-
Αυτοκράτορα,να αναθεωρήσεις τα γούστα σου περί κώλων......
Αν δεν σου αρέσει αυτός,ποιός σου αρέσει? Του Πόλο ας πούμε? -
εγώ πάλι δεν νοούμαι να έχω μπλιμπλίκια και μαλακίες και να μην έχω 'αυτοκίνητο'
(αυτό δεν πάει στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο...) -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Αυτοκράτορα,να αναθεωρήσεις τα γούστα σου περί κώλων......
Αν δεν σου αρέσει αυτός,ποιός σου αρέσει? Του Πόλο ας πούμε?Για να μιλήσω για την κατηγορία που συζητάμε...του Qashqai και του Tucson είναι απείρως ομορφότεροι και οι ...'κώλοι' αλλά και γενικά τα αμάξια από το 2008 ιδίως το εξωτερικό τους!
και σε περίπτωση που διαφωνείς για τους ...παραπάνω...τι έχεις να πεις γι' αυτούς:
Youtube Video -
Αμα δεν έχει κάποιος τα φράγκα να πάρεις και αυτοκίνητο και μπιμπιλίκια , απλά γίνεται ο φτωχός συγγενής
-
με 22k παίρνεις το πολύ ομορφότερο tucson diesel
με 21.300 το qashqai diesel
με 22.340 το kadjar diesel
αλήθεια σου αρέσει το 2008;;To Qashqai στο επίπεδο εξοπλισμού που έχω καταλήξει για το 2008 πάει στα 23700 κοντά. Γενικά το θεωρώ πολύ όμορφο αυτοκίνητο αλλά πέρα της οικονομικής διαφοράς, κακά καθίσματα (υποφέρω από τη μέση μου, την οποία μου κατέστρεψε το shuma Μέχρι ένα βαθμό) και αρκετά μεγάλο αυτοκίνητο για να γυρνάς στο κέντρο της Αθήνας. Το kadjar για μένα είναι το πιο όμορφο suv Που κυκλοφορεί τώρα στην αγορά. Αλλά πάει στα 25000, το είδα πριν ένα μήνα περίπου. Για το tucson δεν έχω άποψη. Το χω δει αλλά δεν το χω ψάξει.
Το 2008 με κέρδισε κυρίως για την άνεσή του. Και μεγάλο συν για μένα τα καθίσματα του. Πραγματικά είναι λες και κάθεσαι σε πολυθρόνα. Επίσης η τιμή, η χαμηλή κατανάλωση και τα λίγα τέλη κυκλοφορίας.
PS: Emperor από την μπάντα;
-
Τίποτε από αυτά!!!! Nissan Xtrail 1.6 βενζίνη 22 χιλιάδες κλειδί
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το βιτάρα το έχει φίλος και είναι ευχαριστημένος . Βέβαια πήρε την πιό πλούσια έκδοση και πέρασε τα 30000 ...
Η αλήθεια είναι πως άμα έφτανα σε αυτά τα χρήματα, τότε θα πήγαινα σε honda ή θα έπαιρνα το kadjar και τα άλλα 5000 θα τα τρωγα σε μπύρες στο Δουβλίνο
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αμα δεν έχει κάποιος τα φράγκα να πάρεις και αυτοκίνητο και μπιμπιλίκια , απλά γίνεται ο φτωχός συγγενήςΑπό ποια άποψη;
-
Ο χρήστης The Last Jedi έγραψε:
με 22k παίρνεις το πολύ ομορφότερο tucson diesel
με 21.300 το qashqai diesel
με 22.340 το kadjar diesel
αλήθεια σου αρέσει το 2008;;To Qashqai στο επίπεδο εξοπλισμού που έχω καταλήξει για το 2008 πάει στα 23700 κοντά. Γενικά το θεωρώ πολύ όμορφο αυτοκίνητο αλλά πέρα της οικονομικής διαφοράς, κακά καθίσματα (υποφέρω από τη μέση μου, την οποία μου κατέστρεψε το shuma Μέχρι ένα βαθμό) και αρκετά μεγάλο αυτοκίνητο για να γυρνάς στο κέντρο της Αθήνας. Το kadjar για μένα είναι το πιο όμορφο suv Που κυκλοφορεί τώρα στην αγορά. Αλλά πάει στα 25000, το είδα πριν ένα μήνα περίπου. Για το tucson δεν έχω άποψη. Το χω δει αλλά δεν το χω ψάξει.
Το 2008 με κέρδισε κυρίως για την άνεσή του. Και μεγάλο συν για μένα τα καθίσματα του. Πραγματικά είναι λες και κάθεσαι σε πολυθρόνα. Επίσης η τιμή, η χαμηλή κατανάλωση και τα λίγα τέλη κυκλοφορίας.
PS: Emperor από την μπάντα;
Ναι!!
-
Από την άποψη ότι στερείται ακόμα και στοιχεία ασφαλείας όπως είναι τα αυτόματα φώτα , τώρα που έχουμε πολλά τούνελ και εδώ θα έπρεπε να κόψουν μερικούς κώλους σε κάτι καθίκια που τρέχουν μέσα σε αυτά χωρίς φώτα , όπως πέρσι που ανέβαινα προς Λαμία και στα τούνελ του Αγίου Κωνσταντίνου ένας τέτοιος φτωχός συγγενής γιδιών , αντί να κόψει πήγαινε αέρα με 150 μέσα στα τούνελ με σβηστά φώτα
Σαν και αυτούς που παίρνουν τα μεγάλα τζίπ στα 12-14 χρόνια τους και όταν τους βγάλουν τις βλάβες των 3000+ κλαίνε...
Χtrail με αεροδυναμική περιπτέρου και βενζίνη , θα δώσεις πολλά περισσότερα σε βάθος 3ετίας...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Σπύρο έγραψες! Αίντε να λέμε και καμια αλήθεια εδώ μέσα...
Δεν νομίζω να λέω ψέμματα όταν γράφω ότι το 4χ4 vitara θα πάει πιο μακρυά απο το sportage το δικίνητο, δικαίωμα σου να πιστεύεις το αντίθετο.
Ρίξε μια ματιά στο vitaraclub και θα το πιστοποιήσεις . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Από την άποψη ότι στερείται ακόμα και στοιχεία ασφαλείας όπως είναι τα αυτόματα φώτα , τώρα που έχουμε πολλά τούνελ και εδώ θα έπρεπε να κόψουν μερικούς κώλους σε κάτι καθίκια που τρέχουν μέσα σε αυτά χωρίς φώτα , όπως πέρσι που ανέβαινα προς Λαμία και στα τούνελ του Αγίου Κωνσταντίνου ένας τέτοιος φτωχός συγγενής γιδιών , αντί να κόψει πήγαινε αέρα με 150 μέσα στα τούνελ με σβηστά φώταΣαν και αυτούς που παίρνουν τα μεγάλα τζίπ στα 12-14 χρόνια τους και όταν τους βγάλουν τις βλάβες των 3000+ κλαίνε...
Χtrail με αεροδυναμική περιπτέρου και βενζίνη , θα δώσεις πολλά περισσότερα σε βάθος 3ετίας...
Νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει τη λογική με τον εξοπλισμό...τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ...Ιδίως σε κάποιες λεπτομέρειες όπως τους αναδιπλούμενους καθρέπτες, λες και δεν μπορεί κάποιος να τους κλείσει με το χέρι, ή το πορτ παγκάζ που ανοίγει με το πόδι επειδή δεν θέλω να σκύψω και να αφήσω τα πράγματα κάτω...και υπάρχουν και άλλα...
Δεν είμαι κατά της τεχνολογίας, κάθε άλλο την εκτιμώ και φυσικά δεν υποστηρίζω σε καμιά περίπτωση να μην υπάρχει ή να γυρίσουμε πίσω. Τα αυτόματα φώτα που αναφέρεις είναι πιο σημαντικά - πιο σημαντικό είναι να φωτίζουν καλά - , αλλά πόσο τραγικό είναι αυτό που κάναμε τόσα χρόνια και γυρίζαμε το κουμπάκι για να ανάψουν...Με αυτά - για να μην παρεξηγηθώ - ασφαλώς δεν τάσσομαι κατά όλων των παραπάνω διευκολύνσεων, αλλά και όλων των υπολοίπων. Αν μπορούσα και εγώ θα τα ήθελα όλα. Αλλά ανάμεσα στο να έχω ένα αμάξι που είναι μέτριο σαν αυτοκίνητο, με μέτριο τιμόνι, οδηγική συμπεριφορά, φρένα κτλ αλλά είναι φορτωμένο με όλα τα μπλιμπλίκια και από την άλλη πλευρά να έχω ένα απολαυστικό και ασφαλές αυτοκίνητο στον δρόμο χωρίς τα μπλιμπλίκια...ασφαλώς θα προτιμήσω το δεύτερο. Προσωπικά θα αγόραζα πρώτα αμάξι και ύστερα μπλιμπλίκια και όχι το αντίστροφο!
Επαναλαμβάνω ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν μομφή για το 2008 το οποίο μπορεί να είναι καλό αμάξι...
-
Εγώ πάντως στην C5 που είναι φαρδιά η επιλογή του κλεισίματος καθρεπτών είναι αναγκαία γιατί αλλιώς στα στενά με τα διπλοπαρκαρισμένα θα είχα θέμα και δεν είναι εύκολο να απλώνομαι για να τους κλείνω .
Αυτόματα Φώτα , καθαριστήρες τα θεωρώ αναγκαία , όπως και το κρούζ κοντρόλ και τους αισθητήρες ελαστικών .
Τώρα πέρασαν και απόφαση στο ευρωκοινοβούλιο να γίνουν στάνταρντ και τα νέα καλούδια που είναι και φτηνά τελικά .Φώτα έχω ξένον περιστρεφόμενα και στα δύο .
Τώρα το μέτριο τιμόνι , μέτρια οδική συμπεριφορά , μέτρια φρένα παίρνει πολύ νερό .
Σε κάποια μπορεί το τιμόνι να είναι η αίσθηση και η οδική συμπεριφορά να είναι τέλεια σε συνδυασμό με άνεση . Αν χάνεις σε άνεση για να στρίβεις με πολλά , τότε απλά θα ταξιδεύεις μόνος σου είτε με όσους αναγκαστικά θα έλθουν μαζί σου .
Και εγώ είπα καλό αλλά ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ αμάξι με μπιμπιλίκια , παρά μεγαλύτερο χωρίς αυτά . Αρκεί βέβαια να χωράς μέσα ...
-
Καλή επιλογή και δεν μου κάνει εντύπωση που κατέληξες στο 2008.
Μπορείς να μας πεις του λόγους που επικράτησε έναντι του Vitara;
Καλησπέρα και πάλι!!
Αρχικά να τονίσω πως όταν είδα το vitara ενθουσιάστηκα!! Με κέρδισε περισσότερο από όσα έχω δει έως τώρα (καμια 15αρια αυτοκίνητα, όχι όλα της ίδιας κατηγορίας). Έκανα ένα test drive και παρατήρησα πέρα από την κάκιστη ηχομόνωση πως ένιωθα την καύση του κινητήρα στο συμπλέκτη, το αυτοκίνητο εκείνο είχε 150 χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω του, ήταν τετρακίνητο με επιλογή. Να τονίσω πως ενδιαφερόμουν για δικίνητο, δε με ενδιαφέρουν οι off road διαδρομές όπως είπα και παραπάνω. Δοκίμασα δεύτερο test drive με διαφορετικό vitara που ειχε 15 χιλιαδες χιλιομετρα. Το ίδιο. Δοκίμασα τρίτο με διαφορετικό πάλι, αποκλειστικά δικίνητο αυτή τη φορά, με 24 χιλιάδες χιλιόμετρα, τα ίδια και χειρότερα, σε αυτό έτρεμε και το τιμόνι. Κάνω περίπου 30 χιλιάδες χλμ το χρόνο, εάν καινούριο είχε αυτή τη συμπεριφορά, σκέφτηκα πως θα ναι σε βάθος χρόνου, π.χ. σε δυο χρόνια και 60 χιλιάδες χλμ για μένα. Επίσης, να προσθέσω και τα σκληρά πλαστικά, και πολλά παράπονα που έχω ακούσει για τριξίματα στο vitara.Το peugeot μου κάνει για πιο δεμένο και στην ίδια τιμή είναι ένα κλικ πιο πλούσιο.
Καλοτάξιδο το 2008.
Όπως είπα και πριν, μου φαίνεται φυσιολογικό που κατέληξες στον Γάλλο.Το Vitara θεωρώ ότι παίζει ανάμεσα σε δύο κατηγορίες (εντός και εκτός δρόμου) χωρίς να ξεχωρίζει σε κάποια από τις δύο. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Για Vitara πρόκειται. Ένα όνομα, μία ιστορία...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
αλλά πόσο τραγικό είναι αυτό που κάναμε τόσα χρόνια και γυρίζαμε το κουμπάκι για να ανάψουν...Πάντα στο off έχω και τα αυτόματα φώτα και τους καθαριστήρες. Πρωτοβουλίες από το αυτοκίνητο δεν ανέχομαι. Εγώ θα κρίνω πότε θα λειτουργήσει το κάθε τι.
-
Το ξέρουμε . Πάντα περιμένεις την γραμμή για το τι θα κάνεις....
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
αλλά πόσο τραγικό είναι αυτό που κάναμε τόσα χρόνια και γυρίζαμε το κουμπάκι για να ανάψουν...
Πάντα στο off έχω και τα αυτόματα φώτα και τους καθαριστήρες. Πρωτοβουλίες από το αυτοκίνητο δεν ανέχομαι. Εγώ θα κρίνω πότε θα λειτουργήσει το κάθε τι.
Δεν μου είναι τίποτα να γυρίσω ένα διακόπτη και να μετακινήσω ένα μοχλό για να έχω φώτα και υαλοκαθαριστήρες !!!! Όμως αφου το αυτοκίνητό μου μπορεί να το κάνει και μόνο του,ίσως νωρίτερα από ότι θα κρίνω εγώ,ε δεν είμαι τόσο εγωιστής που θα βάλω αυτές τις λειτουργίες στο off.......
Δια.....βάλε και το βεντιλατερ στο manual,θα μας πει ο κάθε θερμοστάτης πότε θα δροσιστεί η μηχανή;;; -
Το kadjar για μένα είναι το πιο όμορφο suv Που κυκλοφορεί τώρα στην αγορά. Αλλά πάει στα 25000, το είδα πριν ένα μήνα περίπου.Πλέον ξεκινάει περίπου στα 21.500 με αξιοπρεπή εξοπλισμό..
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
αλλά πόσο τραγικό είναι αυτό που κάναμε τόσα χρόνια και γυρίζαμε το κουμπάκι για να ανάψουν...
Πάντα στο off έχω και τα αυτόματα φώτα και τους καθαριστήρες. Πρωτοβουλίες από το αυτοκίνητο δεν ανέχομαι. Εγώ θα κρίνω πότε θα λειτουργήσει το κάθε τι.
Δεν μου είναι τίποτα να γυρίσω ένα διακόπτη και να μετακινήσω ένα μοχλό για να έχω φώτα και υαλοκαθαριστήρες !!!! Όμως αφου το αυτοκίνητό μου μπορεί να το κάνει και μόνο του,ίσως νωρίτερα από ότι θα κρίνω εγώ,ε δεν είμαι τόσο εγωιστής που θα βάλω αυτές τις λειτουργίες στο off.......
Δια.....βάλε και το βεντιλατερ στο manual,θα μας πει ο κάθε θερμοστάτης πότε θα δροσιστεί η μηχανή;;;ε τότε πάρε και το ssangyongg που είναι τσάμπα και βάλε του 10k εξοπλισμό για να είσαι α...κατηγορίας!!
-
To Qashqai στο επίπεδο εξοπλισμού που έχω καταλήξει για το 2008 πάει στα 23700 κοντά. Γενικά το θεωρώ πολύ όμορφο αυτοκίνητο αλλά πέρα της οικονομικής διαφοράς, κακά καθίσματα (υποφέρω από τη μέση μου, την οποία μου κατέστρεψε το shuma Μέχρι ένα βαθμό) και αρκετά μεγάλο αυτοκίνητο για να γυρνάς στο κέντρο της Αθήνας.Το kadjar για μένα είναι το πιο όμορφο suv Που κυκλοφορεί τώρα στην αγορά. Αλλά πάει στα 25000, το είδα πριν ένα μήνα περίπου. Για το tucson δεν έχω άποψη. Το χω δει αλλά δεν το χω ψάξει.
Το kadjar για μένα είναι το πιο όμορφο suv Που κυκλοφορεί τώρα στην αγορά. Αλλά πάει στα 25000, το είδα πριν ένα μήνα περίπου.
Πλέον ξεκινάει περίπου στα 21.500 με αξιοπρεπή εξοπλισμό..
Καλή περίπτωση το Kadjar,αλλά δεν έχει νόημα να το δει,αφού ήδη το QQ που είναι ~10 εκ. μικρότερο του,δεν του κάνει για την πόλη.
Γι αυτό -υποθέτω- ψάχνεται στη μικρότερη κατηγορία (2008,Vitara κ.τ.λ.)
Suzuki Vitara ή Peugeot 2008