-
@diego1960 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τα εργατικά δικαιώματα και το γεγονός οτι δε δουλεύεις από πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου το οφείλεις στην αριστερά.
Μα ποιος σου είπε ότι δεν δουλεύω έτσι?!?! Ακριβώς έτσι δουλεύω, και ΣΚ και σε αργίες κλπ. Μόνο έτσι μπορώ να έχω ένα καλό μισθό - κανείς δεν σε πληρώνει για να κάθεσαι. Και είναι παντού έτσι, ό,τι και να λένε τα παραμύθια. Ακόμα και σε τράπεζες, εαν θες λεφτά και προαγωγή δουλεύεις τουλάχιστον 10-12 ώρες, αλλιώς μένεις στον βασικό.
Στην αριστερά προφανώς δεν οφείλω τίποτα....διαχρονικά άχρηστοι τεμπέληδες που μόνο να φωνάζουν ξέρουν.
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τα εργατικά δικαιώματα και το γεγονός οτι δε δουλεύεις από πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου το οφείλεις στην αριστερά.
Μα ποιος σου είπε ότι δεν δουλεύω έτσι?!?! Ακριβώς έτσι δουλεύω, και ΣΚ και σε αργίες κλπ. Μόνο έτσι μπορώ να έχω ένα καλό μισθό - κανείς δεν σε πληρώνει για να κάθεσαι. Και είναι παντού έτσι, ό,τι και να λένε τα παραμύθια. Ακόμα και σε τράπεζες, εαν θες λεφτά και προαγωγή δουλεύεις τουλάχιστον 10-12 ώρες, αλλιώς μένεις στον βασικό.
Στην αριστερά προφανώς δεν οφείλω τίποτα....διαχρονικά άχρηστοι τεμπέληδες που μόνο να φωνάζουν ξέρουν.
#katse_galera
-
@gatoz said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
#katse_galera
Έχεις καμιά καλύτερη πρόταση? Εαν ναι, την δέχομαι!!! Εαν όχι, τότε προτιμώ την πράξη της γαλέρας με τον μισθό μου παρά τα ευχολόγια και την θεωρία με μισθό πείνας.
ΥΓ: Η εναλλακτική της λαμογιάς δεν μου ταιριάζει, αλλιώς θα είχα φράγκα.
-
#katse_galera
Έχεις καμιά καλύτερη πρόταση? Εαν ναι, την δέχομαι!!! Εαν όχι, τότε προτιμώ την πράξη της γαλέρας με τον μισθό μου παρά τα ευχολόγια και την θεωρία με μισθό πείνας.
αρα
#katse_galera
και περιμενεις το θαυμα.... -
αρα
#katse_galera
και περιμενεις το θαυμα....Το θαύμα είναι ο κομμουνισμός, αλλά μάλλον θα περιμένω πολύ!! Όσο για την απάντηση, πάλι την μπάλα στην εξέδρα! Απάντηση ρεαλιστική δεν έχεις, απλά "κάτσε εκεί"....χαχαχα! ΟΚ, να μην κάτσω εκεί, που να πάω θα μου πείς? Γιατί έχω και μια οικογένεια να ζήσω....και με ευχολόγια δεν γεμιζει το ψυγείο.
ΥΓ: δουλεύω κανονικά 23 χρόνια (Ελλάδα και έξω), 8ωρο δεν είχα ποτέ μου, σε καμία δουλειά!! Και έχω αλλάξει 5-6 εργοδότες.
-
- Σίγουρα δεν είναι οι κομμουνισταί αυτοί που προσπαθούν για τα εργασιακά μου δικαιώματα! Να θυμήσω ότι από τους πιο ισχυρούς συνδικαλισμούς έχουν στις ΗΠΑ και Γαλλία και στην ΕΣΣΔ απλά απογορευόταν ο συνδικαλισμός!
Συγγνώμη αλλά αυτό με την απαγόρευση του συνδικαλισμού είναι κάτι καινούργιο; Προφανώς και υπήρξε συνδικαλισμός, υπήρξαν τα σοβιετ , τα οποία ήταν τα ανώτατα συμβούλια των εργαζομένων ( το λέει και το όνομά τους) , και η οργάνωση των εργαζομένων υπήρξε σε όλα τα επίπεδα στους χώρους εργασίας τους , από τα τοπικά συμβούλια των εργοστασίων και χώρων εργασίας εώς τα σοβιέτ. Τώρα πως φτάσαμε στο άλλο άκρο , στο δεν υπήρξε συνδικαλισμός , απορίας άξιον.
Οι ΗΠΑ έχουν ισχυρό συνδικαλισμό ; Οι ΗΠΑ ; Σύμφωνα με εδώ https://www.ot.gr/2023/05/05/epikairothta/kosmos/ta-syndikata-epanadiekdikoun-ti-thesi-tous-stis-ipa/ μόλις το 10% των εργαζομένων στις ΗΠΑ είναι ενταγμένοι σε συνδικάτο. Οι ΗΠΑ; στην οποία βάση νόμου δεν μπορεί να κηρυχθεί πανεθνική απεργία (όλως των εργαζομένων π.χ.) αλλά μπορεί μόνο να κηρυχθεί ανά συνδικάτο ( ανά εταιρία κοινώς) ; Δεν υπάρχει η έννοια του κοινού συνδικαλιστικού φορέα στις ΗΠΑ, όπως τη γνωρίζουμε στην Ευρώπη.
Καλά για τον πόλεμο με όπλο τη μαφία ενάντια στο συνδικαλισμό των ΗΠΑ ή για το Μακαρθισμό ( νόμοι του οποίου ακόμα είναι εν ισχύ ) , ας μη μιλήσουμε.
Αν εννοείς συνδικαλισμό τις ατομικές συμβάσεις εργασίας ή αν εννοείς την προστασία νομικά αυτών , αυτό δεν είναι συνδικαλισμός αλλά εφαρμογή και τήρηση των νόμων.
Η Γαλλία είναι άλλη ιστορία, και εννοείται ότι το συνδικαλιστικό της κίνημα ήταν πρωτοπόρο και βαθειά ριζοσπαστικό με ιστορική συνέχεια.
Μια γενικότερη αναφορά , λίγο προσοχή αν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε βασικές μαρξιστικές αρχές , όπως η υπερεκμετάλλευση, η συσσώρευση κεφαλαίου κ.λπ.
-
@civil357 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Συγγνώμη αλλά αυτό με την απαγόρευση του συνδικαλισμού είναι κάτι καινούργιο; Προφανώς και υπήρξε συνδικαλισμός, υπήρξαν τα σοβιετ , τα οποία ήταν τα ανώτατα συμβούλια των εργαζομένων ( το λέει και το όνομά τους) , και η οργάνωση των εργαζομένων υπήρξε σε όλα τα επίπεδα στους χώρους εργασίας τους , από τα τοπικά συμβούλια των εργοστασίων και χώρων εργασίας εώς τα σοβιέτ. Τώρα πως φτάσαμε στο άλλο άκρο , στο δεν υπήρξε συνδικαλισμός , απορίας άξιον.
Γιατί απλά έκαναν ότι έλεγε το κόμμα! Εαν αποφάσιζαν κάτι αντίθετο με τις προσταγές του Τσάρου, θα έσπαγαν πάγο στην Σιβηρία. Ναι στην θεωρία υπήρχε, στην πράξη...χμμμ. Είναι σαν τον συνδικαλισμό σε εμάς, ότι πει το κόμμα, το συμφέρον του κόμματος, όχι του εργαζομένου. Εεε αυτό δεν είναι συνδικαλισμός για εμένα.
Στις ΗΠΑ ακόμα απεργούν οι ηθοποιοί, έχουν απίστευτα ισχυρά συνδικάτα στις ΗΠΑ, εαν απεργήσουν, καταρέει η οικονομία, όχι εδώ που δεν ανοίγει ρουθούνι! Όσο για το πανεθνική απεργία, δεν το κατανοώ, γιατί να απεργήσω εγώ όταν δεν έχω κάποιο αίτημα? Η απεργία πρέπει να είναι ανά κλάδο με συγκεκριμένα αιτήματα.
-
Γιατί όλοι μαζί έχετε πολύ μεγαλύτερη δύναμη Φάνη μου! Είναι δυνατόν να τα ρωτάς αυτά;
«Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, σιώπησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβαίους σιώπησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος
Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί».Martin Niemoeller (1892-1984)
Τα έχουν πει πολύ πιο ωραία πολύ πριν από εμένα.
-
Γιατί όλοι μαζί έχετε πολύ μεγαλύτερη δύναμη Φάνη μου! Είναι δυνατόν να τα ρωτάς αυτά;
Και μόλις απολυθώ να δείς δύναμη που θα έχω....χαχαχα!!
Η απεργία πρέπει να είναι ανά κλάδο με συγκεκριμένα αιτήματα. Δεν είναι δυνατόν να απεργεί ο γιατρός, επειδή δεν αρέσει το ωράριο στον τραπεζικό. Χέστηκε ο τραπεζίτης εαν απεργήσει ο γιατρός, δεν έχει αντίκτυπο στην δουλειά του.
Η απεργία είναι ένας εκβιασμός στην ουσία, οπότε για να πετύχει πρέπει ο εκβιαζόμενος να έχει να χάσει (ή να κερδίσει) κάτι. Είναι σαν τις απεργίες που έκαναν στις τράπεζες που δούλευα που δεν είχαν αποτέλσμα γιατί απλά ο μέτοχος ήθελε να απεργήσει ο κόσμος, αφού γλύτωνε ένα σκασμό ημερομίσθια και η δουλειά γινόταν κανονικά = μεγαλύτερο κέρδος εκείνη την ημέρα! Αλλά οι συνδικαλιστές δεν τους ένοιαζε, αφού εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα και οι υπάλληλοι δεν το καταλάβαιναν, αφού τους ένοιαζε να γίνει λονγκ γουηκεντ να πάνε στο εξοχικό!
-
Και μόλις απολυθώ να δείς δύναμη που θα έχω....χαχαχα!!
Η απεργία πρέπει να είναι ανά κλάδο με συγκεκριμένα αιτήματα. Δεν είναι δυνατόν να απεργεί ο γιατρός, επειδή δεν αρέσει το ωράριο στον τραπεζικό. Χέστηκε ο τραπεζίτης εαν απεργήσει ο γιατρός, δεν έχει αντίκτυπο στην δουλειά του.
Η απεργία είναι ένας εκβιασμός στην ουσία, οπότε για να πετύχει πρέπει ο εκβιαζόμενος να έχει να χάσει (ή να κερδίσει) κάτι. Είναι σαν τις απεργίες που έκαναν στις τράπεζες που δούλευα που δεν είχαν αποτέλσμα γιατί απλά ο μέτοχος ήθελε να απεργήσει ο κόσμος, αφού γλύτωνε ένα σκασμό ημερομίσθια και η δουλειά γινόταν κανονικά = μεγαλύτερο κέρδος εκείνη την ημέρα! Αλλά οι συνδικαλιστές δεν τους ένοιαζε, αφού εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα και οι υπάλληλοι δεν το καταλάβαιναν, αφού τους ένοιαζε να γίνει λονγκ γουηκεντ να πάνε στο εξοχικό!
Συγγνώμη και για αιτήματα που είναι κοινά , όπως το ασφαλιστικό , ή οι περικοπές που ζήσαμε επί μνημονίων ή θέματα ωραριών κ.λπ. τι θα γίνεται;
Δεν είναι κοινά αιτήματα αυτά;Μην υπερβάλλουμε κάθε συνδικαλιστικός φορέας συμμετέχει ή όχι σε μία απεργία αναλόγως των αιτημάτων της. Η Γσεε π.χ. οταν προκυρήσει πανελλαδική απεργία με θέμα τον κατώτατο π.χ. καλεί τα σωματεία που πρόσκεινται σε αυτή να συμμετάσχουν . Η Αδεδυ π.χ. που δεν είναι στη Γσεε, μπορεί πολύ εύκολα να μην συμμετάσχει ( έχει συμβεί) ή Ποσεδυν ( πως λέγεται των γιατρών ), παρόμοια.
-
@civil357 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Συγγνώμη και για αιτήματα που είναι κοινά , όπως το ασφαλιστικό , ή οι περικοπές που ζήσαμε επί μνημονίων ή θέματα ωραριών κ.λπ. τι θα γίνεται;
Δεν είναι κοινά αιτήματα αυτά;Για τα κοινά αιτήματα, προφανώς. Αν και δεν είναι πάντα κοινά, π.χ. στις τράπεζες δεν είχαμε περικοπές. Το ωράριο είναι πονεμένη ιστορία, αφού μόνο στα χαρτιά ισχύει. Να σου πω και μια αληθινή ιστορία: σε μια από τις τράπεζες που δούλευα χτυπάγαμε κάρτα με το ωράριο να είναι 7:45 με 15:15. Όταν χτύπαγες κάρτα μετά την ώρα προσέλευσης, τότε άθροιζαν τις καθυστερήσεις και εαν ήταν πάνω από 12 ώρες/6μηνο, σου αφαιρούσαν από τον μισθό. Όταν όμως χτύπαγε την κάρτα στην έξοδο μετά τις 15:15, το σύστημα κατέγραφε πάντα 15:15 (και ας χτύπαγες στις 18:00), ώστε α) να μην πληρώνουν υπερωρίες και β) να μην έχουν θέμα με την επιθεώρηση εργασία που ερχόταν συχνά πυκνά!!
Θα μου πείς, σύλλογος εργαζομένων κλπ. Παπάρια μάντολες, ο σύλλογος ήταν φερέφωνο της διοίκησης, ο ίδιςο πρόεδρος (ΝΔ) εδώ και 25 χρόνια και γενικά δεν έκανε κανείς τίποτα. Εγώ ήμουν ένας από τους 11 (σε σύνολο 1.500 εργαζομένων) που τους πήγα δικαστικά για παράνομη μονομερή μεταβολή στην σύμβαση εργασίας μου - με έσωσε που είχα ατομική σύμβαση. Όσοι είχαν συλλογική σύμβαση των ήπιαν πανυγηρικά δυστυχώς.
-
#katse_galera
Γιατί δεν πας Σιγκαπούρη, την καλύτερη χώρα του κόσμου που λες;
-
@vagnar said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Γιατί δεν πας Σιγκαπούρη, την καλύτερη χώρα του κόσμου που λες;
Λουξεμβούργο έχω πει ότι είναι η καλύτερη χώρα!
Το γιατί δεν πάω δεν σε αφορά προφανώς και να λείπουν τα ειρωνικά σχόλια. Εκτός εαν έχεις να μου προτείνεις δουλειά εκεί.
-
Δεν είμαι στον τραπεζικό κλάδο για να ξέρω τι να σου προτείνω.
-
@vagnar said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν είμαι στον τραπεζικό κλάδο για να ξέρω τι να σου προτείνω.
Ούτε εγώ πια. Και εαν ρωτάς σοβαρά και όχι ειρωνικά (έτσι κατάλαβα), ο λόγος που δεν πάω ειναι α) γιατί δεν έχω βρει δουλειά και β) γιατί δεν θέλει η γυναίκα μου και ο γιός μου (αν και αυτόν τον πείθω). Η γυναίκα μου έχει θέμα με τον τρόπο διακυβέρνησης της Σιγκαπούρης και τον καιρό, ενώ εγώ κανένα!
-
Ε τότε δεν ξέρω.
-
Η Επιθεώρηση Εργασίας ερχόταν συχνά πυκνά, γι αυτό η Κυβέρνηση Αρίστων την κατάργησε, αφού τζάμπα ερχόταν, να μην τρέχουν να πειράξουν τα ρολόγια από τις κάρτες οι τραπεζίτες που τους ανακαιφαλαιοποιούμε εμείς...
-
@piliourits said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Η Επιθεώρηση Εργασίας ερχόταν συχνά πυκνά, γι αυτό η Κυβέρνηση Αρίστων την κατάργησε, αφού τζάμπα ερχόταν, να μην τρέχουν να πειράξουν τα ρολόγια από τις κάρτες οι τραπεζίτες που τους ανακαιφαλαιοποιούμε εμείς...
Στο νησί πάντως μια χαρά έρχεται και κόβει - δικαίως - πρόστιμα.
-
Maλακίες, αν δεν υπήρχαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, θα τρώγατε όλοι από τα σκουπίδια. Η δεξιά το μόνο που έχει φέρει διαχρονικά είναι απατεωνιά, βία και εκμετάλλευση. Τα εργατικά δικαιώματα και το γεγονός οτι δε δουλεύεις από πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου το οφείλεις στην αριστερά.
Εργάζεσαι μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα;
Εγώ εργάζομαι μισθωτός. Κοιτώ την ανάλυση του μισθού μου και βλέπω τι χρήματα θα έπρεπε να παίρνω με βάση την Συλλογική Σύμβαση και με τα χρόνια εργασίας μου στον κλάδο. Ο μισθός μου λοιπόν θα έπρεπε να ήταν 1014euro μεικτά (26 χρόνια στο κλάδο, με το επίδομα τριετίας)
Αν κάποιος εργοδότης μου έδινε αυτό το μισθό, καθαρά θα είχα κάπου στα 700euro τα οποία προφανώς δεν φθάνουν ούτε για πασατέμπο.Ευτυχώς που είχα και έχω την δυνατότητα διαπραγμάτευσης στο καπιταλιστικό περιβάλλον και ο μισθός μου όλα αυτά τα χρόνια αυξήθηκε είτε ενδοεταιρικά, είτε μετά από μεταπιδήσεις σε άλλες εταιρείες.
Από ότι μαθαίνω υπάρχουν εργοδότες στην πληροφορική που δίνουν ένα χιλιάρικο, το παίρνει ο έμπειρος εργαζόμενος και το παίζει και ευτυχισμένος... Αλλά τα βρίσκουν σε άλλα. Συμφωνούν στα ιδεολογικά και στα κομματικά.
Όποιος λοιπόν μπορεί να ζήσει με ένα χιλιάρικο μισθό ας κάνει τεμενάδες στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Φυσικά ο άλλος ο @gatoz με/μας θεωρεί κακομοίριδες, αλλά δεν καταλαβαίνει ότι μάλλον θα πρέπει να κοιτάξει γύρω του για να δει ποιοι είναι οι πραγματικοί κακομοίριδες, πάντως αυτός σίγουρα δεν είναι.
Μικρός ο χώρος του κλάδου. Πολύ μικρός.
-
Θα πω εγώ γιατι δεν φεύγω να πάω σε πολύ καλύτερη χώρα (με πολύ καλύτερες συνθηκες) με 3πλασια χρήματα και παραπάνω γιατι προτασεις έχω.
1ον επειδη δεν είμαι φιλοχρήματος και το πρώτο κριτήριο μου ΔΕΝ είναι τα χρήματα αλλά να βγάζω αρκετα να ζω άνετα δεν έχω κινητρο να βγαλω περισσοτερα χρήματα. κυριως γιατι τα παρακάτω είναι πιο σημαντικα και τα χρήματα που βγαζω είναι αρκετα να ζω ανετα
2ον Ειναι σημαντικο να είμαι κοντα στα ανιψια μου και στους φίλους μου
3ον Ειμαι σε μια ηλικία που δεν μαρεσουν οι αλλαγες. Αν ήμουν ξανα 20-25 χρονων είχα φύγει με την μία εξω.
4ον θα επρεπε να χωρίσω γιατι η γυναικα βγαζει επίσης αρκετα και δεν θα άφηνε την οικογένεια της να φύγει ουτε για τα 10πλάσια χρήματα.
Τα χρήματα είναι πολύ σημαντικα αν δεν μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς. Αν είναι αρκετα να ζεις καλά (εμενα μου αρκουν τα απλά πραγματα δεν με νοιαζει η μεγαλη ζωή) περνανε σε 2η και 3η μοίρα. Προτίμησα δουλεια με καλύτερες συνθηκες από άλλη εταιρεία που μου έδινε παραπάνω χρήματα. Πλούσιος έτσι και αλλιώς δεν θα γίνω ποτέ. μικρομεσαιος θα είμαι για όλη μου την ζωη. Στον θανατο μου δεν θα τα πάρω μαζί μου οπότε με νοιαζει απλά να περναω καλά με αυτά που μπορώ να έχω. Αν ομως δεν εβγαζα αρκετα χρηματα και δυσκολευομουν πολυ στα απλά καθημερινα πράγματα θα έφευγα και χθες για άλλη χώρα
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]