Είναι σίγουρο ότι οι αισθητήρες πίσω είναι απαραίτητοι . Τις προηγούμενες μέρες είχα δώσει την 5άρα για μαζεματάκια και οδήγησα για 3 μέρες την ξαντιά που δεν έχει αισθητήρες . Πράγματι προσπαθούσα στο παρκάρισμα να έχω τον νου μου πίσω και μου έλλειψαν οι αισθητήρες .
Βέβαια εδώ μιλάμε για ένα αμάξι 4,55 μήκος και χαμηλό , ενώ το αιρκρός είναι 4,15 μήκος και ψηλό και έχει στάνταρ τους πίσω αισθητήρες . Για μπροστά επειδή οδηγώ την 5άρα με 4,78 μήκος και χαμηλό πράγματι θα ήταν βολικοί και οι εμπρός αισθητήρες . Τους είχα σε αφτερμάρκετ στυλ στην ML την περασμένη δεκαετία με φωτάκια και ήχο , και μπορώ να πω ότι για κάποιον που τους θέλει είναι εύκολο να μπουν .
Στο ψηλό αμάξι όμως η αίσθηση είναι άλλη και χρειάζονται πολύ λιγότερο από το χαμηλό , πάντα μιλώντας για τους εμπρός που είναι το θέμα μας .
Για μένα όπως έχω πει , τα θέματα που έχει το αιρκρός , είναι η ιδιαίτερη εμπρός όψη που δεν αρέσει σε όλους , τα σκληρά πλαστικά της κατηγορίας που επίσης ενοχλούν και το γεγονός ότι δεν ρυθμίζεται σε ύψος το κάθισμα του συνοδηγού .
Από την άλλη ενώ μου αρέσει εξωτερικά το Τ-ροκ και το εσωτερικό του σαν όψη είναι αποδεκτό , τα σκληρά πλαστικά του και ΚΥΡΙΩΣ η τιμή του είναι για μένα ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΙ λόγοι .
Να καταλάβετε ότι στα 25000 φίλος πήρε το ΜΟΚΚΑ στην μεσαία και πολύ πλούσια με νάβι έκδοση , σε 4κίνητο , ντίζελ με 136 άλογα και το εσωτερικό του είναι και ωραίο και πολύ ποιοτικό . Σε χώρους είναι ανάλογο με το Τ-ροκ και βέβαια έχει και αυτό αισθητικά θέματα με το εξωτερικό του .
Αλλά όταν φτάνω στα 25000 έχω το συμπαθητικό χωρίς τίποτα να ενοχλεί Γκράντλαντ με πολύ ωραίο εσωτερικό και ποιοτικό σε εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ και είμαι πλέον δίπλα στο 3008 , όπου για μένα εκεί τελειώνουν και οι συζητήσεις και ο ανταγωνισμός .
Ετσι έχω βάλει το σκαλί στα 20-21000 και μετά πάω στα 26-27 ώστε να μην μπερδεύομαι .
Τα μόνα που θα έβλεπα θα ήταν κάποιες συγκεκριμένες εκδόσεις όπως το Κάροκ στα 1000 κ.εκ στα 22000 , το Κατζάρ 130 dynamic και expression που παίζουν στα 21-22000 δηλαδή μεγαλύτερα αμάξια λίγο πιο φτηνά .
Να πω ακόμα ότι το αιρκρός με τον 3ετή άτοκο διακανονισμό στην ουσία έχει σε σχέση με τον ανταγωνισμό 1500-2000 έκπτωση , αφού μιλάμε για 13000 κεφάλαιο μετά την προκαταβολή .