-
@ss_76 said in Toyota Corolla 2019:
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Καλημέρα εχθές που πήγα να πάρω την κουκούλα από την αντιπροσωπεία άνοιξα συζήτηση για αλλαγή ζαντών από 16σε 17 και όταν μπήκαμε στο σύστημα να δούμε τι παίζει και τιμές εμφανίστηκε μύνημα ότι για τα μοντέλα με 15 και 16 αρες υπάρχει ισχυρή σύσταση να μην αλλάξουν σε 17 και 18 λόγο αλλαγής των χαρακτηριστικών της ανάρτησης. Μετά από κάποια τηλέφωνα μίας και ο πωλητής είναι καλός φίλος μάθαμε από τα κεντρικά ότι επηρεάζει την λειτουργία της ανάρτησης και τις γωνίες καμπερ καστερ λεπτομέρειες δεν μας είπαν.
Είχα ψηθεί να βάλω τις 17 από το style sedan όπου θα τις έπαιρνα στο κόστος αλλά τώρα προβληματίζομαι. Δεν λένε μην βάλεις αλλά αφού υπάρχει από το εργοστάσιο ισχυρή σύσταση πιθανών αν προκύψει κάποιο πρόβλημα ή ατύχημα δεν θα φέρουν ευθύνη οπότε δεν αναλαμβάνουν και την τοποθέτηση απλά πουλάνε σαν ανταλλακτικό λογικά για να είναι καλυμμένοι..
(Μιλάω για sedan για τις άλλες εκδόσεις δεν ξέρω.)Δηλαδή πουλά την έκδοση style με 17'' και την lounge με 18'' αλλά δεν τις προτείνει ως αξεσουάρ λόγω επικινδυνότητας; Αν πράγματι ισχύει, αφενός πουλά επικίνδυνα αυτοκίνητα, αφετέρου αν το αντιληφθούν οι κάτοχοι των εν λόγω εκδόσεων θα κάνουν μια περιποιημένη αγωγή στην TOYOTA και θα τους γλεντήσει! Βέβαια, αν αναλογιστούμε την οδική συμπεριφορά στα σλάλομ του προηγούμεμου HILUX, το πάθημα δεν έγινε μάθημα; Χμμμ
Καλημέρα Δεν τις προτείνει για τις εκδόσεις με αρχική τοποθέτηση 15 και 16 λόγο διαφορετικών ρυθμίσεων στην ανάρτηση επίσημα αυτό λένε..
-
Εάν τις δίνει όμως σαν αξεσουάρ τότε είναι επικίνδυνοι
-
Επίσημα στον κατάλογο δεν τις δίνει
-
Μήπως πολύ απλά οι Style & Lounge με τις 17"/18" έχουν άλλες ρυθμίσεις ώστε να φέρουν κάνουν κανονικά αυτές τις διαστάσεις; Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι διαφορετικό.
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Μήπως πολύ απλά οι Style & Lounge με τις 17"/18" έχουν άλλες ρυθμίσεις ώστε να φέρουν κάνουν κανονικά αυτές τις διαστάσεις; Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι διαφορετικό.
Αυτό πρέπει να είναι γιατί η λογική λέει ότι άλλη απόσβεση στις ανωμαλίες θα έχει μια ζάντα με 15/16 με λάστιχο 205 και άλλη 17 με 225. Το βλέπω και γω με την αλλαγή που έκανα. Δεν είναι κάτι ακραίο αλλά φαίνεται η διαφορά. Προσωπικά μου αρέσει πιο πολύ ετσι με τις 17άρες
Μην ξεχνάμε οτι ότι το αυτοκίνητο ειναι 4,630 μέτρα.
Στο hatchback δεν υπάρχει αυτή η σύσταση στις αρχικές εκδόσεις.
-
Δηλαδή πουλά την έκδοση style με 17'' και την lounge με 18'' αλλά δεν τις προτείνει ως αξεσουάρ λόγω επικινδυνότητας; Αν πράγματι ισχύει, αφενός πουλά επικίνδυνα αυτοκίνητα, αφετέρου αν το αντιληφθούν οι κάτοχοι των εν λόγω εκδόσεων θα κάνουν μια περιποιημένη αγωγή στην TOYOTA και θα τους γλεντήσει! Βέβαια, αν αναλογιστούμε την οδική συμπεριφορά στα σλάλομ του προηγούμεμου HILUX, το πάθημα δεν έγινε μάθημα; Χμμμ
Κανενα "επικινδυνο" αυτοκινητο δεν πουλαει. Εαν ομως γινουν παρεμβασεις στην αναρτηση/τροχους,τοτε προφανως μπορει να γινει επικινδυνο. Η αναρτηση ειναι ρυθμισμενη για συγκεκριμενο βαρος-offset-προφιλ λαστιχου/ζαντας.Αλλαζοντας εναν παραγοντα, χαλας αυτη την ισορροπία.
Ισα ισα μαλιστα,η διαφορετικη ρυθμιση ανα μεγεθος ζαντας δειχνει οτι η Toyota εχει ασχοληθει σοβαρα με την οδικη συμπεριφορα του μοντελου. -
-
-
Ελπιζω να βγουνε και για το Cross!!
-
-
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
Αν έχαναν καμία πώληση θα μας έδιναν προτεραιότητα.
Αλλά όταν η αναμονή κοντεύει 2 χρονια και ακόμα παραγγέλνουν … καλά μας κάνουνIceman για του λόγου το αληθές σε αυτά που λέγαμε παραπάνω πριν πολύ καιρό είχα στείλει mail σε όποια αντιπροσωπεία toyota είχα σχεδόν κοντα. Με πήραν σήμερα από Καστοριά υπάρχει ένα chr club bitone χάλκινο με μαύρη οροφή (υπάρχει στο car) ετοιμοπαραδοτο γιατί το ακύρωσε κάποιος,, είπα πως θα απαντήσω αύριο για να σας το γράψω μήπως θέλει κανείς από σας να το πάρει .
-
αλλαξα σε σκιαδα*, πλαφονιερα**, πορτμπαγκάζ, πισω θεσεις.Μεγαλη διαφορα, αλλα οχι παρα πολυ ευκολο. Παρολο που ειδα δει βιντεο ειχα απροοπτα.
Για το κοστος λαδιων που λεγαμε:
4,2λιτρα 0/20 απο το βαρελι τους, 65€
5 λιτρα 0/16 οχι απο το βαρελι, 138€!*εσπασε ενα ποδαρακι που εχει το καπακι, το κολλησα.
**μου εβγαλε την πιστη και απο λαθος μου εκαψε την ασφαλεια. -
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
αλλαξα σε σκιαδα*, πλαφονιερα**, πορτμπαγκάζ, πισω θεσεις.Μεγαλη διαφορα, αλλα οχι παρα πολυ ευκολο. Παρολο που ειδα δει βιντεο ειχα απροοπτα.
5 λιτρα 0/16 οχι απο το βαρελι, 138€!*εσπασε ενα ποδαρακι που εχει το καπακι, το κολλησα.
**μου εβγαλε την πιστη και απο λαθος μου εκαψε την ασφαλεια.Ωραίος, είχες αυτα τα πλαστικά εργαλεία;
-
οχι δεν τα ειχα, χρησιμοποιησα μια πλαστικη σπατουλα. Ακομη και με τα ειδικα εργαλεια ειναι ευκολο να σπασεις κατι που δεν πρεπει, θελει μεγαλη προσοχη και υπομονη.
-
**μου εβγαλε την πιστη και απο λαθος μου εκαψε την ασφαλεια.138 ευρώ 5 λίτρα λάδι;; Κάθε πότε χρειάζεται αλλαγή;
-
Κράτα το με τις 16αρες, και σε ανεση και σε οικονομία θα κερδίσεις, οικονομικά δεν αξίζουν αυτές οι μετατροπές και το μόνο "κέρδος" είναι πως το βλέπει κανείς παρκαρισμένο. Ειδικά αν υπάρχει και έστω υπόνοια για μη θεμιτή αλλαγή συμπεριφοράς.
-
@nascar1 said in Toyota Corolla 2019:
αλλαξα σε σκιαδα*, πλαφονιερα**, πορτμπαγκάζ, πισω θεσεις.
Μεγαλη διαφορα, αλλα οχι παρα πολυ ευκολο. Παρολο που ειδα δει βιντεο ειχα απροοπτα.
**μου εβγαλε την πιστη και απο λαθος μου εκαψε την ασφαλεια.138 ευρώ 5 λίτρα λάδι;; Κάθε πότε χρειάζεται αλλαγή;
Toσο έχει της τογιοτα, δυστυχώς και απορώ και εγώ, και τα άλλα μια χαρά αξιόλογες μάρκες είναι...άραγε να μπορείς να τους τα πας ή θα κάνουν ταρζανιές;
link text -
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
@nascar1 said in Toyota Corolla 2019:
αλλαξα σε σκιαδα*, πλαφονιερα**, πορτμπαγκάζ, πισω θεσεις.
Μεγαλη διαφορα, αλλα οχι παρα πολυ ευκολο. Παρολο που ειδα δει βιντεο ειχα απροοπτα.
Toσο έχει της τογιοτα, δυστυχώς και απορώ και εγώ, και τα άλλα μια χαρά αξιόλογες μάρκες είναι...άραγε να μπορείς να τους τα πας ή θα κάνουν ταρζανιές;
link textΑν έχουν τις ίδιες προδιαγραφές δεν μπορούν να πουν τίποτα. Που να δεις το focus 1.5 diesel mk4 που θέλει λάδι που βγαζει μόνο μία μάρκα!!!
-
Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιλογές σε 0w16.
Αν κάποιος έχει ας τις γράψει
-
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Κράτα το με τις 16αρες, και σε ανεση και σε οικονομία θα κερδίσεις, οικονομικά δεν αξίζουν αυτές οι μετατροπές και το μόνο "κέρδος" είναι πως το βλέπει κανείς παρκαρισμένο. Ειδικά αν υπάρχει και έστω υπόνοια για μη θεμιτή αλλαγή συμπεριφοράς.
Όπως έλεγε κάποτε και ο Θεοφράστου
Θα το σκεφτώ...
Toyota Corolla 2019