Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    N
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 8
    • Best 1
    • Groups 0

nstasinop

@nstasinop

0
    Profile views
    8
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

nstasinop Unfollow Follow

Best posts made by nstasinop

• RE: Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού

nstasinop wrote:

Θέλω να δοκιμάσω το καθαριστικό που φαίνεται ότι κάνει δουλειά, αλλά όντας αδαής προτιμώ να πληρώσω έναν άνθρωπο να μου κάνει τη δουλειά σωστά. Λες στο 4. ότι υπάρχει μηχανικός που έχει ενημερωθεί για τη διαδικασία.

Τον έχει χρησιμοποιήσει κανείς να μας πει την εμπειρία του; Ή αν ξέρει κάποιον άλλον;

O Έλληνας κεντρικός αντιπρόσωπος που το φέρνει έχει δείξει σε συνεργείο της περιοχής τη διαδικασία και έχουν πάει κάποιοι από το fb auris club όπως έχουν γράψει. Αυτός το φέρνει: www.motorlube.gr. Το συνεργείο δεν το ξέρω ποιο ειναι.

Update μετά την εφαρμογή xado.

Προηγουμένως έκαιγα ~700ml/1000km από τα 100,000km.

Στα ~118,000km, έγινε εφαρμογή xado από το συνεργείο που αναφέρεται παραπάνω και engine flush.
      Κινήθηκα κανονικά με το πολύ μεσαίες στροφές για 250km και μετά έγινε αλλαγή με Mobil1 0-20.
      Στα 800km από την αλλαγή έχω κινηθεί εντός πόλης (όχι κέντρο) και δεν είδα πτώση στάθμης.
      Στα 2000km μετά από τις διακοπές όπου κινήθηκα και σε μεγάλα ταξίδια, επίσης δεν έχω δει πτώση. Ίσως ένα μαύρισμα που δεν το αξιολογώ.

Θα κάνω την αλλαγή στα 5,000km αυτή τη φορά για να δούμε τι έγινε.

ΥΓ. Έχει κάνει κανείς εφαρμογή σε συνεργείο Θεσσαλονίκης;

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      N
      nstasinop

Latest posts made by nstasinop

sphinxgr wrote:

Όπως τα λες.

Για να μην ψάχνουμε το ιστορικό όμως, πες μας ξανά σύντομα σύντομα:

• Πόσο έκαιγες / 1000χμ?
      • Πόσα χιλιόμετρα έχεις?
      • Τι έκανες και σταμάτησε να καίει?
      • Έκαιγα 600-700 ml / 1000 km από τα ~90000-100000 (τέλοσπαντων, τότε το κατάλαβα)
      • έχω 125,000 km
      • έκανα xado, έκανα flush με xado flush, έβαλα 0-20 mobil1 στα ~118000. Είμαι εκεί τώρα

Update

Είμαι στα 129000χλμ.

Μετά τον καθαρισμό (118000, 0-20 Mobil1), έχω βάλει στα 124000 Eneos 0-20 και τώρα (4500χλμ) δεν έχω κάψει ακόμη. Μοιρασμένα τα χιλιόμετρα σε μετακινήσεις εθνικής οδού και προαστια.

Το λάδι φαίνεται ότι έχει δουλευτεί τα τελευταία 1500χλμ

N
      nstasinop

Όπως τα λες.

• Πόσο έκαιγες / 1000χμ?
      • Πόσα χιλιόμετρα έχεις?

• Έκαιγα 600-700 ml / 1000 km από τα ~90000-100000 (τέλοσπαντων, τότε το κατάλαβα)

• έχω 125,000 km

• έκανα xado, έκανα flush με xado flush, έβαλα 0-20 mobil1 στα ~118000. Είμαι εκεί τώρα

N
      nstasinop

nstasinop wrote:

sphinxgr wrote:

Όπως τα λες.

• Πόσο έκαιγες / 1000χμ?
      • Πόσα χιλιόμετρα έχεις?
      • έχω 125,000 km

Παίζει να είσαι ο μόνος που έβαλε 0-20 μετά τον καθαρισμό και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η μαρτυρία σου. Να εξηγήσω γιατί:

• Είχες μεγάλη κατανάλωση. Τα 700μλ/1000χμ δεν τα λες λίγα
      • Σου μηδενίστηκε η κατανάλωση μετά τον καθαρισμό. Πόσο μάλλον όταν αναφέρεις οτι μετά τον  καθαρισμό έχεις κάνει 6500χμ με 0-20
        <li>Αυτό σημαίνει ότι βοήθησε στο μηδενικό κάψιμο μετά τον καθαρισμό το 0-20 **ή** 

• Σε εσένα δεν έχουν πρόβλημα τα τοιχώματα των κυλίνδρων και για αυτό δεν καις, ενώ σε όλους τους άλλους η μικρή κατανάλωση υπάρχει λόγω της φθοράς των τοιχωμάτων.

</li>

Αυτά τα 2 τα τελευταία είναι να ξεκαθαρίσουμε μελλοντικά.

• Γιατί υπάρχει μικρή κατανάλωση σε κάποιους μετά τον καθαρισμό?
      • Αν σωστή τακτική είναι μετά τον καθαρισμό να ξεκινάς με 5-30 ή 0-20

Μια τελευταία ερώτηση. ¨Έκανες μαζί με τον καθαρισμό και engine flush με αυτό? https://www.xado-shop.eu/en/engine/cleaner-and-conditioner/total-flush.html

Σωστά, το ξέχασα το flush και διορθώνω και παραπάνω το post μου

N
      nstasinop

nstasinop wrote:

4tgfg wrote:

nstasinop wrote:

Εμένα, έχοντας κάνει όσα λέμε εδώ και καιρό στο forum, με προβληματίζει λίγο το ότι πήγα σε 0w-20 λάδι.Γιατι σε προβληματιζει, το σωστο λαδι για το αμαξι/κινητηρα ειναι το 0w-20.

Καλημέρα,

Υπάρχει μία παρανόηση εδώ:

• Το έντυπο manual όντως λέει ότι το σωστό λάδι είναι το 0w-20 (και μόνο αν δε βρίσκεις βάζεις 5w-30, μετά το γυρίζεις στο 20).
      • Το online manual (toyota) λεει 5w-30.
      • Στον επίσημο dealer μου έβαζαν πάντα 5w-30.

Εγώ καταλαβαίνω ότι το σωστό είναι 0w-20.

Το σωστό είναι ξεκάθαρα το 0-20.

Σε 5-30 όμως, πότε γυρνάμε?

Όταν δεν έχουμε κάνει καλή χρήση και συντήρηση του αυτοκινήτου και αυτό έχει ξεκινήσει να καίει λάδια. Έχουμε κάνει λοιπόν καθαρισμό και αυτό εξακολουθεί και καίει μικρές ποσότητες.

Σε αυτή την περίπτωση γυρνάμε σε 5-30 και το αλλάζουμε κάθε 7500χμ μέγιστο. Εγώ προσωπικά αλλάζω τα λάδια κάθε 5000 που θεωρώ ειναι το ιδανικό.

Οκ, εγώ πλέον δεν καίω και χρησιμοποιώ 0-20.

Θα κάνω ακόμη μία αλλαγή σε 0-20 (~6500 - έχω αργήσει), και αν εξακολουθήσει να μην καίει θα το κρατήσω,
      αλλιώς το γυρνάω σε 5-30.

N
      nstasinop

nstasinop wrote:

Εμένα, έχοντας κάνει όσα λέμε εδώ και καιρό στο forum, με προβληματίζει λίγο το ότι πήγα σε 0w-20 λάδι.

Γιατι σε προβληματιζει, το σωστο λαδι για το αμαξι/κινητηρα ειναι το 0w-20.

Καλημέρα,

Υπάρχει μία παρανόηση εδώ:

• Το έντυπο manual όντως λέει ότι το σωστό λάδι είναι το 0w-20 (και μόνο αν δε βρίσκεις βάζεις 5w-30, μετά το γυρίζεις στο 20).

• Το online manual (toyota) λεει 5w-30.

• Στον επίσημο dealer μου έβαζαν πάντα 5w-30.

Εγώ καταλαβαίνω ότι το σωστό είναι 0w-20.

N
      nstasinop

Εμένα, έχοντας κάνει όσα λέμε εδώ και καιρό στο forum, με προβληματίζει λίγο το ότι πήγα σε 0w-20 λάδι.

N
      nstasinop

nstasinop wrote:

Θέλω να δοκιμάσω το καθαριστικό που φαίνεται ότι κάνει δουλειά, αλλά όντας αδαής προτιμώ να πληρώσω έναν άνθρωπο να μου κάνει τη δουλειά σωστά. Λες στο 4. ότι υπάρχει μηχανικός που έχει ενημερωθεί για τη διαδικασία.

Τον έχει χρησιμοποιήσει κανείς να μας πει την εμπειρία του; Ή αν ξέρει κάποιον άλλον;

O Έλληνας κεντρικός αντιπρόσωπος που το φέρνει έχει δείξει σε συνεργείο της περιοχής τη διαδικασία και έχουν πάει κάποιοι από το fb auris club όπως έχουν γράψει. Αυτός το φέρνει: www.motorlube.gr. Το συνεργείο δεν το ξέρω ποιο ειναι.

Update μετά την εφαρμογή xado.

Προηγουμένως έκαιγα ~700ml/1000km από τα 100,000km.

Στα ~118,000km, έγινε εφαρμογή xado από το συνεργείο που αναφέρεται παραπάνω και engine flush.
      Κινήθηκα κανονικά με το πολύ μεσαίες στροφές για 250km και μετά έγινε αλλαγή με Mobil1 0-20.
      Στα 800km από την αλλαγή έχω κινηθεί εντός πόλης (όχι κέντρο) και δεν είδα πτώση στάθμης.
      Στα 2000km μετά από τις διακοπές όπου κινήθηκα και σε μεγάλα ταξίδια, επίσης δεν έχω δει πτώση. Ίσως ένα μαύρισμα που δεν το αξιολογώ.

Θα κάνω την αλλαγή στα 5,000km αυτή τη φορά για να δούμε τι έγινε.

ΥΓ. Έχει κάνει κανείς εφαρμογή σε συνεργείο Θεσσαλονίκης;

N
      nstasinop

Πάμε να πάρεις απαντήσεις:

• Για τον καθαρισμό με xado υπάρχει μόνο η διαδικασία που έχω γράψει κάποιες σελίδες πριν https://forum.4troxoi.gr/comment/3269218#comment-3269218 δυστυχώς με την αναβάθμιση που έκανε το forum χάθηκαν φωτογραφίες και links.
      • To καθαριστικό είναι αυτό https://xado.us/chemicals-and-fluids/engine-products/anti-carbon-treatment/anticarbon 
      • To xado το παίρνεις είτε απο ebay (κάπου 30€ με τα μεταφορικά απο την Ουκρανία) ή απο Ελλάδα κάπου 15€ απο αυτό το μαγαζί http://motorlube.gr/
      • Με ενημέρωσαν παιδιά που το πήραν πριν λίγες μέρες, ότι ο τύπος που έχει το μαγαζί, έδειξε τη διαδικασία καθαρισμού σε συνεργείο της περιοχής του και με μικρό κόστος την κάνει σε όποιον θέλει
      • Το προϊόν που έβαλες σε link, το έχω δοκιμάσει. Δεν κάνει τίποτα απολύτως στο δικό μας πρόβλημα. Τσάμπα τα λεφτά
      • Τώρα που καις λάδια δεν μπορείς να πας σε πιο λεπτό λάδι. Μπορείς μόνο σε πιο χοντρό. Επίσης το πιο χοντρό λάδι που μπορείς να πας, είναι 10-40. Πιο χοντρό απαγορεύεται σε αυτό τον κινητήρα. Οι μόνες επιλογές σου είναι 1) επισκευή ή 2) καθαρισμός. Δεν γίνεται να το αφήσεις έτσι σε καμία περίπτωση γιατί θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα.
      • 0-20 έπρεπε να μπαίνει όταν ήταν καινούργιο. Τώρα που έχει ήδη φθορές δεν είναι η καλύτερη επιλογή
      • Αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα ανα έτος (>10.000) πρέπει να κάνεις επισκευή. Αν κάνεις λιγότερα, ένας καθαρισμός / έτος αρκεί για να σου βγάλει άλλα 6-10 χρόνια.
      • Οι αλλαγές λαδιών σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνονται το μέγιστο ανά 7.500χμ. Εγω προσωπικά τις κάνω αυστηρά κάθε 5.000χμ

Καταρχάς, να σε ευχαριστήσω που μοιράστηκες τη γνώση σου, το διάβασμα και τον κόπο σου μαζί μας.

Για να προστεθεί στη μακρά λίστα, Yaris1.33, με κινητήρα της προβληματικής σειράς, 120,000km, πρόβλημα περίπου από τα 100,000km και συνεπέστατος στα σέρβις.

N
      nstasinop
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ