-
Τα ίδια και περισσότερα προβλήματα υπάρχουν και στα Made in USA Tesla πάντως. Που σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι στην χώρα κατασκευής, αλλά στην κατασκευάστρια εταιρεία.
-
Ωραια εσυ παρε Κινεζικα και Τουρκικα. Εγω θα παρω απ αλλου
-
Tesla μόνο μην πάρεις γιατί θα βγει πατάτα, όπου και αν φτιάχνεται.
-
@georgekn said in Renault Clio V:
https://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_identification_number#Country_or_region_codes
Αν αρχίζει VF ή VR είναι Γαλλία και ZX ή ZZ Σλοβενία...
Στη δουλεία μου έχω 6 Clio LPG και όλα αρχίζουν από VF ...κάπου όμως διάβασα ότι τα Renault οπού και να κατασκευάζονται το VIN τους αρχίζει από VF...δεν ξέρω....το δικό σου τι γράφει ???VF γραφει αλλα κανενα Κλιο δεν κατασκευαζεται Γαλλια.
-
Εμένα πιο πολύ με ενοχλεί ότι δεν έχουμε εργοστάσιο στην Ελλάδα παρά ότι όλοι οι άλλοι έχουν...
-
@groover1972 said in Renault Clio V:
Εμένα πιο πολύ με ενοχλεί ότι δεν έχουμε εργοστάσιο στην Ελλάδα παρά ότι όλοι οι άλλοι έχουν...
Δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει μια πολυεθνική εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Δεν έχει κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
-
@realzeus said in Renault Clio V:
Δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει μια πολυεθνική εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Δεν έχει κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
μπορεις να δωσεις κινητρα σε αυτοκινητοβιομηχανία να το κάνει το βήμα αλλά μπαίνουμε σε πολιτικά χωραφια.
-
@cirus said in Renault Clio V:
μπορεις να δωσεις κινητρα σε αυτοκινητοβιομηχανία να το κάνει το βήμα αλλά μπαίνουμε σε πολιτικά χωραφια.
Είμαστε μακριά από τις μεγάλες αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Έχουμε επίσης πρόβλημα με την σιδηροδρομική σύνδεση με εκεί. Δεν έχουμε αναπτυγμένη βιομηχανική βάση που να υποστηρίζει προμηθευτικά την βιομηχανία. Ούτε η Τουρκία έχει τα τελευταία δύο, αλλά έχει τεράστια αγορά, που εμείς δεν έχουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνον επί Υπαρκτού υπήρχε αυτοκινητοβιομηχανία στα Βαλκάνια (κρατικές φυσικά) και ότι τώρα δεν υπάρχει πια. Τα Βαλκάνια δεν προσφέρονται για κάτι τέτοιο.
-
@cirus said in Renault Clio V:
Είμαστε μακριά από τις μεγάλες αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Έχουμε επίσης πρόβλημα με την σιδηροδρομική σύνδεση με εκεί. Δεν έχουμε αναπτυγμένη βιομηχανική βάση που να υποστηρίζει προμηθευτικά την βιομηχανία. Ούτε η Τουρκία έχει τα τελευταία δύο, αλλά έχει τεράστια αγορά, που εμείς δεν έχουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνον επί Υπαρκτού υπήρχε αυτοκινητοβιομηχανία στα Βαλκάνια (κρατικές φυσικά) και ότι τώρα δεν υπάρχει πια. Τα Βαλκάνια δεν προσφέρονται για κάτι τέτοιο.
ολο το θέμα είναι η σιδηροδρομικη σύνδεση. Και αυτή είναι εφικτή. Το θεμα εναί ότι χρειαζεται πολιτικη βούληση να δωθουν κίνητρα σε κατασκευαστές .(εκτός της σιδηροδρομικής συνδεσης εννοω)
-
Η σιδηροδρομική σύνδεση δεν είναι θέμα Ελλάδος μόνο. Η γραμμή περνάει από ένα σωρό άλλες χώρες...
-
Η σιδηροδρομική σύνδεση δεν είναι θέμα Ελλάδος μόνο. Η γραμμή περνάει από ένα σωρό άλλες χώρες...
μεγάλο θέμα. αλλά νομίζω είναι εφικτό και υπάρχουν κοινα συμφέροντα και με άλλες χώρες να γινοταν κάτι τέτοιο οχι μόνο για αυτοκίνητα.
Η Ελλάδα εχει καλή γεωγραφική θέση σε θαλλασσα και ενωνει ευρώπη με Ασια από όπου έρχονται εμπορεύματα.
μεγαλη συζήτηση......
-
Όπως τα λέει ο σαϊρους.
Οι πρώτες ύλες έρχονται δια θαλάσσης και τα αυτοκίνητα φεύγουν ξανά προς την Ευρώπη δια θαλάσσης. Όχι με τρένα.
Η χώρα μας είναι το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό λιμάνι από την Ασία που προμηθεύει με σημαντικές πρώτες ύλες. Έχουμε σοβαρότατη ναυτιλία που θα μπορούσε να συνδράμει με γραμμές μεταφοράς πρώτων υλών κτλ.
Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε το πλαίσιο και το περιβάλλον για τέτοιου είδους επένδυση. Μάλλον δεν θέλουμε
-
Και γιατί δεν έχουμε μια έστω και μερικώς αναπτυγμένη βιομηχ. βάση για υποστήριξη -έστω- προμηθευτικά την βιομηχανία;
Γιατί μας αρέσει να είμαστε κάθε άνοιξη/καλοκαίρι γκαρσόνια των τουριστοευρωπαϊκών και λοιπών ορδών. Μια ζωή -και κυρίως τα τελευταία χρόνια- νοοτροπία της αρπαχτής,του γρήγορου κι εύκολου χρήματος,που να περιμένεις τώρα να στήσεις υποτυπώδη βιομηχανία για να επενδύσεις και να σου αποδώσει στο μέλλον.
Καλός ο τουρισμός,αλλά μόνο αυτός και κατά αποκλειστικότητα δεν είναι για να στηρίζεται μια χώρα.. -
Να δημιουργήσουμε έστω ένα περιβάλλον για να έρθουν οι φτασμενες.
Μια suzuki ας πούμε θα ήταν μια χαρά. Πρώτες ύλες από Ιαπωνία και όπου αλλού έχουν εργοστάσια για να στείλουν ημιτελή μέρη και συναρμολόγηση για αρχή σε εμάς.
Με τα χρόνια από την συναρμολόγηση θα πάμε και στην παραγωγή κινητήρων κτλ και μετά δεκαετίες θα λέμε έχουμε αυτοκινητοβιομηχανία.
Εννοείται πως η μισή Ελλάδα θα έχει suzuki.
-
@lap said in Renault Clio V:
Οι πρώτες ύλες έρχονται δια θαλάσσης και τα αυτοκίνητα φεύγουν ξανά προς την Ευρώπη δια θαλάσσης. Όχι με τρένα.
Στην Ευρώπη οι μεταφορές γίνονται κατά κύριο λόγο με τραίνα. Έτσι φεύγουν και τα τα αυτοκίνητα από τα εργοστάσια σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία κλπ, σε άλλες χώρες τις Ευρώπης. Η VW στο Wolfsburg (αν το γράφω σωστά) έχει ιδιωτικό τραίνο μόνο για το εργοστάσιο της, Με πλοία πηγαίνουν μόνο σε υπεράκτιους προορισμούς. Οι πρώτες ύλες (π.χ. σιδηρομετάλλευμα) δεν έχουν να κάνουν με αυτό που λέμε. Άσε που οι πρωτές ύλες στην Ευρώπη έρχονταν κυρίως από Ρωσία-Ουκρανία.
@lap said in Renault Clio V:
Να δημιουργήσουμε έστω ένα περιβάλλον για να έρθουν οι φτασμενες.
Μια suzuki ας πούμε θα ήταν μια χαρά. Πρώτες ύλες από Ιαπωνία και όπου αλλού έχουν εργοστάσια για να στείλουν ημιτελή μέρη και συναρμολόγηση για αρχή σε εμάς.
Με τα χρόνια από την συναρμολόγηση θα πάμε και στην παραγωγή κινητήρων κτλ και μετά δεκαετίες θα λέμε έχουμε αυτοκινητοβιομηχανία.
Εννοείται πως η μισή Ελλάδα θα έχει suzuki.
Είσαι μικρός, αλλά αυτό γίνονταν στον Βόλο. Η ποιότητα ήταν σκατά, γιατί μέσα στο management ήταν Ελληναράδες και τελικά δεν συνέφερε και οικονομικά την Nissan και γεια σας και φιλάκια...
-
Τα τρένα χρησιμοποιούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και σε διπλανές χώρες. Δεν είναι όμως ο μοναδικός τρόπος και ο κανόνας που υπαγορεύει το που θα γίνει μια επένδυση.
Ακόμα και μέσα στην Ευρώπη με roro τα μεταφέρουν τα αυτοκίνητα. Το κόστος είναι πολύ μικρότερο δια θαλάσσης οι όγκοι είναι τεραστίων διαστάσεων. Ένα roro είναι όσο όλα τα τρένα μαζί.
Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς, ότι ίσχυε μπορεί να μην ισχύει στο μέλλον, έτσι δημιουργούνται ευκαιρίες και για χώρες σαν την Ελλάδα.
Το όφελος της Ελλάδας είναι ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τα λιμάνια της. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μεταφορά δια θαλάσσης.
-
Μια χαρά ποιότητα είχε η Nissan στο Βόλο.
Είχαμε στην οικογένεια από το 1982 έως το 1991 ένα Sunny κι ο πατέρας μου πήγαινε στη δουλειά του στη μισή Ελλάδα και πήγαμε/ήρθαμε κι Ιταλία (Σικελία) φορτωμένοι,χωρίς πρόβλημα.. -
-
Δεν θελουν οι "εξω" να εχουμε δικη μας παραγωγη σε τιποτα.
Δεν εκλεισαν τυχαια ολα (οσα) τα εργοστασια που ειχαμε -
Όπως έχω γράψει κάποτε σε αντίστοιχες συζητήσεις για μια βιομηχανία στην Ελλάδα, εάν δεν έχεις εξασφαλίσει τη δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων σου με συγκεκριμένο πρόγραμμα και οργανωση των μεταφορων προς τις αγορές τις Ευρώπης, Βαλκανίων και Αφρικής τότε είναι εμφανές το αδιέξοδο.
Τέτοιες επενδύσεις είναι μεγάλες και δεν μπορούν να εναποθετηθουν μονάχα στο όραμα, προσδοκία ενός επιχειρηματία. Είναι ένα εθνικό πρότζεκτ που απαιτεί την συνεργασία διαφόρων κλάδων με ένα συγκεκριμένο σκοπό, αυτόν της δημιουργίας αυτοκινητοβιομηχανιας. Είναι κατι το διαφορετικό να λέμε πως περιμένουμε να έρθουν να κατασκευάσουν εργοστάσια εδώ από το να έχουμε φτιάξει ένα πλαίσιο έτοιμο να συμπράξει με μια οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανια. Όσα διάβασα από το άρθρο μου κάνει κάπως πρόχειρη προσπάθεια, με πρόβλημα στην διάθεση της παραγωγής.
Renault Clio V