-
@fanis75 οκ ευχαριστώ για την απάντηση,
Παρ όλα αυτά σου το κάνει και εσένα; θόρυβο στις δαγκάνες σε κάθε σταμάτημα; -
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
Μπράβο για το θάρρος σου να επιλέξεις δίλιτρο στην χώρα της παράνοιας. Περιμένουμε σχόλια για την λειτουργία των paddles.
Γιατι το λές αυτό υπάρχει κάποια τρελή διαφορά στο δίλιτρο?
-
@obscured said in Toyota Corolla 2019:
Γιατί είσαι μόνιμα στο στόχαστρο του ελληνικού κράτους. Αυτή τη στιγμή απλώς πληρώνεις μαζί με τα τέλη και φόρο πολυτελείας κάθε έτος. Αύριο μπορεί το ελληνικό κράτος να σε θεωρήσει μπρούκλη και να σου βάλει κανά επιπλέον πρόστιμο ή φορολόγηση ετησίως ή να θεωρήσει ότι πρέπει οι ιδιοκτήτες δίλιτρων να λιθοβοληθούν δημόσια προς παραδειγματισμό...
-
@obscured said in Toyota Corolla 2019:
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
Μπράβο για το θάρρος σου να επιλέξεις δίλιτρο στην χώρα της παράνοιας. Περιμένουμε σχόλια για την λειτουργία των paddles.
Ένα θα σου πω, είχα μπει κάποτε σε ένα πρόγραμμα επιδότησης, και με κόψανε επειδή είχα δίλιτρο. Από τότε το πούλησα και δεν, μόνο leasing.
-
@gpaleg said in Toyota Corolla 2019:
Παρ όλα αυτά σου το κάνει και εσένα; θόρυβο στις δαγκάνες σε κάθε σταμάτημα;Δεν είμαι σίγουρος ότι το κάνει. Κάνει κάποιον ήχο (ενεργοποίησης φρένων) αλλά δεν ξέρω εαν εννοούμε το ίδιο ή κάτι διαφορετικό.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Παρ όλα αυτά σου το κάνει και εσένα; θόρυβο στις δαγκάνες σε κάθε σταμάτημα;Δεν είμαι σίγουρος ότι το κάνει. Κάνει κάποιον ήχο (ενεργοποίησης φρένων) αλλά δεν ξέρω εαν εννοούμε το ίδιο ή κάτι διαφορετικό.
Και εμενα ηταν μια περιοδος που το εκανε εντονα. καπου στα 4000χλμ δηλ στις χαμηλες ταχυτητες λιγο πριν σταματησει τελειως το αυτοκινητο ακουγα τις δαγκανες να κανουν ενα εντονο μεταλλικο ηχο πριν κοκκαλωσουν. τωρα δεν ακουω κατι εντονα, δεν νομιζω οτι ειναι κατι σοβαρο.
δειτε τη μια λαμπα led διαφορά στη πινακιδα.
θα αλλαξω και τα εσωτερικα λαμπακια σε led
-
Για πες, από που πήρες τις λάμπες? Βγάζουν σφάλμα ή είναι ΟΚ?
-
την μια εχω αλλαξει μεχρι τωρα, ολα οκ.
εχω διαβασει σε ξενα φορουμ οτι δεν βγαζουν καποιο προβλημα και για αυτο προχωρησα. ειναι των 5W και απο οτι διαβαζω και οι εσωτερικες ειναι οι ιδιες.υπαρχουν αυτες
https://www.amazon.co.uk/Philips-127996000KX2-X-tremeVision-6000K-CeraLight/dp/B00OYT1322αλλα εχω τις πηρα *αλλη μαρκα, αλλα κανουν τη δουλιτσα τους...μεχρι ποτε θα δειξει βεβαια,χαα απο εδω, πάμφθηνες και θα μου περισσεψουν και μερικες!!
https://www.aliexpress.com/item/1005002523321597.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6fbc4c4dm6gIMN
-
Σοβαρό μπορεί να μην είναι,εκνευριστικό όμως σίγουρα είναι...Γιατι είναι έντονος ο ήχος,και σε καινούργιο αυτοκίνητο τέτοιοι θόρυβοι είναι κουραστικοί.Ελπίζω με το καιρό να βελτιωθεί.
-
Καλησπέρα σε όλους,
Σε corolla hb με 2000 χλμ, σε πολύ χαμηλές ταχύτητες κυρίως στην όπισθεν η σε απότομη κλίση δρόμου, πριν ακινητοποιηθει το αμαξι μ κάνει θόρυβο στα φρένα στις δαγκάνες. Τον θόρυβο τον κάνει κ σε ευθεία σε φανάρι πχ πριν σταματήσω η όταν παρκάρω κ στριβω τιμόνι πατώντας κ αφήνοντας το φρενο.
Από την toyota μου είπαν ότι είναι φυσιολογικός ο θόρυβος κ ότι τον κάνει στα αυτόματα κ ειδικά στα υβριδικα κ ότι οφείλεται στην εμπλοκή απεμπλοκή στα φρένα όταν τα πατάς σιγά σιγά. Δοκίμασαν και δύο αλλά ίδια οχήματα που είχαν εκεί κ μ είπαν ότι κάνει ακριβώς το ίδιο.
Σε όσους έχετε το ίδιο μοντέλο σας το κάνει κ εσάς η να ψαχτω περισσότερο;
ΕυχαριστώΟ θόρυβος που λες μοιάζει πχ με όταν σε συμβατικό αυτοκίνητο είσαι σε κατηφόρα/ανηφόρα και αφήνεις απαλά στο φρένο, για να τσουλήσεις πχ 10 εκατοστά;
Αυτό το ακούω κι εγώ σε παρόμοιες περιστάσεις, και είναι όντως λόγω συμπεριφοράς κιβωτίου - όταν αφήνεις το φρένο αρχίζεις και τσουλάς λίγο και αν ξανασφιξουν οι δαγκάνες τρίζει.
-
Σε τέτοια κατάσταση και εμένα κάνει αυτό το "τρίξιμο", είναι φυσιολογικό.
-
@orestis82 σε συμβατικό αυτοκίνητο δεν θυμάμαι να το έκανε ποτέ ή τουλάχιστον όχι τόσο έντονα,διαφορετικά θα το θυμόμουν ή θα με ενοχλούσε.Σε αυτόματο που είχα παλιό αλλά και στο νέο 2008 που έχουμε στην οικογένεια,δεν το κάνει ποτέ(το αναφέρω επειδή μου ειπαν ότι το κάνουν γενικά τα αυτόματα)
Ναι μου το κάνει στις περιπτώσεις που αναφέρεις,γενικά σε κάθε σταμάτημα (ειτε ανηφόρα είτε κατηφόρα είτε ευθεία) είτε σταματάω πατώντας συνεχόμενα το φρένο είτε το αφήνω να τσουλήσει,πάντα ακούγεται στο τελευταίο τσακ που πατάω φρένο πριν κοκαλώσει.Στο κατέβασμα του παρκινγκ δε που έχει απότομη κλιση,στα τελευταια εκατοστα που πατάω συνεχόμενα φρένο τρίζει πολύ έντονα.
Προσπάθησα να ανεβάσω βίντεο για να γίνει κατανοητό αλλά μου λέει ως χρήστης δεν έχω αυτό το δικαίωμα.
-
Σε τέτοια κατάσταση και εμένα κάνει αυτό το "τρίξιμο", είναι φυσιολογικό.
αλλα αμα εκανε αυτο το θορυβο κανενα φαου, δεν θα ηταν κανονικο. ε? χαχαχ
-
@gatoz said in Toyota Corolla 2019:
Γενικά τα φαου δεν είναι φυσιολογικά σε τίποτα...οπότε τι να συζητήσουμε! αχαχαχα
Είναι θέμα συστήματος φρένων, είπαμε δεν έχει υδραυλικά φρένα με την κλασσική έννοια, οπότε λειτουργούν τελείως διαφορετικά.
-
@gatoz said in Toyota Corolla 2019:
Γενικά τα φαου δεν είναι φυσιολογικά σε τίποτα...οπότε τι να συζητήσουμε! αχαχαχα
Είναι θέμα συστήματος φρένων, είπαμε δεν έχει υδραυλικά φρένα με την κλασσική έννοια, οπότε λειτουργούν τελείως διαφορετικά.
Εεε υδραυλικά είναι στο τέλος της μέρας απλά είναι by-wire. Το σύστημα ανάκτησης είναι στα πρώτα στάδια και όχι στο στάδιο του κοκκαλωματος. Μήπως υπάρχει κάποιο θέμα με στραβούς δίσκους;
-
Φάνη πήγαινε μια μέρα από το Γιάννη τον Κωτούλα, να βάλετε ότι χρειάζεται.
Ειναι πολύ premium αίσθηση τα λευκά φωτα στην καμπίνα και τις πινακίδες!
Ειχα παει πριν 3,5 χρόνια και είχα βάλει παντού led στο γιάρις (και πορτ μπαγκαζ και πορείας φυσικά λόγω προτζέκτορα) και ήταν η μέρα με τη νυχτα..
Δωρο στη γυναίκα για Αγίου Βαλεντίνου όλα.... -
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
Ξέρω ποιόν λές. Θα κάνω μια ερώτηση, αλλά είναι πολύ ακριβός!! Για την ΜιΤο μου είχε πει κάτι εξωφρενικά ποσά!
-
Ναι μου το κάνει στις περιπτώσεις που αναφέρεις,γενικά σε κάθε σταμάτημα (ειτε ανηφόρα είτε κατηφόρα είτε ευθεία) είτε σταματάω πατώντας συνεχόμενα το φρένο είτε το αφήνω να τσουλήσει,πάντα ακούγεται στο τελευταίο τσακ που πατάω φρένο πριν κοκαλώσει.Στο κατέβασμα του παρκινγκ δε που έχει απότομη κλιση,στα τελευταια εκατοστα που πατάω συνεχόμενα φρένο τρίζει πολύ έντονα.
έχει πρόβλημα με τα τακάκια ή κάτι συμβαίνει σίγουρα γιατί κάποια είναι τελείως αθόρυβα, δοκίμασε να πας σε άλλο αντιπρόσωπο μήπως ξέρουν εκεί.
-
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
Ξέρω ποιόν λές. Θα κάνω μια ερώτηση, αλλά είναι πολύ ακριβός!! Για την ΜιΤο μου είχε πει κάτι εξωφρενικά ποσά!
Ναι αλλά δίνει εγγύηση 3 χρονια που ισχύει, κανει προσεκτική δουλειά (ειδικά πίσω πινακίδα ανοίγεις καλυμμα προτ μπαγκαζ), εχει after sales ...
-
Toyota Corolla 2019