-
Και εμένα μου φαίνεται υπερβολή η ανάγκη ύπαρξης αισθητήρων παρκαρίσματος.
Από την άλλη, βλέπω καμιά φορά νεαρά αγόρια κ παλεύουν να παρκάρουν κ είναι χειρότερα από τα κορίτσια της δικής μου εποχής!! Εκεί θα χρησίμευαν οι αισθητήρες. Βέβαια μήπως για αυτό δεν ξέρουν να παρκάρουν; Τελικά η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; -
Στα σημερινα αυτοκινητα με το σφηνοηδες σχημα ειναι αδυνατον να δει κανεις τις γωνιες του αυτοκινητου.Συνεπως παρκαρεις με το ματι και στο περιπου μεχρι να καταλαβεις στα πρωτα χτυπηματα που τελειωνει το αμαξωμα
Στα παλια τετραγωνα αυτοκινητα ηταν πανευκολο να παρκαρεις μιας και εβλεπες ολες τις γωνιες
-
Γιατί να είναι λόγος αποκλεισμού αυτοκινήτου οι μπροστινοί αισθητήρες που μπορείς να βάλεις και aftermarket με οπτική ειδοποίηση; Το καταλαβαίνω ότι θέλεις να αγοράσεις το αυτοκίνητο όπως σου αρέσει ακριβώς αλλά λόγω φορολογικού και τελικών τιμών μερικά έξτρα δεν είναι διαθέσιμα. Αν ήταν κάτι βασικό το συζητάμε αν αξίζει να το απορρίψεις, αλλά αν σε καλύπτει το αυτοκίνητο 95% και δεν έχει 1-2 έξτρα που μπαίνουν αργότερα γιατί να απορριφθεί;
Το υποβραχιόνιο πχ είναι πολύ εύκολο να το αγοράσεις onllne και να στο περάσουν Ελλάδα έπειτα της αγοράς του αυτοκινήτου.
Ρώτησε αν μπορείς και σε άλλες αντιπροσωπείες γιατί δεν είναι παντού όλοι οι πωλητές διαθέσιμοι για να ψάξουν-χτίσουν αυτοκίνητο όπως ακριβώς το θέλεις. -
Ίσως είναι και μια δικαιολογία προς τον εαυτό του γτ κατά βάθος να μη του αρέσει.
Προσωπικά δε θα ήθελα αφτερ μαρκετ αισθητήρες, λόγο του οτι είμαι ψυχαναγκαστικος αν έβλεπα ασύμμετρα τρύπες θα χλωμιαζα.
Αν όντως πραγματικά είναι οι αισθητήρες το πρόβλημα για να μη το αγοράσεις να ξέρεις υπάρχουν καλές λύσεις.
Κάνε μια προσπάθεια να δεις και το QQ se n-connecta που έχει τα πάντα με κλειδί στο χέρι 22.800 και δώρο το μεταλλικό χρώμα.
-
Είναι σίγουρο ότι οι αισθητήρες πίσω είναι απαραίτητοι . Τις προηγούμενες μέρες είχα δώσει την 5άρα για μαζεματάκια και οδήγησα για 3 μέρες την ξαντιά που δεν έχει αισθητήρες . Πράγματι προσπαθούσα στο παρκάρισμα να έχω τον νου μου πίσω και μου έλλειψαν οι αισθητήρες .
Βέβαια εδώ μιλάμε για ένα αμάξι 4,55 μήκος και χαμηλό , ενώ το αιρκρός είναι 4,15 μήκος και ψηλό και έχει στάνταρ τους πίσω αισθητήρες . Για μπροστά επειδή οδηγώ την 5άρα με 4,78 μήκος και χαμηλό πράγματι θα ήταν βολικοί και οι εμπρός αισθητήρες . Τους είχα σε αφτερμάρκετ στυλ στην ML την περασμένη δεκαετία με φωτάκια και ήχο , και μπορώ να πω ότι για κάποιον που τους θέλει είναι εύκολο να μπουν .
Στο ψηλό αμάξι όμως η αίσθηση είναι άλλη και χρειάζονται πολύ λιγότερο από το χαμηλό , πάντα μιλώντας για τους εμπρός που είναι το θέμα μας .
Για μένα όπως έχω πει , τα θέματα που έχει το αιρκρός , είναι η ιδιαίτερη εμπρός όψη που δεν αρέσει σε όλους , τα σκληρά πλαστικά της κατηγορίας που επίσης ενοχλούν και το γεγονός ότι δεν ρυθμίζεται σε ύψος το κάθισμα του συνοδηγού .
Από την άλλη ενώ μου αρέσει εξωτερικά το Τ-ροκ και το εσωτερικό του σαν όψη είναι αποδεκτό , τα σκληρά πλαστικά του και ΚΥΡΙΩΣ η τιμή του είναι για μένα ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΙ λόγοι .
Να καταλάβετε ότι στα 25000 φίλος πήρε το ΜΟΚΚΑ στην μεσαία και πολύ πλούσια με νάβι έκδοση , σε 4κίνητο , ντίζελ με 136 άλογα και το εσωτερικό του είναι και ωραίο και πολύ ποιοτικό . Σε χώρους είναι ανάλογο με το Τ-ροκ και βέβαια έχει και αυτό αισθητικά θέματα με το εξωτερικό του .
Αλλά όταν φτάνω στα 25000 έχω το συμπαθητικό χωρίς τίποτα να ενοχλεί Γκράντλαντ με πολύ ωραίο εσωτερικό και ποιοτικό σε εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ και είμαι πλέον δίπλα στο 3008 , όπου για μένα εκεί τελειώνουν και οι συζητήσεις και ο ανταγωνισμός .
Ετσι έχω βάλει το σκαλί στα 20-21000 και μετά πάω στα 26-27 ώστε να μην μπερδεύομαι .
Τα μόνα που θα έβλεπα θα ήταν κάποιες συγκεκριμένες εκδόσεις όπως το Κάροκ στα 1000 κ.εκ στα 22000 , το Κατζάρ 130 dynamic και expression που παίζουν στα 21-22000 δηλαδή μεγαλύτερα αμάξια λίγο πιο φτηνά .
Να πω ακόμα ότι το αιρκρός με τον 3ετή άτοκο διακανονισμό στην ουσία έχει σε σχέση με τον ανταγωνισμό 1500-2000 έκπτωση , αφού μιλάμε για 13000 κεφάλαιο μετά την προκαταβολή .
-
Οι μπροστινοί αισθητήρες δεν είναι λόγος απόρριψης αν το υπόλοιπο πακέτο σε καλύπτει. Σίγουρα θα υπάρχουν aftermarket λύσεις καλές, και οι πίσω αν υπάρχει και κάμερα είναι υπεραρκετοί.
Το σίγουρο είναι πάντως πως και οι αισθητήρες αλλά και η κάμερα διευκολύνουν απίστευτα την καθημερινότητα, ακόμη και η κάμερα που νομιζα πως είναι υπερβολή βοηθά να βλέπεις χαμηλά σε εμπόδια που δεν μπορείς να δεις ενώ διευκολύνει πολύ και να βγεις από κάθετες θέσεις πάρκινγκ. Μόλις μάθεις λίγο το αυτοκίνητο παρκάρεις παντού χωρίς να κοιταξεις σχεδόν καθόλου καθρέφτες.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Με το Fabia διαπιστώνω το εξής.
7 χρόνια με το 207GT είχα συνηθίσει τους αισθητήρες και δεν είχα μάθει καλά τον όγκο του αυτοκινήτου. Ασυναίσθητα 'περίμενα' τους αισθητήρες να με καθοδηγήσουν να παρκάρω το αυτοκίνητο. Μάλιστα είχα φθάσει στο σημείο να μην γυρνώ πίσω κεφάλι και να κοιτώ μόνο καθρέπτη. Είχα 'εθιστεί' τόσο που κάποιες φορές που έπρεπε να γυρίσω κεφάλι πίσω διαπίστωνα ότι δεν μπορώ να κουμαντάρω μόνος μου το αυτοκίνητο.Ξεπέρασα τον εθισμό αυτό με το Panda. Ήταν το κατάλληλο αυτοκίνητο για να 'αποτοξινωθώ'. Ευτυχώς.
Το Skoda πλέον το έμαθα και το παρκάρω αέρα-πατέρα χωρίς αισθητήρες, χωρίς μπιπ, χωρίς τσίριγμα στα ηχεία.Νομίζω ότι οι σύγχρονοι οδηγοί αποκόπτονται από τον πραγματικό χειρισμό των αυτοκινήτων και βασίζονται πλέον στους αυτοματισμούς και στις ηλεκτρονικές ευκολίες. Οι οποίες δεν είναι πάντα πανάκεια.
Παρόλο αυτά θα ήθελα και στο Fabia να είχα αισθητήρες πίσω, αλλά μόνο με απλό ηχητικό beeper και με δυνατότητα ρύθμισης έντασης ήχου. Θα το ήθελα μόνο και μόνο για περίεργες περιπτώσεις π.χ. μέσα σε ένα πλοίο, σε σκοτεινά σημεία με κολώνες, σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις παρκαρίσματος.
-
Υπαρχουν τετοια συστηματα αφτερ μαρκετ.
Βλεπεις το αυτοκινητο ως βιντεοπαινχιδι απο ολες τις γωνιες, οχι μονο με στατικες καμερες.
-
Συγνωμη για να καταλαβω αυτο το συστηματακι απο πανω γιατι ειναι τρελο, πες οτι εχω παρει ενα αμαξι που εχει καμερα οπισθοποριας απο την μαμα ή δεν εχει τιποτα απο ολα αυτα, μπορω να προσθεσω ενα τετοιο συστημα με περιμετρικη καμερα 360 και τα λοιπα χωρις να πειραξω μεσα οθονες απο την μαμα η ολα τα υπολοιπα settings που προσφερονται; εχουμε τοσου καλους τεχνικους για να κανουν τοσο καλη δουλεια εδω;Ρωταω γιατι ποτε δεν εχω βαλει κατι after market και ειμαι και αντιθετος να κανεις παρεμβασεις αλλα το απο πανω gadgetaki αν προσφερεται εδω απο καπου ειναι τελειο.
-
ursus
Τα συστηματα ασφαλειας ειναι πολυ πιο σημαντικα απο ενα σετ αισθητηρων και θα συμφωνησω απολυτα με τον elplat ο οποιος εκφραζει απολυτα και την δικη μου αποψη.
Δηλαδη ειναι πιο σημαντικο να χτυπησεις το αυτοκινητο σου απο το χτυπησειε εναν συνανθρωπο σου; Το λεω αυτο επειδη αναφερθηκες στο αυτονομα φρεναρισμα.Ουτως η αλλως σε λιγο καιρο θα ειναι στανταρ σε ολα τα αυτοκινητα οπως εγινε και με το ABS.
Ο φιλος storm εκανε μια πολυ ευστοχη τοποθετηση μιλωντας για εθισμο. Προσωπικα δεν θα τους προτιμησω στο επομενο αυτοκινητο μου ουτε καν σαν δωρο εκτος αν ειναι εργοστασισκοι στανταρ οποτε.....αναγκαστικα.
Επισης θεωρω λαθος να κανουμε οπισθεν και να μην γυριζουμε το κεφαλι μας να ελεγχουμε οι ιδιοι τι βρισκεται πισω.Αυτος ηταν/ειναι αιτια απορριψης αδειας οδηγησης σε εξεταση.Αν ειχα ομως μια 5αρα οπως ο φιλος cruiser που ειναι μισο στρεμα αυτοκινητο τοτε ισως το σκεφτομουν διαφορετικα. -
Ανεφερα και τον κλιματισμο και γενικοτερα ευκολιες και συστηματα υποβοηθησης που καποτε δεν ειχαμε.
Το να πεις οτι δε σου λειπουν το καταλαβαινω. Το να πεις οτι ειναι αρνητικο να υπαρχουν προσωπικα δε μπορω να το δεχτω.Το να χτυπησω το αυτοκινητο μου θα ηταν εφιαλτης για μενα και φυσικα δε θα εφταιγε τιποτα και ο χ αν χτυπαγα σ αλλο αμαξι. Με τους αισθητηρες εχω τη βοηθεια που χρειαζομαι ωστε να μαστε ολοι καλα [emoji14]
(Τωρα το να μη κοιτας καθρεφτη ή να μη γυριζεις πισω ειναι αλλο θεμα,δε θα 'κατηγορησω' τους αισθητηρες γι αυτο)
Για ΜΕΝΑ θα ηταν ξεκαθαρα λογος απορριψης οχηματος πλεον οπως πχ και το hill holder/assist.
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τι λογική είναι αυτή, να μη βάλει κανείς αισθητήρες για να μη συνηθίζει στις ευκολίες; άμα είναι έτσι ούτε αυτόματο να βάζουμε , ούτε κλιματισμό για να μένουμε σε εγρήγορση, παράθυρα ανοικτά πάντα για επαφή με περιβάλλον κτλ...
Εγω είμαι υπέρ όλων των ευκολιών, αισθητήρες και για το χασμουρητό άμα γίνεται που λέει ο λόγος.
Υπάρχουν τοσα σημαντικά θέματα στη ζωή που απαιτούν τη προσοχή μας, όσο λιγότερα με το αυτοκίνητο, τόσο καλύτερα. -
Στο τελευταιο σκελος διαφωνω. Δεν θα απορριψω αυτοκινητο που δεν εχει αισθητηρες η hill holder. Επιλεγω αυτοκινητο με συναισθημα και οχι με πρεπει.
-
@kilomeater εχει αυτοκινητα που με αισθητηρες αντιλαμβανονται αν εισαι κουρασμενος και σου δινουν μεσω οπτικης και ηχητικης ενδειξης οτι πρεπει να σταματησεις.Στα Γκολφ τουλαχιστον βγαζει ενα κυπελακι καφε στο ταμπλο.
-
Το συγκεκριμένο σύστημα είναι της vw. Για after market ψιλοχλωμο κ δαπανηρό..
-
Εχει γυρω στα 400€ διαφορα τετοια συστηματα. Ναι απο οσο καταλαβαινω στην εργοστασιακη οθονη παιζουν
-
H vw το ξεκινησε αλλα νομιζω οτι σιγα σιγα θα το εχουν ολο και πρρισσοτερα αυτοκινητα. Ετσι για να μην κοιμομαστε στο δρομο.....
-
και ο κλιματισμός και τα ηλεκτρικά παράθυρα και τα αυτόματα κιβώτια και κάθε είδους ηλεκτρονικό βοήθημα που προσφέρει επιπλέον ασφάλεια ή απλά άνεση είναι όλα χρήσιμα και απαραίτητα. Είναι άλλωστε και δείγμα προόδου. Απλώς μερικές φορές το παρακάνουμε. Χάνουμε δεξιότητες οι οποίες αν και δεν είναι απόδειξη καλού οδηγού, είναι ένδειξη τριβής και εξοικείωσης με το αυτοκίνητό μας. Η περιγραφή του storm είναι αυτό που μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Και το hill assist το θεωρώ πολύ χρήσιμο, αλλά δε θα ξεχάσω τον πατέρα μου που, όταν μόλις είχα πάρει το δίπλωμα, έκατσε δίπλα μου σταματήσαμε σε μία ανηφόρα έσβησε το κινητήρα και μου είπε 'και τώρα θα μάθες να ξεκινάς.... βάλε μπροστά και ξεκίνα χωρίς χειρόφρενο....' και μείναμε στην ανηφόρα ώσπου να το κάνω σωστά....
-
Εγώ πάντως κατανοώ και καταλαβαίνω όλους όσους επιθυμούν συγκεκριμένο εξοπλισμό.
Άλλωστε και εγώ έχω την μούρλα μου αφού π.χ. απορρίπτω κάθε αυτοκίνητο που δεν έχει υποβραχιόνιο.Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως θα είναι τα αυτοκίνητα μετά από 40 ή 50 χρόνια.
Θα έχουν τιμόνι;
Θα υπάρχει η έννοια του οδηγού;Έτσι όπως το πάει η αυτοκινητιστική βιομηχανία και το μάρκετινγκ όλα είναι πιθανά.
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
H vw το ξεκινησε αλλα νομιζω οτι σιγα σιγα θα το εχουν ολο και πρρισσοτερα αυτοκινητα. Ετσι για να μην κοιμομαστε στο δρομο.....Το συγκεκριμένο συστημα το έχουν τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα.. Και αρκετά μοντέλα το έχουν στάνταρ από τη βασική έκδοση όπως το C3, C3 aircross, i30, a-class, polo, golf, t roc, 308, 3008 κ.α
αγορά νέου οικογενειακού αυτοκινήτου