-
Συγνώμη που θα γίνω πάλι γραφικός και οπισθοδρομικός. Λέτε και ξαναλέτε το επιχείρημα εναντίον των Corolla περί έλλειψης χώρων. Το Ts και κυρίως το sedan δεν μετράει ως Corolla;
Όσο για το θέμα των επιδόσεων νομίζω ότι πρώτα πρέπει να έρθει το f/l μετά να δούμε τι διαφορά έχει πρακτικά στις επιδόσεις και κυρίως σε ποιες. Από μόνες τους οι βελτιώσεις στα του ηλεκτροκινητήρα στο φτωχό μου το μυαλό σημαίνουν διάφορες μέχρι τις μεσαίες ταχύτητες (100χαω;) όπου συνδράμει αυτός. Εκεί που θα παίζει μόνη της η ΜΕΚ θα έχει διαφορά; Τέλος κάπου διάβασα ότι θα έχει και βελτιώσεις στην ομαλότητα του eCVT (βουητό). Για να δούμε τι θα γίνει και με αυτό.
ΥΓ: Το cross όσο το βλέπω τόσο πιο άσχημο μου φαίνεται...
-
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Χμμ με την ελευση του νέου μοντέλου ενδιαφέρον θα ήταν να βλέπαμε αν δίνανε τη δυνατότητα για αντικατάσταση του infotainment με καινουριο 8ιντσο, σε καλη τιμή.
Μαγκες παντως με το android auto, με τι android στο κινητό παιζετε? Εχω 10αρι, υπαρχει κάποιος με 11 ή 12? Αν δηλαδή εχει θέμα ή παίζει μια χαρά ανεξαρτητα έκδοσης.Εγω ειμαι με 11 android και με αλλαγή καλωδίου επαιξε τελικα μια χαρά.
Παντα υπάρχει και η λυση του AAWireless. (μου ηρθε την περασμενη εβδομαδα και ειναι εξαιρετικο) -
@kpaiss said in Toyota Corolla 2019:
Χμμ με την ελευση του νέου μοντέλου ενδιαφέρον θα ήταν να βλέπαμε αν δίνανε τη δυνατότητα για αντικατάσταση του infotainment με καινουριο 8ιντσο, σε καλη τιμή.
Μαγκες παντως με το android auto, με τι android στο κινητό παιζετε? Εχω 10αρι, υπαρχει κάποιος με 11 ή 12? Αν δηλαδή εχει θέμα ή παίζει μια χαρά ανεξαρτητα έκδοσης.Εγω ειμαι με 11 android και με αλλαγή καλωδίου επαιξε τελικα μια χαρά.
Παντα υπάρχει και η λυση του AAWireless. (μου ηρθε την περασμενη εβδομαδα και ειναι εξαιρετικο)Αδελφε οταν λες για αλλαγή καλωδίου, τι είχε συμβεί, είχε φθαρει? Ή κατι με τα specs, π.χ. μεγιστο μηκος κτλπ?
Μάγκες και κάτι ακόμα, αν και σας έχω πρήξει.
Το pdi το κάνουν στην αντιπροσωπεία και σου δίνουν τι ακριβώς έχουν τεστάρει? Ή αφορά μονο οπτικό έλεγχο, πινακίδες και αξεσουάρ?Παρεπιπτόντως αποπλήρωσα αλλά vin με την παραλαβή, δεν μπορώ να κάνω και τον james bond με το toyota app...
-
Με το καλωδιο που ερχοταν το κινητο δεν επαιζε και νομιζα οτι φταιει το Android 11 γιατι αυτα διαβαζα. Πηρα ενα κοντο 25cm και με καλες κριτικες απο σκρουτζ και επαιξε κατευθειαν.
-
Το pdi το κάνουν στην αντιπροσωπεία και σου δίνουν τι ακριβώς έχουν τεστάρει?
Το κάνει το συνεργείο του εμπόρου και ελέγχει ό,τι αναφέρει η διαδικασία της Τογιότα και φυσικά δεν σου λένε. Απλά έχει υπογραφή το βιβλίο σέρβις ότι έγινε το PDI και όλα είναι ΟΚ.
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Συγνώμη που θα γίνω πάλι γραφικός και οπισθοδρομικός. Λέτε και ξαναλέτε το επιχείρημα εναντίον των Corolla περί έλλειψης χώρων. Το Ts και κυρίως το sedan δεν μετράει ως Corolla;
Όσο για το θέμα των επιδόσεων νομίζω ότι πρώτα πρέπει να έρθει το f/l μετά να δούμε τι διαφορά έχει πρακτικά στις επιδόσεις και κυρίως σε ποιες. Από μόνες τους οι βελτιώσεις στα του ηλεκτροκινητήρα στο φτωχό μου το μυαλό σημαίνουν διάφορες μέχρι τις μεσαίες ταχύτητες (100χαω;) όπου συνδράμει αυτός. Εκεί που θα παίζει μόνη της η ΜΕΚ θα έχει διαφορά; Τέλος κάπου διάβασα ότι θα έχει και βελτιώσεις στην ομαλότητα του eCVT (βουητό). Για να δούμε τι θα γίνει και με αυτό.
ΥΓ: Το cross όσο το βλέπω τόσο πιο άσχημο μου φαίνεται...
Τα στασιον και τα σενταν ειναι αν πηγαίνεις σε αυτον τον τυπου οχηματος. Με το στατιον λυνεις χωρους για ποδια πισω και αποσκευες αλλα παιρνεις ταξιτζιδικο λουκ και +4.60μ μήκος οντως χαμηλο στο μπες βγες. Στο σενταν τα ιδια χωρίς να κερδίζεις και πολυ σε χωρο αποσκευών.
Το cross ναι ειναι λιγο ασχημο αλλα εχει ανεκτο για εμενα μηκος , ευκολο μπες βγες καλο χωρο αποσκευων και ολα τα υπολοιπα που εγραψα.
Απλα θεωρω οτι δυσκολα θα το δουμε ελλαδα γιατι θα κοψει πολυ από γιαρις κρος και chr -
@tkin73 said in Toyota Corolla 2019:
Απλα θεωρω οτι δυσκολα θα το δουμε ελλαδα γιατι θα κοψει πολυ από γιαρις κρος και chr
Από το Γιαρις δεν θα κόψει, γιατί θα είναι αρκετά πιο ακριβό. Και το CHR πλησιάζει στο τέλος του, οπότε παλι δεν υπάρχει θέμα. Ο μόνο λόγος να μην το δούμε είναι το 2λιτρο μοτέρ.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Απλα θεωρω οτι δυσκολα θα το δουμε ελλαδα γιατι θα κοψει πολυ από γιαρις κρος και chr
Από το Γιαρις δεν θα κόψει, γιατί θα είναι αρκετά πιο ακριβό. Και το CHR πλησιάζει στο τέλος του, οπότε παλι δεν υπάρχει θέμα. Ο μόνο λόγος να μην το δούμε είναι το 2λιτρο μοτέρ.
oι πληροφορίες τι λένε θα έρθει ελλάδα? και πότε ? εννοείται αν δεν εχεις ακρες και ρωτήσεις εναν πωλητη ξερα ( το ειχα κάνει περυσι οταν είχα παει να δω το γιαρις κρος) με είχε πει δεν ξερω τι λες δεν το γνωρίζω το μοντελο που λες! γιαρις κρος θα πάρεις?
τα αρθρα λενε για τελος 2022, αλλα δεν το βλεπω...επισης αν κάποτε ερθει θα κοψει τις όποιες πωλήσεις και του ραβ4.
Τωρα φυσικα αν μιλαμε μονο για 2λιτρο κινητηρα χωρις την επιλογη του νεου 1.8 140 τοτε θα χαθει το ενδιαφερον εδω -
oι πληροφορίες τι λένε θα έρθει ελλάδα? και πότε ?
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε ότι θα έρθει το 1ο 6μηνο του 2023 και είναι άγνωστο εαν θα μπει ο 1.8, αφού μέχρι στιγμής όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιλάνε αποκλειστικά για 2λιτρο υβριδικό. Φυσικά επειδή δεν είναι Ευρωπαϊκά specs, ολα παίζουν και κανείς (από εμάς και τις αντιπροσωπείες) δεν ξέρει στα σίγουρα.
-
Στην Ελλαδα εχουμε μια ταση να κανουμε ακυρες συγκρισεις και απο πανω να βαζουμε τονους υπερβολης.Διαβαζω εδω "ταφος",πτωμα,δεν κουνιεται κλπ.Καταρχην δεν ξερω ποσοι απ' αυτους που τα γραφουν ,εχουν οδηγησει το αυτοκινητο (ειναι και το χούι να εχουμε αποψη χωρις να εχουμε εικονα απο κατι).Κατα δευτερον,οι επιδοσεις ενος αυτοκινητου ειναι συγκριτικες.Οπωσδηποτε ενα 2λιτρο turbo εχει καλυτερες επιδοσεις.Αλλα οποιος συγκρινει ενα υβριδικο 1.8 με αυτο,ειναι 10 μετρα offside.
Ειναι οι επιδοσεις χειροτερες απο ενα 1.0Τ ή ενα 1.6Td αυτοματο? Οχι,ειναι στο ιδιο πλαισιο.Και με καταναλωση -2λτ.Αν το αγοραζεις συνειδητά,ειναι μια χαρα αυτοκινητο.Αν βαζεις σε πρωτη προτεραιοτητα τις επιδοσεις,δεν ειναι για σενα.
Στα 22k δεν υπαρχει αυτοκινητο που μπορει να σου δωσει κορυφαια καταναλωση με καλυτερες επιδοσεις.Κι αν το κανει η FL,δε θα ειναι σε αυτα τα λεφτα(Υγ.11.2 μετρηση για τα 100 οι 4Τ, 11.0 το Drive.Δεν ειναι παραπανω,εκτος αν μετρας σε ανηφορα)
-
Το έχω οδηγήσει το αμάξι μιας είμαι και εγώ ένας από αυτούς που το είπα τάφο. Ναι είναι ψιλοταφος και την επιδυνωνει την αίσθηση αυτο το μονότονο της επιτάχυνσης που ξελιγωνει.... Και ναι υπάρχουν μοντέλα που κυκλοφορούν με τρέχουσες τιμές και είναι και πιο οικονομικά και πιο γρήγορα. Πχ το το τιπο 130 1.6 33 κιλά είναι το ίδιο οικονομικό σε τιμή κτήσης και πάει οικονομικότερα σε ταξίδι. Όπως φυσικά και το δικό μου scross σαφώς φθηνότερο (άλλες εποχές βέβαια) και σαφώς γρηγορότερο και οικονομικότερο επίσης στο ταξίδι.
Τώρα για το fl ναι αν η τιμή εκτοξευτεί από 26-27Κ μάλλον θα φάει άκυρο από υποψήφιους αγοραστές αλλά η Τογιότα δεν είναι ούτε psa ούτε χοντα. Ξέρουν να τιμολογουν σωστά ποντάροντας σε κτησιμο στόλου για αφτερ μάρκετ πελατεία και όχι να αρπάξουμε όσα περισσότερα μπορούμε από τους οπαδούς της μάρκας
-
Το έχω οδηγήσει το αμάξι μιας είμαι και εγώ ένας από αυτούς που το είπα τάφο. Ναι είναι ψιλοταφος και την επιδυνωνει την αίσθηση αυτο το μονότονο της επιτάχυνσης που ξελιγωνει.... Και ναι υπάρχουν μοντέλα που κυκλοφορούν με τρέχουσες τιμές και είναι και πιο οικονομικά και πιο γρήγορα. Πχ το το τιπο 130 1.6 33 κιλά είναι το ίδιο οικονομικό σε τιμή κτήσης και πάει οικονομικότερα σε ταξίδι. Όπως φυσικά και το δικό μου scross σαφώς φθηνότερο (άλλες εποχές βέβαια) και σαφώς γρηγορότερο και οικονομικότερο επίσης στο ταξίδι.
Τώρα για το fl ναι αν η τιμή εκτοξευτεί από 26-27Κ μάλλον θα φάει άκυρο από υποψήφιους αγοραστές αλλά η Τογιότα δεν είναι ούτε psa ούτε χοντα. Ξέρουν να τιμολογουν σωστά ποντάροντας σε κτησιμο στόλου για αφτερ μάρκετ πελατεία και όχι να αρπάξουμε όσα περισσότερα μπορούμε από τους οπαδούς της μάρκας
Υπερβάλλεις.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-toyota-corolla-18-hybrid
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-fiat-tipo-16-mtj-120-ps
Στις ρεπρίζ έχουν διαφορές περί το δευτερόλεπτο.https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-suzuki-sx4-s-cross-10-boosterjet
Με το scross 1.0 οι διαφορές είναι ακόμα μικρότερες.Με το S-Cross 1.6 DDiS 4WD οι διαφορές είναι της ίδιας τάξης, ενίοτε υπέρ του corolla.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/suzuki-sx4-s-cross-16-ddis-4wdΝομίζω πως ο χαρακτηρισμός "τάφος" είναι υπερβολικός και σίγουρα δεν ισχύει συγκρίνοντας τα αυτοκίνητα που πρότεινες.
-
Το Tipo,περαν του οτι ειναι φτωχο και 2 γενιες πισω σε ολα,δεν ξερω καν αν βγαινει σε αυτοματο.Για τα υπολοιπα που λες, ειμαι εντελως σιγουρος οτι δεν συγκρινονται σε καταναλωση.Εαν γινοταν ενα mild hybrid να υπερτερει σε καταναλωση σε μεικτη χρηση,η Toyota θα το ειχε κλεισει το μαγαζι.
Εγω εχω να αντιπαραβαλω 2 μοντελα που συγκρινονται σε ποιοτητα και κατηγορια.Το i30 1.0T auto και το focus 1.0 mild auto.Κανενα απο τα 2 δεν εχει σημαντικη διαφορα σε επιδοσεις.Οχι τοσο που θα σε κανει να ξεχνας τα 2 λιτρα παραπανω που καινε.Υγ.Τα diesel για μενα ειναι εκτος αγορας ετσι κι αλλιως.Εκτος αν παιρνεις αμαξι μονο για ταξιδια και για τα επομενα 2-3 χρονια.
-
Εννοείται πως μπορεί να υπάρξει καποιο απλό mild hybrid πιο οικονομικό ή έστω το ίδιο οικονομικό σε ταξίδι. Στην πόλη μονάχα είναι κυρίαρχα τα full hybrids.
-
Το κακό είναι ότι σπάνια κάποιος χρησιμοποιεί το αμάξι μόνο στο ταξίδι. Είμαστε όλοι αναγκασμένοι να μπλέξουμε σε απίστευτη κίνηση ακόμα και αν μένουμε στην περιφέρεια - και δυστυχώς η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη. Άρα τα full hybrid έχουν τεράστιο πλεονέκτημα.
-
Tα βλέπω τα full hybrid στα ταξίδια σταθερα μεσαία λωρίδα με 110 για να μείνουν κάτω από τα 6 με 2.39 καύσιμο! Τα ντίζελ που ανέφερα , και όντας κάτοχος ενός από αυτά, προσπερνούν με 130 από δίπλα με 5.2 με 1.89....κανε τις πράξεις και θα δεις τις διαφορές.
Σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και στην κίνηση φυσικά το φουλ υβριδικό δεν παίζεται εύκολα πέφτει στα 4 λτ όταν το άλλο είναι στα 7.
Ομοίως το πλεονέκτημα του ντίζελ συνεχίζει στους περιφερειακούς χωρίς μποτιλιάρισμα δλδ στην καθημερινότητα όχι μόνο στις διακοπές. -
Tα βλέπω τα full hybrid στα ταξίδια σταθερα μεσαία λωρίδα με 110 για να μείνουν κάτω από τα 6 με 2.39 καύσιμο! Τα ντίζελ που ανέφερα , και όντας κάτοχος ενός από αυτά, προσπερνούν με 130 από δίπλα με 5.2 με 1.89....κανε τις πράξεις και θα δεις τις διαφορές.
Σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και στην κίνηση φυσικά το φουλ υβριδικό δεν παίζεται εύκολα πέφτει στα 4 λτ όταν το άλλο είναι στα 7.Το εγραψα και παραπανω.Τα diesel ειναι κοντα στο τελος τους και συστήνονται μονο σε ειδικες περιπτωσεις.
Οι αναγκες του καθενος ειναι διαφορετικες.Δεν προκειται να αλλαξουν οι δικες σου αναγκες ακομα κι αν σου παραθεσω τα πιο ακλονητα επιχειρηματα στο συμπαν.Το σημαντικο ειναι να αγορασει καποιος ενα αυτοκινητο που ταιριαζει με τα θελω και τα μπορω του.
-
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
Σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και στην κίνηση φυσικά το φουλ υβριδικό δεν παίζεται εύκολα πέφτει στα 4 λτ όταν το άλλο είναι στα 7.Το εγραψα και παραπανω.Αν θελεις ενα αυτοκινητο για 3-4 χρονια και δε σ ενδιαφερει η μεταπωληση,το diesel ειναι ιδανικο για ταξιδια.Σε καθε αλλη περιπτωση δε νομιζω οτι πλεον μπορεις να τα συστήσεις.
Οι αναγκες του καθενος ειναι διαφορετικες.Δεν προκειται να αλλαξουν οι δικες σου αναγκες ακομα κι αν σου παραθεσω τα πιο ακλονητα επιχειρηματα στο συμπαν.Το σημαντικο ειναι να αγορασει καποιος ενα αυτοκινητο που ταιριαζει με τα θελω και τα μπορω του.
Έχεις κάποιο λινκ ότι σε 3-4 χρόνια καταργούνται τα ντίζελ;
-
Η διαδρομή έγινε με 2 ενήλικες, 2 παιδιά και το αυτοκίνητο φορτωμένο για τις διακοπές λίγων ημερών. Προσέξτε πως ελάχιστη διαδρομή έγινε αμιγώς ηλεκτρικά. Το σύστημα είναι εξαιρετικά αποδοτικό, όπως φαίνεται και από το δυσμενές σενάριο χρήσης του (φορτωμένο και μόνο εθνική οδός).
-
Με απόλυτα ομαλή οδήγηση με μο 103 χλμ σε ένα μάλλον ευνοϊκό ανάγλυφο με αυγό στο γκάζι (0 απότομα φρεναρίσματα ή απότομες επιταχύνσεις) πέτυχες 4.7 λτ όταν ένα οικονομικό ντίζελ θα είχε 4.2 λτ με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες και με τις τρέχουσες τιμές το ντίζελ θα είχε κάψει 7.9 ευρώ στα 100 χλμ και το κορολα 11.2 αντίστοιχα.
Toyota Corolla 2019