-
Νομίζω ότι το ίδιο πράγμα λέτε με διαφορετικά λόγια, τι με νοιάζει πιο θα είναι σκληρό είτε η γόμα είτε ο σκελετός είτε και τα δύο ο spiros.0 έχει δίκιο να ανησυχεί για την άνεση που τελικά θα είναι αυτή που θα μειωθεί.
Για ένα υβριδικό που θα κυκλοφορεί μέσα στην πόλη 70-80 % εγώ θα έβαζα ένα 4εποχων ή το ακριβό Goodyear 4season gen 3 ή το φθηνότερο kleber quadraxer3 .
Μετά από χιλιάδες χλμ και πολλά πειράματα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως μόνο αυτά μπορούν να αντιμετωπίσουν τους γυαλί δρόμους των πόλεων .
-
δεν θελω να κανω οικονομια στα ελαστικα, ειναι θεμα ασφαλειας. Και ναι, κυριως στην πολη κινουμαι, αλλα πολλες φορες πιεζω στα ορια του το αυτοκινητο σε επαρχιακο δρομο. Απλα αυτα με δεικτη ταχυτητας 300 δεν εχουν να μου προσφερουν κατι παραπανω, το αντιθετο, μειωμενη ανεση και καταναλωση λογω βαρους.
-
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
δεν θελω να κανω οικονομια στα ελαστικα, ειναι θεμα ασφαλειας. Και ναι, κυριως στην πολη κινουμαι, αλλα πολλες φορες πιεζω στα ορια του το αυτοκινητο σε επαρχιακο δρομο. Απλα αυτα με δεικτη ταχυτητας 300 δεν εχουν να μου προσφερουν κατι παραπανω, το αντιθετο, μειωμενη ανεση και καταναλωση λογω βαρους.
Θεωρώ ότι τα κοντινενταλ είναι μια εξαιρετική επιλογή σαν φιρμα. Δεν λένε όχι και σε στρίψιμο πχ, άποψη μου
-
μαλλον θα παω στα Continental Premiumcontact 7 225/45 R17 91V που εχουν πιο χαμηλο δεικτη ταχυτητας
Εμενα το xceed εχει τα premiumcontact 6 235/45 R 18 V .
Πανε πολυ καλα και σε κρατημα και φρεναρισμα. -
μαλλον θα παω στα Continental Premiumcontact 7 225/45 R17 91V που εχουν πιο χαμηλο δεικτη ταχυτητας
Δεν μπορείς να βάλεις μικρότερο δείκτη ταχύτητας από τα λάστιχα που έβαλε ο κατασκευαστής. Στην περίπτωση σου W .
-
Λοιπον θα ρωτησω κατι και σας παρακαλω μην με αρχισετε δεν συμφερει κτλ κτλ και δεν παρω απαντηση παλι.Την ιδια ερωτηση την εχω κανει 2 φορες σε toyota και κατι εγινε μας διεκοψαν και δεν πηρα απαντηση.
Λοιπον εστω αγοραζουμε ενα corolla με προγραμμα flex.
Δινουμε προκαταβολη 10
Δοσεις 59 ποσο 10
Τελευταια δοση 10.
Την τελευταια δοση λεει μπορεις να την κανεις 3 πραγματα.
Η ερωτηση παει στο 3ο που λεει βαζεις το ποσο(την τελευταια δοση) σε δοσεις .Εε μεχρι ποσες δοσεις μπορεις να την βαλεις?Δεν μου εχει απαντηση ποτε κανεις -
@stavrapt said in Toyota Corolla 2019:
Δεν μπορείς να βάλεις μικρότερο δείκτη ταχύτητας από τα λάστιχα που έβαλε ο κατασκευαστής. Στην περίπτωση σου W .
φυσικα και μπορεις
w ειναι για τοσο ψηλες ταχυτητες που ουτε σε γκρεμο... -
εννοω σκληροτητα σκελετου, αρα μειωμενη ανεση
Αυτό λύνεται με λίγο χαμηλότερη πίεση. Πάντως απορώ που βρίσκετε πρόβλημα άνεσης σε μη σπορ αυτοκίνητα. Τα περισσότερα σαν λουκουμάδες είναι, από άποψη αναρτήσεων...
-
Οτιδήποτε πάνω από V σε αυτοκίνητα που δεν ξεπερνάνε τα 230χλμ δεν λέει τίποτα. Σαμπως πόσοι θα τα πάνε?
Εδώ τα 150 είναι λόγος θανατικής καταδίκης... -
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
εννοω σκληροτητα σκελετου, αρα μειωμενη ανεση
Αυτό λύνεται με λίγο χαμηλότερη πίεση. Πάντως απορώ που βρίσκετε πρόβλημα άνεσης σε μη σπορ αυτοκίνητα. Τα περισσότερα σαν λουκουμάδες είναι, από άποψη αναρτήσεων...
εξαρταται σε τι δρομους κυκλοφορεις
-
@gatoz said in Toyota Corolla 2019:
φυσικα και μπορεις
w ειναι για τοσο ψηλες ταχυτητες που ουτε σε γκρεμο..."Ο δείκτης ταχύτητας των νέων ελαστικών είναι μεγαλύτερος ή το πολύ ίσος εκείνου των προβλεπομένων από τον κατασκευαστή του οχήματος ελαστικών."
https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/tekhnikos-elegkhos-kteo/ya-79400-2490-1989.html
Υπουργική Απόφαση 79400/2490/1989 - ΦΕΚ 496/Β/16-6-1989 -
φυσικα και μπορεις
w ειναι για τοσο ψηλες ταχυτητες που ουτε σε γκρεμο..."Ο δείκτης ταχύτητας των νέων ελαστικών είναι μεγαλύτερος ή το πολύ ίσος εκείνου των προβλεπομένων από τον κατασκευαστή του οχήματος ελαστικών."
https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/tekhnikos-elegkhos-kteo/ya-79400-2490-1989.html
Υπουργική Απόφαση 79400/2490/1989 - ΦΕΚ 496/Β/16-6-1989Και που αναφέρεται ο προβλεπομενος?
Σιγουρα οχο στα ελαστικα πρωτης τοποθετησης που ειναι απλα συμβατα με αυτο -
καλα ειναι πιο πιθανο να σε χτυπησει κομητης παρα να δουν σε ελεγχο το δεικτη ταχυτητας των ελαστικων!
εκτος αν το ψαχνουν στο ΚΤΕΟ, μαλλον απιθανο και αυτο.
απο εκει και περα, οντως ειδα σημερα πως τα εργοστασιακα ελαστικα εχουν δεικτη W, δλδ 270km/h.
-
Ο δείκτης ταχύτητας πρέπει να καλύπτει την μέγιστη ταχύτητα του οχήματος. Πολλές φορές τα εργοστάσια τοποθετούν λάστιχα που υπερκαλύπτουν αυτήν την ταχύτητα, γι άλλους λόγους. Για παράδειγμα κάνουν μαζικές αγορές για όλες τις εκδόσεις του μοντέλου (παλιότερα από 1400 ως 2000 κυβικά π.χ.) και βάζουν σε όλα τα ίδια λάστιχα, για λόγους οικονομίας κλίμακας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καλύπτει ο δείκτης την μέγιστη ταχύτητα του δικού μας αυτοκινήτου. Σε ένα αυτοκίνητο με τελική 190 για παράδειγμα, δεν υπάρχει λόγος για κάτι μεγαλύτερο από Η.
-
@monman2 said in Toyota Corolla 2019:
Νομίζω ότι το ίδιο πράγμα λέτε με διαφορετικά λόγια, τι με νοιάζει πιο θα είναι σκληρό είτε η γόμα είτε ο σκελετός είτε και τα δύο ο spiros.0 έχει δίκιο να ανησυχεί για την άνεση που τελικά θα είναι αυτή που θα μειωθεί.
Για ένα υβριδικό που θα κυκλοφορεί μέσα στην πόλη 70-80 % εγώ θα έβαζα ένα 4εποχων ή το ακριβό Goodyear 4season gen 3 ή το φθηνότερο kleber quadraxer3 .
Μετά από χιλιάδες χλμ και πολλά πειράματα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως μόνο αυτά μπορούν να αντιμετωπίσουν τους γυαλί δρόμους των πόλεων .
μαπα το καλοχρονο
-
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Ο δείκτης ταχύτητας πρέπει να καλύπτει την μέγιστη ταχύτητα του οχήματος. Πολλές φορές τα εργοστάσια τοποθετούν λάστιχα που υπερκαλύπτουν αυτήν την ταχύτητα, γι άλλους λόγους. Για παράδειγμα κάνουν μαζικές αγορές για όλες τις εκδόσεις του μοντέλου (παλιότερα από 1400 ως 2000 κυβικά π.χ.) και βάζουν σε όλα τα ίδια λάστιχα, για λόγους οικονομίας κλίμακας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καλύπτει ο δείκτης την μέγιστη ταχύτητα του δικού μας αυτοκινήτου. Σε ένα αυτοκίνητο με τελική 190 για παράδειγμα, δεν υπάρχει λόγος για κάτι μεγαλύτερο από Η.
γιαυτο ψαχνω για δεικτη V το πολυ. Ελα ομως που τα καλα ελαστικα εχουν δεικτη 300.
-
Ελα ομως που τα καλα ελαστικα εχουν δεικτη 300
Δεν σε πειράζει αυτό. Απλά θα είναι λίγο βαρύτερα και ακριβότερα. Όμως τα λάστιχα με μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας, έχουν συνήθως μαλακότερη (πιο grippy) γόμα. Αυτό δεν γίνεται αναγκαστικά, αλλά είναι επιλογή των εταιρειών, καθώς τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα χρειάζονται περισσότερη πρόσφυση.
-
@monman2 said in Toyota Corolla 2019:
μαπα το καλοχρονο
Διαφωνώ κάθετα! Στο Polo μου, κούμπωσε εξαιρετικά και σε στεγνό και σε βρεγμένο με μπόνους την εξαιρετικά αθόρυβη κύλιση!
-
@alex-mix said in Toyota Corolla 2019:
Η ερωτηση παει στο 3ο που λεει βαζεις το ποσο(την τελευταια δοση) σε δοσεις .Εε μεχρι ποσες δοσεις μπορεις να την βαλεις?Δεν μου εχει απαντηση ποτε κανεις
Παλιά (το 2021) μου είχαν πει από μια Τογιότα, ότι η τελευταία δόση μπορεί να μπει σε όσες δόσεις είναι και το μέγιστο του χρηματοδοτικού, δηλαδή 84 δόσεις. Δεν ξέρω εαν έχει αλλάξει κάτι έκτοτε.
Toyota Corolla 2019