-
Σήμερα πέρασα από την αντιπροσωπεία της Seat για κάποιες χαρτουρες.
Για άλλη μια φορά ρώτησα στα σίγουρα (μου το κολλήσατε στο μυαλό) για το αν το αμάξι που παρήγγειλα θα έχει Full Link.
Αυτό που είπε με μεγάλη σιγουριά είναι ότι μέχρι και το 2018 ή 2019 το Full Link το είχαν προαιρετικό.
Από εκεί και πέρα έρχεται ως standard εξοπλισμός. Just for your info... -
Το FR plus plug in hybrid που χα δοκιμασει πριν κανα χρονο δεν ειχε ως στανταρ full link παντως και σιγουρα δεν εχουν ακομα τη δυνατοτητα εκ των υστερων εγκαταστασης οπως γινοταν με την προηγουμενη γενια.
Προκειται για δικη σου παραγγελια που εχεις διαμορφωσει εσυ εξαρχης ή απλα εχεις κλεισει καποιο αμαξι που εχει παραγγειλει ο αντιπροσωπος και αναμενεις την αφιξη του?
-
@stefan147 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Το FR plus plug in hybrid που χα δοκιμασει πριν κανα χρονο δεν ειχε ως στανταρ full link παντως και σιγουρα δεν εχουν ακομα τη δυνατοτητα εκ των υστερων εγκαταστασης οπως γινοταν με την προηγουμενη γενια.
Προκειται για δικη σου παραγγελια που εχεις διαμορφωσει εσυ εξαρχης ή απλα εχεις κλεισει καποιο αμαξι που εχει παραγγειλει ο αντιπροσωπος και αναμενεις την αφιξη του?
Κατάλαβα...
Η παραγγελία μου ήταν ξεκάθαρα με FULL LINK με δική μου διαμόρφωση. -
@polioan said in Seat Leon Mk4 (2020):
Για άλλη μια φορά ρώτησα στα σίγουρα (μου το κολλήσατε στο μυαλό) για το αν το αμάξι που παρήγγειλα θα έχει Full Link.
Αυτό που είπε με μεγάλη σιγουριά είναι ότι μέχρι και το 2018 ή 2019 το Full Link το είχαν προαιρετικό.
Από εκεί και πέρα έρχεται ως standard εξοπλισμός. Just for your info...Μάλλον σε άσχετο πωλητή έπεσες.
-
@lapin said in Seat Leon Mk4 (2020):
Από εκεί και πέρα έρχεται ως standard εξοπλισμός. Just for your info...Μάλλον σε άσχετο πωλητή έπεσες.
Πιθανότατα....
-
Γενικά το τι έχω ακούσει από πωλητές δεν λέγεται. Μια φορά είχα πάρει έναν στην άκρη, ίδιας ηλικίας με εμένα πιτσιρικάκι και του λέω έλα να σου πω..
Πάμε σε μια άκρη. Και του λέω " λες όχι μόνο μαλακίες αλλά τις πιστεύεις κιόλας" και έκατσα 15 λεπτά και του εξήγησα αρκετά πράγματα που είχε το αυτοκίνητο, από το τι σημαίνει άμεσος ψεκασμός, τι σημαίνει esp και μέχρι που φτάνει η βοήθεια του κτλ.
Με άκουγε σαν ακούει εξωγήινα.
-
@lap said in Seat Leon Mk4 (2020):
Γενικά το τι έχω ακούσει από πωλητές δεν λέγεται. Μια φορά είχα πάρει έναν στην άκρη, ίδιας ηλικίας με εμένα πιτσιρικάκι και του λέω έλα να σου πω..
Πάμε σε μια άκρη. Και του λέω " λες όχι μόνο μαλακίες αλλά τις πιστεύεις κιόλας" και έκατσα 15 λεπτά και του εξήγησα αρκετά πράγματα που είχε το αυτοκίνητο, από το τι σημαίνει άμεσος ψεκασμός, τι σημαίνει esp και μέχρι που φτάνει η βοήθεια του κτλ.
Δεν γίνεται όμως να έχουν τόσο άσχετους σε τέτοιες θέσεις και να λέγονται πωλητές!
Ή τουλάχιστον ας πούνε, ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ!!!
Δεν είναι ντροπή...
Και όπως είπες, τελικά εμείς ξέρουμε εμείς περισσότερα από αυτούς! -
@lap said in Seat Leon Mk4 (2020):
Δεν γίνεται όμως να έχουν τόσο άσχετους σε τέτοιες θέσεις και να λέγονται πωλητές!
Ή τουλάχιστον ας πούνε, ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ!!!
Δεν είναι ντροπή...
Και όπως είπες, τελικά εμείς ξέρουμε εμείς περισσότερα από αυτούς!Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες!
Όλα τα Leon έρχονται με Full Link . Οπότε αν ρωτήσεις αν έχεις full link η απάντηση θα είναι θετική. (Όντως στο προηγούμενο μοντέλο ήταν προαιρετικό)
Τώρα το θέμα είναι αν έρθει με ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ το Full link και όχι αν έχει. Θα έχει σίγουρα αλλά αν δεν έχει γίνει ενεργοποίηση απο το εργοστάσιο θα κάθεσαι και εσύ να το κοιτάς όπως και εμείς.
Οπότε κάνε την καρδιά σου πέτρα και ξαναρώτα. -
Νομίζω ότι ο σωστός πωλητής είναι "υποχρεωμένος" να αναφέρει ότι υπάρχει αλλά δεν δουλεύει αν δεν γίνει ενεργοποίηση...
Δηλαδή να δώσει μια πλήρη απάντηση...Αλλιώς, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι σωστός απέναντι στον πελάτη...
-
Γιατί θα τον ρωτήσεις μετά πως ενεργοποιείται και αυτος θα σου πει τι καιρό κάνει.
-
Σύμφωνα με τις λιστες εξοπλισμών από Δεκέμβρη του 2020 που έχω, το full link ειναι ΕΞΤΡΑ με κοστος 150€ προ φορων.
PMK Full Link (Navi)150 €
PML Full Link 150 €Εάν στην παραγγελία που έχει κάνει κάποιος ΔΕΝ υπάρχει αυτή η χρέωση και αυτός ο κωδικός εξοπλισμού (PMK ή PML) τότε ΔΕΝ θα έχει και full link. Θα βλέπει το εικονίδιο του full link στο infotainment αλλά όταν θα το πατάει θα του ζητάει ενεργοποίηση σε αντιπρόσωπο. Τόσο απλό.
(αυτά σύμφωνα με στοιχεία ένα χρόνο πριν αλλά είμαι 90% σίγουρος ότι ισχύει ακόμα το ιδιο)
-
Κατάλαβα.... Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!
Θα το ξανακάνω θέμα για να μην με πιάσουν τα νεύρα μου όταν θα το παραλάβω...
Ευχαριστώ πάντως όλους σας για την ενημέρωση! -
Μία ερώτηση απλά για να μάθω την γνώμη σας...
Ανάμεσα στο LEON και στο XCEED 1.5 48V HYBRID, ποιο θα επιλέγατε?
Μιλάω για σύγκριση ανάμεσα στο FR PLUS και στο TITANIUM. -
Μιλάω για σύγκριση ανάμεσα στο FR PLUS και στο TITANIUM.Αν μιλάς για αυτόματο ένεκα της "φήμης" του DSG θα έλεγα ότι το Xceed είναι μονόδρομος. Ξεπερνάμε το γεγονός ότι το ένα είναι crossover γιατί είναι πάρα πολύ καλό οδηγικά για τέτοιο. Σε χώρους υπερτερεί το Leon στο εσωτερικό πλάτος πίσω αλλά στον αέρα για τα γόνατα των πίσω. Αποσκευών ίδιος, καλύτερα διαμορφωμένος του Xceed.
Στο Xceed έχεις φυσικούς διακόπτες για όλα μέσα στη καμπίνα, στο Leon δεν έχεις φυσικούς διακόπτες για τίποτα εκτός των αλάρμ/κεντρικό κλείδωμα/ηλεκτρικό χειρόφρενο. Ως εκ τούτου η καμπίνα του Xceed είναι πολύ πιο εργονομική.
Ο 1.5Tsi του Leon είναι πιο οικονομικός (κατανάλωση καυσίμου, ΤΚ), σε επιδόσεις είναι πολύ κοντά. Οι εγγυήσεις είναι 2+2 για το Leon και 7 για το Xceed. Το Xceed είναι συνολικά πιο στιβαρή κατασκευή. Το Leon είναι πιο fun2drive.
Καθαρά vfm είναι το Leon όπως βγαίνουν εξοπλιστικά (FR+ vs Titanium) αλλά έχει εξοπλιστικές ελλείψεις συγκριτικά (infotainment, AHB, αισθητήρες φωτός/βροχής) το Leon. Αν τα εξοπλίσεις όμοια είναι πιο ακριβό το Leon. Το Leon το διαμορφώνεις εξοπλιστικά όπως θες, στην KIA αν ζητήσεις διαμόρφωση κάνουν σαν να τους κλοτσάς τον σκύλο!
Στην τελική είναι θέμα προτεραιοτήτων οπότε καλύτερα κάνε td και αποφασίζεις στην πράξη, όχι στην θεωρία. Αν είσαι κάπου ανάμεσα στα δύο μετά το td για να είμαι δίκαιος "οφείλεις" να ρίξεις και ένα βλέφαρο προς το Focus Active. Αν μιλάμε για βόρειο Ελλάδα να ξέρεις ότι οι αντιπρόσωποι των KIA/Ford είναι λίγο (..) γαϊδούρια και το after sales τους επιεικως μέτριο. Στην Seat για after sales δεν έχω πληροφόρηση αλλά στις πωλήσεις είναι μια χαρά.
Προσωπική επιλογή ξεκάθαρα το Xceed (αυτόματο κατά προτεραιότητα) για την στιβαρότητά του αλλα και την αίσθηση ότι δεν εξαρτάται η λειτουργικότητα του οχήματος από μια οθόνη αφής. Στο Xceed και την Corolla (άσχετο ξέρω) κακά τα ψέματα νιώθεις ότι όλα θα λειτουργούν μετά από 10/15 χρόνια σαν την πρώτη μέρα. Στα άλλα; (ανοίγω πάλι τον λάκκο μου..).
-
Μιλάω για σύγκριση ανάμεσα στο FR PLUS και στο TITANIUM.Αυτη την στιγμη δεν εχω αναγκη απο αυτοκινητο. Το Λεον μου ρχεται να το παρω (χθες!)γιατι ειναι το ομορφοτερο, ποιοτικοτερο και γεματο τεχνολογια Λεον που εχει φτιαχτει.
Α μ α ξ α ρ α! -
Καλημέρα παιδιά.
Ψάχνω b-suv η c hatchback για τη γυναίκα στα 24-26 και το Leon 1.5 FR dsg μου φαίνεται σχεδόν μονόδρομος (golf 308, 2008, bmw 1, puma, κλπ πάνε στά 30+ με αυτά που θέλουμε απο εξοπλισμό/κινητήρα.) Η χρήση είναι Αθήνα/νότια προάστια περίπου 4 ημέρες την εβδομάδα με κάποιες εξορμήσεις.
Πιστεύεται υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να με βάλει σε δεύτερες σκέψεις ωστέ να μην το προχωρήσω?
(π.χ. αξιοπιστια κιβωτίου και mhev, πραγματική κατανάλωση πάνω απο 8 στην πόλη, γνωστές κατασκευαστικές αστοχίες η κατι άλλο).
Κατα τα άλλα το αμάξι μου μοιάζει ίσως το top value for money σε συνδιασμό επιδώσεων, τεχνολογίας, εξοπλισμού
Οι κάτοχοι είστε ευχαριστιμένοι μέχρι τώρα?
Υ.Γ. Ακόμα πιό ευκαρία ειναι και το Leon στα 190 ps αλλά μου φτάνει έαν δίλιτρο στην οικογένεια.
Υ.Γ.2 Η μόνη μου ένσταση είνα αν αξίζει καν να πάρεις κανείς αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή με την αβεβαιότητα απο την τωρινή γεωπολιτική κατάσταση, αδύναμη ενεργειακή πολιτική της χώρας, ενεργειακη μετάβαση πού σπρωχνεί η ΕΕ και πληθωρισμό
-
@sabas_thess said in Seat Leon Mk4 (2020):
Μιλάω για σύγκριση ανάμεσα στο FR PLUS και στο TITANIUM.Αν μιλάς για αυτόματο ένεκα της "φήμης" του DSG θα έλεγα ότι το Xceed είναι μονόδρομος. Ξεπερνάμε το γεγονός ότι το ένα είναι crossover γιατί είναι πάρα πολύ καλό οδηγικά για τέτοιο. Σε χώρους υπερτερεί το Leon στο εσωτερικό πλάτος πίσω αλλά στον αέρα για τα γόνατα των πίσω. Αποσκευών ίδιος, καλύτερα διαμορφωμένος του Xceed.
Στο Xceed έχεις φυσικούς διακόπτες για όλα μέσα στη καμπίνα, στο Leon δεν έχεις φυσικούς διακόπτες για τίποτα εκτός των αλάρμ/κεντρικό κλείδωμα/ηλεκτρικό χειρόφρενο. Ως εκ τούτου η καμπίνα του Xceed είναι πολύ πιο εργονομική.
Ο 1.5Tsi του Leon είναι πιο οικονομικός (κατανάλωση καυσίμου, ΤΚ), σε επιδόσεις είναι πολύ κοντά. Οι εγγυήσεις είναι 2+2 για το Leon και 7 για το Xceed. Το Xceed είναι συνολικά πιο στιβαρή κατασκευή. Το Leon είναι πιο fun2drive.
Καθαρά vfm είναι το Leon όπως βγαίνουν εξοπλιστικά (FR+ vs Titanium) αλλά έχει εξοπλιστικές ελλείψεις συγκριτικά (infotainment, AHB, αισθητήρες φωτός/βροχής) το Leon. Αν τα εξοπλίσεις όμοια είναι πιο ακριβό το Leon. Το Leon το διαμορφώνεις εξοπλιστικά όπως θες, στην KIA αν ζητήσεις διαμόρφωση κάνουν σαν να τους κλοτσάς τον σκύλο!
Στην τελική είναι θέμα προτεραιοτήτων οπότε καλύτερα κάνε td και αποφασίζεις στην πράξη, όχι στην θεωρία. Αν είσαι κάπου ανάμεσα στα δύο μετά το td για να είμαι δίκαιος "οφείλεις" να ρίξεις και ένα βλέφαρο προς το Focus Active. Αν μιλάμε για βόρειο Ελλάδα να ξέρεις ότι οι αντιπρόσωποι των KIA/Ford είναι λίγο (..) γαϊδούρια και το after sales τους επιεικως μέτριο. Στην Seat για after sales δεν έχω πληροφόρηση αλλά στις πωλήσεις είναι μια χαρά.
Προσωπική επιλογή ξεκάθαρα το Xceed (αυτόματο κατά προτεραιότητα) για την στιβαρότητά του αλλα και την αίσθηση ότι δεν εξαρτάται η λειτουργικότητα του οχήματος από μια οθόνη αφής. Στο Xceed και την Corolla (άσχετο ξέρω) κακά τα ψέματα νιώθεις ότι όλα θα λειτουργούν μετά από 10/15 χρόνια σαν την πρώτη μέρα. Στα άλλα; (ανοίγω πάλι τον λάκκο μου..).
Έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με τα προβλήματα ρύθμισης θερμοκρασίας κλπ μόνο από οθόνη και όχι από knobs.
Αλλά για μένα είναι και το fun drive που ανέφερες και με χαλάει λίγο που το xceed είναι καμία 100κιλα+ και είναι έχει λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση.
Από την άλλη στο Leon έχω επιλέξει τα πάντα Full ως επιλογές και το θεωρώ πιο ολοκληρωμένο και προσιτό.
Βέβαια η επιλογή μου ήταν χειροκίνητο και όχι dsg, οπότε 3000 περίπου παρακάτω.Για το θέμα της μεταπώλησης δεν το γνωρίζω ούτε εγώ.
Πάντως οι αντιπροσωπείες KIA, SEAT, HYUNDAI που είδα συμπεριφέρθηκαν πιο σωστά, αν και παλαιότερα μια γαϊδούρια είχα παρατηρήσει πριν από χρόνια στην μια από αυτές και μάλιστα έτυχε να είναι πωλητής ο ένας από τους ιδιοκτήτες της αντιπροσωπείας.
-
Σύμφωνα με τις λιστες εξοπλισμών από Δεκέμβρη του 2020 που έχω, το full link ειναι ΕΞΤΡΑ με κοστος 150€ προ φορων.
PML Full Link 150 €Εάν στην παραγγελία που έχει κάνει κάποιος ΔΕΝ υπάρχει αυτή η χρέωση και αυτός ο κωδικός εξοπλισμού (PMK ή PML) τότε ΔΕΝ θα έχει και full link. Θα βλέπει το εικονίδιο του full link στο infotainment αλλά όταν θα το πατάει θα του ζητάει ενεργοποίηση σε αντιπρόσωπο. Τόσο απλό.
(αυτά σύμφωνα με στοιχεία ένα χρόνο πριν αλλά είμαι 90% σίγουρος ότι ισχύει ακόμα το ιδιο)
Καλησπέρα. Το MY22 το Full Link το έχει στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Πριν ήταν extra.
-
Όντως το αυτόματο Xceed είναι 120 κιλά βαρύτερο και αρκετά πιο αργό:
https://zeperfs.com/en/duel8748-9352.htm
Εμένα μου αρέσουν εξίσου και τα δύο.
-
@mike-sotiropoulos said in Seat Leon Mk4 (2020):
Καλησπέρα. Το MY22 το Full Link το έχει στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Πριν ήταν extra.
Το θέμα είναι, όπως και εγώ που παρήγγειλα το SEAT LEON FR PLUS πριν 1 μήνα, θα έχει το FULL LINK. Αλλά αν τελικά θα είναι ενεργοποιημένο από το εργοστάσιο ή όπως είπε κάποιος παραπάνω θα το έχουμε και θα το κοιτάμε απλά...
Seat Leon Mk4 (2020)