-
Μόνο εγώ έχω την εντύπωση ότι τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι τοποθετημένα αρκετά χαμηλά και φαίνονται σαν να έχουν χυθεί προς τα κάτω και μαζί με αυτά όλη η μούρη;
Πρώτη φορά σε πρεμιέρα παρουσίασης Golf έχω ενδοιασμούς για τη σχεδίαση του εμπρός μέρους.
Γενικώς η όλη σχεδιαστική φιλοσοφία που έχει επιλέξει η VW τα τελευταία χρόνια για τα εμπρός μέρη των αυτοκινήτων της με αφήνει παγερά αδιάφορο και σε κάποιες περιπτώσεις με βρίσκει και αρνητικό.
-
συμφωνώ και εγώ με τη σχεδίαση της μάσκας, κάτι δεν μου 'καθεται' καλά.
Επίσης, προσπαθώ να σκεφτώ πως μπορεί να είναι ένα τέτοιο αυτοκίνητο με τόσα ψηφιακά καλούδια μετά απο 10-15 χρόνια χρήσης. Θα έχει κανένα νόημα να αλλάξεις όλη την οθόνη του πίνακα οργάνων αν καει σε αμάξι 10ετιας? Το όλο εγχείρημα της ταύτισης των αυτοκινήτων με τον κύκλο ζωής ενός laptop/smartphone μου φαντάζει τελείως λάθος.
-
Και τι την νοιάζει την VW? Με τα 2 σήματα (VW & Golf) θα πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι πάλι...και ας είναι μέτριο αυτοκίνητο ή αδιάφορο αισθητικά ή πιο ακριβό από τον (καλύτερο) ανταγωνισμό.
Το έχω ξαναπεί...μπορεί στην κατασκευή αυτοκινήτων να παίρνει κάτω από την βάση, αλλά στο μάρκετινγκ παίρνει άριστα!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, ρε Φάνη πιο προκατειλημμένος, πεθαίνεις!
Το Golf μπορεί να είναι ότι πιο συντηρητικό υπάρχει, αλλά μέτριο αυτοκίνητο σίγουρα δεν είναι! Είναι παντού (πλην εμφάνισης) πάνω από το μέσο όρο και σε κάποιους τομείς στην κορυφή. Πως λοιπόν μπορεί να χαρακτηριστεί μέτριο;
Το δε άλλο που πέταξες περί κατασκευής αυτοκινήτων, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ληφθεί...
Υ.Γ.: Τα χάλια της αγαπημένης σου εταιρίας όσον αφορά την (αν)αξιοπιστία της δεν τα βλέπεις; Γιατί λοιπόν δε βγαίνεις σε κάθε ευκαιρία να τη στηλιτεύεις, όπως κάνεις για τη VW;
-
οπαδικο παει σιγα σιγα να γινει και αυτο το θρεντ του golf , οπως ολα τα θρεντ των golfs
γκολφω ρεεεεεε
-
Το Golf μπορεί να είναι ότι πιο συντηρητικό υπάρχει, αλλά μέτριο αυτοκίνητο σίγουρα δεν είναι! Είναι παντού (πλην εμφάνισης) πάνω από το μέσο όρο και σε κάποιους τομείς στην κορυφή. Πως λοιπόν μπορεί να χαρακτηριστεί μέτριο;
Το δε άλλο που πέταξες περί κατασκευής αυτοκινήτων, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ληφθεί...
Υ.Γ.: Τα χάλια της αγαπημένης σου εταιρίας όσον αφορά την (αν)αξιοπιστία της δεν τα βλέπεις; Γιατί λοιπόν δε βγαίνεις σε κάθε ευκαιρία να τη στηλιτεύεις, όπως κάνεις για τη VW;
Μετριότατο!! Και ναι την σιχαίνομαι την VW...έχει καταστρέψει την αυτοκίνηση!
Χάλια αυτοκίνητα αλλά εξαιρετικό μάρκετινγκ!
Η BMW είναι uber alles....στο απυρόβλητο!! Δεν αγοράζεις BMW για αξιοπιστία, όποιος θέλει αξιοπιστία παίρνει Τογιότα.
ΥΓ: Όλα τα ανωτέρω, με μεγάλη δόση χιούμορ για να ευθυμήσουμε, τα εννοώ.
-
Θα έλεγα τίποτα και για την αξιοπιστία των Toyota τώρα, αλλά οκ. Εντάξει κ εγώ κράζω τη Γκόλφω, αλλά δεν είναι μέτριο αμάξι. Πολύ καλό είναι. Αλλά όχι τόσο καλό όσο νομίζουν οι vagboys.
-
Όλα σχετικά είναι....σε σχέση με ένα Hyundai Accent είναι πολύ καλό, σε σχέση με ένα Focus είναι μετριότατο.
-
Πάντως αυτή η φωτιζόμενη γρίλια κάτω απο το καπό αλα star wars που είδα στο βιντεακι το βράδυ είναι άλλο πράγμα ομολογουμένως...
-
Το ίδιο έλεγαν και οι Ινδιάνοι με τα καθρεπτάκια...
-
Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο που λες, κατι που ειναι εντυπωσιακο και κτυπαει στο ματι πρεπει να αναφερεται για οποια μαρκα αυτοκινητου και αν ειναι , ετσι πιστευω , οπως εντυπωσιακο ηταν οταν εμφανιστηκε το 3008 με αυτο cockpit ή δεν ξερω και εγω τι αλλο ε αυτη η λεπτομερεια του Golf θελουμε δε θελουμε ειναι διακριτικα εντυπωσιακη αντικειμενικα και θα ακολουθησουν και οι υπολοιποι πιστευω. Φυσικα θα ειναι κατι extra ή στην πιο πανω εκδοση...οπως στο QQ που το φωτιζομενο φρυδι στα φωτα ειναι μονο στην εκδοση Teckna νομιζω...
-
οπαδικο παει σιγα σιγα να γινει και αυτο το θρεντ του golf , οπως ολα τα θρεντ των golfs
Κανένα thread δεν μπορεί να γίνει οπαδικό για μένα! Βρίσκω καλά και κακά σημεία σε όλα τα νορμάλ αυτοκίνητα. Και επιπλέον ομάδα έχω διαλέξει δυό φορές στη ζωή μου (Ελλάδα και Αγγλία) και δεν έχω πρόθεση να διαλέξω και εργοστάσιο!
Αισθάνομαι ευτυχής που μπορώ να βλέπω όλα τα αυτοκίνητα χωρίς προκαταλήψεις, συμπάθειες και αντιπάθειες και που μπορώ να διαλέγω ελεύθερα αυτοκίνητο από οποιαδήποτε εταιρία, όταν έρθει η ώρα της επιλογής, χωρίς αποκλεισμούς και προσκολλήσεις.
-
Κλεμμένο σχόλιο από fb κάτω από post γνωστού περιοδικού αυτοκίνησης με τίτλο 'στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις ο πλήρης ψηφιακός πίνακας οργάνων στο νέο Golf':
Πλέον το check engine θα είναι 3D
Νταξει πέθανα, κοιλιακούς...
Sorry αλλά και όχι sorry
-
Φανή οταν κρίνεις ενα αμαξι χωρις καν να το εχεις οδηγήσει, μονο και μονο επειδη ειναι volkswagen group, αυτό δείχνει εμπάθεια και κακεντρεχεια,ίσως και ζήλεια. Το έχεις κάνει και με το audi q3. Μιας και σου εχουν αλλαξει γνώμη αλλα αμάξια αφου τα οδηγησες, καλό θα ήταν να κρίνεις αφου οδηγήσεις. Όσο για το πολυ καλο μαρκετινγκ της εταιρίας συμφωνώ. Τέλος εχω να πω ότι την τελευταία δεκαετία η αξιοπιστία απο όλες τις μάρκες δε διαφέρει και πολύ, αφού είτε μοιράζονται τις ίδιες τεχνολογίες απο τον ιδιο προμηθευτή, είτε μοιράζονται μηχανικά και άλλα μέρη.
-
Επειδή με το Φάνη μιλάμε και εκτός forum, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στην ουσία χιουμοριστικά είναι τα σχόλια του, όπως θα πείραζε π.χ. ένας παναθηναϊκός έναν ολυμπιακό για την ομάδα του, ακόμη κι αν η δικία του ήταν τρισχειρότερη. Εξάλλου ο Φάνης υποστηρίζει το BMW group, το οποίο τα τελευταία χρόνια μάλλον κρατάει τα πρωτεία στα προβλήματα και την αναξιοπιστία...
-
ζήλεια.
Καλά όλα τα άλλα, αλλά αυτό ήταν λίγο διασκεδαστικό... Επίσης δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα το ίδιο αξιόπιστα αν και μπορεί να σου βγει και λεμόνι και το πιο αξιόπιστο στατιστικά μοντέλο.
Στα του Golf, μια χαρά αυτοκίνητο θα είναι, από τα καλύτερα της κατηγορίας του. Απλά όχι κάτι ξεχωριστό σε κάποιον τομέα, εκτός ίσως από μαλακά πλαστικά και οθόνες...
-
Για το ζήλεια έβαλα κ λίγο σάλτσα παραπάνω για να ανάψουν παραπάνω τα αίματα..
-
riverael1 wrote:
ζήλεια.
Καλά όλα τα άλλα, αλλά αυτό ήταν λίγο διασκεδαστικό... Επίσης δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα το ίδιο αξιόπιστα αν και μπορεί να σου βγει και λεμόνι και το πιο αξιόπιστο στατιστικά μοντέλο.
Στα του Golf, μια χαρά αυτοκίνητο θα είναι, από τα καλύτερα της κατηγορίας του. Απλά όχι κάτι ξεχωριστό σε κάποιον τομέα, εκτός ίσως από μαλακά πλαστικά και οθόνες...
Αυτό ακριβώς
-
Καθίστε να βγούνε και οι τιμές...είμαι περίεργος να δω την τιμολόγηση του....
-
Ως κατοχος της 5ης γενιας Γκολφ επι 16 ευτυχισμενα χρονια χωρις προβληματα,εχω να πω οτι το Γκολφ 8 ειναι πολυ κοντα στο δικο μου.Δηλαδη ενα σχεδιο βαρετο και παρωχημενο το οποιο δεν ταιριαζει στο 2020.....Η vw επρεπε να τολμησει περισσοτερο χωρις ομως να ξεφυγει απο τη βασικη σχεδιαστικη γραμμη του Γκολφ.Αλλα πως να το κανει οταν εχει δημιουργησει ασχημα σχεδια οπως τα troc,tiguan και touareg τα οποια ειναι απλα κουτια με ροδες.
Και επειδη σε λιγο καιρο το Γκολφακι μου θα φυγει απο το γκαραζ μου,δεν υπαρχει περιπτωση να μπει καποιο αλλο vw.Οχι οτι δεν εχω μεινει ευχαριστημενος μετα απο δυο vw αλλα επειδη θελω κυριως ενα καινουριο αυτοκινητο που οχι μονο νσ ειναι αλλα να φαινεται κιολας,και σε αυτη την περιπτωση η vw τρωει κοκκινη καρτα.
Παντως ως αυτοκινητο το νεο Γκολφ σαφως και συνεχιζει ενδοξα αυτο που δημιουργησαν οι προκατοχοι του.Δεν ξεχωριζρι πουθενα δεν υστερει πουθενα.Ειναι το καλυτερο all around αυτοκινητο που στο τελος κερδιζει στον στιβο των πωλησεων.Καλο το Φοκους καλο (!) το Σιβικ αλλα ο νικητης σε αυτο που ζητουν οι εταιριες (τις πωλησεις) ειναι σιγουρα το Γκολφ,οπου βοηθαει βεβαιως βεβαιως και το μαρκετινγκ.
Στην κατηγορια εαν ηθελα αξιοπιστια θα επαιρνα i30 ενω αν ηθελα πραγματικο αυτοκινητο θα επαιρνα Focus.....Το Σιβικ που λενε πολλοι εδω ειναι σκετη ξενερα,ασε που μπλεκεις με τον Σαρακακη.....
Επισης να παρατηρησω οτι γινεται πολυς ντορος και εδω για την αξιοπιστια τπυ γκρουπ.Σε αυτους προκαλω να μου πουν αναξιοπιστα αυτοκινητα της τελευταιας τριετιας με στοιχεια.Προβληματα υπηρχαν σε παλαιοτερα μοντελα,με κινητηρες που ΔΕΝ υφιστανται πλεον πχ ο tsi με τουρμπο και κομπρεσσορα και τα140, 160 η 170 αλογα αλλα και οι υπολοιποι 1400αρηδες tsi με τα 122 αλογα.Εν ολιγης αναφερομαι στους χιλιαρηδες tsi και προκαλω να μουν για προβληματα......Εαν υπαρχουν τοτε τους βγαζω το καπελο,εαν ομως δεν......τοτε.....
-
Συμφωνώ σε όλα. Όντως το golf είναι ένα all around αυτοκίνητο που τα κάνει όλα. Έχει καλούς χώρους για την κατηγορία του, είναι στιβαρό, μπορεί να κάνει ένα ταξίδι ανετότατο και έχει καλή οδηγική συμπεριφορά. Δεν έχει την αίσθηση του focus αλλά δεν είναι και βαρετό όπως ένα auris/corolla. Παρ όλα αυτά μιλάμε για ένα συνεχές facelift. Κάτι παρόμοιο βέβαια γίνεται και στην porsche 911 αλλά σαφώς δεν είναι ίσα κι όμοια.
Το τελευταίο tiguan πάντως μου αρέσει αρκετά αλλά όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές η συγκεκριμένη φίρμα μου είναι παντελώς αδιάφορη σε όλους τους τομείς. Υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα με χαμηλότερο κόστος που καλύπτουν τις ίδιες ανάγκες με ένα vw πολύ πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά.
VW Golf MK 8