-
@yem said in Renault Clio IV:
@antoniokon said in Renault Clio IV:
Το μόνο που δεν με ικανοποίησε απόλυτα ήταν ο κλιματισμός...Το έβαζα περίπου 19-20 βαθμούς και ένοιωθα απλά δροσιά..δεν ξέρω...το περίμενα πιο δυνατό..
Υπάρχει ελαττωματική παρτίδα a/c αν δεις διακυμάνσεις στη ροή του αέρα ή αν δεν κατεβάζει κρύο πας αντιπροσωπεία για αντικατάσταση .
Δες εδώΣτα της κατανάλωσης...έκανα περίπου 1200 χλμ μόνο με υγραέριο μέχρι να αρχίσει το ταξίδι επιστροφής...έκαψε 84 λίτρα...δηλαδή 7 lt/100 χλμ!
Πολύ καλή κατανάλωση είναι να τσιμπιέσαι .
Ο Αχέροντας φαντάζομαι παγωμένος όπως πάντα , νεκρομαντείο πήγατε ?
Ναι...και Νεκρομαντείο...
Ο Αχέροντας παγωμένος?
Χαχα...μέχρι 2 λεπτά αντέξαμε πόνο και μούδιασμα
-
Και πολύ άντεξες , πήγα νεαρός και βούτηξα , έψαχνα τα "μαλακά" μου 2 μέρες χαχαχαχααχχα
-
Μόλις συνειδητοποίησα ότι η ανάρτηση μου πρέπει να μπει στο νήμα του Clio V...
Αν μπορεί κάποιος mod, ας το μεταφέρει...
Αν δεν γίνεται, θα το αντιγράψω και εκεί, για να βρίσκεται στο σωστό νήμα...
-
@antoniokon said in Renault Clio IV:
Μόλις συνειδητοποίησα ότι η ανάρτηση μου πρέπει να μπει στο νήμα του Clio V...
Αν μπορεί κάποιος mod, ας το μεταφέρει...
Αν δεν γίνεται, θα το αντιγράψω και εκεί, για να βρίσκεται στο σωστό νήμα...
άσε θα κάνει σκούπα ο @fanis75
-
Καλησπέρα, σε συνέχεια των αναφορών για τα προβλήματα που εμφανίζει το clio, εκτός από το γνωστό πρόβλημα με τον κομπρέσορα του κλιματιστικού, το οποίο αλλάχτηκε και πλέον το αυτοκίνητο είναι λειτουργικό, εμφάνισε και έναν περίεργο ήχο.
Πρόκειται για έναν μεταλλικό ήχο στις χαμηλές στροφές του κινητήρα (κάτω από 2100 στροφές), που σύμφωνα με την αντιπροσωπεία προκαλείται από την τουρμπίνα και συγκεκριμένα απο ένα σιδεράκι που "παίζει" εξαιτίας των μεταβολών της θερμότητας. Η renault έχει ενημερώσει (όπως αναφέρει η αντιπροσωπεία) πως δεν προκαλεί πρόβλημα στην λειτουργεία του αυτοκινήτου και είναι μόνο ένας ήχος. Δεν υπάρχει προς το παρών λύση, καθώς σε όσα αυτοκίνητα αλλάχτηκε το turbo, ο ήχος εμφανίστηκε ξανά. Έχουν δώσει προθεσμία μέχρι τον Απρίλιο - Μάρτιο του 2023, μήπως και αν βρεθεί λύση από το εργοστάσιο. Ωστόσο, η δική μου απορία είναι πως εφόσον δεν βρεθεί λύση, το αμάξι θα κυκλοφορεί με αυτόν το εκνευριστικό ήχο; Έχει ακούσει κανείς κάτι σχετικό;
Ευχαριστώ -
Μαλλον την wastegate εννοείς....
Ακουγεται σε πολλά αμαξια, αλλά οταν παλιωσουν -
Καλησπέρα,
Renault Clio LPG 2021, όταν αφήνω το γκάζι (χωρίς να βγάλω την ταχήτητα) ακούγεται ένας θόρυβος, σαν να γυρνάει ενα γρανάζι.
Όταν ξανα πατήσω γκάζι, σταματάει.
Αν βγάλω την ταχύτητα, πάλι σταματάει.Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι είναι κάποιος συγχρονισμός, έχει ενημερωθεί η Renault και ψάχνει λύση.
Το έχει αντιμετωπίσει άλλος αυτό ;;
-
@alexandros-k said in Renault Clio V:
Ακουγεται σε πολλά αμαξια, αλλά οταν παλιωσουνΝαι αυτό είναι αν θυμάμαι καλά.. αν παλιωσουν ναι, αλλά σε καινούργιο αμάξι??
-
@pikpik said in Renault Clio V:
Καλησπέρα,
Renault Clio LPG 2021, όταν αφήνω το γκάζι (χωρίς να βγάλω την ταχήτητα) ακούγεται ένας θόρυβος, σαν να γυρνάει ενα γρανάζι.
Όταν ξανα πατήσω γκάζι, σταματάει.
Αν βγάλω την ταχύτητα, πάλι σταματάει.Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι είναι κάποιος συγχρονισμός, έχει ενημερωθεί η Renault και ψάχνει λύση.
Το έχει αντιμετωπίσει άλλος αυτό ;;
Το ίδιο έχουν πει και σε έμενα είναι ο ήχος από το wastegate του turbo. Είπαν πως ίσως να βρεθεί λύση μέχρι τον Μάρτιο Απρίλιο του 2023.
-
@dimosthenispap said in Renault Clio V:
@alexandros-k said in Renault Clio V:
Ακουγεται σε πολλά αμαξια, αλλά οταν παλιωσουνΝαι αυτό είναι αν θυμάμαι καλά.. αν παλιωσουν ναι, αλλά σε καινούργιο αμάξι??
Σε καινουριο δεν επρεπε να ακουγεται
-
To ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ Renault Clio 0.9 TCe 2020 με τα 100 άλογα, θόρυβος σαν να τρίζει αλουμίνιο και είπε ότι είναι από το τούρμπο και περιμένουν από την renault αν και εφόσον δώσει λύση.Με το που πάω να φύγω έρχεται μια κοπέλα με ένα παρόμοιο με το ίδιο ακριβώς θέμα. Με λίγα λόγια είσαι αναγκασμένο να ακούς αυτόν τον σπαστικό θόρυβο σε καινούργιο αυτοκίνητο. και ρωτάω τώρα εγώ.....δεν είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση από την στιγμή που παραλαμβάνεις ένα άρτιο αυτοκίνητο και σου δίνουν 5 χρόνια εγγύηση να παραμένει άρτιο καθόλη την διάρκεια της εγγύησης?
-
@konstantinos253gate7 said in Renault Clio V:
και ρωτάω τώρα εγώ.....δεν είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση από την στιγμή που παραλαμβάνεις ένα άρτιο αυτοκίνητο και σου δίνουν 5 χρόνια εγγύηση να παραμένει άρτιο καθόλη την διάρκεια της εγγύησης?
Φυσικά και είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση, εφόσον αυτό είναι κάτι εκτός του φυσιολογικού και ειδικά εαν επηρρεάζει την λειτουργία του αυτοκινήτου. Οπότε ή θα βρούν λύση (το πιθανότερο) ή απλά θα πουν μια βλακεία ότι είναι "φυσιολογικός θόρυβος λόγω της τάδε λειτουργίας" και θα το κάνουν γαργάρα (το θεωρώ σχεδόν απίθανο όμως).
-
Και οι φιλοι μας οι Ιταλοι στα δικα τους forums ασχολουνται με το ιδιο προβλημα. Παραθετω την απαντηση που τους εδωσε η renault italia λιγες μερες πριν :
"Comunque loro mi hanno risposto che mi confermano che:
1- nessuna parte si sta usurando come garantito da Renault ( ci credo fino ad un certo punto)
2- la problematica è ancora in fase di studio ( dopo 4 mesi che ho aspettato inutilmente dicendomi che sarebbero intervenuti ora rimandano)
3- confidano di intervenire a breve"
( Δεν προκαλειται καμμια ζημια στο αυτοκινητο, η renault το μελετα ακομα και συντομα θα δωση λυση ) -
καλησπερα στην ομαδα,,υπαρχει καποιος κατοχος με τον 1,3 κινητηρα και τους 130 ιππους με το αυτοματο edc ,να αναφερει με λιγα λογια συμπεριφορα ,καταναλωσεις , και αν το κιβωτιο ειναι αξιοπιστο? ευχαριστω
-
Δυστηχως εχει βγαλει πολλα προβληματα μηχανικα και διαφορα σε ηλεκτρονικά απογοήτευση,και υπαρχει και έλλειψη ανταλλακτικών
-
Σαν τι ? Για να μαθαίνουμε ρωτάω…
-
@kkostask said in Renault Clio V:
Προβλημα μετα απο 2 μηνες εσβησε η οθονη ρελαντι 1500 ηταν εκτος το a/c .
στο 4 μηνο αλλαχθηκε το σταρτ στοπ η μοναδα
Στο χρονο πανω αρχισε και ηταν σαν κουδουνίστρα μπροστα κτυπουσαν ολα
Στο 1,5 χρονο αλλαγη μπαταριας
Και το κερασακι στη τουρτα στα 25.οοο χιλιομετρα χαλασε το υδραυλικο του συμπλέκτη με αποτελεσμα να μην το εχουν εδω και ειμαι 17 εργασιμες χωρις αυτοκινητο.
Σε φιλο του αλλαξαν στα 12,οοο χιλιομετρα πλατο δισκο
Τι αλλο .... μετάνιωσα που αγορασα ρενω -
Όταν ακούω τόσες πολλές και διαφορετικές βλάβες σε ένα αμάξι με λίγα χιλιόμετρα και λίγα χρόνια σκέφτομαι διάφορα
-
@fanis19 said in Renault Clio V:
Και το κερασακι στη τουρτα στα 25.οοο χιλιομετρα χαλασε το υδραυλικο του συμπλέκτη με αποτελεσμα να μην το εχουν εδω και ειμαι 17 εργασιμες χωρις αυτοκινητο.
Τι αλλο .... μετάνιωσα που αγορασα ρενωμε τα ιδια λεφτα θα επαιρνες ενα hyundai i30.Πιο πολυ θα το χαιροσουν.Κριμα ευχομαι να βγαλεις ακρη με την εγγυηση..που δεν νομιζω
-
@chris__7 said in Renault Clio V:
@fanis19 said in Renault Clio V:
Τι αλλο .... μετάνιωσα που αγορασα ρενωμε τα ιδια λεφτα θα επαιρνες ενα hyundai i30.Πιο πολυ θα το χαιροσουν.Κριμα ευχομαι να βγαλεις ακρη με την εγγυηση..που δεν νομιζω
Oτι αλλαξαν μεχρι και σημερα μεσα στην εγγυηση ολα ηταν μια χαρα και τωρα μετα την βλαβη ρωτησα τι θα γινει ολα δωρεαν ,το θεμα ειναι οτι ειναι 18 μηνων και μακαρι στο μέλλον να βγει οκ
Renault Clio V