνηση. -
Μισό, αυτό του dettol είναι με τα φωτοβολταϊκά;;;
Εγώ ούτε ξέρω τι πληρώνω. ΔΕΗ γιατί στηρίζω δημόσιο....και καλά ...και πράσινο τιμολόγιο.
-
όλο γύρω στα 30 σεντς η κιλοβατώρα βγαίνει
Δεν κατάλαβα καθόλου πως έβγαλες το 35 cents μαλλον εχεις υπολογίσει κάτι εντελώς λαθος
οσο για τον μεσο ορο που εβγαλες 40cent αυτό και αν είναι εντελως λάθος. Τα περισσότερα χλμ τα κάνεις δουλεια σπιτι-σπίτι δουλεια!!!
Σπανιοτατα και μονο σε ταξίδια θα πληρώσεις ενα μεγαλο κόστος φόρτισης με DC
οποτε σε καμία περίπτωση δεν βγαινει το μεσο όρο 40 ιδιαίτερα που και στο οικιακό έχεις κάνει κάπου λάθος και το βγάζεις τόσο υψηλό
Αν βάλεις δε μεσα να έχεις και φωτοβολταικό εκεί πλέον είναι απειροελάχιστο το κόστος σε σχέση με ενα συμβατικο απλά εχεις σαφώς ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα να φτάσεις εκεί που θέλει χρόνια να γίνει η απόσβεση. Αυτό να το δεκτώ σαν επιχείρημα. Αλλα τα νούμερα σου είναι λάθος. Φιλικά αυτά, εχω μπερδευτεί πολλες φορες και γω, ανθρώπινο είναι, οχι κατακριτέο
-
Εσενα πόσο είναι;
-
Ως leasing με τις ευεργετικες φορολογικές διατάξεις ή θα πληρώσετε από την τσέπη σας για αγορά;
Τσέπη
-
Παρακολουθώντας τις διαφημίσεις των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας δημιουργείται η εντύπωση ότι η τιμή της κιλοβατώρας (kWh) ανέρχεται περίπου στα 5 λεπτά του ευρώ. Στην πραγματικότητα οι τιμές της κιλοβατώρας (kWh) κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 8,7 λεπτά από τους εναλλακτικούς παρόχους και περίπου στα 10,3 λεπτά η τιμή κιλοβατώρας από την ΔΕΗ. Αυτό συμβαίνει γιατί οι προμηθευτές ρεύματος αποφεύγουν να αναφερθούν σε διάφορες ρήτρες, πάγια, συνδρομές και άλλες δεσμεύσεις που ανεβάζουν την τιμή του λογαριασμού ρεύματος.
Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να είναι πιο συμφέρον ένα συμβόλαιο με πιο υψηλή τιμή κιλοβατώρας (kWh) από κάποιο άλλο με πολύ χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας (kWh) αλλά με πρόσθετες χρεώσεις, όχι και τόσο “ξεκάθαρες”.
Ο λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας αποτελείται από πολλές χρεώσεις οι οποίες δεν αφορούν μόνο στην κατανάλωση ρεύματος. Αρχικά όλοι οι καταναλωτές, ανεξάρτητα από τον πάροχο στον οποίο ανήκουν, πληρώνουν μια σειρά από χρεώσεις οι οποίες ονομάζονται ρυθμιζόμενες και έχουν να κάνουν με φόρους, το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, τα δημοτικά τέλη κ.α. αποτελώντας ένα μεγάλο μέρος του λογαριασμού. Ένα άλλο μέρος του λογαριασμού αποτελούν οι ανταγωνιστικές χρεώσεις και πάνω σε αυτές πρέπει να γίνεται η σύγκριση των τιμών του ρεύματος. Εδώ περιλαμβάνεται η χρέωση της κιλοβατώρας, το πάγιο, η εγγύηση καθώς και άλλες χρεώσεις που μπορεί να υπάρχουν ανάλογα με την εταιρεία.
Το να συγκρίνουμε απλά την τιμή κιλοβατώρας που προσφέρει η κάθε εταιρεία ξεχωριστά είναι εντελώς λανθασμένο για να καταλήξουμε σε ένα σαφές συμπέρασμα για τη σύγκριση των τιμών ρεύματος. Μιας και το τελικό ποσό του λογαριασμού εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Επίσης σε πολλά προγράμματα που δεν υπάρχει πάγιο η τιμή της κιλοβατώρας μπορεί να είναι πιο υψηλή σε σχέση με ένα στο οποίο πληρώνουμε πάγιο. Επιπρόσθετα σε προγράμματα στα οποία ισχύει η ρήτρα αναπροσαρμογής η τιμή της κιλοβατώρας δεν μπορεί να είναι η ίδια με αυτή ενός προγράμματος χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής. Είναι λοιπόν φανερό πως η τιμή της κιλοβατώρας που προσφέρει η κάθε εταιρεία διαφοροποιείται ανάλογα με το τι προσφέρει το κάθε πρόγραμμα και τους όρους που έχει.
Αυτό που φαίνεται τώρα παράλογο είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει σχεδιαστεί η λειτουργία της αγοράς ενέργειας με το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος να διαμορφώνεται από την ακριβότερη μεγαβατώρα. Δυστυχώς μια απόφαση για την αλλαγή του υπολογισμού της τιμής ενέργειας, με βάση τη χαμηλότερη τιμή ρεύματος, θα πρέπει να ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές οι καταναλωτές θα πληρώνουν πολύ ακριβά την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος οδηγώντας όλο και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε αδιέξοδο…
-
Αυτό τώρα το έγραψες εσύ.... Μέσα σε 3 λεπτά;;;
-
Αυτό τώρα το έγραψες εσύ.... Μέσα σε 3 λεπτά;;;
οχι ρε δεν είναι δικό μου το κείμενο clopy paste είναι απο site που έβαλα μονο τα πιο σημαντικα και όχι όλο το κείμενο για να μην κουράζει
Να βάλω και την πηγη για οποιον έχει όρεξη για ψάξιμο και διάβασμα
https://www.pir.gr/ -
Επειδή δεν έχω διάθεση να μπω σε μετρήσεις και υπολογισμούς, μια χοντρική ιδέα είναι 20-25 λεπτά που αν κάνεις συχνά ταξίδια μπορεί να φτάσεις και τα 35 λεπτά.
Αν η κατανάλωση σου είναι 15 στα 100 χλμ, τότε έχεις 3-4 ευρώ στα 100 χλμ βασικά ή μπορείς να πας και στα 5 ευρώ.
Αν όμως στο ταξίδι η κατανάλωση πηγαίνει στα 20 και πάνω για να πηγαίνεις σαν άνθρωπος, μπορεί να πλησιάσεις και τα 7 ευρώ.
Σε τελική γραμμή θα λέγαμε ότι για κάποιον που έχει ένα ηλεκτρικό για αστικές και περιαστικές διαδρομές και το φορτίζει σπίτι του με 4 ευρώ στα 100 είναι μια χαρά.
Αλλά και αν δεν έχει δυνατότητα φόρτισης σπίτι και πηγαίνει στους δημόσιους φορτιστές θα πάει στα 6 ευρώ και θα γλυτώσεις και το 2000 του φορτιστή και το πιθανό άγχος για το πόσες κβω θα κάψεις και αν είναι νυκτερινό κλπ.
Για το φωτοβολταικό, δεν θα κάνω συζήτηση, γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει και έχουμε ακούσει πολλά, αφού η επένδυση έχει μακροχρόνια απόσβεση.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν, αν οι διαδρομές σου είναι μικρές και περιαστικές, παίζει ένα υβριδικό γιάρις να καίει το ίδιο με το ηλεκτρικό.
Αν είναι πολλές εκτός το ντίζελ παραμένει κυρίαρχος.
Για να συμφέρει το ηλεκτρικό θα πρέπει να ξεκινάει πριν την επιδότηση κοντά στα υβριδικά, ώστε με αυτή να βγαίνει πιο κάτω και να αξίζει ο κόπος.
-
Μισό, αυτό του dettol είναι με τα φωτοβολταϊκά;;;
Εγώ ούτε ξέρω τι πληρώνω. ΔΕΗ γιατί στηρίζω δημόσιο....και καλά ...και πράσινο τιμολόγιο.
με φωτοβολταικα ειναι, αλλα δεν εχει σημασια, οι ρυθμιζομενες χρεωσεις ειναι ιδιες για ολους.
-
Παμε....
Και βάζω ετήσιο μέσο όρο, που και σε ταχυφορτιστες θα μπει κάποια στιγμή σε ταξίδι κλπΑνάλυση με πιο ακρίβεια έχω κάνει παλαιότερα, που έβγαινε κοντά στα 20 σεντς με τις τότε τιμές.
Μη πάμε σε περιπτωσιολογια, που μπει να υπάρχουν και φωτοβολταϊκά κλπ. λέμε για τη μάζα και γενικευμένη ηλεκτροκίνηση.ναι βρε συ, μπακαλιστικο υπολογισμο εκανες, αλλα εβγαλες το κοστος διπλασιο απο αυτο που ειναι στην οικιακη φορτιση, απο οπου κανουμε οι περισσοτεροι το 90% των χιλιομετρων μας.
-
Εσενα πόσο είναι;
εμενα προς το παρόν ερχεται ετσι και αλλιώς από τοτε που έβαλα φωτοβολταικο μηδενικό και πληρώνω μονο τα παγια, δημοτικά τέλη, ερτ, κτλ
Αυτή την στιγμη η παραγωγή μου είναι μεγαλύτερη από την καταναλωση μου.
Ομως τον χειμώνα δεν θα παράγει τόσο και εκεί θα δω πόσο γρήγορα θα εκταμιεύσω αυτή την ενέργεια που έχω κρατησει καβάτζα και πότε θα αρχίσω να ξοδεύω πλέον και να χρεωνομαι από τον πάροχο
Μόλις έκανα και αίτηση για νυχτερινό τιμολόγιο και περιμένω έγκριση, ωστε να φορτίζω βράδυ. Περισσότερα συμπεράσματα θα μπορώ να βγάλω του χρόνου αφού τώρα εβαλα το φωτοβολταικο και το εκμεταλεύομαι από τον Μάρτιο που αρχίζει η υψηλή ηλιοφάνεια.
Κάτσε να δούμε και το χειμώνα με συνεφια και χαμηλή απόδοση να δουμε πως θα πάει. Δεν θέλω να τα παρουσιαζω όλα ρόδινα
-
Παμε....
Μη πάμε σε περιπτωσιολογια, που μπει να υπάρχουν και φωτοβολταϊκά κλπ. λέμε για τη μάζα και γενικευμένη ηλεκτροκίνηση.ναι βρε συ, μπακαλιστικο υπολογισμο εκανες, αλλα εβγαλες το κοστος διπλασιο απο αυτο που ειναι στην οικιακη φορτιση, απο οπου κανουμε οι περισσοτεροι το 90% των χιλιομετρων μας.
υπερδιπλάσιο και παραπάνω των 90% θα σε διόρθωνα
-
Μήπως αντί να πληρώνατε τόσα για ηλεκτρικό, φορτιστή, φωτοβολταικό, σας ερχόταν φτηνότερο να παίρνατε ταξί ?
Ετσι και αλλιώς για ταξίδια δεν είναι τα ηλεκτρικά...
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μήπως αντί να πληρώνατε τόσα για ηλεκτρικό, φορτιστή, φωτοβολταικό, σας ερχόταν φτηνότερο να παίρνατε ταξί ?
Ετσι και αλλιώς για ταξίδια δεν είναι τα ηλεκτρικά...
Μπα πανάκριβο είναι. Το έχω κάνει παλιά. Τότε με τον υποκατωτατο. Ότι έβγαζα τα έπαιρνε το ταξί.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης