-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ένα αστείο έκανα....το Golf είναι για φόρουμ με οικοσκευές, όχι αυτοκινήτων!!XAXAXA, αμετανόητος...
-
Ο μόνος τρόπος που καταλαβαίνεις ότι ένα γκολφ είναι καινούργιο είναι λόγω του καμουφλάζ . Επίσης δεν είναι με τίποτα το καλύτερο αμάξι στην κατηγορία .....το
μυνημα αυτό το γράφω μέσα από την BMW F20 μου !!!!Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Με βάση τις παραπάνω φώτο μιλάμε για ένα απλούστατο face-lift!!
Φωτιστικά σώματα μπρος πίσω και διαφορετικοί προφηλακτηρες...
Δηλαδή καμία σχέση με νέα γενιά, πολυ λιγότερες αλλαγές και από την μετάβαση από VI σε VII.
Και στο εσωτερικό τολμω να πω πως η μοναδική διαφορά θα είναι το ανέβασμα της κεντρικής οθόνης πιο πάνω, περίπου όπως το jetta θα είναι μέσα που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ.Ως προς τις πωλήσεις το είπα ακριβώς για αυτό το λόγο που επιβεβαιώνουν οι παραπάνω φώτο , δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν μεγάλες αλλαγές αφού δεν τους πιέζει αρκετά κανένας ή νομίζουν πως θα χαλάσουν την επιτυχημένη συνταγή. Δεν είπα οτι είναι τοσο καλύτερο από το focus όσο δείχνει η διαφορά πωλήσεων μεταξύ τους.
Επίσης δεν απαξιωνω το focus εκτός από το σχεδιαστικό κομμάτι το οποίο είναι υποκειμενικό.
Ίσως να ήμουν υπερβολικός οκ.
Παρόλα αυτά η overall καλύτερη συνολικά εμπειρία που προσφέρει το golf χωρίς να είναι εξαιρετικό στον οδηγικό τομέα σε αίσθηση αλλά επουδενι λιγότερο αποτελεσματικο, είναι δεδομένη νομίζω οπότε τα περί λευκών συσκευών κλπ είναι κάτι παραπάνω από υπερβολές.Ως προς το F20 που αναφέρθηκε, τον ορισμό του φύκια για μεταξωτές κορδέλες κατά την άποψή μου, το ψυγείο 1.5 tsi Evo των 23.000€ λογικά θα έχει παντού πίσω του το 116 των 33.000 με σύνδεση Bluetooth πληρωμένο ως έξτρα και τον οδηγό του με λεπτούς χειρισμους με το χειρουργικής ακριβείας άμεσο και πληροφοριακό τιμόνι του να απολαμβανει το σχήμα των πίσω Led του golf.
F20 έχει νόημα ύπαρξης από 125 και πάνω αλλά και εκεί υπάρχει το GTI και R για να μην ξεχνιόμαστε και αν βάλουμε στην εξισωση κανένα S και RS και πάλι θεωρώ μονο ο έρωτας για την προπέλα δικαιολογεί την επιλογή του.Θυμίζω τέλος πως στα ποστ μου παραπάνω ανέφερα και το επόμενο 308 και την πιθανότητα νέας Giulietta ως κορυφαιες εναλλακτικές απέναντι στο golf, με την έννοια πως δεν είναι δύσκολο να υπάρξει κάποιο αντικειμενικά καλύτερο overall ανταγωνιστικο μοντέλο που να σβήσει ακόμη και την κυριαρχία του στις πωλήσεις. Απλά κατά την γνώμη μου το πολύ καλό μηχανικά νέο focus δεν μπορεί για διάφορους λόγους και γιαυτό ίσως να φάνηκε πως το απαξιωνω.
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το γκολφ διαδασκεται στο μαρκετινγκ ως κειζ σταντυ.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Το γκολφ διαδασκεται στο μαρκετινγκ ως κειζ σταντυ.Διαφωνώ! Απλα δείχνει την άγνοια (μην πω και την βλακεία) της πλειοψηφίας του καταναλωτικού κοινού και των αγοραστών αυτοκινήτου. Πάντως βγάζω το καπέλο στους Γερμανούς για αυτό το επίτευγμα.
-
Μα αυτό ακριβώς είναι το καταναλωτικό κοινό κατά βάση. Ένα τσούρμο άσχετοι, συμβιβαστικοί ή και αδιάφοροι καταναλωτές μικρομεσαίας αγοραστικής δύναμης. Και αυτό ακριβώς το κοινό εξυπηρετούν κατά βάση οι μαζικοί καταναλωτές.
-
Ισχύει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αγοραστών GOLF δεν γνωρίζουν τι αγοράζουν. Στην ερώτηση γιατί το πήρες απαντάνε ''τι γιατί, golf είναι'' ......
Πάντως σαν αυτοκίνητο κακά τα ψέματα έχει στιβαρότητα, η κατασκευή δηλαδή είναι πολύ καλή, έχουν πολύ καλή παθητική ασφάλεια, πολύ καλή βαφή και γενικά σε ότι διακρίνεται στο μάτι είναι ποιοτικό και προσεγμένο. Τσιπιές κάνουν σε ότι δεν φαίνεται σαν κλασσικοί απατεώνες. Οδηγικά είναι εξίσου καλό και ξεκούραστο.
Παρ όλα αυτά είναι υπερτιμημένο αυτοκίνητο, ο ανταγωνισμός προσφέρει εξίσου καλές επιλογές με πολύ λιγότερα χρήματα απλά το golf έπιασε όνομα. Προσωπικά έχω πάψει εδώ και κάμποσα χρόνια να ασχολούμε με τη συγκεκριμένη φίρμα καθώς δεν έχει να επιδείξει κάτι ούτε σχεδιαστικά ούτε τεχνολογικά, ότι καταφέρνει το καταφέρνει με το marketing. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Προσωπικά έχω πάψει εδώ και κάμποσα χρόνια να ασχολούμε με τη συγκεκριμένη φίρμα καθώς δεν έχει να επιδείξει κάτι ούτε σχεδιαστικά ούτε τεχνολογικά, ότι καταφέρνει το καταφέρνει με το marketing.Και με τις απατεωνιές....μην ξεχνάμε το dieselgate.
-
Τα μονα σημεια που ειναι καπως πισω απο τον κορυφαιο ανταγωνισμο ειναι η οδηγικη συμπεριφορα στο οριο της προσφυσης η σχεδιαση που ειναι πιο συντηριτικη και αντε σε καποια μοντελα η αξιοπιστια.
Στα υπολοιπα ειναι καλυτερο του ανταγωνισμου του.
Συνεπως πως προκυπτει οτι ειναι αχρηστο. Αν οι περισσοτεροι αγοραστες κινουνται με τα ορια ταχυτητας και μεταφερουν οικογενειες μεσα αυτο που θα τους κανει να καταλαβουν τα περισσοτερα χρηματα που εδωσαν ειναι η απτη ποιοτητα η ηχομονωση και το πλαισιο γρανιτης, που ειναι παραδοσιακα κορυφαια.
Συνεπως λαμβανουν την ανωτεροτηρα του προιοντος στο περιβαλλον που το χρησιμοποιουν.
Αν ηθελε η φαου βε θα εβγαζε πιστευω και κορυφαιο οδηγικα αυτοκινητο, αλλα η ερευνα καταναλωτων ως τωρα δειχνει να αναζητα αλλη ανωτερωτητα και αυτο τους προσφερει.Σπο την αλλη το νεο φοκους φαινεται να σηκωνει ψηλα τον πηχη σε πολλους τομεις και ισως οδηγησει και τη φαου βε να αλλαξει σχεδιασμο.
Ισως στο νεο γκολφ να αλλαξουν ταρκετ γκρουπ κατα ενα ποσοστο μιας και δεν εχουν να πλασσαρουν τυπικα τουλαχιστον νεα πλατφορμα, παρα την εξελιξη της υπαρχουσας, ωστε
να επικεντρωθουν ετσι περισσοτερο στο οδηγικο κομματι και να ανταπεξελθουν απεναντι στο φοκους.Δηλαδη, αν και τα κεφαλαια εξελιξης περισσεψουν μπορουν να εστιασουν και σε αλλους τομεις δοκιμων και ρυθμισεων. Οι δοκιμες και η εξελιξη οδηγικης συμπεριφορας ειναι χρονοβορα και πολυ δαπανηρη.
Τα πλαισια δημιουργουνται μεσα απο λογισμικα, η οδικη συμπεριφορα ομως θελει πραγματικες δοκιμες χιλιαδων χιλιομετρων με εκατονταδες συνδιασμους ρυθμισεων σε εκατονταδες περιπτωσεις οδοστρωματων και συνθηκων.
Πανω σε συτοκινητα που δεν εχουν παραχθει μαζικα. Το κοστος; τεραστιο. -
Δεν είναι του γούστου μου, δεν είχα ποτέ Golf, αλλά αναγνωρίζω την αξία του και θεωρώ ότι το μίσος ορισμένων για το Golf και γενικά για τη VW είναι ακατανόητο. Πρόκειται για ένα προϊόν που στους περισσότερους τομείς είναι πάνω από τον ανταγωνισμό. Φυσικά έχει μειονεκτήματα αλλά ποιο αυτοκίνητο είναι τέλειο; Κανένα...
-
Κραζεις θαυμαζεις
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Δεν είναι του γούστου μου, δεν είχα ποτέ Golf, αλλά αναγνωρίζω την αξία του και θεωρώ ότι το** μίσος ορισμένων για το Golf** και γενικά για τη VW είναι ακατανόητο. Πρόκειται για ένα προϊόν που στους περισσότερους τομείς είναι πάνω από τον ανταγωνισμό. Φυσικά έχει μειονεκτήματα αλλά ποιο αυτοκίνητο είναι τέλειο; Κανένα...Γιατί ακατανόητο; Το golf δεν υποτίθεται ότι ήταν ένα ποιοτικό αυτοκίνητο; Όταν πέφτανε οι γρύλοι και ξέφτιζαν τα πλαστικά έπρεπε να περάσει αμάσητο;
Όταν η VW πλήρωνε δημοσιογράφους για να αποσπά βραβεία τι αντίδραση θα έπρεπε να υπάρξει; Με το μεγάλο σκάνδαλο του dieselgate?
Είναι πολλές οι απατεωνιές της για να γεμίσει μίσος το οποίο μόνο ακατανόητο δεν είναι. -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Κραζεις θαυμαζειςΛογική 4χρονου!
Γιατί ακατανόητο; Το golf δεν υποτίθεται ότι ήταν ένα ποιοτικό αυτοκίνητο; Όταν πέφτανε οι γρύλοι και ξέφτιζαν τα πλαστικά έπρεπε να περάσει αμάσητο;
Όταν η VW πλήρωνε δημοσιογράφους για να αποσπά βραβεία τι αντίδραση θα έπρεπε να υπάρξει; Με το μεγάλο σκάνδαλο του dieselgate?
Είναι πολλές οι απατεωνιές της για να γεμίσει μίσος το οποίο μόνο ακατανόητο δεν είναι.+100
Είναι ένα μέτριο αυτοκίνητο που αποθεώθηκε για λόγους άσχετους με την αυτοκίνηση και φυσικά το VAG είναι η Νο. 1 εταιρεία αυτοκινήτων στις απατεωνιές και στις λαμογιές. Άρα δεν είναι άδικο το μένος. Θαυμάζω το VAG σε θέματα business & Marketing (case study) αλλά όχι σε επίπεδο αυτοκινήτων...είναι χρυσή μετριότητα για ανθρώπους που δεν ασχολούνται με την αυτοκίνηση.
Όσο για τον ειδικό τύπο, ας μην μιλήσω καλύτερα δημόσια...είναι επικίνδυνο.
-
Δεν νομίζω να αποθεώθηκε ποτέ το Golf. Είναι σίγουρα η πιο σταθερή αξία στην κατηγορία του με μεγαλύτερο πλεονέκτημα την ποιότητα κατασκευής και μεγαλύτερο μειονέκτημα την αξιοπιστία του. Αν δε μας είχε βγάλει τόσες βλάβες το VW αγόραζα άνετα ξανά VW. Έχει τέτοια ποιότητα κατασκευής και προσοχή στην λεπτομέρεια, που το QQ που αγοράσαμε μοιάζει με το αυτοκίνητο των Flintstones!
-
Κάποιοι δυσκολεύονται να χωνέψουν ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να μην είναι του γούστου σου αλλά παρόλα αυτά αναγνωρίζεις την αξία του και κάποιοι άλλοι θα θεωρήσουν την άποψη αυτή επιπέδου μικρού παιδιού...!
Τι άλλο να πεις μετά, χάσιμο χρόνου θα είναι... -
Σχετικά θέμα του 8 πάντως και με βάση τις ανεπαίσθητες αλλαγές εξωτερικά (και εσωτερικά λογικά) για εμένα πιο πολύ αξίζει να περιμένουμε το νέο Leon. Σίγουρα θα είναι πιο όμορφο , λένε πως θα έχει ότι πιο σύγχρονο σε multimedia προσφέρει το VAG ( το διαφημίζουν σαν πλεονέκτημα για να δείξουν πως δεν είναι ο φτωχός συγγενής) , δεν γνωρίζω όμως τι γίνεται με την πλατφόρμα και αν θα έχει την ίδια με το 8 και το πλεονέκτημα μείωσης του βάρους που την συνοδεύει.
Πιο φθηνό θα είναι σίγουρα και πιο σφιχτά στημένο όπως συνηθίζεται σε σχέση με το Golf.
Μετά υπάρχει και το απόλυτο οικογενειακό όχημα της κατηγορίας που λέγεται Octavia και το οποίο είναι εξίσου ποιοτικό κατά την άποψη μου.Το golf για έναν συνειδητοποιημένο οδηγό αξίζει μόνο προς το τέλος της κάθε γενιάς (όπως τώρα που μπορείς να πετύχεις πολύ καλό deal) και ως VFM σε σχέση με τις πρώτες εκδόσεις των ... premium 1series , Aclass, A3 , και εκεί έγκειται κατά την άποψη μου η τεράστια επιτυχία του. Δείχνει και είναι λίγο καλύτερο ποιοτικά από τον άμεσο ανταγωνισμό, προσεγγίζει αρκετά και τα premium στο θέμα αυτό, και φοράει και ένα σηματακι που μετράει αρκετά στην συνείδηση του κόσμου.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Ο μόνος τρόπος που καταλαβαίνεις ότι ένα γκολφ είναι καινούργιο είναι λόγω του καμουφλάζ . Επίσης δεν είναι με τίποτα το καλύτερο αμάξι στην κατηγορία .....το
μυνημα αυτό το γράφω μέσα από την BMW F20 μου !!!!Επιλογή είναι αυτό. Έτσι θέλουν να το κάνουν και έτσι το κάνουν. Άλλωστε σε πολλούς αρέσει να μην φαίνεται παλιό το αυτοκίνητό τους επειδή απλά άλλαξε μοντέλο. Και η BMW το κάνει αυτό και η Audi... Μόνο η mercedes αλλάζει σε σχετικά μεγάλο βαθμό τα μοντέλα της.
Υ.Γ. Έχω και εγώ F20. Αλλά σε αντίθεση με σένα θεωρώ πως το Golf είναι κορυφή.
-
@vag για σένα το golf αξίζει μόνο τότε.
Προσωπική σου άποψη είναι μη τη γενικεύεις μιλώντας για συνειδητοποιημένους οδηγούς.Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Κραζεις θαυμαζεις
Λογική 4χρονου! [emoji38]
Μιλησε ο 5 χρονος
Ασε φανακο -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Κραζεις θαυμαζεις
Λογική 4χρονου! [emoji38]
Μιλησε ο 5 χρονος
Ασε φανακοΆσε εσύ Νικολάκη...
VW Golf MK 8