-
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
@georgekn said in Peugeot 5008 (SUV):
Στην εργασία μου έχουμε 12 βαν Jumper Citroen... ε και τα 12 έχουν βγάλει πρόβλημα adblue, όπως επίσης και όλα τα επιβατικά leasing 2008, crossland, insignia από τα 20000χλμ.εως τα 200000χλμ.
Η τοπική αντιπροσωπεία με οδηγίες από τα κεντρικά το παλεύει 5-6 χρόνια τώρα χωρίς αποτέλεσμα.
Υπόψιν ότι τα αυτοκίνητα είναι το πιο παλιό από 5 έτη έως 8 μηνών.
Για τα Takata που αναφέρθηκε πιο πάνω εμένα προσωπικά έγινε ανάκληση από τη MAZDA για αυτοκίνητο 10 ετών για προεντατήρες και άλλα θέματα...
Δεν έγινε αβαβα το θέμα.Για λαδιερες Yaris και Auris δεν ξέρω....δεν έχω πάρει σύνταξη ακόμη...
Μόνο που το τακάτα σκότωσε εκατοντάδες, ενώ το αντμπλού απλά σε στέλνει συνεργείο. Και όχι άμεσα. Εμένα μου έβγαλε το μνμ στην Γραβιά και γύρισα χαλαρά Αθήνα, ήταν και Κυριακή και με είχε πανικοβάλει ο επτάψυχος ότι θα μείνω, αν σβήσει η μηχανή, την έσβησα 10 φορές και ξαναπήρε αμέσως και πήγα σπίτι το άφησα γκαράζ και την άλλη μέρα πήγα συνεργείο, όπου μου είπαν ότι δεν σε αφήνει τόσο εύκολα.
Όταν θα γράψει engine cannot restart in 2000km και η αντίστροφη μέτρηση των χιλιομέτρων φτάσει στο 0km απο έκει και μετά δεν ξαναπαίρνει μπροστά και το πάς με οδική στο συνεργείο.
Αλλη μια δωρέαν ευγενική προσφορά μου προς τους γνώστες των Hdi της Stellantis.
Καλή χρονιά!!!
-
@chdi-5008 said in Peugeot 5008 (SUV):
@dublin said in Peugeot 5008 (SUV):
@gatoz said in Peugeot 5008 (SUV):
Αυτό είναι καδένα όχι ιμάντας.
Αλλά από την γκαντεμιά τα έχεις μπλέξει...
Περιμένω λογύδριο υπέρ του Κούλη, τώρα που είστε συνάδελφοι...
οκ, διορθωνω για τον φιλο
φιλε μας καλε με 5008, να ξερεις οτι εγω εχω την ακριβοτερη δυνατη εκδοση του 3008 - hybrid4/2021 στα 53000 και μου το εχουν στο συνεργειο ηδη πεντεμιση μηνες .
εγω λοιπον δηλωνω οτι εκανα μεγαλο λαθος που σου ειπα οτι στο ντηζελ σου χαλαει ο ιμαντας και μπορει να διαλυθει ο κινητηρας σου. σου ζηταω συγνωμμη.
αυτο που χαλαει στον κινητηρα σου ειναι η καδενα και οταν χαλασει διαλυεται το μοτερ σου και μια και εισαι εξω απο εγγυηση θα πρεπει να το πληρωσεις εσυ ο ιδιος, μια και εδω εκαναν επισης λαθος εκτιμηση απο το εργοστασιο και δεν κανουν ανακληση.
αλλα και ανακληση να κανουν, μην ξεγελαστεις, σου βαζουν μια 1mm φαρδυτερη καδενα και προσευχεσαι να μην παθεις παλι τα ιδια.
γενικα ΕΙΜΑΙ κατοχος παρομοιου αυτοκινητου με το δικο σου, εχω και στην εταιρεια μου ενα 3008 1.5d auto, 1 208 1.5d και 2 c4 1.5d auto και στο γιο μου ενα corsa 1.5d με τον ιδιο κινητηρα με τα 3008/5008, σου λεω ξεκαθαρα
΄ΠΟΥΛΑ ΟΣΟ ΠΡΟΦΤΑΙΝΕΙΣ'Το έχουν βγάλει αυτά τα αυτοκίνητα το συγκεκριμένο θέμα;
Φιλε μου με αυτα που διαβαζω γενικως και σε αλλες μαρκες εχω καταλαβει οτι δεν υπαρχει πια καλη μαρκα οπως ηταν καποτε δλδ πριν 30 χρονια + πριν ακομα βγουνε τα αμαξια της αντιρυπαντικης τεχνολογιας και πριν "φορτωσουν" τα αμαξια με ολα αυτα τα ηλεκτρικα συστηματα που μπορει ανα πασα στιγμη να σε αφησει στον δρομο απο εναν κολλημενο αισθητηρα...!!!!
Πορευομαστε πια με αυτα που πουλανε κι οσο προχωραει η τεχνολογια στα αμαξια τοσο θα πληθαινουν και τα προβληματα τους
.Διαβαζα forum με ιδιοκτητες του ομιλου VW Group. Εκει να δεις προβληματα που εχουν καθε τρεις και λιγο στα συνεργεια ειναι.
Ελπιζω επειδη δεν το ταλαιπωρω μεσα σε κινηση το αμαξι κι οτι κινουμε σε ανοιχτους δρομους να μειωθουν τα προβληματα που μπορει να προκυψουν. Ειναι και θεμα τυχης σε τελικη αναλυση απο οτι εχω καταλαβει γενικως.
Οσο κανω κανονικα τα σερβις του και δεν το παραμελω και φυσικα την οδηγικη συμπεριφορα μου προς το αμαξι ελπιζω να εχω οσο λιγοτερα προβληματα γινεται.
Αλλοστε οπως εγραψα δεν εχω αντιμετωπισει ποτε σοβαρα θεματα ουτε με εχει αφησει ποτε στον δρομο γιατι δεν ειμαι και νεος οδηγος 40 χρονια στο τιμονι εχω μαθει να αφουγκραζομαι τον καθε περιεργο ηχο που μπορει να προκυψει.
Ακομα και τωρα με το adblue που μου εγραφε οτι σε 1100χλμ θα ειναι αδυνατη η εκκινηση εχω κανει ηδη παραπανω χλμ χωρις θεμα.
Εχτες μαλιστα εσβησε και το check engine απο μονο του. Τωρα δεν μου εχει αναψει ξανα το λαμπακι του adblue.
Το μονο που θεωρω οτι ειναι μεγαλη βλακεια που κανανε το συστημα αυτο να ακινητοποιει το αμαξι διχως να εχεις μηχανικο προβλημα. Απαραδεκτο..!!!Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες, δηλαδή μάλλον την γλύτωσες; Μπορεί να είχε κολλήσει κάνα κρυσταλλακι και ξεκόλλησε;
Μακάρι να ξέραμε τι ακριβώς παίζει.
Δεν έχουν πουληθεί πολλά 5008, αλλά οι κινητήρες είναι ίδιοι σε ντουζίνες μοντέλα. Μιλάμε για εκατομμύρια στην Ευρώπη.
VW συνέχεια ακούω για προβλήματα και θέματα, απλά το έχουν συνηθίσει μάλλον!
Τουλάχιστον δεν καίγονται όπως στο σκάνδαλο με τις BMW και τα ηλεκτρικά Κορεατικα. Δεν λέω ότι δεν είναι τραγικό, απλά έχει διαφορετικό βαθμό επικινδυνότητας. Και εμάς μας έχει πάει καλά ο όμιλος μέσα στα χρόνια, δεν είχαμε ποτέ κάποιο θέμα σε πολλά αυτοκίνητα, και επίσης είναι και πολύ ωραία και άνετα αυτοκίνητα.
-
Όλες οι εταιρείες έχουν προβλήματα πλέον όπως προαναφέρθηκε.
Έγραφα και παρακολουθούσα χρόνια στο φόρουμ της VW καθότι κάτοχος.
Εκεί να δείτε προβλήματα. Εκτός του ότι τα διάβαζα, τα έζησα κιόλας για 20+ χρόνια. Τα πιστόνια και τα τα dsg ήταν ο Νο1 κακός εφιάλτης όλων.
Εγώ από dsg τη γλίτωσα γιατί είχα μηχανικό κιβώτιο , αλλά το πιστόνι στον πρώτο κύλινδρο μου χτύπησε μια ημέρα την πόρτα. Τεσσεράμισι χιλιάρικα ζημιά. Ήρθε κορμός από Γερμανία. Τρεις μήνες το αμάξι μέσα. Ευτυχώς το κάλυψε η εγγύηση που είχα από το Stock Center.
Τι άλλο να θυμηθώ; Πολλαπλασιαστές που καίγονταν πιο γρήγορα από καυσόξυλα; Αντλίες νερού που επειδή συνδέονταν με το τούρμπο κόστιζαν τέσσερα κατοστάρικα; Παράθυρα που έπεφταν; Μου έπεσε το παράθυρο στο Golf 4 στις 23:00 το βράδυ που γύρναγα από βόλτα και δεν ήξερα τι να το κάνω γιατί δεν είχα πάρκινγκ να το βάλω. Το έτρεχα βραδιάτικα στον ξάδερφό μου στην Κηφισιά να το βάλει στο πάρκινγκ.
Δεν θα πω όμως ότι είναι χρέπια. Πραγματικά χαιρόμουν το πάτημα που είχαν στο δρόμο, τη δύναμη, τη ποιότητα κατασκευής, την αίσθηση και την εργονομία στο εσωτερικό.
Όταν όμως άρχισαν να ρίχνουν την ποιότητα με τις πλαστικούρες μέσα και γενικότερα τις πιο «τενεκεδένιες» κατασκευές, χαλάστηκα πολύ. Έκλεινες την πόρτα του χώρου αποσκευών και ήταν σαν κλείνεις πόρτα σε Nissan. Ε κάτσε ρε φίλε, πληρώνουμε τόσα φράγκα για αγορά και μετά στα συνεργεία και να μην έχουμε ούτε αυτό που τουλάχιστον μας ευχαριστούσε;Ο κουμπάρος μου έχει περάσει ως προϊστάμενος φανοποιείου από μεγάλες αντιπροσωπείες της BMW και της Mercedes και συνεχίζει να βρίσκεται στο χώρο, οπότε έχει εικόνα και από τα συνεργεία. Η ζημιές πάνε κι έρχονται. Τα πληρώνεις τα premium για να τα έχεις και να τα χαίρεσαι.
Μπαμπάς ενός συμμαθητή του μικρού έχει το Qashqai 2ης γενίας. Έχει πληρώσει μόνο σε ζημίες στο σασμάν και κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι τώρα, γύρω στα πέντε χιλιάρικα. Πήρε Ιαπωνέζικο για να έχει περισσότερο το κεφάλι του ήσυχο και του βγήκε στραβά. Έχει δώσει σχεδόν το 1/4 της αξίας του αυτοκινήτου μόνο σε ζημιές.
Τελικά, αυτό το δε σπάει δε χαλάει, μου φαίνεται είναι πιο πολύ απομεινάρι του παρελθόντος.
Η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, οπότε είναι και περισσότερες οι πιθανότητες για προβλήματα σε όλους τους κατασκευαστές.Υ.Γ. Θυμάμαι πιτσιρικάς να λένε για τις Alfa Romeo ότι ήταν μόνιμα στα συνεργεία. Όμως όλοι Alfa Romeo γούσταραν να έχουν. . Έβλεπες στο δρόμο τις Alfasud, τις Alfetta και τις GTA και σου έτρεχαν τα σάλια.
-
@katafractos17 said in Peugeot 5008 (SUV):
τη ποιότητα κατασκευής
-
φιλε μας καλε με 5008, να ξερεις οτι εγω εχω την ακριβοτερη δυνατη εκδοση του 3008 - hybrid4/2021 στα 53000 και μου το εχουν στο συνεργειο ηδη πεντεμιση μηνες .
εγω λοιπον δηλωνω οτι εκανα μεγαλο λαθος που σου ειπα οτι στο ντηζελ σου χαλαει ο ιμαντας και μπορει να διαλυθει ο κινητηρας σου. σου ζηταω συγνωμμη.
αυτο που χαλαει στον κινητηρα σου ειναι η καδενα και οταν χαλασει διαλυεται το μοτερ σου και μια και εισαι εξω απο εγγυηση θα πρεπει να το πληρωσεις εσυ ο ιδιος, μια και εδω εκαναν επισης λαθος εκτιμηση απο το εργοστασιο και δεν κανουν ανακληση.
αλλα και ανακληση να κανουν, μην ξεγελαστεις, σου βαζουν μια 1mm φαρδυτερη καδενα και προσευχεσαι να μην παθεις παλι τα ιδια.
γενικα ΕΙΜΑΙ κατοχος παρομοιου αυτοκινητου με το δικο σου, εχω και στην εταιρεια μου ενα 3008 1.5d auto, 1 208 1.5d και 2 c4 1.5d auto και στο γιο μου ενα corsa 1.5d με τον ιδιο κινητηρα με τα 3008/5008, σου λεω ξεκαθαρα
ποια? τα δικα μου?
εχουν βγαλει adblue
τα περισσοτερα χιλιομετρα τα εχει το corsa
51000
τα αλλα ειναι κατω απο 20000 μη σου πω και κατω απο 10000
το corsa οσο το πηρα τη περασμενη βδομαδα ειναι η αληθεια εχει καπως τραχυα λειτουργια, μπορει να ειναι και ιδεα μου ομως.
ειμαι τοσο χαλασμενος και εγω και ο μικρος με τις ζημιες που εχει βγαλει (ακινητοποιηση 3 φορες + εμεινε χωρις ac ενα ολοκληρο καλοκαιρι + ηλεκτρονικα που αναβοσβηνουν αναλογα εαν ο διπλανος αναψε τζακι και η γειτονισα απλωσε πετσετες) που αδιαφορουμε εαν εχει θεμα με τη καδενα. ας σπασει να γλυτωσουμε. το ιδιο για ολα τα χρεπια. ευτυχως δεν ειναι δικα μου.Καλά, συμφωνώ μαζί σου, αλλά στα 5-6 αυτοκίνητα που ανέφερες, κανένα δεν έχει βγάλει το θέμα με την καδένα. Απλά ρώτησα γιατί δεν είχα καταλάβει, αλλά επίσης, δίνει και μια τάση. Μάλλον 2.. 1ον: οτι δεν είναι κανόνας, και 2ον: γουστάρετε τρελά Stellantis!
ρε συ δουβλη μη γινεσαι και εσυ υπαλληλος
Τα αμαξια ειναι καινουργια και το μονο με λιγα χιλιομετρα παραπανω μαλλον ρεταρει ηδη. Οσο περι τασης, σου ευχομαι να το εχεις ξεφορτωθει πριν τη νοιωσειςΜην γίνεσαι υπάλληλος Δούβλη, γίνε εισαγγελέας όπως ο γάτος...
Και μετά συνήγορος όπως γίνεται στα σουζούκια...Τα οποία μην ξεχνιώμαστε πάνε αργά, υπερβολικά αργά...
-
Στην εργασία μου έχουμε 12 βαν Jumper Citroen... ε και τα 12 έχουν βγάλει πρόβλημα adblue, όπως επίσης και όλα τα επιβατικά leasing 2008, crossland, insignia από τα 20000χλμ.εως τα 200000χλμ.
Η τοπική αντιπροσωπεία με οδηγίες από τα κεντρικά το παλεύει 5-6 χρόνια τώρα χωρίς αποτέλεσμα.
Για τα Takata που αναφέρθηκε πιο πάνω εμένα προσωπικά έγινε ανάκληση από τη MAZDA για αυτοκίνητο 10 ετών για προεντατήρες και άλλα θέματα...
Δεν έγινε αβαβα το θέμα.Για λαδιερες Yaris και Auris δεν ξέρω....δεν έχω πάρει σύνταξη ακόμη...
Μόνο που το τακάτα σκότωσε εκατοντάδες, ενώ το αντμπλού απλά σε στέλνει συνεργείο. Και όχι άμεσα. Εμένα μου έβγαλε το μνμ στην Γραβιά και γύρισα χαλαρά Αθήνα, ήταν και Κυριακή και με είχε πανικοβάλει ο επτάψυχος ότι θα μείνω, αν σβήσει η μηχανή, την έσβησα 10 φορές και ξαναπήρε αμέσως και πήγα σπίτι το άφησα γκαράζ και την άλλη μέρα πήγα συνεργείο, όπου μου είπαν ότι δεν σε αφήνει τόσο εύκολα.
Όταν θα γράψει engine cannot restart in 2000km και η αντίστροφη μέτρηση των χιλιομέτρων φτάσει στο 0km απο έκει και μετά δεν ξαναπαίρνει μπροστά και το πάς με οδική στο συνεργείο.
Καλή χρονιά!!!
Οταν μία βλάβη σου βγαίνει σήμερα και σου λέει σε 2000 χλμ θα σε αφήσει. ε προλαβαίνεις να γυρίσεις πίσω όσο νάναι...
-
@katafractos17 said in Peugeot 5008 (SUV):
Όλες οι εταιρείες έχουν προβλήματα πλέον όπως προαναφέρθηκε.
Σωστά.
Μπαμπάς ενός συμμαθητή του μικρού έχει το Qashqai 2ης γενίας. Έχει πληρώσει μόνο ζημίες σε σασμάν και κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι τώρα, γύρω στα πέντε χιλιάρικα. Πήρε Ιαπωνέζικο για να έχει περισσότερο το κεφάλι του ήσυχο και του βγήκε στραβά. Έχει δώσει σχεδόν το 1/4 της αξίας του αυτοκινήτου μόνο σε ζημιές.
Σασμάν ε; Περίεργο! Τι άλλο του έχει βγάλει; Μοτέρ;
Έχω διαβάσει για τα 1.6d ότι τον πίνουν άσχημα.
Τα ιαπωνικά χάλασαν όταν άρχισαν να παράγονται εκτός Ιαπωνίας. πχ corolla e11 made in japan φτάνουν 400κ χλμ για πλάκα μόνο με λάδια/φίλτρα vs corolla e12 made in uk μέχρι κορμούς άλλαζαν.Υ.Γ. Θυμάμαι πιτσιρικάς να λένε για τις Alfa Romeo ότι ήταν μόνιμα στα συνεργεία. Όμως όλοι Alfa Romeo γούσταραν να έχουν. . Έβλεπες στο δρόμο τις Alfasud, τις Alfetta και τις GTA και σου έτρεχαν τα σάλια.
Θείος πήρε πρόσφατα ξανά αλφέττα που είχε και πριν 30 χρόνια! Τούμπανο! Ολοκαίνουρια φαίνεται!
-
Καλή χρονιά!!!
Οταν μία βλάβη σου βγαίνει σήμερα και σου λέει σε 2000 χλμ θα σε αφήσει. ε προλαβαίνεις να γυρίσεις πίσω όσο νάναι...
Ναι...αλλά πρέπει κάθε μήνα να πηγαίνω στο σέρβις για το reset μη χάσουμε τις κοινωνικές επαφές μας...
Επίσης για εμένα και σένα τα 2000χλμ μπορεί να είναι 1-2 μήνες για κάποιον αντιπρόσωπο ή πωλητή 1 εβδομάδα...
-
@xenos said in Peugeot 5008 (SUV):
Μπαμπάς ενός συμμαθητή του μικρού έχει το Qashqai 2ης γενίας. Έχει πληρώσει μόνο ζημίες σε σασμάν και κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι τώρα, γύρω στα πέντε χιλιάρικα. Πήρε Ιαπωνέζικο για να έχει περισσότερο το κεφάλι του ήσυχο και του βγήκε στραβά. Έχει δώσει σχεδόν το 1/4 της αξίας του αυτοκινήτου μόνο σε ζημιές.
Σασμάν ε; Περίεργο! Τι άλλο του έχει βγάλει; Μοτέρ;
Έχω διαβάσει για τα 1.6d ότι τον πίνουν άσχημα.
Τα ιαπωνικά χάλασαν όταν άρχισαν να παράγονται εκτός Ιαπωνίας. πχ corolla e11 made in japan φτάνουν 400κ χλμ για πλάκα μόνο με λάδια/φίλτρα vs corolla e12 made in uk μέχρι κορμούς άλλαζαν.Πραγματικά δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά κάποια θέματα με μοτέρ νομίζω.
-
Το QQ 2ης γενιάς βέβαια μονο γιαπωνεζικο δεν είναι αλλά
οκ. Και φυσικά έβγαλε παρα πολλά θέματα. -
Ο γαμπρός μου έχει το QQ 2ης γενιάς (έκδοση Εnergy 1.2 manual), 7μησι χρόνια με όχι και τόσο "ευγενική" χρήση (φορτώνει πράγματα για τη δουλειά,δυο παιδιά 6 κ 10 ετών,ταξίδια Θεσσαλία,Ηπειρο,Πελοπόννησο).
Το μόνο που του έβγαλε ως τώρα στον 1μησι χρόνο, το γνωστό θέμα με τη μπαταρία που αλλάχτηκε. -
Ναι, παρότι δεν είναι japan, δεν έχω ακούσει κάτι ιδιαίτερα άσχημο, πέραν του 1.6d (κάτι χοντράδες βέβαια για ραγισμένα μπλοκ).
Άσχετο: κάποτε μιλούσαμε μόνο για άλογα/στριψίματα/κλπ και τώρα βγάζουμε καλό κάτι που δεν καίει και δεν χαλάει συνέχεια! Κατάντια γμτ.
-
ποια? τα δικα μου?
εχουν βγαλει adblue
51000
το corsa οσο το πηρα τη περασμενη βδομαδα ειναι η αληθεια εχει καπως τραχυα λειτουργια, μπορει να ειναι και ιδεα μου ομως.
ειμαι τοσο χαλασμενος και εγω και ο μικρος με τις ζημιες που εχει βγαλει (ακινητοποιηση 3 φορες + εμεινε χωρις ac ενα ολοκληρο καλοκαιρι + ηλεκτρονικα που αναβοσβηνουν αναλογα εαν ο διπλανος αναψε τζακι και η γειτονισα απλωσε πετσετες) που αδιαφορουμε εαν εχει θεμα με τη καδενα. ας σπασει να γλυτωσουμε. το ιδιο για ολα τα χρεπια. ευτυχως δεν ειναι δικα μου.Καλά, συμφωνώ μαζί σου, αλλά στα 5-6 αυτοκίνητα που ανέφερες, κανένα δεν έχει βγάλει το θέμα με την καδένα. Απλά ρώτησα γιατί δεν είχα καταλάβει, αλλά επίσης, δίνει και μια τάση. Μάλλον 2.. 1ον: οτι δεν είναι κανόνας, και 2ον: γουστάρετε τρελά Stellantis!
Τα αμαξια ειναι καινουργια και το μονο με λιγα χιλιομετρα παραπανω μαλλον ρεταρει ηδη. Οσο περι τασης, σου ευχομαι να το εχεις ξεφορτωθει πριν τη νοιωσειςΠροσπαθώ να τα δω λίγο ψύχραιμα, επιλογές δεν έχω. C suv δεν χωράει πουθενά, το HRV με μικρότερο χώρο αποσκευών θέλω ένα 10.000 πάνω, ηλεκτρικό γελάω και γελάμε. Πρόβλημα το αυτοκίνητο δεν έχει βγάλει, γουστάρουμε τρελά τη φάση του, φαίνεται ότι η αντιπροσωπεία μέχρι στιγμής δεν σε αφήνει τελείως ξεκρεμαστο, η συμπεριφορά τους απέχει παρασάγγας από άλλες (εδώ Skoda είχα πάει να δω και μου μίλαγαν λες και μου κάναν χάρη που κοίταγα το Karoq!). Νομίζεις δεν τα σκέφτηκα τα πράγματα;
Προσπαθώ να τα δω ψύχραιμα και να κάνω την καλύτερη επιλογή για εμένα και την οικογένειά μου. Κάποιες φορές η καλύτερη επιλογή είναι to stay put..
-
Νομίζω η καλύτερη λύση για όσους έχουν κάποιο που μπορεί να σκάσει ...επέκταση εγγύησης και όσο πάει!
-
Πολλοί δεν έχουν καν 5ετη εγγύηση.. επίσης ποια εταιρεία σου εγγυάται ότι δεν θα πάθει κάτι κάποιο αυτοκίνητο μετά την λήξη της εγγύησης;! Ας είμαστε και λίγο λογικοί..
-
ποια? τα δικα μου?
εχουν βγαλει adblue
51000
Τα αμαξια ειναι καινουργια και το μονο με λιγα χιλιομετρα παραπανω μαλλον ρεταρει ηδη. Οσο περι τασης, σου ευχομαι να το εχεις ξεφορτωθει πριν τη νοιωσειςΠροσπαθώ να τα δω λίγο ψύχραιμα, επιλογές δεν έχω. C suv δεν χωράει πουθενά, το HRV με μικρότερο χώρο αποσκευών θέλω ένα 10.000 πάνω, ηλεκτρικό γελάω και γελάμε. Πρόβλημα το αυτοκίνητο δεν έχει βγάλει, γουστάρουμε τρελά τη φάση του, φαίνεται ότι η αντιπροσωπεία μέχρι στιγμής δεν σε αφήνει τελείως ξεκρεμαστο, η συμπεριφορά τους απέχει παρασάγγας από άλλες (εδώ Skoda είχα πάει να δω και μου μίλαγαν λες και μου κάναν χάρη που κοίταγα το Karoq!). Νομίζεις δεν τα σκέφτηκα τα πράγματα;
Προσπαθώ να τα δω ψύχραιμα και να κάνω την καλύτερη επιλογή για εμένα και την οικογένειά μου. Κάποιες φορές η καλύτερη επιλογή είναι to stay put..
μπαρδον?
6 μηνες χωρις αυτοκινητο και χωρις ορατη λυση να σου θυμησω.
και χωρις αυτοκινητο αντικαταστασης επισης.
εαν εγω μπορω και βρισκω αυτοκινητο αντικαταστασης απο τριτο μη εμπλεκομενο μερος δεν σημαινει οτι οι αλητες δεν με εχουν γραμμενο -
ποια? τα δικα μου?
εχουν βγαλει adblue
51000
μπαρδον?
6 μηνες χωρις αυτοκινητο και χωρις ορατη λυση να σου θυμησω.
και χωρις αυτοκινητο αντικαταστασης επισης.
εαν εγω μπορω και βρισκω αυτοκινητο αντικαταστασης απο τριτο μη εμπλεκομενο μερος δεν σημαινει οτι οι αλητες δεν με εχουν γραμμενοΕμείς δεν έχουμε υποστεί κάτι ακόμη, γι'αυτό έχουμε μεγαλύτερο περιθώριο ανοχής μάλλον!
-
Καλη Χρονια σε ολους και με λιγοτερες βλαβες στα αυτοκινητα μας..!!!
Τελικα το προβλημα σχετικα με το adblue στα Peugeot ειναι θεμα αντλιας η του μπεκ της δεξαμενης απο οτι καταλαβα. Ειχε σβησει η ενδειξη του adblue και ειχε μονο μεινει αναμμενη η ενδειξη check engine. Εκανα reset απο το μπουτον του start/stop ανοιγοκλεινοντας το 3 φορες τον διακοπτη στην θεση on οπως διαβασα και τελικα ολοκληρη μερα δεν ειχα καμια ενδειξη βλαβης. Μολις ομως το "πιεσα" πιο πολυ το γκαζι εκει επαθε μπλακ-ουτ το συτημα και αναψε παλι πραγμα που σημαινει οτι οταν ξεπερναει αποτομα τους ρυπους η μηχανη υπολειτουργει η αντλια του adblue και δεν στελνει την σωστη ποσοτητα ουριας που πρεπει με αποτελεσμα να σου βγαζει προβλημα δηθεν στον καταλυτη. Οριο χιλιομετρων ομως δεν μου βγαζει. Αν κανω ηρεμη οδηγηση σβηνει η ενδειξη adblue και μενει μονο το check engine. Τελικα μηπως εχει βουλωσει το μπεκ λογω κρυσταλοποιησης της ουριας και δεν ειναι προβλημα της αντλιας. Και γιατι αν ειναι θεμα τετοιο γινεται αντικαταστση ολοκληρης της δεξαμενης με μεγαλυτερο κοστος. Απο οτι ειδα σε βιντεο η κατασκευη της δεξαμενης σου δινει την δυνατοτητα να αλλαχτει η να καθαριστει η αντλια και το μπεκ. Κι αφου το προβλημα ειναι θεμα της ουριας που κρυσταλοποιειται με το καιρο στην δεξαμενη γιατι δεν βρισκουν καποιο προσθετο ως ποτε να αποφευγεται το φαινομενο αυτο οπως υπαρχει προσθετο αντιμυκητιακο για το ντιζελ που το προσθετεις στο ρεζερβουαρ και να εξαλειφθει το προβλημα αυτο και για την ουρια. -
Τελικα το προβλημα σχετικα με το adblue στα Peugeot ειναι θεμα αντλιας η του μπεκ της δεξαμενης απο οτι καταλαβα. Ειχε σβησει η ενδειξη του adblue και ειχε μονο μεινει αναμμενη η ενδειξη check engine. Εκανα reset απο το μπουτον του start/stop ανοιγοκλεινοντας το 3 φορες τον διακοπτη στην θεση on οπως διαβασα και τελικα ολοκληρη μερα δεν ειχα καμια ενδειξη βλαβης. Μολις ομως το "πιεσα" πιο πολυ το γκαζι εκει επαθε μπλακ-ουτ το συτημα και αναψε παλι πραγμα που σημαινει οτι οταν ξεπερναει αποτομα τους ρυπους η μηχανη υπολειτουργει η αντλια του adblue και δεν στελνει την σωστη ποσοτητα ουριας που πρεπει με αποτελεσμα να σου βγαζει προβλημα δηθεν στον καταλυτη. Οριο χιλιομετρων ομως δεν μου βγαζει. Αν κανω ηρεμη οδηγηση σβηνει η ενδειξη adblue και μενει μονο το check engine. Τελικα μηπως εχει βουλωσει το μπεκ λογω κρυσταλοποιησης της ουριας και δεν ειναι προβλημα της αντλιας. Και γιατι αν ειναι θεμα τετοιο γινεται αντικαταστση ολοκληρης της δεξαμενης με μεγαλυτερο κοστος. Απο οτι ειδα σε βιντεο η κατασκευη της δεξαμενης σου δινει την δυνατοτητα να αλλαχτει η να καθαριστει η αντλια και το μπεκ. Κι αφου το προβλημα ειναι θεμα της ουριας που κρυσταλοποιειται με το καιρο στην δεξαμενη γιατι δεν βρισκουν καποιο προσθετο ως ποτε να αποφευγεται το φαινομενο αυτο οπως υπαρχει προσθετο αντιμυκητιακο για το ντιζελ που το προσθετεις στο ρεζερβουαρ και να εξαλειφθει το προβλημα αυτο και για την ουρια.Εχουν βγάλει αυτό το adblue που λένε πως εμποδίζει την κρυσταλοποιηση...
Καλό είναι να το χρησιμοποιείς, αλλά δεν κάνει και θαύματα πάντως...
Αν είναι να βγάλει βλάβη το δοχείο θα τη βγάλειhttps://www.asgagro.gr/index.php?route=product/product&product_id=2383
-
Τελικα το προβλημα σχετικα με το adblue στα Peugeot ειναι θεμα αντλιας η του μπεκ της δεξαμενης απο οτι καταλαβα. Ειχε σβησει η ενδειξη του adblue και ειχε μονο μεινει αναμμενη η ενδειξη check engine. Εκανα reset απο το μπουτον του start/stop ανοιγοκλεινοντας το 3 φορες τον διακοπτη στην θεση on οπως διαβασα και τελικα ολοκληρη μερα δεν ειχα καμια ενδειξη βλαβης. Μολις ομως το "πιεσα" πιο πολυ το γκαζι εκει επαθε μπλακ-ουτ το συτημα και αναψε παλι πραγμα που σημαινει οτι οταν ξεπερναει αποτομα τους ρυπους η μηχανη υπολειτουργει η αντλια του adblue και δεν στελνει την σωστη ποσοτητα ουριας που πρεπει με αποτελεσμα να σου βγαζει προβλημα δηθεν στον καταλυτη. Οριο χιλιομετρων ομως δεν μου βγαζει. Αν κανω ηρεμη οδηγηση σβηνει η ενδειξη adblue και μενει μονο το check engine. Τελικα μηπως εχει βουλωσει το μπεκ λογω κρυσταλοποιησης της ουριας και δεν ειναι προβλημα της αντλιας. Και γιατι αν ειναι θεμα τετοιο γινεται αντικαταστση ολοκληρης της δεξαμενης με μεγαλυτερο κοστος. Απο οτι ειδα σε βιντεο η κατασκευη της δεξαμενης σου δινει την δυνατοτητα να αλλαχτει η να καθαριστει η αντλια και το μπεκ. Κι αφου το προβλημα ειναι θεμα της ουριας που κρυσταλοποιειται με το καιρο στην δεξαμενη γιατι δεν βρισκουν καποιο προσθετο ως ποτε να αποφευγεται το φαινομενο αυτο οπως υπαρχει προσθετο αντιμυκητιακο για το ντιζελ που το προσθετεις στο ρεζερβουαρ και να εξαλειφθει το προβλημα αυτο και για την ουρια.Εχουν βγάλει αυτό το adblue που λένε πως εμποδίζει την κρυσταλοποιηση...
Καλό είναι να το χρησιμοποιείς, αλλά δεν κάνει και θαύματα πάντως...
Αν είναι να βγάλει βλάβη το δοχείο θα τη βγάλειhttps://www.asgagro.gr/index.php?route=product/product&product_id=2383
Αυτο απλα ειναι adblue της Total που λεει οτι εχει καποιο προσθετο αλλα δεν νομιζω οτι ειναι κατι το διαφορετικο απο τα αλλα. Συνηθως εβαζα της Shell σε μπετονι αλλα εχω σταματησει πια να παιρνω adblue σε μπετονι γιατι δεν συμφερει. Εχει παει στα υψη. Βαζω απο αντλια της Avin που εχει adblue και ερχεται πιο οικονομικα και βαζω ακριβως τα λιτρα που εχω καψει. Ολη η δεξαμενη χωραει 17 λιτρα αλλα ποτε δεν αφηνω να πεσει κατω απο την πρωτη ενδειξη στα 2400χλμ που θα βγαλει. Ετσι υπολιζω και ποσο εχει καταναλωσει το αμαξι στα χλμ που εχω κανει.
Peugeot 5008 (SUV)