-
Πάρε symbioz αδερφέ!!
-
@fentaginz said in Renault Captur II:
@metoikos said in Renault Captur II:
Πρώτη φορά στο φόρουμ, επιλέγω το νήμα RENAULT γιατί είμαι κοντά σε παραγγελία Captur (TCe 100 LPG). Έκανα πρόσφατα ένα σύντομο test drive, (πολύ σύντομο για να αποκτήσω εικόνα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο) κυρίως σε αστικό/ημιαστικό δίκτυο με ταχύτητες που φυσικά δεν ξεπέρασαν τα 90 χλμ. Η γενική αίσθηση ήταν καλή, ωστόσο με προβλημάτισαν δύο πράγματα:
- το ελαφρύ τιμόνι
- η όχι καί τόσο ζωηρή απόδοση του κινητήρα.
Βέβαια, το ελαφρύ τιμόνι μπορεί να είναι και πλεονέκτημα σε αστικό περιβάλλον (παρκάρισμα κ.λπ.) δεν ξέρω όμως αν θα παρέχει την απαραίτητη αίσθηση σε ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες στο όριο (~130 χλμ) ή και λίγο παραπάνω.
Το δεύτερο θέμα είναι κατά πόσον οι 100 ίπποι καί τα 170Νm ροπής του συγκεκριμένου κινητήρα προσφέρουν την χρειαζούμενη ενεργητική ασφάλεια κατά την οδήγηση κυρίως σε επαρχιακό δίκτυο (προσπέρασμα, επιτάχυνση άν παραστεί ανάγκη, διατήρηση ταχύτητας σε ανηφόρα κ.λπ.).
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το Captur, ακολούθησε test drive με το Suzuki S-CROSS το οποίο άφησε θετικότατη οδηγική εντύπωση, αλλά φαίνεται να υστερεί στο εσωτερικό, όπου δείχνει μάλλον παρωχημένο σχεδιαστικά και τεχνολογικά αν και τα αναλογικά όργανα στο ταμπλώ, καθόλου δεν με χάλασαν, (ιδίως το στροφόμετρο), άκρως ευανάγνωστα και οικεία σε σύγκριση με τα ψηφιακά του Captur ).
Τέλος πάντων, είμαι πιό κοντά στο Captur λόγω LPG -σαφώς μειωμένο κόστος κίνησης, πιό ελκυστική σχεδίαση, καί πιο εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης καί πολυμέσων.
Όχι ότι το S-CROSS υστερεί, αλλά η υβριδική (καί η ηλεκτρική) τεχνολογία δεν αποτελούν επιλογή, τουλάχιστον στην παρούσα εξελικτική τους φάση.Αυτά κι ελπίζω να μην κούρασα.
Οποιαδήποτε γνώμη (θετική ή αρνητική) για τα παραπάνω δύο μοντέλα, με έμφαση στα δύο ζητήματα του Captur, είναι ευπρόσδεκτη.ΣΣ.: ενδιαφέρον και χρήσιμο το πόστ από τον @Johnny1
(πρόσθεσε πόντους προς την επιλογή του Captur).Sport mode στο multisense = βαρυ τιμονι + μεγαλυτερη αποκριση κινητηρα αλλα μεγαλυτερη καταναλωση. σου λυνει και τα δυο ερωτηματα που εχεις
Αν εισαι στις 1800-2000 στροφες με γκαζι ανοιγει το τουρμπο και φευγεις.
Πολυ θετικο που επισης η επιταχυνση απο 100-110 στα 140 γινεται πολυ αμεσα, το εχω παρατηρησει και μου εκανε πολυ καλη εντυπωση.
το αμαξι παει αερα και με 150-160
το μοναδικο μειον που εχει το αμαξι ειναι λιγο το θεμα χωρου αν εχεις 2-3 παιδια που αν εχεις πολλα πραματα εισαι στο οριο. εκει βεβαια χρειαζεσαι αλλη κατηγορια μετα πας σε C SUV
Αν βγει hybrid LPG ειναι το τελειο...μηπως να περιμενεις λιγο ?
captur2 rive gauche 2023 - 49.000 χλμ με μεση καταναλωση 5 ευρω τα 100 χλμ (!)
Νομίζω μόνο το Bigster έχει mild hybrid+ lpg . Για πιο μεγάλη μπαταρία + lpg δεν έχω ακούσει αλλά θα ήταν η αποθέωση της οικονομίας και ειδικά με αυτόματο..θα ξεπουλουσε
-
To lpg θέλει ζεστό κινητήρα για να έχει την απαραίτητη θερμοκρασία ο πνεύμονας. Δε ξέρω πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί αυτό σε full hybrid σβήνουν συχνά και για πολλή ώρα. Βέβαια κάτι ταρίφες έχουν τοποθετήσει μόνοι τους lpg σε υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ.
-
@georgemit said in Renault Captur II:
To lpg θέλει ζεστό κινητήρα για να έχει την απαραίτητη θερμοκρασία ο πνεύμονας. Δε ξέρω πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί αυτό σε full hybrid σβήνουν συχνά και για πολλή ώρα. Βέβαια κάτι ταρίφες έχουν τοποθετήσει μόνοι τους lpg σε υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ.
Ισχύει αλλά πρέπει να πας σε κάποιο φοβερα αξιόπιστο σύστημα για να μην τα τιναξει όλα
-
Καλησπέρα! Είδα διαφήμιση ότι πλέον κυκλοφορεί(;) το Captur e-tech 160 evolution plus στα 26500 αντί για 27900 που έκανε το e-tech 145 evolution. Ξέρουμε αν και πότε το περιμένουμε κι αν θα υπάρξει κάτι αντίστοιχο και για το Symbioz με πτώση τιμής αντίστοιχου επιπέδου;
-
-
26500 είναι τζάμπα και η νέα μετάδοση φαίνεται να έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση.vfm!
-
Εξαιρετική τιμή, κανονικά πρέπει να πάει για best seller.
24400 το LPG, 26500 το Full Hybrid 160ps. -
απο αξιοπιστια;
-
Έψαξα να βρω πληροφορίες για τον 1.8 etech, και δεν βρήκα τίποτα σχεδόν οπότε ξεκινάω τις θεωρίες
Δουλεύει σε Atkinson κύκλο με άμεσο ψεκασμό για αυτό είναι και τόσο οικονομικός, επίσης πρέπει να έχουν αλλάξει τελείως την διάταξη των τεσσάρων σχέσεων, ενώ στα παλιά etech είχαν έναν μεγάλο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος κινούσε αποκλειστικά το όχημα μέχρι τα ~60kph στο νέο η πρώτη σχέση πρέπει να εμπλέκεται αρκετά νωρίς, ίσως από τα 30kph. Μέχρι να πιάσει την τελική του ταχύτητα θα χρησιμοποιεί ακόμα δύο σχέσεις με την 4η να είναι η overdrive για την εθνική με χαμηλά φορτία. Ας πούμε δηλαδή 30-80, 80-120, 120-170, για τις τρεις πρώτες σχέσεις.
Η παραπάνω διάταξη έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως, καλύτερη επιτάχυνση γιατί ο θερμικός συμμετέχει από χαμηλά, καλύτερη οικονομία γιατί έχεις μηχανική ροή σε χαμηλές ταχύτητες, μικρούς ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι είναι αντίστοιχα πιο οικονομικοί από τους παλιούς, μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία που δύσκολα οι μικροί ηλεκτροκινητήρες θα εξαντλήσουν, γενικά φαίνεται να είναι πολύ βελτιωμένο, μένει να το δούμε και στην πράξη.
-
@ataim said in Renault Captur II:
26500 είναι τζάμπα και η νέα μετάδοση φαίνεται να έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση.vfm!
πάντως τηλεφωνικά δεν μου έδωσαν καμιά πληροφορία, δεν ξέρουν ούτε τιμές, ούτε αν θα υπάρχει η έκδοση plus μιας και προς το παρόν έχει καταργηθεί, ούτε πότε ούτε αν θα έρθει στο symbioz αργότερα 🥲
-
Προς το παρόν έχουν να ξεστοκαρουν την έκδοση με 145
https://www.car.gr/s/8kaz8df8/ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ - ΡΑΓΕΣ ΟΡΟΦΗΣ & ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ (ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ Κ.Λ.Π ΕΞΟΔΑ ) 26800€
ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ \ ΔΙΧΡΩΜΙΑ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ-ΡΑΓΕΣ ΟΡΟΦΗΣ & ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ (ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ Κ.Λ.Π ΕΞΟΔΑ 27000 €
ΕΚΔΟΣΗ EVOLUTION 25.600 & 25800 €
Renault Captur II