-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Η πλάκα είναι ότι δεν εξέφρασα καν άποψη αλλά έκανα μια καταγραφή πραγματικών καταστάσεων και αμέσως ξεκίνησαν τα ηθικοπλαστικα και τα «εγώ στα παιδιά μου» και οι αναφορές σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κλπ.
Είναι κρίμα να μην μπορούμε να συζητήσουμε.Μπορούμε να συζητήσουμε,όχι όμως και να συμφωνήσουμε. Δεν είναι κακό........
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το πρόβλημα λύνεται πολύ εύκολα ρωτώντας ο καθένας τα δικά του παιδιά για το πως νιώθουν στο πίσω κάθισμα. Αν δεν τους αρέσει δεν παίρνεις αυτό το αυτοκίνητο, αν τους αρέσει το παίρνεις.Εξαρτάται απ' την ηλικία: αν είναι πολύ μικρά δεν ξέρουν τι θέλουν ή δεν καταλαβαίνουν ακριβώς τι τους ρωτάς. Μπορεί τη μια μέρα να τους φανεί παιχνίδι να έχεις τα παράθυρα ψηλά για να κρύβονται (και καλά) και να σου πουν 'μπαμπά πάρτο' και την άλλη να νιώθουν κλειστοφοβικά και να γκρινιάζουν ότι δεν τους αρέσει εκεί μέσα. Δε βγάζεις άκρη. Καλύτερη άποψη έχει ο γονιός από την εμπειρία του με το παιδί ώστε να ξέρει τι το ενοχλεί και τι όχι.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Η πλάκα είναι ότι δεν εξέφρασα καν άποψη αλλά έκανα μια καταγραφή πραγματικών καταστάσεων και αμέσως ξεκίνησαν τα ηθικοπλαστικα και τα «εγώ στα παιδιά μου» και οι αναφορές σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κλπ.
Είναι κρίμα να μην μπορούμε να συζητήσουμε.Μπορούμε να συζητήσουμε,όχι όμως και να συμφωνήσουμε. Δεν είναι κακό........
Η πλάκα είναι ότι ενώ συμφωνούμε δεν μπορούμε καν να συζητήσουμε γιατί δεν μπορούμε πια ως λαός το διάλογο. Εξού και η αναφορά σε ελληναρες.
Και γράφω συμφωνούμε γιατί και εγώ βρίσκω καλύτερο να βλέπουν έξω και να γεμίζουν παραστάσεις τα παιδιά, άσχετο που η πραγματικότητα των παιδιών πολλές φορές δεν μας επιβεβαιώνει -
Βασικά, το πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι, γιατί τα παιδιά να ασχολούνται γενικότερα με ένα τάμπλετ? Λογικό ότι από τη στιγμή που περνάνε καθημερινά ώρες μαζί του να το έχουν και στο αυτοκίνητο μαζί τους.
Όπως, γνωρίζουμε κάποια θέματα πέρα από την αυτοκίνηση, συνετό θα ήταν να γνωρίζουμε και κάποιες επιλογές ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο.
Σρυ για το off topic..
(btw, στο CHR πιο κλειστοφοβικά θα είναι για τη μάνα και την πεθερά παρά για τα παιδιά..)
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Από πλευράς ντιζάιν τόσο το juke όσο και το CHR ξεφεύγουν από τα τετριμμένα. Από εκεί και μετά είναι σίγουρα τα μόνα αυτοκίνητα που 'το να κάθεσαι πίσω...' θυμίζει τιμωρία, εγκλεισμό. Εστω μια φορά στο ταξίδι είτε παιδί ή ενήλικας αν είσαι θα σκεφτείς... 'ρε γαμώτο τι έκανα και με έχωσαν εδώ πίσω'. Ετσι λοιπόν δεν θα έπαιρνα ή δεν θα ενθάρρυνα κάποιον να πάρει ένα αυτοκίνητο στο οποίο η αίσθηση των μπροστά από τους πίσω είναι η μέρα με την νύχτα. Ειδικά για οικογενειακό δεν θα το σύστηνα σε κανένα χριστιανό.+1
Ειδικά στο chr οταν κάθισα πισω ένιωσα σαν φυλακισμένος που κοιτούσε έξω απο το παράθυρο του κελιού του. Ποσο μαλλον να βάλεις και παιδια εκει πισω.
Απορώ τι σκέφτηκαν εκει στην τουοτα οταν το σχεδίασαν. Απλα απαράδεκτο για οικογενειακό αυτοκινητο. -
Νομίζω πιο ωραία το έθεσε ο cosneo! Πιο πολύ γερναμε ανάμεσα στα 2 μπροστινά καθίσματα για να δούμε μπροστά τα άλλα αυτοκίνητα, το κοντέρ κλπ. Έξω κοιτάνε τα παιδιά μόνο αν τους δείξεις κάτι , σε χαμηλές ταχύτητες σε μια περιοχή - χωριό-πολη που δεν έχουν ξαναβρεθεί κλπ.
Από πλευράς ιδιωτικότητας και αίσθησης ασφαλείας είναι ωραίο πίσω το CHR.Σχετικά με το CHR αν και μου αρέσει πολύ το θεωρούσα πολύ ακριβό και δεν είχα ασχοληθεί παραπάνω , μόλις χθες με αφορμή το τοπικ μπήκα στο configurator και είδα πως το 1.2 έχει από την βασικη έκδοση τα πάντα από ηλεκτρονικά βοηθήματα , adaptive cruise control , τα πολύ ωραία καθίσματα κλπ και με πολύ μικρή διαφορά η επόμενη σου δίνει τις 17αρες και το infotainment. Και από extra τα μόνα που λείπουν είναι κάποια αισθητικά αξεσουάρ τα οποία τα βάζεις και άνετα aftermarket.
Με ένα ωραίο χρώμα με 23.000 έχεις ένα εξαιρετικό πακέτο, για το πιο μοντέρνο και ξεχωριστό όχημα σε σχέση με το 90% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.
Εξαιρετικό και το εσωτερικό του με τα υπέροχα καθίσματα και το κεντρικό τούνελ ανάμεσα στα καθίσματα που του δίνει αέρα πολυτέλειας.
Και από ότι διαβάζω ειναι και εξαιρετικό σε οδηγική συμπεριφορά.
Λογικά και ο 1.2 είναι ικανοποιητικός , άλλωστε είναι και το στάνταρ σε όλες τις άλλες επιλογές της κατηγορίας.Μοναδικά αρνητικά το infotainment που είναι πίσω σχέση με τον ανταγωνισμό ( δεν υποστηρίζει car play και ΑΑ, κακά γραφικά, αργό σε απόκριση) και το γεγονός πως θέλει τουλάχιστον 18αρηδες τροχούς για να αναδείξει το σχέδιο και τους χρεώνει 1000+ που ίσως να είναι θέμα και για την κλίμακα του φόρου. Μακάρι να τους δίνει aftermarket σε καλή τιμή ώστε με την πρώτη αλλαγή ελαστικών να αξίζει η αναβάθμιση. Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει κατά την άποψη μου και με τα original αισθητικά αξεσουάρ μπρος πίσω γύρω - γύρω που είναι must για αυτό το αυτοκίνητο και θα ήταν ωραίο να μπορείς να τα βάλεις με άλλο ένα 1000ρικο σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά την αγορά.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Μου κάνει εντύπωση η εμμονή της Toyota στα αυτόματα κιβώτια CVT, τη στιγμή που είναι ο χειρότερος (οδηγικά) τύπος αυτόματων κιβωτίων, αγνοώντας τους άλλους δύο τύπους αυτόματων κιβωτίων (κλασικά αυτόματα με μετατροπέα ροπής και αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη).
Και το περίεργο είναι ότι δίπλα τους έχουν την επίσης ιαπωνική εταιρία AISIN, που προμηθεύει πολλούς ευρωπαίους κατασκευαστές με κλασικά αυτόματα κιβώτια (με μετατροπέα ροπής).
Είναι κρίμα η Toyota να σου δίνει ως μοναδική επιλογή σε αυτόματο κιβώτιο το CVT και πιστεύω ότι έτσι χάνει και πολλούς εν δυνάμει πελάτες.
-
Ο χρήστης αιγαιοπλόος έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση η εμμονή της Toyota στα αυτόματα κιβώτια CVT, τη στιγμή που είναι ο χειρότερος (οδηγικά) τύπος αυτόματων κιβωτίωνΕμένα πάντως μου αρέσει πολύ και το προτιμώ.
-
Έχει φανατικούς οπαδούς το cvt γιατί είναι ένα κιβώτιο που πραγματικά δεν καταλαβαίνεις αλλαγές και έχει πολύ αξιόπιστη λειτουργία.
Για επιδόσεις όμως πας στα αλλά δυο και κυριότερα σε dct -
Είναι κρίμα να μην μπορούμε να συζητήσουμε.Είναι πολύ κρίμα να βγάζεις τέτοιες απόψεις για τους άλλους όταν δεν συμφωνείς μαζί τους.
-
Έχει φανατικούς οπαδούς το cvt γιατί είναι ένα κιβώτιο που πραγματικά δεν καταλαβαίνεις αλλαγέςSeriously?!
-
Καλημέρα σε όλους.
Προσανατολιζομαι και εγω το hybrid, ακόμα βέβαια δεν το εχω κανει test drive.Το μεγαλο ατού για μενα εκτος απο τον ηλεκτροκινητηρα ειναι το αυτόματο κιβώτιο και το γεγονός ότι μένω σε νησί και οι καθημερινές αποστάσεις δεν ξεπερνούν τα 10 χμ.
Τωρα αν χρειαστεί καμια κυριακατικη βολτα δεν θα με πειράξουν οι επιδόσεις!Περιμενω και δεύτερο τέκνο οποτε ειπα να αναβαθμίσω τους χωρους απο το υπάρχον και να εκμεταλευτω την τεχνολογία!
Δεν σας κρύβω ότι πήγαινα καρφι για το scross, αλλα η σύζυγος προτεινε toyota.
Τωρα στα μειονεκτηματα του συγκεκριμένου βρισκω την έλλειψη led φώτων που υπάρχει μονο στην πιο ακριβή εκδοση όπου φυσικά δεν με ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μπλιμπλικια. Επίσης την απόδοση του βενζινοκινητηρα.
Λετε να περιμενω κανενα f/l μηπως και αλλάξει κατι?
-
Ο χρήστης katsim έγραψε:
Αν έχεις τη δυνατότητα να περιμένεις, τα επόμενα χρόνια θα βγούν αρκετά νέα μοντέλα υβριδικών αυτοκινήτων. Πάντως αν σου αρέσει, θα έλεγα πάρε το τώρα.
-
Ο χρήστης katsim έγραψε:
Καλημέρα σε όλους.
Προσανατολιζομαι και εγω το hybrid, ακόμα βέβαια δεν το εχω κανει test drive.Το μεγαλο ατού για μενα εκτος απο τον ηλεκτροκινητηρα ειναι το αυτόματο κιβώτιο και το γεγονός ότι μένω σε νησί και οι καθημερινές αποστάσεις δεν ξεπερνούν τα 10 χμ.
Τωρα αν χρειαστεί καμια κυριακατικη βολτα δεν θα με πειράξουν οι επιδόσεις!Περιμενω και δεύτερο τέκνο οποτε ειπα να αναβαθμίσω τους χωρους απο το υπάρχον και να εκμεταλευτω την τεχνολογία!
Δεν σας κρύβω ότι πήγαινα καρφι για το scross, αλλα η σύζυγος προτεινε toyota.
Τωρα στα μειονεκτηματα του συγκεκριμένου βρισκω την έλλειψη led φώτων που υπάρχει μονο στην πιο ακριβή εκδοση όπου φυσικά δεν με ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μπλιμπλικια. Επίσης την απόδοση του βενζινοκινητηρα.
Αν δεν έχετε θέμα με το χώρο των πίσω επιβατών όπου τόσα και τόσα έχουν γραφτεί προχωράς άφοβα. Όπως τα περιγράφεις σου κάνει κουτί το αμάξι.
Για τα led δεν θα ανησυχούσα. Σίγουρα τα εργοστασιακά είναι πάντα καλύτερα αλλά λόγω προτζέκτορα στα νέα Τογιότα, τοποθετείται εύκολα ποιοτική after market λάμπα με πολύ καλά αποτέλεσματα. Στο νήμα για το kodiaq είχα βάλει φωτό από το υβριδικό γιαρις να δεις. -
Ο χρήστης katsim έγραψε:
Τωρα στα μειονεκτηματα του συγκεκριμένου βρισκω την έλλειψη led φώτων που υπάρχει μονο στην πιο ακριβή εκδοση όπου φυσικά δεν με ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μπλιμπλικια. Επίσης την απόδοση του βενζινοκινητηρα.Λετε να περιμενω κανενα f/l μηπως και αλλάξει κατι?
LED φώτα μπορείς να βάλεις με παραγγελία και στις άλλες εκδόσεις (Center & Cult) σαν έξτρα δεν χρειάζεται να πάρεις την πιο ακριβή έκδοση, έτσι μου είχαν πει το καλοκαίρι που το είχα οδηγήσει. Απλά πάνε πακέτο με το Navi, οπότε κοστίζουν κάπου €3.000.
Θα αργήσει λογικά το facelift.
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Με κάλεσαν για το τεστ ντραιβ, οποτε θα το φορτώσω καροτσια καρεκλακια και θα δω πως ανταποκρινεται στις οικογενειακες υποχρεώσεις.
Αν ολα πανε καλα θα το κλείσουμε μαλλον.
-
Με 2 παιδιά και καροτσάκια κτλ. λογικά θα έχεις θέμα με το πορτ-μπαγκάζ πίσω.
-
377 λτ και 2 παιδιά είναι απαγορευτικά δυστυχώς. Το συγκεκριμένο αμάξι έχει τεχνολογία πάνω του αλλά οι χώροι των πίσω επιβατών και των αποσκευών ανεπαρκής για οικογένεια
-
Για το χωρο των 377 δεν με απασχολεί, μενω σε νησι οποτε δεν υπάρχει περίπτωση να το φορτώσω για ταξιδι, χωράει σίγουρα το καρότσι και καποιες τσάντες!
Αυτο που με απασχολεί αρκετά ειναι ο σκοτεινός πισω χώρος, ειδικά για τα παιδιά.
Θελω να δω όταν το οδηγησω αν θα με κερδίσει η οδική συμπεριφορά για να δωσω τα παραπάνω χρήματα απο το scross το οποίο το θεωρώ πολυ τίμιο για τα λεφτά του! (~18.500)
Θα ειναι χρηστικη η υβριδική τεχνολογία η θα πρέπει να πηγαίνω σαν την κοτα?Απο την άλλη λεω το suzuki θα αντέξει 10-15 χρόνια?
-
Ο χρήστης katsim έγραψε:
Για το χωρο των 377 δεν με απασχολεί, μενω σε νησι οποτε δεν υπάρχει περίπτωση να το φορτώσω για ταξιδι, χωράει σίγουρα το καρότσι και καποιες τσάντες!
Αυτο που με απασχολεί αρκετά ειναι ο σκοτεινός πισω χώρος, ειδικά για τα παιδιά.
Θελω να δω όταν το οδηγησω αν θα με κερδίσει η οδική συμπεριφορά για να δωσω τα παραπάνω χρήματα απο το scross το οποίο το θεωρώ πολυ τίμιο για τα λεφτά του! (~18.500)
Θα ειναι χρηστικη η υβριδική τεχνολογία η θα πρέπει να πηγαίνω σαν την κοτα?Απο την άλλη λεω το suzuki θα αντέξει 10-15 χρόνια?
Εννοείται ότι πρέπει να πηγαίνεις σαν κότα! Η αυτονομία των μπαταριών είναι για 4χλμ και πηγαίνοντας με ταχύτητα ως 50-60 χλμ. Νομίζω στο νησί σου θα αργήσεις πολύ να κάνεις απόσβεση τα παραπάνω €€€ που κοστίζει.
Ρώτα τα παιδιά σου ,αν τους αρέσει να κάθονται εκεί πίσω. Από μικρό και τρελό μαθαίνεις την αλήθεια.....
Toyota C-HR 2016