-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Το περίσσευμα τους το δίνεις στο επόμενο σέρβις και το χρησιμοποιούν..
Τιμούλα για το 2ο σέρβις;Δεν είναι και ό,τι καλύτερο λάδι ανοιγμένο 1 έτος. Για €30 δεν πιστεύω ότι αξίζει.
Τιμή μόνο €343 με αυτά που ζήτησα. Το μεγαλύτερο κόστος και αυτό που ανεβάζει την συνολική τιμή ειναι τα λάδια που είναι στα €140 με την έκπτωση. Τις τιμές των άλλων ανταλλακτικών τις βρίσκω απόλυτα λογικές έως και φθηνές (π.χ. το φίλτρο AC στην 116 μου είχε €60 πριν 10 χρόνια).
Συμφωνώ για το ανοιγμένο λάδι. Δεν θα το αναμείγνυα με καινούριο λάδι σε επόμενη αλλαγή λαδιων μετά από 1 έτος.
Έκανα ιδιο service 30.000 km σε C-HR 1.8 Hybrid πριν 3 μήνες με τελικό κόστος στα 267,69 ευρώ (10% έκπτωση στην εργασία και 15% στα ανταλλακτικά, πλην των λαδιών που μου έκαναν έκπτωση 10%)
Έβαλα 5λιτρο λαδι 0W-16 γνησιο Toyota στα 118,89 ευρώ με έκπτωση 10%, η έκδοση ΚΕΚ δεν χρεωθηκε, ενώ δεν έγινε αλλαγή φίλτρου αέρα (δεν προβλέπεται αλλαγη του φιλτρου αερα στα 30.000 km).
Το έχω ξαναγράψει, αν θέλετε να περιορίσετε το κόστος του service, προτιμήστε 5λιτρη συσκευασία γνήσιου λαδιού Toyota (συνήθως πρέπει να την παραγγείλετε κάποιες μέρες πριν το service, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει ετοιμοπαραδοτο την ημέρα που θα πάτε για service).
Γενικώς, μην παίζετε με τα λάδια. Αν πάτε δικά σας λάδια στο service, το πιθανότερο είναι να γράψουν στην απόδειξη "Λάδια πελάτη", και σωστά, αφού δεν μπορούν να εγγυηθούν για την ποιότητα των λαδιών που θα τους πάτε.
Ο καθένας βέβαια πράττει όπως νομίζει... -
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
ενώ δεν έγινε αλλαγή φίλτρου αέρα (δεν προβλέπεται αλλαγη του φιλτρου αερα στα 30.000 km).
Σωστά, όπως ούτε και της υβριδικής μπαταρίας. Αλλά με κάλεσαν και μου είπαν ότι και τα 2 είναι αρκετά λερωμένα και εαν ήθελα να τα φυσύξουν (δεν το προτείνουν) ή να τα αλλάξουν. Επειδή δεν θέλω να παίζω με αυτά και για €45 δεν σώνομαι, τους είπα εγώ να τα αλλάξουν.
-
Για τα λάδια δε διαφωνούμε, κουβέντα κάνουμε να βγάλουμε συμπέρασμα, κι εγώ αυτά θα βάλω.
Για τη λήξη διυλίζεται τον κώνωπα, το λέει καθαρά ο κατασκευαστής use within 3 years from made date και δεν είναι αεροστεγώς κλειστά (αγορασμένα από εξουσιοδοτημένο). -
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
ενώ δεν έγινε αλλαγή φίλτρου αέρα (δεν προβλέπεται αλλαγη του φιλτρου αερα στα 30.000 km).
Σωστά, όπως ούτε και της υβριδικής μπαταρίας. Αλλά με κάλεσαν και μου είπαν ότι και τα 2 είναι αρκετά λερωμένα και εαν ήθελα να τα φυσύξουν (δεν το προτείνουν) ή να τα αλλάξουν. Επειδή δεν θέλω να παίζω με αυτά και για €45 δεν σώνομαι, τους είπα εγώ να τα αλλάξουν.
Η αλλαγή του φίλτρου της υβριδικής μπαταρίας είναι στο πρόγραμμα συντήρησης κάθε 30.000 km.
Καλά έκανες και τα άλλαξες. -
Ερώτηση: για corolla, chr το προτεινόμενο είναι 0-16 και μόνο για yaris είναι 0-8 ;
Ή η πρακτική είναι για όλα 0-16;
Σόρρυ αν έχει απαντηθεί ήδη, αλλά το μυαλό μου έχει γίνει από τη ζέστη 10-40 ήδη.. -
@v_a said in Toyota Corolla 2019:
Ερώτηση: για corolla, chr το προτεινόμενο είναι 0-16 και μόνο για yaris είναι 0-8 ;
Σωστά! Βέβαι δεν ξέρω τι λένε για την Κορόλα CC και την facelift ΗΒ, που έχει νεότερο υβριδικό σύνολο.
-
Σωστά! Βέβαι δεν ξέρω τι λένε για την Κορόλα CC και την facelift ΗΒ, που έχει νεότερο υβριδικό σύνολο.
Εφόσον η ΜΕΚ είναι ολόιδια λογικά δεν θα αλλάζει κάτι. Στα ηλεκτρικά μέρη δεν είναι όλες οι αλλαγές του 5th GEN;
-
Όχι ακριβώς ίδια η corolla-chr προ fl είναι 1.8-liter Toyota 2ZR-FXE αλλά η 2.0 M20A-FXS και 1.5 M15A-FXE είναι παρόμοιες (Dynamic Force family)
Και σου λέει ότι εφόσον βάζουν μεγαλύτερα ηλεκτρικά μοτέρ δουλεύει λιγότερο ο θερμικός, χαμηλώνουν το ιξώδες για να ρίξουν την κατανάλωση και ρίχνουν ένα πρόσθετο MoDTC.
ΥΓ. Άμα κάνω λάθος διορθώστε.
-
@a65 said in Toyota Corolla 2019:
Όχι ακριβώς ίδια η corolla-chr προ fl είναι 1.8-liter Toyota 2ZR-FXE αλλά η 2.0 M20A-FXS και 1.5 M15A-FXE είναι παρόμοιες (Dynamic Force family)
Και σου λέει ότι εφόσον βάζουν μεγαλύτερα ηλεκτρικά μοτέρ δουλεύει λιγότερο ο θερμικός, χαμηλώνουν το ιξώδες για να ρίξουν την κατανάλωση και ρίχνουν ένα πρόσθετο MoDTC.
ΥΓ. Άμα κάνω λάθος διορθώστε.
Να μιλήσω για το C-HR:
C-HR 1.8 προ fl (μέχρι 10/2019) έχει μπαταρία νικελίου και η Toyota συστήνει λάδι 0W-20.
C-HR 1.8 μετά fl (από 10/2019) έχει μπαταρία λιθίου-ιόντων (η μπαταρία φορτίζει και ξεφορτίζει πιο γρήγορα, με αποτελεσμα να δουλεύει περισσότερο ηλεκτρικα και να ειναι πιο οικονομικο) και η Toyota συστήνει λάδι 0W-16.
Προ και μετά fl C-HR 1.8, όπως και η Corolla 1.8 προ/μετά fl, οπως και το αναμενόμενο C-HR 1.8, φοράνε όλα τον ίδιο βενζινοκινητήρα (2ZR-FXE).
Η αλλαγή του viscosity ίσως οφείλεται σε βελτιώσεις του βενζινοκινητήρα, ίσως ομως και στην πιο συχνή λειτουργία της μπαταρίας, λόγω αναβάθμισης των υβριδικών συστημάτων. -
Αυτό το site έχει καλές πληροφορίες
https://www.infineuminsight.com/en-gb/articles/new-jaso-specification/ -
-
@αποστολος said in Toyota Corolla 2019:
Ναι για το τρίξιμο λέω. Και εμένα λίπανση έκανε στην αρχή και σε 2 μέρες με πήραν τηλέφωνο να κλείσουμε ραντεβού για αντικατάσταση κτλ.
Σούπερ....θα ρωτήσω όταν το πάω για σέρβις. Σε ποιον συνεργείο στο έκαναν?
Ενημερωτικά και εγώ άλλαξα γρύλους αλλά μετά από λίγο διάστημα το θέμα επανήλθε.
-
Έχει πάρει κάποιος το facelift να μας πει αν οι διακόπτες στις πόρτες είναι φωτιζόμενοι ακόμα;
-
@lexota said in Toyota Corolla 2019:
Έχει πάρει κάποιος το facelift να μας πει αν οι διακόπτες στις πόρτες είναι φωτιζόμενοι ακόμα;
Δεν είναι. Το έγραψα όταν οδήγησα το F/L και μου έκανε άσχημη εντυπωση.
-
Έλεος...τόσο τσιπηδες ....πω ...σε κάτι τέτοια αν είναι δυνατόν
-
@miata_4ever said in Toyota Corolla 2019:
Ακόμα και στο rav4 δεν έχει φωτιζόμενους... Φαίνεται δεν είναι αρκετά σημαντικό για τους Ιάπωνες.
Όλα τα plugin βέβαια έχουν φωτιζόμενα, τι να πεις... -
@gchris7 said in Toyota Corolla 2019:
Ακόμα και στο rav4 δεν έχει φωτιζόμενους... Φαίνεται δεν είναι αρκετά σημαντικό για τους Ιάπωνες.
Όλα τα plugin βέβαια έχουν φωτιζόμενα, τι να πεις...Στο C-HR είναι όλοι οι διακοπτες φωτιζόμενοι από την αρχή της παραγωγής του μοντέλου.
Όσο για το RAV4, επειδή οδηγώ τις τελευταίες ημέρες το RAV4 τελευταίας γενιάς του πεθερού μου, δεν θα το χαρακτήριζα συνολικά ποιοτικότερο του C-HR, παρότι εντάσσεται σε ανώτερο segment απο το C-HR.
Αποπνέει κι αυτό, όπως και το Corolla Cross, έντονη "τζαπανίλα" (με την καλή έννοια του όρου), εχοντας κι αυτό σε αρκετά σημεία σκληρά πλαστικά, τα οποία βέβαια για τις ελληνικές συνθήκες είναι ιδανικά από άποψη αντοχής, λόγω μη γήρανσης απο την έκθεση στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες (ομιλώ ως παθών από δήθεν ποιοτικά μαλακά πλαστικά σε premium αυτοκίνητα). -
Όλα τα plugin βέβαια έχουν φωτιζόμενα, τι να πεις...στο prius μου ειναι ολοι κανονικα φωτιζομενοι πλην κλασσικα των καθρεπτων ,στο προηγουμενο δεν ηταν (2η γενια)απαραδεκτο ομως για σημερα
-
Όλα τα plugin βέβαια έχουν φωτιζόμενα, τι να πεις...στο prius μου ειναι ολοι κανονικα φωτιζομενοι πλην κλασσικα των καθρεπτων ,στο προηγουμενο δεν ηταν (2η γενια)απαραδεκτο ομως για σημερα
Στο C-HR μου είναι φωτιζομενοι και οι διακόπτες ρύθμισης και ηλεκτρικής ανάκλισης των καθρεπτών (δεν έχει τον κλασικό τετράγωνο διακόπτη των Toyota στο ταμπλώ για τη ρύθμιση των καθρεπτών).
-
στο prius μου ειναι ολοι κανονικα φωτιζομενοι πλην κλασσικα των καθρεπτων ,στο προηγουμενο δεν ηταν (2η γενια)απαραδεκτο ομως για σημερα
Οπως έγραψα και πιο παλιά, στν Corolla μου είναι όλοι φωτιζώμενοι (όχι οτι έχει σημασία, το ξεχνάς μετά από λίγο), και στο F/L τους έβγαλαν....απορώ πραγματικά πως σκέφτονται εκεί!?! χαχαχα. Αντί να αναβαθμίζουν το μοντέλο σε λεπτομέρειες, το αναβαθμίζουν σε μοτέρ κλπ. και στις λεπτομέρειες το πάνε πίσω ενώ ανεβάζουν την τιμή.
Toyota Corolla 2019