-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Έκανες πολύ καλύτερη επιλογή με το sportageΝαί αλλά εκεί που θα σταματάει με το sportage θα συνέχιζε με το vitara
-
Ο χρήστης trail-rated έγραψε:
Έκανες πολύ καλύτερη επιλογή με το sportage
Ναί αλλά εκεί που θα σταματάει με το sportage θα συνέχιζε με το vitara
Ποιο vitara θα συνέχιζε ; Μόνο αν μιλάς για τα προ δεκαετίας
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Έκανες πολύ καλύτερη επιλογή με το sportage
Ναί αλλά εκεί που θα σταματάει με το sportage θα συνέχιζε με το vitara
Ποιο vitara θα συνέχιζε ; Μόνο αν μιλάς για τα προ δεκαετίας
Sent from my iPhone using Tapatalk
Σπύρο έγραψες! Αίντε να λέμε και καμια αλήθεια εδώ μέσα...
-
Λίγο υπερβολικοί... Τα vitara συμμετέχουν κανονικά στις εκδρομές του Vitaraclub και πηγαίνουν τουλάχιστον εκεί που πηγαίνουν και τα νορμάλ NV (με απλή αλλαγή ελαστικών). Κανείς δεν θα βάλει νέο αμάξι 20000+ ευρώ σε extreme καταστάσεις. Και κανείς χωρίς ειδικές μετατροπές (ψήλωμα, λάστιχα, ποδιές κ.λ.π.) δεν βάζει ούτε παλιό.
-
Πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
Youtube VideoΚανείς δεν λέει πως το νέο βιτάρα είναι ευνούχος. Πιο προσανατολισμένο στην καλή σπορ ασφάλτινη συμπεριφορά είναι σε σχέση με τα προηγούμενα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς το ζήτημα δεν είναι τι μπορεί να δώσει ο πάντα αξιόλογος κατασκευαστής (suzuki) αλλά και τι επιζητεί το αγοραστικό κοινό.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
Youtube VideoΚανείς δεν λέει πως το νέο βιτάρα είναι ευνούχος. Πιο προσανατολισμένο στην καλή σπορ ασφάλτινη συμπεριφορά είναι σε σχέση με τα προηγούμενα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς το ζήτημα δεν είναι τι μπορεί να δώσει ο πάντα αξιόλογος κατασκευαστής (suzuki) αλλά και τι επιζητεί το αγοραστικό κοινό.
Μα αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ. Ότι το σημερινό vitara δεν έχει και πολύ σχέση με το grand vitara το οποίο χαρακτηριζόταν από τη καλη τετρακίνηση και τις off road δυνατότητες (όπως πχ και το forester).
Όμως η τάση σήμερα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (πχ duster) είναι τα δίκινητα crossovers που αντικαθιστούν σιγά σιγά τα αντίστοιχα hatchback, με ψηλή θέση οδήγησης και θέασης, αυξημένο ύψος από το έδαφος, πιο οικονομικά και ποιοτικα, με καλυτερους χωρους και κυριως πιο εκμεταλευσιμους όμως δικινητα και προσανατολισμένα σε ασφάλτινα συμπεριφορά. Αυτό ζητά η αγορά σήμεραSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης trail-rated έγραψε:
Ναί αλλά εκεί που θα σταματάει με το sportage θα συνέχιζε με το vitaraΑς χωράει 2 κασόνια παραπάνω μπύρες και ας πάει μέχρι τα μισά...
-
Ο χρήστης The Last Jedi έγραψε:
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη γνώμη σας!!! Τελικά κατέληξα στο peugeot το οποίο με κέρδισε στα σημεία για λίγους αλλά διαφορετικούς λόγουςΤώρα είμαι σε ένα άλλο δίλημμα σχετικά με τον ποιον κινητήρα να πάρω για peugeot αλλά καλύτερα να ανοίξψ άλλο topic για αυτό!!!
Όπως και να χει, ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις!!!
Ξενασκεψου το!!!! Γιατί δεν είδες τα Κορεάτικα,που υπερτερούν σχεδόν παντού;;;και κυρίως σε κόστος συντήρησης .......
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Κανείς δεν θα βάλει νέο αμάξι 20000+ ευρώ σε extreme καταστάσεις.Γιατί; Πολύς κόσμος τα βάζει και μάλιστα πολύ ακριβότερα!
Όμως η τάση σήμερα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (πχ duster) είναι τα δίκινητα crossovers που αντικαθιστούν σιγά σιγά τα αντίστοιχα hatchback, με ψηλή θέση οδήγησης και θέασης, αυξημένο ύψος από το έδαφος, πιο οικονομικά και ποιοτικα, με καλυτερους χωρους και κυριως πιο εκμεταλευσιμους όμως δικινητα και προσανατολισμένα σε ασφάλτινα συμπεριφορά. Αυτό ζητά η αγορά σήμερα
Δυστυχώς είναι μόδα και καταστρέφει την αγοράς για όσους θέλουν πραγματικά τετρακίνητα με off road δυνατότητες. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα εταιρείες που βγάζουν τέτοια και για μας.
-
Βασικά πόσο πάει το 2008; Γιατί αν πλησιάζει τα 19-20 χιλιαρικα...όντως υπάρχουν καλύτερες επιλογές...
-
Είδα χθες ταυτόχρονα στο δρόμο λευκό 2008 vs. λευκό Vitara vs. γκρι Mokka.
Το ένα πίσω από το άλλο.Περιττό να πω ότι το 2008 στο μάτι φαινόταν μια σταλιά αυτοκίνητο μπροστά στα άλλα δύο. Και το Vitara και το Mokka εμφανώς ήταν ποιο ψηλά αυτοκίνητα, με μεγαλύτερο πλάτος. Τόσο όσο χρειάζεται για να 'κρύψουν' το 2008.
-
Καλή επιλογή και δεν μου κάνει εντύπωση που κατέληξες στο 2008.
Μπορείς να μας πεις του λόγους που επικράτησε έναντι του Vitara;
Καλησπέρα και πάλι!!
Αρχικά να τονίσω πως όταν είδα το vitara ενθουσιάστηκα!! Με κέρδισε περισσότερο από όσα έχω δει έως τώρα (καμια 15αρια αυτοκίνητα, όχι όλα της ίδιας κατηγορίας). Έκανα ένα test drive και παρατήρησα πέρα από την κάκιστη ηχομόνωση πως ένιωθα την καύση του κινητήρα στο συμπλέκτη, το αυτοκίνητο εκείνο είχε 150 χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω του, ήταν τετρακίνητο με επιλογή. Να τονίσω πως ενδιαφερόμουν για δικίνητο, δε με ενδιαφέρουν οι off road διαδρομές όπως είπα και παραπάνω. Δοκίμασα δεύτερο test drive με διαφορετικό vitara που ειχε 15 χιλιαδες χιλιομετρα. Το ίδιο. Δοκίμασα τρίτο με διαφορετικό πάλι, αποκλειστικά δικίνητο αυτή τη φορά, με 24 χιλιάδες χιλιόμετρα, τα ίδια και χειρότερα, σε αυτό έτρεμε και το τιμόνι. Κάνω περίπου 30 χιλιάδες χλμ το χρόνο, εάν καινούριο είχε αυτή τη συμπεριφορά, σκέφτηκα πως θα ναι σε βάθος χρόνου, π.χ. σε δυο χρόνια και 60 χιλιάδες χλμ για μένα. Επίσης, να προσθέσω και τα σκληρά πλαστικά, και πολλά παράπονα που έχω ακούσει για τριξίματα στο vitara.Το peugeot μου κάνει για πιο δεμένο και στην ίδια τιμή είναι ένα κλικ πιο πλούσιο.
-
Ξενασκεψου το!!!! Γιατί δεν είδες τα Κορεάτικα,που υπερτερούν σχεδόν παντού;;;και κυρίως σε κόστος συντήρησης .......
Το χω σκεφτεί και το χω ψάξει αρκετά. Το peugeot Με καλύπτει περισσότερο από όλα νομίζω. Συγκεκριμένα, τα κορεάτικα τα εκτιμώ ιδιαίτερα, καθώς έχω έναkia shuma, Που σε 18 χρόνια έχει κάνει 600 χιλιάδες χλμ. Σκυλί!! Αλλά πήγα μέχρι την kia να δω το stonic. Δε μου άρεσε, ακι επίσης ακριβό γι αυτό που προσφέρει. Για sportage δεν το συζητάω καν. Πολύ ωραίο, αλλά για μένα που κάνω κυρίως μέσα στην Αθήνα πολλά χιλιόμετρα, αρκετά μεγάλο.
-
Βασικά πόσο πάει το 2008; Γιατί αν πλησιάζει τα 19-20 χιλιαρικα...όντως υπάρχουν καλύτερες επιλογές...
20600 παίρνω το diesel στα 120 άλογα. Αρκετά οικονομικός κινητήρας και πολύ πλούσια έκδοση.
-
Είδα χθες ταυτόχρονα στο δρόμο λευκό 2008 vs. λευκό Vitara vs. γκρι Mokka.
Το ένα πίσω από το άλλο.Περιττό να πω ότι το 2008 στο μάτι φαινόταν μια σταλιά αυτοκίνητο μπροστά στα άλλα δύο. Και το Vitara και το Mokka εμφανώς ήταν ποιο ψηλά αυτοκίνητα, με μεγαλύτερο πλάτος. Τόσο όσο χρειάζεται για να 'κρύψουν' το 2008.
Το vitara έχει ακριβώς το ίδιο μήκος με το 2008, και του ρίχνει στο πλάτος για 2-3 πόντους. Απλά είναι λίγο πιο ψηλό και έχει πιο κάθετο κόψιμο, κάτι το οποίο ξεγελάει το μάτι. Για το Mokka δεν έχω άποψη, είχα ρίξει μια ματιά στο crosslander από opel. Αλλά όταν μου πε ο πωλητής πως φοράει τη μηχανή του 2008 και έχει το πάτωμά του, το άφησα.
-
Το crossland φοράει το πάτωμα του c3 aircross , όχι του 2008 . Το 2008 θα αλλάξει του χρόνου με νέο που θα είναι στο πάτωμα των άλλων δύο . Οι κινητήρες είναι κοινοί ήδη .
Τώρα το τι άλλο παίρνεις όταν φτάνεις τα 19-20000 και 21000 άμα θέλεις SUV και εξοπλισμό , δεν το βλέπω .
Γιατί οι γυμνές εκδόσεις των μεγαλύτερων αυτοκινήτων , απλά για πολύ κόσμο είναι αδιάφορες , αφού δεν του χρειάζεται ο μεγαλύτερος χώρος και δεν δίνει 20+ χιλιάρικα για ένα τιμόνι και 4 ρόδες...
Το Μόκκα είναι τετρακίνητο και για μένα έχει θέματα αισθητικής στο πλάι και πίσω .
Βέβαια και το 2008 έχει θέμα στο πλάι , αλλά τώρα έχει νέα και ωραία μάσκα .
Το βιτάρα το έχει φίλος και είναι ευχαριστημένος . Βέβαια πήρε την πιό πλούσια έκδοση και πέρασε τα 30000 ...
-
Ο χρήστης The Last Jedi έγραψε:
20600 παίρνω το diesel στα 120 άλογα. Αρκετά οικονομικός κινητήρας και πολύ πλούσια έκδοση.
με 22k παίρνεις το πολύ ομορφότερο tucson diesel
με 21.300 το qashqai diesel
με 22.340 το kadjar diesel
αλήθεια σου αρέσει το 2008;; -
Τον φάγατε τον άνθρωπο....
Αφού αυτό του αρέσει...και σε τελική ανάλυση είναι ένα καλό αυτοκίνητο,κάποια χρόνια στην αγορά με πολύ καλή αξιοπιστία. Το αισθητικό είναι υποκειμενικό φυσικά.... -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Τον φάγατε τον άνθρωπο....
Αφού αυτό του αρέσει...και σε τελική ανάλυση είναι ένα καλό αυτοκίνητο,κάποια χρόνια στην αγορά με πολύ καλή αξιοπιστία. Το αισθητικό είναι υποκειμενικό φυσικά....ισχύει!
απλά επειδή πήγα στην peugeot και το είδα προσεκτικά...ιδίως ο κώλος... -
Και άμα στα παραπάνω βάλεις 2-3 χιλιάρικα βγαίνουν και άλλα μοντέλα και μετά άλλα 2-3 χιλιάρικα βγαίνουν και άλλα .
Το 90 % των μοντέλων είναι από 12-25000 € , οπότε αν μπείς σε τέτοια λογική θα τρελλαθείς .
Αρα τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα για τον καθένα .
Απαιτούμενοι χώροι , οδική συμπεριφορά , επιδόσεις και ισχύ κινητήρα , είδος καυσίμου , εξοπλισμός .
Οταν βάλεις αυτά τα κριτήρια , όπως ακριβώς τα θέλεις , τότε βγαίνουν λίγα και ίσως και πολύ διαφορετικά μοντέλα .
Εγώ για παράδειγμα δεν διανοούμαι να μην έχω σε ένα νέο αμάξι τουλάχιστον ό,τι έχω σε αμάξι του 2005 με πλούσιο εξοπλισμό που κόστισε τότε 20000 , έστω και χωρίς τα ξένον .
Αλλοι δεν τους πειράζει να έχουν χειροκίνητα παράθυρα πίσω , να μην έχουν αισθητήρες βροχής και φωτός και διάφορα άλλα που είναι πλέον στον βασικό εξοπλισμό για μένα .
Suzuki Vitara ή Peugeot 2008