-
@gialamidisi said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Κι εγώ που έχω το sirion χιλιαρι 1KR-FE κινητηρα με 200000 χιλ χλμ άρχισε να τσιμπάει λάδι κατα τις 160000 ώσπου μια μέρα γυρνώντας ο γιος μου από Βουλγαρία το τσέκαραν στο βενζιναδικο για λάδια και δεν είχε τπτ μέσα ήταν δηλ στη βέργα στο χαμηλότερο σημείο 5-40 το βάζω πάντα. Ψάχνοντας λίγο στο διαδίκτυο έμαθα πως είναι προβληματικος ο κινητήρας της TOYOTA και αυτός και ο 1.33. Να μην τα πολυλογώ ανοιχτηκε ο κινητήρας άλλαξα ελατήρια και τσιμουχακια επί ευκαιρίας άλλαξα και καδενα που ήταν σαν καινούρια γλιστρες τρόμπα νερού και θερμοστάτη και πάω για τις επόμενες 200000 ....κι όλα καλά. Α εργατικά 300 λέβα βουλγαρια 150 ευρω και ανταλλακτικά από Θεσσαλονίκη πήρα δε θυμάμαι πόσα ήταν πάντως δεν ήταν πολλα.Η DAIHATSU έχει φύγει από Ευρώπη κι Ελλάδα εδώ και χρόνια αλλά έτσι κι αλλιώς αντιπροσωπεία δεν πάτησα ποτέ από τη στιγμή που το πήρα καινούριο παρά μόνο την πρώτη φορά μόνο για σέρβις.
Μετα την επισκευή μόνο 5W-30 αλλαγές κάθε 7500 χλμ και θα παει αλλα 400.000 χλμ
-
@gialamidisi
Μια διευκρίνιση σχετικά με την χρήση (τρόπος οδήγησης, δρόμοι κίνησης κλπ) γιατί αν άρχισε να σου τσιμπάει λάδι στα 160000 χλμ δεν είναι καθόλου άσχημα για αυτά τα μοτέρ (πολλοί έχουν φτάσει σε σημείο επισκευής από τα 100000χλμ)!!!
Από γνωστούς, που δεν έχουν πρόβλημα να τα δουλεύουν σε όλο τα φάσμα στροφών, στα 230000χλμ περίπου που είναι τώρα, δεν έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα ακόμα -
Να σου πω το σκέφτομαι για 5-30 γιατί πολύ προβολή βλέπω στ 5W-30 άρα αφού τα εμπιστεύονται θα είναι καλά, βέβαια τα επώνυμα όποια κι αν είναι (τα μαϊμού λάδια πάλι άλλο πονεμένο κεφάλαιο,διάβαζα σε site της skoda αυτα τα πασίγνωστα που συνιστουσε η vw 5W-30 μόνο μονολιτρα και σε 4λιτρα είναι γνήσια άιντε να βγάλεις άκρη ..)
-
This post is deleted! -
Κράτα το 5-40 καλύτερα, δεν έγινε καινούργιο το μοτέρ για να βάζεις 5-30, επισκευάστηκε.
-
@andya3 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Κράτα το 5-40 καλύτερα, δεν έγινε καινούργιο το μοτέρ για να βάζεις 5-30, επισκευάστηκε.
Ίσως για Ελλάδα να είναι καλύτερο κι όπως λες παλιό αυτοκίνητο είναι το 2009 το είχα πάρει τότε το sirion 10500€ καινούριο τώρα που βλέπω τις τιμές ...πάει να γίνει το παλιάμαξο πλεον είδος πολυτελείας άσε δε το άρμεγμα από τα τέλη και τα διόδια που τώρα θέλουν να τα κάνουν χλμτρικές αποστάσεις που θα διανύεις ποιος ξέρει για καλό θα είναι....ή χειρότερα θα είναι
-
Ίσως για Ελλάδα να είναι καλύτερο κι όπως λες παλιό αυτοκίνητο είναι το 2009 το είχα πάρει τότε το sirion 10500€ καινούριο τώρα που βλέπω τις τιμές ...πάει να γίνει το παλιάμαξο πλεον είδος πολυτελείας άσε δε το άρμεγμα από τα τέλη και τα διόδια που τώρα θέλουν να τα κάνουν χλμτρικές αποστάσεις που θα διανύεις ποιος ξέρει για καλό θα είναι....ή χειρότερα θα είναι
Να έχεις εμπιστοσύνη σίγουρα θα είναι καλύτερα για αυτούς!!!!
-
Όσοι διαμαρτύρονται-παραπονιούνται για την κατανάλωση λαδιού, στους σχετικούς κινητήρες, είναι απαράδεκτοι και φασίστες.
Μαλβίνα Mode {ON}:
Bρε κουτά, τα ελατήρια αυτά είναι τόσο μαλακά, ώστε να μην υπάρχουν παρασιτικά φορτία στο μοτέρ, που φυσικά ανεβάζουν την κατανάλωση, ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ!!
Πρέπει να είστε 'περήφανοι για αυτά που τραβάτε (και πληρώνετε). -
Χαίρετε...Λοιπόν το 2017 είχε αγοραστεί για τη σύζυγο μεταχειρισμένο Peugeot 107 1.0 με τον 1KR-FE με 120.000 χλμ. και το (γνήσιο) βιβλιαράκι service κενό(!)..Στο θέμα μας τώρα ..Από την τάπα πλήρωσης λαδιού φαινόταν αρκετή μαυρίλα μέσα στους εκκεντροφόρους και στις ξερογκαζιές στο ρελαντί έβγαζε καπνό η εξάτμιση..Επειδή θα έτρωγε πολύ ξύλο απο τη σύζυγο δεν ασχολήθηκα παραπάνω, μόνο απο τότε έκανα 3 αλλαγές λαδιών (ετήσιες) με 10W-40 αλλά για diesel και απο τοτε μέχρι και σήμερα με λάδι του Lidl..Λοιπόν στο σήμερα, με 190.000χλμ, δεν βγάζει πλέον καπνό καθόλου, πάει αγόγγυστα μέχρι τα κόκκινα και φαίνονται σχετικά καθαρά τα μέταλλα...Καμιά άποψη για το τι συνέβη?
Υ.Γ. 1 Προφανώς το αμάξι ήταν ασυντήρητο αλλά αγοράστηκε για "ειδικό" σκοπό.
Υ.Γ. 2 Στο χώρο αποσκευών ειχα βρει ενα μπουκάλι 10W-40 Comma(;), Commline(;) δε θυμάμαι ακριβώς, οπότε συνέχισα και εγω με 10W-40. Να το γυρίσω τωρα στο προβλεπόμενο 5W-30 δεν παίζει ε?
Υ.Γ. 3 Συγνώμη για όλο αυτό το μακρυνάρι... -
@araxnis said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Χαίρετε...Λοιπόν το 2017 είχε αγοραστεί για τη σύζυγο μεταχειρισμένο Peugeot 107 1.0 με τον 1KR-FE με 120.000 χλμ. και το (γνήσιο) βιβλιαράκι service κενό(!)..Στο θέμα μας τώρα ..Από την τάπα πλήρωσης λαδιού φαινόταν αρκετή μαυρίλα μέσα στους εκκεντροφόρους και στις ξερογκαζιές στο ρελαντί έβγαζε καπνό η εξάτμιση..Επειδή θα έτρωγε πολύ ξύλο απο τη σύζυγο δεν ασχολήθηκα παραπάνω, μόνο απο τότε έκανα 3 αλλαγές λαδιών (ετήσιες) με 10W-40 αλλά για diesel και απο τοτε μέχρι και σήμερα με λάδι του Lidl..Λοιπόν στο σήμερα, με 190.000χλμ, δεν βγάζει πλέον καπνό καθόλου, πάει αγόγγυστα μέχρι τα κόκκινα και φαίνονται σχετικά καθαρά τα μέταλλα...Καμιά άποψη για το τι συνέβη?
Υ.Γ. 2 Στο χώρο αποσκευών ειχα βρει ενα μπουκάλι 10W-40 Comma(;), Commline(;) δε θυμάμαι ακριβώς, οπότε συνέχισα και εγω με 10W-40. Να το γυρίσω τωρα στο προβλεπόμενο 5W-30 δεν παίζει ε?
Υ.Γ. 3 Συγνώμη για όλο αυτό το μακρυνάρι...Τα λάδια του Lidl είναι πολύ καλά AVISTA OIL Deutschland GmbH
Bahnhofstraße 82, 31311 Uetze, Germany, εγώ και στο Σίριον το 1000άρι με ίδιο κινητήρα, αλλά και στο slk 200 r171 βάζω τα ημισυνθετικά 5w/40 του Lidl που είναι στην ουσία AVISTA pace EVO C3 SAE 5W-40 έχουν νομίζω 2Ε περισσότερο στο 5λίτρο.
Πάντως ο 1000άρης μετά από 170.000κμ καίει περίπου 0,8 λίτρο ανά 10.000ΚΜ, έχει και υγραέριο και στις 160.000Κμ όταν μέτρησα βαλβίδες (μηχανικές) ήταν μια χαρά (μέσα και μάλιστα, στα πάνω όρια του κατασκευαστή).
Ο θόρυβος που κάνει όμως ο τρικύλινδρος όμως είναι άκρος εκνευριστικός -
Το ξύλο που του έριξε η σύζυγος (καλύτερα από το να τρως παντόφλα εσύ) βοήθησε στο να ξεκολλήσει η καρβουνιλα από τα βασικά σημεία που προκαλούν την κατανάλωση λαδιού!
Το έχω γράψει και παραπάνω! Λίγο ξύλο στο μοτέρ δεν κάνει κακο! Για κάποιον λόγο έχει κόφτη στις 6500 στροφές ανά λεπτό, δεν γίνεται να το δουλεύεις μέχρι τις 4000 στροφές!!! Δώσε και παραπάνω μια στο τόσο!!! -
@nickthetrib said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Το ξύλο που του έριξε η σύζυγος (καλύτερα από το να τρως παντόφλα εσύ) βοήθησε στο να ξεκολλήσει η καρβουνιλα από τα βασικά σημεία που προκαλούν την κατανάλωση λαδιού!
Το έχω γράψει και παραπάνω! Λίγο ξύλο στο μοτέρ δεν κάνει κακο! Για κάποιον λόγο έχει κόφτη στις 6500 στροφές ανά λεπτό, δεν γίνεται να το δουλεύεις μέχρι τις 4000 στροφές!!! Δώσε και παραπάνω μια στο τόσο!!!Ξέχασα να πω πως επειδή το 98% των χιλιομέτρων που έχει κάνει είναι στην πόλη και αποστάσεις το πολύ των 2 χλμ, μια φορά το μήνα το βγάζω έξω και το πάω για περίπου 20-30 χλμ στα κόκκινα....
-
@nickthetrib said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Το έχω γράψει και παραπάνω! Λίγο ξύλο στο μοτέρ δεν κάνει κακο! Για κάποιον λόγο έχει κόφτη στις 6500 στροφές ανά λεπτό, δεν γίνεται να το δουλεύεις μέχρι τις 4000 στροφές!!! Δώσε και παραπάνω μια στο τόσο!!!Ξέχασα να πω πως επειδή το 98% των χιλιομέτρων που έχει κάνει είναι στην πόλη και αποστάσεις το πολύ των 2 χλμ, μια φορά το μήνα το βγάζω έξω και το πάω για περίπου 20-30 χλμ στα κόκκινα....
Ωραίος!!!
-
Υ.Γ. 3 Συγνώμη για όλο αυτό το μακρυνάρι...Απ ότι θυμάμαι, αν θυμάμαι καλά, ειναι διαφορετικό το πρόβλημα σε 1nrfe & 1krfe. Σε κάθε περίπτωση σωστό ιξώδες, συχνά πατήματα και αυθεντικό λάδι που αλλάζει συχνά, είναι το κλειδί για μακροζωία σύγχρονων κινητήρων.
-
@nstasinop said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
nstasinop wrote:
Θέλω να δοκιμάσω το καθαριστικό που φαίνεται ότι κάνει δουλειά, αλλά όντας αδαής προτιμώ να πληρώσω έναν άνθρωπο να μου κάνει τη δουλειά σωστά. Λες στο 4. ότι υπάρχει μηχανικός που έχει ενημερωθεί για τη διαδικασία.
Τον έχει χρησιμοποιήσει κανείς να μας πει την εμπειρία του; Ή αν ξέρει κάποιον άλλον;
O Έλληνας κεντρικός αντιπρόσωπος που το φέρνει έχει δείξει σε συνεργείο της περιοχής τη διαδικασία και έχουν πάει κάποιοι από το fb auris club όπως έχουν γράψει. Αυτός το φέρνει: www.motorlube.gr. Το συνεργείο δεν το ξέρω ποιο ειναι.
Update μετά την εφαρμογή xado.
Προηγουμένως έκαιγα ~700ml/1000km από τα 100,000km.
Στα ~118,000km, έγινε εφαρμογή xado από το συνεργείο που αναφέρεται παραπάνω και engine flush.
Κινήθηκα κανονικά με το πολύ μεσαίες στροφές για 250km και μετά έγινε αλλαγή με Mobil1 0-20.
Στα 800km από την αλλαγή έχω κινηθεί εντός πόλης (όχι κέντρο) και δεν είδα πτώση στάθμης.
Στα 2000km μετά από τις διακοπές όπου κινήθηκα και σε μεγάλα ταξίδια, επίσης δεν έχω δει πτώση. Ίσως ένα μαύρισμα που δεν το αξιολογώ.Θα κάνω την αλλαγή στα 5,000km αυτή τη φορά για να δούμε τι έγινε.
ΥΓ. Έχει κάνει κανείς εφαρμογή σε συνεργείο Θεσσαλονίκης;
-
@vasia1994 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
@nstasinop said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
nstasinop wrote:
Θέλω να δοκιμάσω το καθαριστικό που φαίνεται ότι κάνει δουλειά, αλλά όντας αδαής προτιμώ να πληρώσω έναν άνθρωπο να μου κάνει τη δουλειά σωστά. Λες στο 4. ότι υπάρχει μηχανικός που έχει ενημερωθεί για τη διαδικασία.
Τον έχει χρησιμοποιήσει κανείς να μας πει την εμπειρία του; Ή αν ξέρει κάποιον άλλον;
O Έλληνας κεντρικός αντιπρόσωπος που το φέρνει έχει δείξει σε συνεργείο της περιοχής τη διαδικασία και έχουν πάει κάποιοι από το fb auris club όπως έχουν γράψει. Αυτός το φέρνει: www.motorlube.gr. Το συνεργείο δεν το ξέρω ποιο ειναι.
Update μετά την εφαρμογή xado.
Προηγουμένως έκαιγα ~700ml/1000km από τα 100,000km.
Στα ~118,000km, έγινε εφαρμογή xado από το συνεργείο που αναφέρεται παραπάνω και engine flush.
Κινήθηκα κανονικά με το πολύ μεσαίες στροφές για 250km και μετά έγινε αλλαγή με Mobil1 0-20.
Στα 800km από την αλλαγή έχω κινηθεί εντός πόλης (όχι κέντρο) και δεν είδα πτώση στάθμης.
Στα 2000km μετά από τις διακοπές όπου κινήθηκα και σε μεγάλα ταξίδια, επίσης δεν έχω δει πτώση. Ίσως ένα μαύρισμα που δεν το αξιολογώ.Θα κάνω την αλλαγή στα 5,000km αυτή τη φορά για να δούμε τι έγινε.
ΥΓ. Έχει κάνει κανείς εφαρμογή σε συνεργείο Θεσσαλονίκης;
το μαυρισμα ειναι καλο σημαινει οτι ξεπλενει το μοτερ μεσα και αρα το λαδι σου ειναι καλο ,ετσι λενε οι παλιοι.θεσσαλονικη να σου προτεινω συστηνω εχω 2 συγκεκριμενα εαν θες με π.μ
-
Και ποιος λέει ότι αν αλλάζεις λάδια στραγγίζει όλη η μηχανή?
Τύπος: Auris 1.3 VVT-i (2016 - 2018)
Κινητήρας, 1NR-FE
Χωρητικότητα λιπαντικού 3,4 λίτρο (Πλήρωση στο σέρβις)
Χωρητικότητα λιπαντικού 3,9 λίτρο (Πλήρωση ξηρού υλικού)
Χωρητικότητα φίλτρου 0,2 λίτροΓύρω στο μισό λίτρο μένει και ανακατεύεται με το καινούργιο.
-
@a65 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Και ποιος λέει ότι αν αλλάζεις λάδια στραγγίζει όλη η μηχανή?
Τύπος: Auris 1.3 VVT-i (2016 - 2018)
Κινητήρας, 1NR-FE
Χωρητικότητα λιπαντικού 3,4 λίτρο (Πλήρωση στο σέρβις)
Χωρητικότητα λιπαντικού 3,9 λίτρο (Πλήρωση ξηρού υλικού)
Χωρητικότητα φίλτρου 0,2 λίτροΓύρω στο μισό λίτρο μένει και ανακατεύεται με το καινούργιο.
Ναι μένει μέσα .υπάρχουν και λάδια όμως που τα βάζεις και μετά από 3-4 χλμ μένουν ξανθά.αυτο εννοώ.γενικα το λάδι κάνει και αυτή τη δουλειά.
Σε αουρις 1.3 υπηρεσιακο 5-30 λάδι μόνο μέχρι τις 170.000.καταναλωση με σκληρή χρήση 1 λίτρο κάθε 10.000 χλμ.οταν έγινε αλλαγή συνεργείου ο επιστήμονας έβαλε χωρίς να ρωτήσει 10-40.σε μια βδομάδα άναψε λαμπάκι λαδιού... -
Corolla 2006 εχει θεμα με καταναλωση λαδιου?
-
@wantone said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Corolla 2006 εχει θεμα με καταναλωση λαδιου?
Εξαρτάται από χλμ, χρήση που έφαγε κλπ κλπ
Δεν είναι fixedΠχ αουρις 1.3 που τρώει σκίσιμο μια στο μήνα και άλλο που δεν κινείται πόλη με 200000+ χλμ δεν καίει λάδι
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού