-
Ένα ταληράκι για αρχή κόστισε και η παραβίαση ώραριου που έγραψα πριν από κεντρικότατη επιχείρηση στο Περιστερι που το έχει κάνει σύστημα!6ωρο ,Βαράμε κάρτα και συνεχίζουμε για το 8ωρο.Σκισιμο λοιπόν αν και τα ποσά είναι μικρά δυστυχώς!
-
@antonmone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Η σοβαρότητα και η αυστηρότητα ειδικά σε θέσεις που θα έπρεπε να είναι προαπαιτούμενο μεταφράζεται σε ξυνιλα;
Βεβαια, παντα υπαρχουν προυποθεσεις για να επιδειξει καποιος την αστηροτητα του.
-
@ilias-a said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Η σοβαρότητα και η αυστηρότητα ειδικά σε θέσεις που θα έπρεπε να είναι προαπαιτούμενο μεταφράζεται σε ξυνιλα;
Βεβαια, παντα υπαρχουν προυποθεσεις για να επιδειξει καποιος την αστηροτητα του.
Όχι βεβαια,αυτο μας έλειπε.Τις προϋποθέσεις στα συγκεκριμένα ζητήματα τις βαζουν οι νόμοι και οι κανονισμοί που είναι στο ελάχιστο επιθυμητό πλαίσιο για τους εργαζόμενους τουλάχιστον!
-
Και τι σημαίνει που ήταν ο ανήλικος γιος του ?
Δηλαδή αν ιδιοκτήτρια της επιχείρησης ήταν γυναίκα και είχε ένα τρίχρονο στο καρότσι δίπλα της, θα την έγραφαν ?
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δηλαδή αν ιδιοκτήτρια της επιχείρησης ήταν γυναίκα και είχε ένα τρίχρονο στο καρότσι δίπλα της, θα την έγραφαν ?
Σημαίνει ότι απαγορεύεται να βρίσκεται στο χώρο παραγωγής και ειδικά δίπλα στα μηχανήματα ανήλικος,ανασφαλιστος δεν πάνα ναι ο Πάπας!
Το παραδειγμα σου άκυρο,οι της επιθεώρησης μόνο μαλακες δεν είναι και στην συγκεκριμένη περίπτωση πολύ καλά έκαναν!Διαφωνώ κάθετα.
Το θεωρώ κατάχρηση εξουσίας, γιατί ο πατέρας σκέφτεται την διαδοχή του και μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε ίσως να το πετύχει.
Ο νόμος αφορά για παραβίαση δικαιωμάτων εργαζομένων, για ανασφάλιστη ΕΡΓΑΣΙΑ, όχι για παρουσίαση ή για μάθηση μελών της οικογένειας.
Αν ο νόμος λέει τέτοια πράγματα είναι ηλίθιος νόμος.
Σε πολλές εταιρείες γίνονται επισκέψεις σχολείων , ή πανεπιστημίων στους χώρους εργασίας.
Στον πολιτισμένο κόσμο είναι μόνιμη πρακτική.
Στην χώρα του έξω οι επιχειρήσεις από τα πανεπιστήμια, μπορεί να θεωρείται και ασφαλιστική παράβαση.
Κατά την άποψη μου είναι απαράδεκτο το συγκεκριμένο και θα πρέπει ο εργοδότης να προσφύγει στην δικαιοσύνη.
Για τα υπόλοιπα που κάνει στους εργαζόμενους, να του βάλουν τα διπλά, δεν με νοιάζει, αλλά η κοινή λογική δεν μπορεί να βιάζεται.
-
Όχι βεβαια,αυτο μας έλειπε.Τις προϋποθέσεις στα συγκεκριμένα ζητήματα τις βαζουν οι νόμοι και οι κανονισμοί που είναι στο ελάχιστο επιθυμητό πλαίσιο για τους εργαζόμενους τουλάχιστον!
Αν ηταν σε μηχανουργειο καλα εκαναν και τον εγραψαν, αν ηταν σε καφε ή σουβλατζιδικο μεγα λαθος.
-
Αν ηταν σε μηχανουργειο καλα εκαναν και τον εγραψαν, αν ηταν σε καφε ή σουβλατζιδικο μεγα λαθος.
Μιλάμε για βιομηχανικές εγκαταστασεις,με εύφλεκτες ύλες κλπ.
-
Σημαίνει ότι απαγορεύεται να βρίσκεται στο χώρο παραγωγής και ειδικά δίπλα στα μηχανήματα ανήλικος,ανασφαλιστος δεν πάνα ναι ο Πάπας!
Το παραδειγμα σου άκυρο,οι της επιθεώρησης μόνο μαλακες δεν είναι και στην συγκεκριμένη περίπτωση πολύ καλά έκαναν!Διαφωνώ κάθετα.
Το θεωρώ κατάχρηση εξουσίας, γιατί ο πατέρας σκέφτεται την διαδοχή του και μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε ίσως να το πετύχει.
Ο νόμος αφορά για παραβίαση δικαιωμάτων εργαζομένων, για ανασφάλιστη ΕΡΓΑΣΙΑ, όχι για παρουσίαση ή για μάθηση μελών της οικογένειας.
Αν ο νόμος λέει τέτοια πράγματα είναι ηλίθιος νόμος.
Σε πολλές εταιρείες γίνονται επισκέψεις σχολείων , ή πανεπιστημίων στους χώρους εργασίας.
Στον πολιτισμένο κόσμο είναι μόνιμη πρακτική.
Στην χώρα του έξω οι επιχειρήσεις από τα πανεπιστήμια, μπορεί να θεωρείται και ασφαλιστική παράβαση.
Κατά την άποψη μου είναι απαράδεκτο το συγκεκριμένο και θα πρέπει ο εργοδότης να προσφύγει στην δικαιοσύνη.
Για τα υπόλοιπα που κάνει στους εργαζόμενους, να του βάλουν τα διπλά, δεν με νοιάζει, αλλά η κοινή λογική δεν μπορεί να βιάζεται.
Διαφώνησε όσο θες ,ευτυχώς ακόμα η νομοθεσία έχει αντίθετη άποψη.Οσο για την κοινή λογική είναι τεράστιο θεμα και για το κοινή και για το λογική.
Προς το παρόν η εργατική νομοθεσία είναι αυτή που είναι. -
Πιστευω να σε καλυψε η απαντηση μου.
-
Πιστευω να σε καλυψε η απαντηση μου.
Ναι καταλαβαίνω πως το λες και εν μερει συμφωνω αλλά καταλάβει εις ότι στην Ελλάδα είναι δαιδαλώδες έργο να υπάρχει ο διαχωρισμός που έφερες ως παράδειγμα από τη στιγμή που σπανίως τηρούνται ακόμα και τα αυτονόητα.
-
Υπάρχει η δυνατότητα της μαθητείας για συγγενείς ?
Η της εκπαίδευσης στα τμήματα της εταιρείας ?
Για μένα θα πρέπει να υπάρχουν ίσως κανόνες για κάποια πράγματα, αλλά αυτό είναι άλλο, από το γράφω σαν ανασφάλιστο. -
Για μένα θα πρέπει να υπάρχουν ίσως κανόνες για κάποια πράγματα, αλλά αυτό είναι άλλο, από το γράφω σαν ανασφάλιστο.Αφού γίνει πρόσληψη γίνεται εκπαίδευση σε τμήματα επιχείρησης!
Τον στέλνεις τον γιο σε κάποιο ΙΕΚ παίρνει ένα χαρτί, τον προσλαμβάνεις και τον εκπαιδεύεις!!!
Τα άλλα είναι π@π@ριες! -
Για μένα θα πρέπει να υπάρχουν ίσως κανόνες για κάποια πράγματα, αλλά αυτό είναι άλλο, από το γράφω σαν ανασφάλιστο.Είναι απλά τα πράγματα.Βιομηχανια,ανήλικος,ανασφάλιστος,αδήλωτος πλέον στην Εργανη με σαφές ωράριο ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει σαν συνδυασμός!!!!
Ο κανόνας αυτός δεν κάνει εξαίρεση για κανέναν και πολύ καλά κάνει. -
Για μένα θα πρέπει να υπάρχουν ίσως κανόνες για κάποια πράγματα, αλλά αυτό είναι άλλο, από το γράφω σαν ανασφάλιστο.Είναι απλά τα πράγματα.Βιομηχανια,ανήλικος,ανασφάλιστος,αδήλωτος πλέον στην Εργανη με σαφές ωράριο ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει σαν συνδυασμός!!!!
Ο κανόνας αυτός δεν κάνει εξαίρεση για κανέναν και πολύ καλά κάνει.Σκέψου απλά ότι ακόμα και εγώ που δεν έχω κάνει καμμία άλλη δουλειά στη ζωή μου,έχω τεραστια εμπειρία στις εκτυπώσεις όλων των ειδών και χειρίζομαι εδώ και παρά πολλά χρόνια βιομηχανικό εξοπλισμό εκατομμυρίων και την πατήσα σαν βλάκας μετά από 30 χρόνια.
-
Για ποιον λόγο τον έγραψαν οι κύριες τελικά;
Για ανασφαλιστη εργασία στην επιχείρηση του πατέρα του;;;;
λογικά μιλάμε για εταιρεία έτσι , νομικό πρόσωπο δηλαδή, άρα έχουν το δικαίωμα, αλλά σαν πράξη το βρίσκω εντελώς απαράδεκτο και μακάρι να τις σκίσει αν γίνεται δικαστικά ο κύριος.Αν τώρα μιλάμε για θέματα ασφάλειας στο χώρο εργασίας τότε αλλάζει το θέμα , αλλά και εκεί το ζήτημα είναι αν η επιχείρηση ήταν εντάξει σε όλα από πλευράς κανονισμών ασφαλείας και οι κύριες είχαν φυσικά τις γνώσεις να το διαπιστώσουν.
-
Αυτές μπορεί να ήταν απότιστες ξινές και όλοι οι νεοέλληνες να νιώθουμε κρίμα τον άνθρωπο, αλλά δικαστικά τι θα πουν; "απαγορεύεται η είσοδος και χρήση μηχανημάτων και υλικών στο κάθε εργοτάξιο/εργοστάσιο, εξαιρείται ο γιος του αφεντικού απ τα γεννοφάσκια του"
-
Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να γράφτει για να γίνει κατανοητό ότι είναι συνδυασμός πραγμάτων που επιφέρουν τις ποινές στους ελέγχους.Ποσες φορές Πρπει να γραφτεί ότι ναι είναι ΚΑΙ θεμα ασφαλείας!
Σε κάθε περίπτωση η φάση αρχίζει να θυμιζει τον Γκιωνάκη με την πορτοκαλάδα.
Να κάθονται οι <<ξυστες>> δεν θετε,να τα παίρνουν για να κάνουν τα στραβά μάτια δεν θετε,να δουλεύουν κάνοντας ελέγχους και να κόβουν κωλους όταν χρειάζεται δεν θετε,ΤΙ ΘΕΤΕ;;Στο άλλο χθεσινό παράδειγμα πχ η επιχείρηση (μεγάλη στο χώρο της)έφαγε ενα ταληρακι για μη τήρηση ωραρίου εργασίας που η ίδια είχε επιβάλλει σε υπαλλήλου της.Θα έρθει και άλλο για διαφορετικό λόγο.
Με αυτή τη λογική εντάξει μωρε είναι απαράδεκτο για κάνα δυο ωριτσες τώρα να το κάνουμε θεμα.Δουκεια τους δίνει!!! -
@vagkirk said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
λογικά μιλάμε για εταιρεία έτσι , νομικό πρόσωπο δηλαδή, άρα έχουν το δικαίωμα, αλλά σαν πράξη το βρίσκω εντελώς απαράδεκτο και μακάρι να τις σκίσει αν γίνεται δικαστικά ο κύριος.Αν τώρα μιλάμε για θέματα ασφάλειας στο χώρο εργασίας τότε αλλάζει το θέμα , αλλά και εκεί το ζήτημα είναι αν η επιχείρηση ήταν εντάξει σε όλα από πλευράς κανονισμών ασφαλείας και οι κύριες είχαν φυσικά τις γνώσεις να το διαπιστώσουν.
Σύντροφε vag,αν μείνεις με αυτά τα συμπτώματα αντιμετωπίζεται με αντιβίωση!
Αν χειροτερέψει η κατάσταση και αρχίσεις τα περίεργα για το νέο C3 που θα έρθει σε καλές τιμές σβήνοντας τον ανταγωνισμό και για το νέο ηλεκτρικό Panda γρήγορα στο κοντινότερο νοσοκομείο!
Στην εσχάτη και απευκταία περίπτωση που αρχίσεις με ρωτάς για το κόστος φορτίστων ΜΗΝ πλησιάσεις κανέναν σε κόλλησαν!!!!!!!!!!! -
Το παραδειγμα σου άκυρο,οι της επιθεώρησης μόνο μαλακες δεν είναι και στην συγκεκριμένη περίπτωση πολύ καλά έκαναν!Έτσι, ασάλιωτο σε κάθε λογής αφεντικά !
-
@vagkirk said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Από ποιόν έγινε ο έλεγχος, από ΕΕ ή από ΕΦΚΑ ?
Με πρώτου βαθμού συγγένεια μπορείς να είσαι στον χώρο εργασίας χωρίς να χρειάζεται να είσαι δηλωμένος στο πειρολ, αυτό έλειπε πχια.Αν όμως μιλάμε για γραμμή παραγωγής, εκεί υπάρχουν κανόνες (υποδήματα ασφαλείας, κράνος, προστασία ματιών και ακοής, κατάλληλη ενδυμασία κλπ κλπ) που οφείλουν να τηρούνται από όλους είτε είναι ο γιός του ιδιοκτήτη είτε ο Πρωθυπουργός της χώρας.
-
@red_monster said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Το παραδειγμα σου άκυρο,οι της επιθεώρησης μόνο μαλακες δεν είναι και στην συγκεκριμένη περίπτωση πολύ καλά έκαναν!Έτσι, ασάλιωτο σε κάθε λογής αφεντικά !
Ότι καταλαβαίνει ο καθένας!!!Ασαλιωτο η χωρίς!
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]