-
Δεν υπάρχει κάποια προοπτική για σταθεροποιηαη των τιμών σε αυτά τα πολύ υψηλά επίπεδα.
Σε ένα ορίζοντα διετίας θα αρχίσουν να καλυτερεουν τα πράγματα. Για παράδειγμα η αγορά μετάλλου είχε απίστευτη άνοδο μέσα στην πανδημια και αρχίζει να έχει σημαντικές πτώσεις και σταθεροποίηση σε χαμηλότερα επίπεδα.
Αναλόγως θα γίνει και στα τσιπακια.Για παράδειγμα νέα τσιπακια που θα χρησιμοποιηθούν σε προηγμένους επεξεργαστές θα χρειαστούν νέα εργοστάσια /γραμμές παραγωγης Τα σημερινά δεν έχουν την ικανότητα παραγωγής σε τέτοιες απαιτήσεις. Οπότε θα μείνει μεγάλο μέρος της παραγωγής ελεύθερο για πιο "απλα" τσιπακια.
Στο πολύ αμεσο μέλλον όντως δεν θα υπάρξουν αλλαγές αλλά σταδιακά υπαρχει η εικόνα πως θα υπάρχει ισορροπία στο σύστημα -
@lap said in Νέο Ford Focus MK4:
Δεν υπάρχει κάποια προοπτική για σταθεροποιηαη των τιμών σε αυτά τα πολύ υψηλά επίπεδα.
Σε ένα ορίζοντα διετίας θα αρχίσουν να καλυτερεουν τα πράγματα. Για παράδειγμα η αγορά μετάλλου είχε απίστευτη άνοδο μέσα στην πανδημια και αρχίζει να έχει σημαντικές πτώσεις και σταθεροποίηση σε χαμηλότερα επίπεδα.
Αναλόγως θα γίνει και στα τσιπακια.Για παράδειγμα νέα τσιπακια που θα χρησιμοποιηθούν σε προηγμένους επεξεργαστές θα χρειαστούν νέα εργοστάσια /γραμμές παραγωγης Τα σημερινά δεν έχουν την ικανότητα παραγωγής σε τέτοιες απαιτήσεις. Οπότε θα μείνει μεγάλο μέρος της παραγωγής ελεύθερο για πιο "απλα" τσιπακια.
Στο πολύ αμεσο μέλλον όντως δεν θα υπάρξουν αλλαγές αλλά σταδιακά υπαρχει η εικόνα πως θα υπάρχει ισορροπία στο σύστημαΜακαρι!!!πραγματικα μακαρι!Παντως οτι ανεβαινει δυσκολα κατεβαινει!Και υπαρχει η πιθανοτητα η πανδημια να χειροτερεψει!Και υπαρχει η πιθανοτητα να αρχισει ενας εμπορικος πολεμος δυσης-κινας και οι επεξεργαστες να ανεβουν τρελλα σε τιμες!Πολλες πιθανοτητες πολλα ισως!!Εγω ειμαι απαισιοδοξος να σου πω την αληθεια !Βλεπω την αυτοκινηση οπως την ξεραμε να μην υπαρχει σε 10 χρονια!οποιος προλαβε προλαβε!
-
Η αγορά είναι πολλά πράγματα αλλά το κυριότερο και ψυχολογία. Πολλές φορές λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Υγεία να έχουμε και θα το διαπιστώσουμε.
-
@piliourits said in Νέο Ford Focus MK4:
Υπάρχει σωστή και λάθος στιγμή για να αγοράσεις κάποιο προϊόν μεγάλης αξίας.
Αν δεν το έχετε μεγάλη ανάγκη, δεν μπορείτε να κάνετε με άλλο τρόπο τη δουλειά σας, μην αγοράζετε τώρα, που έτσι κι αλλιώς θα πληρώσετε και θα δεσμευτείτε σε μια υψηλή τιμή, για να παραλάβετε μετά από πολλούς μήνες.
Η διαφορά είναι τεράστια. Κάποιους μήνες πριν, αγόραζε κάποιος ετοιμοπαράδοτο με 21-23 χιλιάρικα, αυτό που σήμερα κοστολογείται 27 και θα παραδοθεί του χρόνου...Αν κάποιος γκρινιάζει, αλλά παρ' όλα αυτά καταπιεί τα 3-4 χιλιάρικα που θα γίνουν πάνω από 5 έντοκα, αφού άλλαξαν και οι όροι, στην ουσία συναινεί.
Μόνο αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.
Διαφορετικά κοιτάς την τιμή ξανά όταν υπάρχει πραγματική διαθεσιμότητα του προϊόντος, κι αν η εταιρεία επιμένει σε παράλογα ψηλές τιμές, πας στην επόμενη εταιρεία που έχει καλύτερους όρους.εχεις δικιο σε αυτα!Ομως υπαρχουν ευτυχως ακομα μοντελα και εταιριες που ειναι τιμιες στις τιμες!Το πιο μεγαλο προβλημα για μενα αυτη τη στιγμη ειναι οι ελληνες αντιπροσωποι και τα μοντελα που διαλεγουν να φερουν με τον εξοπλισμο που φερνουν!Λαθος μοντελα ,λαθος εξοπλισμο, λαθος εισαγωγικες τιμες που ανεβαζουν και τη φορολογικη κλιμακα κ.α.
Μετα φταιει η Ευρ.Ενωση με καποια παραλογα προαπαιτουμενα στην ημιαυτονομη οδηγηση που ανεβαζουν την τιμη και δεν τα θελουν και οι οδηγοι (κακοι αλγοριθμοι ),τρελλα με τους ρυπους και τη ασφαλεια(υποκρισια εδω τρελλη) , βαλε και την τρελλη ελληνικη φορολογια!Να το πακετο!εχουμε μισθους κινας αλλα θελουμε γερμανικα αμαξια! -
Ποιος επιλογέας ρε παιδιά…ούτε αυτοι που τα φτιαχνουν δεν τα οδηγούν με κουτάλα, αθλια κιβώτια!! Ειπαμε psa αυτόματα μόνο. Ζαχαρώνω ενα 308 εαν βρω σε καλη τιμη μτχ.
-
Συγνωμη διαβαζω σωστα? https://sportlive.gr/aytokinito/oi-times-polisis-exilektrismenoy-ford-focus/
Στην εκδοση st-line εχουν βγαλει το digital cockpit και το εχουν βαλει στην st-line X?
Δηλ 27.000 ευρω για αυτοματο Ford Focus 1000 αρη χωρις digital cockpit?
Αλλα ομως την Smart TV 13"ιντσων την κρατησαν στην "ταπεινη" st-line... Οι ανθρωποι ειναι για γελια, μονο για να τους τρολαρεις ειναι πια στις αντιπροσωπειες! -
@diriras said in Νέο Ford Focus MK4:
Συγνωμη διαβαζω σωστα? https://sportlive.gr/aytokinito/oi-times-polisis-exilektrismenoy-ford-focus/
Στην εκδοση st-line εχουν βγαλει το digital cockpit και το εχουν βαλει στην st-line X?
Δηλ 27.000 ευρω για αυτοματο Ford Focus 1000 αρη χωρις digital cockpit?
Αλλα ομως την Smart TV 13"ιντσων την κρατησαν στην "ταπεινη" st-line... Οι ανθρωποι ειναι για γελια, μονο για να τους τρολαρεις ειναι πια στις αντιπροσωπειες!Και εγω τα ιδια πιστευω!δεν καταλαβαινω πλεον τις επιλογες των αντιπροσωπειων πλεον(τουλαχιστον τις περισσοτερες).Λες και το κανουν επιτηδες για να χανουν πελατες!
Απο την αλλη ειμαι σιγουρος εαν τους ρωτησω θα απαντησουν οτι εγω ειμαι εκτος εποχης,αγορας και κλιματος και οτι πλεον η πλειοψηφια των αγοραστων διαλεγει με αλλα κριτηρια! -
@jobous said in Νέο Ford Focus MK4:
Επιτέλους , ήγγικεν η ώρα !!!! Κυρίες και κύριοι Ford Focus StLineX 1.0T 155ps σε magnetic grey.......
Κάναμε την πρώτη βόλτα και βγάλαμε και τις πρώτες φωτό !!!
Καλοτάξιδο.. .. Σκέφτομαι να παρωτο ίδιο .. Θά ήθελα να μάθω από κατανάλωση σε ταξίδι με χαλαρή οδήγηση που βρίσκεται...?
-
Ευχαριστω πολύ , να εισαι καλα. Σε κάνα μήνα κλεινουμε ένα χρόνο....
Δεν ξέρω τι κάνουν καποιοι και έχουν τρελα΄νούμερα προς τα κάτω, αλλά εγώ μετά απο 5000 χλμ ειμαι στα 7.5 lt μ.ο. αλλά παίζει μεγάλο ρόλο το είδος της διαδρομής , καλά και το πόδι παίζει !!! -
έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα (1 έτος τον άλλο μήνα με 9,500km). Φυσιολογική οδήγηση από φυσιολογικούς ανθρώπους και με τη μικρή βοήθεια του mild hybrid σημαίνει 7,5 μεικτή κατανάλωση (κυρίως πόλη αλλά και αρκετά ταξίδια). Εάν κάποιος προσέχει πολύ το πόδι του σε ανοιχτό δρόμο, τότε μπορεί να επιτύχει εύκολα 6,5 και λίγο παρακάτω - μαζί με την επακόλουθη βαρεμάρα μιας τέτοιας "συντηρητικής" οδήγησης με ένα τόσο ωραίο αυτοκίνητο. Το αμάξι κάτω από τις 2000 στροφές είναι νωθρό, στις 2500-3000 στροφές όμως ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε γκάζι/επιτάχυνση είτε από 80 στα 120 είτε από 130 στα 170, το κάνει να φαίνεται πανεύκολο και φυσικά χωρίς ιδιαίτερους θορύβους.
-
Άν και ο φίλος ρώτησε για το 1.0 155, μια και βάζουμε τις καταναλώσεις κάτω όμως να πω ότι απο Ιούνιο περίπου που παρέλαβα το 1.5 182 η κατανάλωση είναι σταθερά απο 8.5 μέχρι 9.5, με την οδήγηση σε αυτά τα 5000 περίπου χιλιόμετρα που έχω γράψει μέχρι στιγμής να είναι συνήθως μικρές χιλιομετρικά διαδρομές εντός πόλης κυρίως και φυσικά όταν το αμάξι παίζει στο sport σε ευνοικά στροφιλίκια, ευθείες και τα συναφή, πιάνει και το 11 ! Με eco σταθερά σε αυτοκινητόδρομο και μέχρι 130 μέγιστο το έχω ρίξει στο 7 με πολύ απαλό το πόδι πάντα.
-
Eμένα παιδιά στο cockpit γράφει 6.1l/100 km μ.ο. με ~6000 χιλιόμετρα, το πήρα ακριβώς πριν ένα χρόνο (St-Line 1.0 L 155ps). Πραγματικά στην αντλία νομίζω είναι γύρω στο 6.4-6.5. Economy mode δεν έχω βάλει σχεδόν ποτέ, είμαι με normal μέσα στην πόλη και με sport αρκετά συχνά (όχι πάντα όμως) εκτός πόλης. Στα 6000 km πάντως τα περισσότερα (80%) είναι εκτός πόλης (δεν το χρησιμοποιώ για δουλειά π.χ. καθημερινά). Μάλλον συντηρητικά το πάω σε σχέση με άλλα παιδιά εδώ, στροφές κινητήρα γενικά μέχρι 4k εκτός από προσπεράσεις και ταχύτητα εθνική γύρω στο 140-150, άντε βαριά 160.
Πατάω όσο λιγότερο φρένο γίνεται, δηλαδή σε στροφές όπου με παίρνει αφήνω γκάζι, αρκετά πριν από τη στροφή π.χ. Και θα έλεγα ότι σε ανηφόρες-κατηφόρες επαρχιακών δρόμων κάνει διαφορά. Παρά το φρενάρισμα του mhev, στις κατηφόρες -γενικά- επιταχύνει με το βάρος του μόνο και μάλιστα αρκετά ώστε να χρειάζεται συχνά (κανονικό) φρένο. Οπότε στην κατηφόρα οδηγώ κυρίως με φρένο και πολύ λίγο γκάζι όπου χρειάζεται (αν είναι μικρή η κλίση ή στην έξοδο της στροφής) για να φορτίζει. Και, ανάβαση-κατάβαση από την ίδια διαδρομή, δηλαδή δεν είναι ότι πάω κατηφόρα για να φορτίσει και μετά γυρίζω από επίπεδο δρόμο σε κύκλο π.χ.. Είμαι αρκετά έως πολύ ευχαριστημένος από την κατανάλωση.
-
Το ένα από τα 2 τριπ δε το έχω μηδενίσει ποτέ.
Κάπου στα 30500 χμ, δειχνεί πλέον 8.1 μέση κατανάλωση με μικτή οδήγηση.
1.5 182 station manual.
-
Στην δική μου περίπτωση, η απόσταση σπίτι δουλειά ειναι μικρή (5 km), για αυτό και εχω μονο 5000 χλμ. Εκεί ανεβαζει καταναλωση που ειναι ακομα κρύο. Στις διαδρομες που εχει Αττική οδό ή ανοικτούς δρόμους έστω και με εντός πόλης (μικτή δηλαδή) η κατανάλωση πέφτει, οπως επίσης και όταν έχει πιασει καλή θερμοκρασία λειτουργίας (μετά απο 15 λεπτά περίπου). Σε μια φάση που ειχα μεγάλο ποσοστό σε Αττικη Οδό και Εθνική , με πήγε κοντά στα 6,5 lt. Επισης η ιδεατή ταχύτητα για την μεγαλύτερη εξοικονόμηση είναι 95-105 χλμ/ώρα (ιδιαίτερα με CC). Εκεί μπορεί να δεις και 4,5 με 5,5 lt (παίζει ρόλο και αν είναι ανηφορικό ή κατηφορικό κομματι).
-
Μου ήρθε πριν λίγο στο email :
Θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Η Κίνηση Τώρα
IOANNIS,Η υπηρεσία Η Κίνηση Τώρα για το όχημα «F2021 Focus2021» θα λήξει στις 20/1/2022.
Ας πάμε στον λογαριασμό μας στην Ford και διαλέγουμε ανανέωση :
Voilà
Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ
Μηνιαίο πρόγραμμα
ΣΥΝΟΛΟ
€3,99/ΜήναςΑκούω γνώμες !!!!!
Περιγραφή Συνδρομής - Προγράμματος
Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ
Το FordPass Connect σού προσφέρει πρόσβαση στις λειτουργίες Η Κίνηση Τώρα και Πληροφορίες Τοπικών Κινδύνων*. Οι λειτουργίες αυτές συνεργάζονται ώστε να σε βοηθήσουν να φτάσεις εγκαίρως και χωρίς άγχος. Η λειτουργία Η Κίνηση Τώρα προσφέρει ενημερώσεις για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο στο σύστημα πλοήγησης και μπορεί να προσαρμόσει αυτόματα τη διαδρομή σου ώστε να σε βοηθήσει να αποφύγεις την παραμονή σε τεράστιες ουρές. Οι Πληροφορίες Τοπικών Κινδύνων* συλλέγει δεδομένα από συνδεδεμένα οχήματα και τη δημόσια βάση δεδομένων περιστατικών και, εν συνεχεία, σε ενημερώνει εάν υπάρχει κάποιος κοντινός κίνδυνος, όπως ατύχημα, πλημμυρισμένος δρόμος ή οδικά έργα.
ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ
Η λειτουργία Η Κίνηση Τώρα* ενημερώνει το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου σου με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την κίνηση και τις πιο πρόσφατες ώρες άφιξης.ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ
Λάβε ειδοποιήσεις σχετικά με ατυχήματα, οδικά έργα και άλλα περιστατικά που ενδέχεται να επηρεάσουν τη διαδρομή σου.ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Η δυναμική πλοήγηση βρίσκει αυτόματα νέες διαδρομές που σε βοηθούν να αποφεύγεις την κυκλοφοριακή συμφόρηση.ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Οι ειδοποιήσεις στην ψηφιακή σου οθόνη σε ενημερώνουν για τους τοπικούς κινδύνους οδικής κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένης και της απόστασής αυτών από εσένα.Ο ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ
Η λειτουργία Πληροφορίες Τοπικών Κινδύνων μπορεί να αυξήσει την επίγνωση στο δρόμο και να σε βοηθήσει να αποφύγεις πιθανούς κινδύνους.ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ
Το σύστημα είναι εντελώς αυτόνομο. Συλλέγει και εμφανίζει δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους χωρίς καμία παρέμβαση για εισαγωγή δεδομένων από τον οδηγό.ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ
Οι προειδοποιήσεις περιλαμβάνουν ύπαρξη μεγάλης κίνησης, έργα επί του δρόμου, ατυχήματα, ακραίες καιρικές συνθήκες και πολλά άλλα…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ CLOUD (ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΝΕΦΟΣ)
Φρένα έκτακτης ανάγκης, φώτα ομίχλης και άλλα πολλά. Τα συνδεδεμένα οχήματα μοιράζονται αυτόματα τα δεδομένα δραστηριότητας ώστε να σε ενημερώνουν για τους κινδύνους.ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
- Η λειτουργία Πληροφορίες Τοπικών Κινδύνων είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένα οχήματα εξοπλισμένα με τη σωστή έκδοση του μόντεμ FordPass. Μπορείς να ελέγξεις τη διαθεσιμότητα από τις ρυθμίσεις σύνδεσης SYNC του οχήματός σου ή χρησιμοποιώντας το FordPass, επιλέγοντας το όχημά σου και πατώντας "Συνδρομές". Το προϊόν αυτό χρησιμοποιεί το μόντεμ του οχήματός σου για τη λήψη των δεδομένων της κίνησης. Θα πρέπει να έχεις ενεργοποιημένες τις υπηρεσίες τοποθεσίας για να χρησιμοποιήσεις αυτό το προϊόν.
-
Καλημέρα, ερώτηση. Κάπου παραπάνω νομίζω ότι αναφέρθηκε πως το f/l δεν θα φοράει το παλιό powershift αλλά νέο κιβώτιο και μάλιστα το ίδιο με το EDC της Renault. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι τι άποψη έχετε για το EDC; Είναι κάποιου γνωστού κατασκευαστή, της Renault; Για 2πλοσύμπλεκτο θεωρείται αξιόπιστο; Το ότι είναι ξηρού τύπου το γνωρίζω ήδη οπότε είναι λίγο αναπόφευκτη η σύνδεση και ο "φόβος" της ιστορίας των powershift/DSG (ναι προφανώς όχι του DSG που φοράνε τα 2L). Έχω ένα φίλο στη δουλειά που έχει τρελαθεί με το f/l αλλά θέλει μόνο auto.
-
@sabas_thess said in Νέο Ford Focus MK4:
Καλημέρα, ερώτηση. Κάπου παραπάνω νομίζω ότι αναφέρθηκε πως το f/l δεν θα φοράει το παλιό powershift αλλά νέο κιβώτιο και μάλιστα το ίδιο με το EDC της Renault. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι τι άποψη έχετε για το EDC; Είναι κάποιου γνωστού κατασκευαστή, της Renault; Για 2πλοσύμπλεκτο θεωρείται αξιόπιστο; Το ότι είναι ξηρού τύπου το γνωρίζω ήδη οπότε είναι λίγο αναπόφευκτη η σύνδεση και ο "φόβος" της ιστορίας των powershift/DSG (ναι προφανώς όχι του DSG που φοράνε τα 2L). Έχω ένα φίλο στη δουλειά που έχει τρελαθεί με το f/l αλλά θέλει μόνο auto.
-
Ναι ισχύει, είναι το ίδιο κιβώτιο ουσιαστικά με της Renault. To κατασκευάζει η Magna η οποία εξαγόρασε την Gertrag που ήταν ο αρχικός κατασκευαστής. Και ναι το παλιό Powershift το κατασκεύαζε και αυτό η Gertrag (σε συνεργασία με την Ford), αλλά είχε σχεδιαστικό ελλάτωμα το οποίο ποτέ δεν διόρθωσαν.
-
Αρκετά αξιόπιστο. Προσωπικά για εμένα (αλλά το τονίζω για εμένα μόνο) αυτό από μόνο του είναι λόγος να ΜΗΝ αγοράσω το αυτοκίνητο. Όμως αυτός είμαι εγώ και θεωρώ λάθος κίνηση (προφανώς για λόγους κόστους και CO2) που κατήργησαν το φοβερό 8αρι για να βάλουν αυτή τη βλακεία. Εαν το θέλει για ανοιχτές διαδρομές ΟΚ, αλλά για μέσα στν πόλη δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
-
-
Το 8αρι Aisin ΔΕΝ καταργήθηκε, απλώς προσφέρεται αποκλειστικά μόνο με τον 1.5 diesel.
Για εμένα και τα δικά μου σενάρια χρήσης, εκείνη η εκδοχή του αυτοκινήτου είναι και η «καλύτερη» -
@clockwork82 said in Νέο Ford Focus MK4:
Το 8αρι Aisin ΔΕΝ καταργήθηκε, απλώς προσφέρεται αποκλειστικά μόνο με τον 1.5 diesel.
Για εμένα και τα δικά μου σενάρια χρήσης, εκείνη η εκδοχή του αυτοκινήτου είναι και η «καλύτερη»Ναι σωστά, φυσικά και υπάρχει στον 1.5 (δυστυχώς μόνο πετρέλαιο πλέον), το powershift δεν αντέχει την ροππή του 1.5. Όμως το 8αρι ΔΕΝ είναι της Aisin, καμία σχέση. Είναι της Ford που είναι ένα τροποποιημένο GM γιατι έχουν συνεργαστεί το θέμα το κιβωτίου.
-
@sabas_thess said in Νέο Ford Focus MK4:
Το ότι είναι ξηρού τύπου το γνωρίζω ήδη οπότε είναι λίγο αναπόφευκτη η σύνδεση και ο "φόβος" της ιστορίας των powershift/DSG (ναι προφανώς όχι του DSG που φοράνε τα 2L).
Είσαι σίγουρος ότι είναι ξυρου τύπου ; Τα Reanult φοράνε το 7DCT300 που είναι υγρού τύπου…από όσο έχω διαβάσει και η FORD ξεκίνησε χρησιμοποιεί και αυτή το συγκεκριμένο μοντέλο της MAGNA
Ford Focus MK4