-
@tkin73 said in VW Golf MK 8:
τελικα τι ισχυει τα ξηρου τυπου εσπαγαν μεχρι το 2019-20 και συνεχίζει να τα βαζουν στα 25 κιλα ροπης ενω είναι το ανω οριο τους ακομα και τώρα ή εχει λυθει το προβλημα από το... 2014 οπως διαβαζουμε στο επομενο μνμ και είναι το καλυτερο κιβώτιο ακόμα και αυτό του ξηρου τύπου και απλα υπάρχουν συνωμοσιολογοι που θελουν το κακο των γερμανων και ξεθαβουν σκελετους απο ντουλαπες?!!!
Τι ισχυει?
Ισχύει το σύνολο αυτών που αναφέρθηκαν
Αν (τυχαίοι αριθμοί) έβγαζε 10 προβλήματα μέχρι το 2014 , μετά μειώθηκαν σε 3 μέχρι το 2020.
Τώρα θεωρητικά έχουν διορθωθεί όλα τα γνωστά θέματα που είχε , συνεχίζει και έχει όριο τα 25 κιλά , όσο δεν το πειράζεις και το αφήνεις εργοστασιακό έχεις πιθανότητες βλάβης όσες έχουν και τα υπόλοιπα ξηρού τύπου -
@criuser said in VW Golf MK 8:
Είπαμε τα γερμανικά είναι άσπαστα. Δεν είναι ψοφίμια. Εχουν κρυμμένες ιπποδυνάμεις από την εφορία και τις ασφαλιστικές...
Δεν είναι ότι οι σχεδιαστές τους είναι κομπλεξικοί και μετριότητες, είναι ότι θέλουν να έχουν συνέχεια....
Για τους γάλλους για τον ιμάντα του 1,2 που μας τελείωσε πλέον και το γερμανικό δοχείο αντ μπλού, βγαίνει δηλητήριο.
Τα ντιεστζί που σπάνε κάθε 10-20000 χλμ είναι απλά κακές φήμες του κιτρίνου τύπου.
Ρε μαν μάλλον κάνεις κάποιο λάθος.
Εγώ παρατηρώ αντίθετο pattern απο αυτό που αναφέρεις εσύ και ειδικά μέσα στο forum , όλοι βρίζουν τα γερμανικά και γελάνε με τα προβλήματα που μπορεί να βγούν και μειώνουν τους ιδιοκτήτες (λες και εμείς είμαστε βλάκες και δεν ξέρουμε γιατί τα ψωνίζουμε) και στο τέλος αν εμφανιστεί σε κάποια άλλοι μάρκα θέμα επειδή μας έχουν γίνει τούμπανα (συγνώμη για την έκφραση) δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ότι βγαίνουν και αλλού θέματα.Τεσπα άλλη μία συζήτηση που καταλήγει σε VS επειδή αρκετοί εδω μέσα απλά είναι οπαδοί (εγώ φανατικός δεν είμαι ξέρω τι ψωνίζω και τους λόγους που το κάνω)
Στα του τοπικ , εγώ DQ200 μάλλον δεν θα ξαναέπαιρνα απλά για ψυχολογικούς λόγους για αυτό πήγα στο Formentor αν και ήθελα το Leon
-
@tsofras said in VW Golf MK 8:
Είπαμε τα γερμανικά είναι άσπαστα. Δεν είναι ψοφίμια. Εχουν κρυμμένες ιπποδυνάμεις από την εφορία και τις ασφαλιστικές...
Δεν είναι ότι οι σχεδιαστές τους είναι κομπλεξικοί και μετριότητες, είναι ότι θέλουν να έχουν συνέχεια....
Για τους γάλλους για τον ιμάντα του 1,2 που μας τελείωσε πλέον και το γερμανικό δοχείο αντ μπλού, βγαίνει δηλητήριο.
Τα ντιεστζί που σπάνε κάθε 10-20000 χλμ είναι απλά κακές φήμες του κιτρίνου τύπου.
Ρε μαν μάλλον κάνεις κάποιο λάθος.
Εγώ παρατηρώ αντίθετο pattern απο αυτό που αναφέρεις εσύ και ειδικά μέσα στο forum , όλοι βρίζουν τα γερμανικά και γελάνε με τα προβλήματα που μπορεί να βγούν και μειώνουν τους ιδιοκτήτες (λες και εμείς είμαστε βλάκες και δεν ξέρουμε γιατί τα ψωνίζουμε) και στο τέλος αν εμφανιστεί σε κάποια άλλοι μάρκα θέμα επειδή μας έχουν γίνει τούμπανα (συγνώμη για την έκφραση) δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ότι βγαίνουν και αλλού θέματα.Τεσπα άλλη μία συζήτηση που καταλήγει σε VS επειδή αρκετοί εδω μέσα απλά είναι οπαδοί (εγώ φανατικός δεν είμαι ξέρω τι ψωνίζω και τους λόγους που το κάνω)
Στα του τοπικ , εγώ DQ200 μάλλον δεν θα ξαναέπαιρνα απλά για ψυχολογικούς λόγους για αυτό πήγα στο Formentor αν και ήθελα το Leon
Τα γερμανικά τα βρίζουν, γιατί έχουν πολύ μεγάλο χρόνο, δεκαετίες, ανέντιμου προτέρου βίου, που είχαν βλάβες και ο ειδικός ρύπος τις έκρυβε, όπως και οι ιδιοκτήτες τους στον μεγαλύτερο βαθμό, ιδιαίτερα στα ακριβότερα για να μην χάσουν την μεταπώληση.
Με την έκρηξη του λήζινγκ ο φόβος της μεταπώλησης χάθηκε, οπότε άρχισε να μαθαίνεται η αλήθεια.
-
Τα γερμανικά τα βρίζουν, γιατί έχουν πολύ μεγάλο χρόνο, δεκαετίες, ανέντιμου προτέρου βίου, που είχαν βλάβες και ο ειδικός ρύπος τις έκρυβε, όπως και οι ιδιοκτήτες τους στον μεγαλύτερο βαθμό, ιδιαίτερα στα ακριβότερα για να μην χάσουν την μεταπώληση.
Δεν ισχύει αυτό. Βλάβες έβγαλαν συγκεκριμένες χρονιές. Μέχρι το 1995 περίπου ήταν άσπαστα, έβλεπες μερτσέντα 30 ετών σαν καινούργια! Μετά άρχισαν να κάνουν εκπτώσεις. Και τα προβληματα ήταν πάντα πολύ συγκεκριμένα.
-
Ελάτε βρε παιδιά γερμανικό αμάξι και αξιοπιστία και απροβληματισμό από βλάβες είναι έννοιες μη συμβατές.
Όλοι έχουμε γνωστούς με νέα αμάξια και μετά το 2020 και οι βλάβες πάνε σύννεφο και τα τριχιλιαρα στα συνεργεία πάνε και έρχονται...ανεξάρτητα από το αυτόματο, όλοι λένε τελευταία φορά γερμανικό χωρίς λίζινγκ...
Τώρα αν σε κάποιον βγήκε ασπαστο είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα... -
@fanis75 said in VW Golf MK 8:
Δεν ισχύει αυτό. Βλάβες έβγαλαν συγκεκριμένες χρονιές. Μέχρι το 1995 περίπου ήταν άσπαστα, έβλεπες μερτσέντα 30 ετών σαν καινούργια! Μετά άρχισαν να κάνουν εκπτώσεις. Και τα προβληματα ήταν πάντα πολύ συγκεκριμένα.
Τότε δεν είχαν και τίποτα να χαλάσει. Μετά που άρχισαν τα πειράματα με και καλά νέες τεχνολογίες που χρυσοπλήρωσαν τα κορόιδα άρχισε το πανηγύρι…
-
Εγω πλεον δε ξερω ακόμα και αν τα παλιότερα γερμανικά ήταν αξιόπιστα.Δεν υπήρχε το internet τότε για να μαθαίνουμε, ενώ οι περισσότεροι κάτοχοι ήταν επιεικώς άσχετοι.
Εμείς αλλάξαμε τρία ιαπωνικά τη δεκαετία του 1980 και 1990 και όντως ήταν πολύ αξιόπιστα.
Το 1999 ήρθαν τα πρώτα δύο γερμανικά, golf4 και Ε39 520i και τη συνέχεια τη φαντάζεστε... -
@kostis20 said in VW Golf MK 8:
Εγω πλεον δε ξερω ακόμα και αν τα παλιότερα γερμανικά ήταν αξιόπιστα.Δεν υπήρχε το internet τότε για να μαθαίνουμε, ενώ οι περισσότεροι κάτοχοι ήταν επιεικώς άσχετοι.
Εμείς αλλάξαμε τρία ιαπωνικά τη δεκαετία του 1980 και 1990 και όντως ήταν πολύ αξιόπιστα.
Το 1999 ήρθαν τα πρώτα δύο γερμανικά, golf4 και Ε39 520i και τη συνέχεια τη φαντάζεστε...…και ακόμα τρέχεις μακριά…
-
@kkostask said in VW Golf MK 8:
Τότε δεν είχαν και τίποτα να χαλάσει. Μετά που άρχισαν τα πειράματα με και καλά νέες τεχνολογίες που χρυσοπλήρωσαν τα κορόιδα άρχισε το πανηγύρι…
Φυσικά και είχαν, συγκριτικά πάντα με τον ανταγωνισμό. Δες μια Mercedes ή BMW της δεκαετίας του '80 και δες τι προσέφερε το ανταγωνισμός. Μην ξεχνάμε, πρώτη στο ABS ως στάνταρ εξοπλισμο, το ίδιο και ο αερόσακος.
@kostis20 said in VW Golf MK 8:
Τζαπάν προφανώς και ΔΕΝ ήταν, αλλά ήταν αμέσως μετά και κάτι Ιταλικά, Αγγλικά και Γαλλικά ήταν μακράν πιο ζημιάρικα.
ΥΓ: τον ρόλο του ιντερνετ τον είχαν οι φίλοι με συνεργεία. Αρκεί να είχες πολλούς τέτοιους που σέρβιραν και διαφορετικά αμάξια. Εμείς είχαμε ευτυχώς απόλα...χαχα!
-
Και ποιο πχ γαλλικό ή ιταλικό συγκρίνεις με την BMW ή τη Mercedes? Μιλάμε για καθημερινά κοινά αυτοκίνητα και σαν τέτοια πλασάρονταν τα vw τότε, όχι η BMW.
-
@kkostask said in VW Golf MK 8:
Και ποιο πχ γαλλικό ή ιταλικό συγκρίνεις με την BMW ή τη Mercedes? Μιλάμε για καθημερινά κοινά αυτοκίνητα και σαν τέτοια πλασάρονταν τα vw τότε, όχι η BMW.
Ιταλικό: Αλφα Ρομεο, Λαντσια. Είχαμε και Αλφέτα 1.8, εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά άπειρα προβλήματα (μέχρι και το ρολόι στο ταμπλό άδειαζε την μπαταρία και βάλαμε διακόπτη να το κλείνουμε....χαχα!!).
Γαλλικό: Μεγάλα Ρενώ (π.χ. 21/25), Citroen CX & XM, Πεζώ 604.Και τα φαουβε, αν και τα αντιπαθώ (παρόλο μου ειχα MkII gti), μια χαρά αξιόπιστα ήταν, γιατί δεν είχαν κάτι να χαλάσει, απλα αμάξια (όχι το gti, οκ αυτό ειχε πράγματα αλλά γενικά δεν χάλαγε).
-
@fanis75 said in VW Golf MK 8:
Για γκολφ μιλάμε. Είχα 11 χρόνια το ένα από καινούργιο. Θέλει σεντόνι για να γράψω τις βλάβες.
-
Για γκολφ μιλάμε. Είχα 11 χρόνια το ένα από καινούργιο. Θέλει σεντόνι για να γράψω τις βλάβες.
Το γκολφ έχεις στο μυαλό σου, αλλά για "Γερμανικά" γενικά έγραψες, δεν το συγκεκριμενοποίησες. Και θα σου απαντήσω όπως απαντάς στον γάτο για το χρέπι του "δεν το προσέχεις για αυτό χαλάει συνέχεια"....χαχα
-
Εγώ που είχα και δυο BMW πιάνομαι?
-
Και εγώ είχα μερκ.
Αλλά ληζινγκ οπότε δεν με πόνεσε.
-
Και εγώ είχα μερκ.
Αλλά ληζινγκ οπότε δεν με πόνεσε.
Μιλάς για 2000+, εγώ απάντησα ξεκάθα για πιο παλία.....μην λέμε τα ίδια συνέχεια.
-
Που είναι το... team των alfisti (κυρίως) που στα mid 00's έκανε bulling σε όποιον κακομοίρη, τόλμαγε να πει κάτι για ιταλικό αυτοκίνητο, ή καλό λόγο για γιαπωνέζικο/γερμανικό;
Οι παλαιοί ψιλοθυμόμαστε επικά νήματα, προσβολών, ειρωνίας κλπ.Κάποιος που η γυναίκα του είχε honda, είχε γράψει «κατέβηκα να δω το αυτοκίνητο της γυναίκας μου, honda νομίζω το λένε..»!!
-
@bassstarlet said in VW Golf MK 8:
Που είναι το... team των alfisti (κυρίως) που στα mid 00's έκανε bulling σε όποιον κακομοίρη, τόλμαγε να πει κάτι για ιταλικό αυτοκίνητο, ή καλό λόγο για γιαπωνέζικο/γερμανικό;
Οι παλαιοί ψιλοθυμόμαστε επικά νήματα, προσβολών, ειρωνίας κλπ.Κάποιος που η γυναίκα του είχε honda, είχε γράψει «κατέβηκα να δω το αυτοκίνητο της γυναίκας μου, honda νομίζω το λένε..»!!
Έλα μωρέ τι bulling να έκαναν οι alfisti ή και BMWδακηδες που αρκούσε ένας μπάρμπας με Passat 1.8T για να τους κάνει να κλαίνε γοερα σαν μωρά;
-
Μπορεί να ήταν γρήγορο το Passat 1.8T (που πράγματι ήταν ) αλλά σε διαδρομές με αρκετές στροφουλες έμενε πολυυυυυ πίσω από μια 156!
Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα γερμανικά γενικά είναι πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα και δύσκολα κάποιος να φύγει από την γερμανική σχολή και να πάει σε άλλη ειδικά άμα μιλάμε για τους γίγαντες BMW-Mercedes.
-
Αν έχεις την τσέπη να χρηματοδοτεις μετά την αγορά μια BMW ή μια μερσεντες είναι οι καλύτερες αγορές. Όταν δουλεύουν είναι απολαυστικές. Είναι αμάξια πλέον για λίγα χλμ και αλλαγή στην τριετία μπας και προλάβεις τις επισκέψεις στον μάστορα.
Και φυσικά κάνουν για λίζινγκ αρκεί να έχεις αμάξι αντικατάστασης.
VW Golf MK 8