-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Για το χωρο των 377 δεν με απασχολεί, μενω σε νησι οποτε δεν υπάρχει περίπτωση να το φορτώσω για ταξιδι, χωράει σίγουρα το καρότσι και καποιες τσάντες!
Αυτο που με απασχολεί αρκετά ειναι ο σκοτεινός πισω χώρος, ειδικά για τα παιδιά.
Θελω να δω όταν το οδηγησω αν θα με κερδίσει η οδική συμπεριφορά για να δωσω τα παραπάνω χρήματα απο το scross το οποίο το θεωρώ πολυ τίμιο για τα λεφτά του! (~18.500)
Θα ειναι χρηστικη η υβριδική τεχνολογία η θα πρέπει να πηγαίνω σαν την κοτα?Απο την άλλη λεω το suzuki θα αντέξει 10-15 χρόνια?
Εννοείται ότι πρέπει να πηγαίνεις σαν κότα! Η αυτονομία των μπαταριών είναι για 4χλμ και πηγαίνοντας με ταχύτητα ως 50-60 χλμ. Νομίζω στο νησί σου θα αργήσεις πολύ να κάνεις απόσβεση τα παραπάνω €€€ που κοστίζει.
Ρώτα τα παιδιά σου ,αν τους αρέσει να κάθονται εκεί πίσω. Από μικρό και τρελό μαθαίνεις την αλήθεια.....Τι νόημα έχει αυτό που λες;
Οι μπαταρίες δεν είναι για να πηγαίνει το αμαξι μονο με αυτες!
Το συστημα λειτουργεί συνέχεια συνδυαστικά βενζίνη και μπαταρία και ετσι πετυχαίνει αυτές τις καταναλωσεις. -
Η φιλοσοφία του υβριδικού συστήματος της Toyota είναι η εξής, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ:
Ενας σχετικά μεγάλος ατμοσφαιρικός κινητήρας (1.800 κ. εκ.) στέλνει ένα μέρος της ενέργειας που παράγει στους τροχούς και το υπόλοιπο μέρος της ενέργειας το δίνει στη φόρτιση της συστοιχίας μπαταριών, οι οποίες λαμβάνουν εξτρά φόρτιση και από το φρενάρισμα (ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση).
Η συστοιχία των μπαταριών (η οποία λαμβάνει αλλεπάλληλα 'κύματα' φόρτισης τόσο από το θερμικό κινητήρα των 1.800 κ. εκ. όσο και από την πέδηση), κινεί τον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος δρα κατά βάση ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ τον θερμικό κινητήρα και επικουρικά μόνο κινεί το όχημα μόνος του (π.χ. ίσιωμα, χαλαρό γκάζι, μικρή απόσταση).
Συνεπώς, η όλη δουλειά γίνεται από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του θερμικού κινητήρα με τον ηλεκτροκινητήρα και αυτή η συνεργασία είναι που δίνει οφέλη στην κατανάλωση καυσίμου.
-
Ακριβώς.
-
Σήμερα εκανα αν γρήγορο τεστ το chr, κινητήρας και κιβώτιο ειναι διαμάντι,θελει λιγο συνήθεια το cvt στις προσπερασεις αλλα δεν με απασχολεί καθόλου.
Στη σύζυγο δεν άρεσε το χαμηλό πισω κάθισμα (βλ φόρτωμα παιδιού στο καθισματακι) το ήθελε να είναι πιο suv...
Πάντως το αμαξι ειναι όπως το όνομα του, coupe hi rider.
Εκτεταμενο τεστ το σαββατοκύριακο οπου θα το εχω για διήμερο.Εναλλακτικά σκεφτόμαστε πια και το q2 που ξεφεύγει στο μπατζετ.
Καμια αλλη πρόταση έχετε??
-
Ο χρήστης katsim έγραψε:
Εκτεταμενο τεστ το σαββατοκύριακο οπου θα το εχω για διήμερο.Εναλλακτικά σκεφτόμαστε πια και το q2 που ξεφεύγει στο μπατζετ.
Καμια αλλη πρόταση έχετε??
Πως και θα στο δώσουν 2ήμερο? Λόγω γνωριμίας, ή το δίνουν?
Το Q2 είναι καλό αυτοκίνητο, αλλά όχι για τα λεφτά που ζητάει...απλά είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ χωρίς κανένα λόγο!
Δεν έχω καταλάβει το budget σας, αλλά ούτε και την κατηγορία που κοιτάτε....δηλαδή θέλετε μεσαίο SUV (όπως QQ, S Cross, Kadjar κλπ, δλδ στα 4.30-4.50 μέτρα) ή κάτι διαφορετικό? Γιατί υπάρχουν 10άδες προτάσεις στην αγορά, για όλα τα γούστα και βαλάντια.
-
2ημερο εκείνοι προθυμοποιηθηκαν να το δώσουν, προς τιμήν τους βέβαια.
Τωρα, όσον αφορά το μπατζετ, ξεκινήσαμε για το s cross των 20.000 και ανεβηκε στα 26.500 για το chr όπου είναι περίπου και το τέρμα.
Γενικώς, δεν συμπαθώ το vag group. Άρχισα όμως να συμπαθώ το karoq, για τους χωρους του βέβαια. Νομίζω ότι οι υπόλοιπες επιλογές είναι βιταρα και qq.
Το βιταρα ναι μεν το εμπιστεύομαι αλλα η ποιότητα του μέσα δεν είναι και η καλύτερη. Το qq ειναι και αυτο ευρύχωρο με την ιδια μέτρια ποιότητα του!Ουτε τα Γαλλικα εμπιστεύομαι επίσης(μαλλον ειμαι παραξενος)
Το q2 τελικά νομίζω ειναι στο ιδιο ύψος με το chr, και ναι σίγουρα ειναι υπςρκοστολογισμενο.
Δεν μπορούσε η Toyota να βγαλει ενα rav4 στις παλιες διαστάσεις υβριδικό να τελειώνουμε..???
-
Ο χρήστης katsim έγραψε:
2ημερο εκείνοι προθυμοποιηθηκαν να το δώσουν, προς τιμήν τους βέβαια.Τωρα, όσον αφορά το μπατζετ, ξεκινήσαμε για το s cross των 20.000 και ανεβηκε στα 26.500 για το chr όπου είναι περίπου και το τέρμα.
Γενικώς, δεν συμπαθώ το vag group. Άρχισα όμως να συμπαθώ το karoq, για τους χωρους του βέβαια. Νομίζω ότι οι υπόλοιπες επιλογές είναι βιταρα και qq.
Το βιταρα ναι μεν το εμπιστεύομαι αλλα η ποιότητα του μέσα δεν είναι και η καλύτερη. Το qq ειναι και αυτο ευρύχωρο με την ιδια μέτρια ποιότητα του!Ουτε τα Γαλλικα εμπιστεύομαι επίσης(μαλλον ειμαι παραξενος)
Το q2 τελικά νομίζω ειναι στο ιδιο ύψος με το chr, και ναι σίγουρα ειναι υπςρκοστολογισμενο.
Δεν μπορούσε η Toyota να βγαλει ενα rav4 στις παλιες διαστάσεις υβριδικό να τελειώνουμε..???
Μήπως με αυτά τα χρήματα να έριχνες μία ματιά στο Tucson,με τα 177 αλογατα;;;λέω μία παρεξηγημένη εναλλακτική....
-
Ο χρήστης katsim έγραψε:
2ημερο εκείνοι προθυμοποιηθηκαν να το δώσουν, προς τιμήν τους βέβαια.Τωρα, όσον αφορά το μπατζετ, ξεκινήσαμε για το s cross των 20.000 και ανεβηκε στα 26.500 για το chr όπου είναι περίπου και το τέρμα.
Σε ποια αντιπροσωπεία στο έδωσαν?
Τώρα στα αυτοκινητιστικά:
Μέχρι €26.-27.000, έχεις πάρα πολλές επιλογές σε μεσαίο SUV και σε τέτοιο συνδυασμό κινητήρων, κιβωτίων και εξοπλισμού που είναι πραγματική σπαζοκεφαλιά!! Έχουμε και λέμε, τι μπορείς να αγοράσεις σε SUV με αυτά τα χρήματα (τυχαία η σειρά):
- Nissan Qashqai
- Nissan Xtrail
- Audi Q2
- Audi Q3
- Ford Kuga
- Renault Kadjar
- Peugeot 3008
- Suzuki S Cross & Vitara
- Toyota CHR
- Hyundai Tuscon
- KIA Sportage
- Seat Ateca
- VW T-Roc
- VW Tiguan
- Mini Countryman
- Mitsubishi ASX
- Mitsubishi Eclipse
- Honda HRV
- Skoda Karoq
- Skoda Kodiaq
- Subaru XV
Ίσως και να ξεχνάω και κάποια! Οπότε για εμένα πρέπει να αποφασίσεις κάποια βασικά πράγματα, ώστε να αρχίσεις να αποκλείεις κάποια μοντέλα που ξεπερνάνε το budget σου (π.χ. εάν θές αυτόματο ή εάν θές συγκεκριμένο επίπεδο εξοπλισμού), όπως:
- Βενζίνη ή πετρέλαιο?
- Χειροκίνητο ή αυτόματο?
- 4κίνητο, 2κίνητο ή αδιάφορο?
- Υπάρχουν μοντέλα ή μάρκες που δεν σου αρέσουν καθόλου οπότε τα αποκλείεις κατευθείαν?
-
Πω πω όντως μέχρι τα 26500 - 27000 παίρνεις τα πάντα όπως αναφέρθηκε.
Τουμπανα εξοπλιστικά και σε επιδόσεις QQ , Kadjar , Sportage, Tuscon , Kuga , Karoq , Grandland αντί για 3008 που είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει , και Tiguan σε καλή έκδοση αν έχει και τα full led φώτα μόνο.
Καταλαβαίνω πως ξεκίνησες για το CHR και ανέβηκες σε budget για το hybrid αλλά ψαξτο καλύτερα καθώς σε αυτά τα χρήματα πας σε αυτοκίνητα που υπερτερούν σε άλλους τομείς.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το θέμα όμως είναι ότι μόνο με το υβριδικό C-HR θα γλυτώσεις αρκετά χρήματα σε βάθος χρόνου (καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας, συντήρηση κλπ). Ζυγίζεις και αποφασίζεις.
-
Για να βαλω ενα μπούσουλα στην σκεψη μου, θα πρέπει στα χρήματα αυτα να ειναι αυτόματο και οικονομικό και οτι χασω σε τεχνολογία να κερδίσω σε χώρους και υψος(που θέλει η σύζυγος)
Ερώτηση, wv δεν εβγαζαν προβλήματα? Όσους γνωστους εχω με wv είχαν ενα σωρό πρόβληματα, π.χ κιβώτια(αυτόματα και μη) εχει αλλαξει η αξιοπιστία η θα φαμε τα μούτρα μας.
Συγχρεστεμαι για τις ερωτήσεις αλλα μεχρι τωρα οδηγουσα μονο μηχανή και ενα panda....;)Σας ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις και την υπομονή σας.
-
Ο χρήστης katsim έγραψε:
Για να βαλω ενα μπούσουλα στην σκεψη μου, θα πρέπει στα χρήματα αυτα να ειναι αυτόματο και οικονομικό και οτι χασω σε τεχνολογία να κερδίσω σε χώρους και υψος(που θέλει η σύζυγος)
Ερώτηση, wv δεν εβγαζαν προβλήματα? Όσους γνωστους εχω με wv είχαν ενα σωρό πρόβληματα, π.χ κιβώτια(αυτόματα και μη) εχει αλλαξει η αξιοπιστία η θα φαμε τα μούτρα μας.
Συγχρεστεμαι για τις ερωτήσεις αλλα μεχρι τωρα οδηγουσα μονο μηχανή και ενα panda....;)Σας ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις και την υπομονή σας.
Θα καταθέσω από την προσωπική μου εμπειρία.
Ένα vw golf εταιρικό είχα κάτι φεγγάρια (tsi highline 140 2008) στα 60 χιλιαδες km που το παρέδωσα δεν μου βγάλε σοβαρά προβλήματα. Σε συναδέλφους όμως έβγαλε. Και εννοείται είχε και τριγμούς. Πάντως χώρους είχε.
Αν ΔΕΝ σε ενδιαφέρει να έχει 'αντικειμενικά καλή εμφανιση' και να 'χαϊδεύεις πλαστικά' το αυτόματο scross ταιριάζει στις ανάγκες και το μπάτζετ σου. Το οδηγάω 160 χιλιάδες km με ελάχιστα μικροπροβλήματα. Με το όριο των 27k παίρνεις αυτόματο τετρακίνητο και συνδυάζεις τα πάντα όλα.Νομίζω είμαστε off-topic βέβαια
Για να επανέλθουμε και λίγο στο C-HR εμένα μ'αρέσει πολύ. Διατηρεί το προσόν της τεχνολογικής υπεροχής, ξεχωριστής αισθητικής και της εγγύησης που φέρει η Toyota σαν όνομα. Τα μειονεκτήματα τα έχετε αναλύσει,αν δε σε απασχολεί το μικρό πορτ-μπαγκάζ μόνο η ορατότητα των πίσω είναι θεματάκι, το ύψος για το λόγο που λες θα αποτελέσει για λίγο σχετικά. Στην αρχη βέβαια τα πολύ μικρά ουτως η αλλιώς δεν φτάνουν να βλέπουν, αλλά αργότερα και σκαρφαλώνουν και θέλουν να βλέπουν... απ την άλλη όμως και ο ήλιος είναι ανελέητος το καλοκαίρι... Αλλά και την βιταμίνη D την θέλουμε, πω πω σπαζοκεφαλια
Eυχάριστα διλήμματα είναι αυτά, σιγά σιγά νομίζω μπορείς να καταλήξεις σε 3-4 επιλογές από τη λίστα που έβαλε ο fanis75 κι απο κει βλέπεις... Πάντως όπως πιστεύω και λέω πάντα οι πιο πολλές απορίες λύνονται με τα test drive
Καλημέρα
-
Ο χρήστης Dr_Michael έγραψε:
Το θέμα όμως είναι ότι μόνο με το υβριδικό C-HR θα γλυτώσεις αρκετά χρήματα σε βάθος χρόνου (καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας, συντήρηση κλπ). Ζυγίζεις και αποφασίζεις.Εάν το συγκρίνει με κάποιο diesel, τα ίδια χρήματα θα κοστίσει περίπου σε βάθος χρόνου, αφού παρόμοια κατανάλωση έχουν και η διαφορά στα τέλη είναι €100-150 τον χρόνο οπότε δεν είναι αυτά που κάνουν την διαφορά.
Εφόσον θες αυτόματο, ξεκαθαρίζει αρκετά η κατάσταση, γιατί στο budget που έχεις τα αυτόματα είναι αρκετά λιγότερα από την λίστα που έβαλα (και ξέχασα το Opel στην λίστα).
Εφόσον θες να είναι και οικονομικό, κοιτάς ή diesel ή κάποιο πολύ οικονομικό βενζίνης. Οπότε οι επιλογές σου είναι (εάν ξεχάσω κάποιο συγχωρέστε με!):
- Suzuki S Cross
- Nissan Qashqai (πετρέλαιό ή βενζίνη τα χρήματα επαρκούν και για τα 2)
- Renault Kadjar (βγαίνει και με τον πολύ οικονομικό 1.5 diesel σε αυτόματο)
- Opel Grandland
- Honda HRV
- Audi Q2 (μόνο εάν αυτή την στιγμή παίζει κάποια καλή έκπτωση)
- Kia Sportage
- Hyundai Tuscon
- Toyota CHR
- Ford Kuga diesel
- Peugeot 2008 (εάν σου επαρκούν οι χώροι)
-
Το grandland να δεις απαραιτητα... Χωροι, πολυ καλη οδικη συμπεριφορα στη κατηγορια του και εκπτωσεις αυτη τη στιγμη.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εάν το συγκρίνει με κάποιο diesel, τα ίδια χρήματα θα κοστίσει περίπου σε βάθος χρόνου, αφού παρόμοια κατανάλωση έχουν και η διαφορά στα τέλη είναι €100-150 τον χρόνο οπότε δεν είναι αυτά που κάνουν την διαφορά.
Δεν θα συμφωνήσω διότι σε βάθος δεκαετίας :
- τα τέλη είναι 1000-1500 ευρώ δαφορα. Καθόλου αμελητέα.
- το πετρέλαιο πολύ πιθανό να βγάλει βλάβη στην αντλία (συνηθισμένη βλάβη) με σημαντικό κόστος αλλαγής.
- το υβριδικό γλυτώνει και άλλα έξοδα συντήρησης πχ τακάκια στα φρένα (φρενάρει με τον κινητήρα αν είσαι προσεκτικός) και ένα σωρό άλλα (δίσκο-πλατό κλπ).
-
Δεν θα συμφωνήσω διότι σε βάθος δεκαετίας :- τα τέλη είναι 1000-1500 ευρώ δαφορα. Καθόλου αμελητέα.
- το πετρέλαιο πολύ πιθανό να βγάλει βλάβη στην αντλία (συνηθισμένη βλάβη) με σημαντικό κόστος αλλαγής.
- το υβριδικό γλυτώνει και άλλα έξοδα συντήρησης πχ τακάκια στα φρένα (φρενάρει με τον κινητήρα αν είσαι προσεκτικός) και ένα σωρό άλλα (δίσκο-πλατό κλπ).
- Διαφορετική οπτική γωνία. Για εμένα €1.000 - 1.5000 σε βάθος 10ετίας είναι αμελητέο ποσό για την χρήση ενός αυτοκινήτου των 25-30.000.
- Πιθανόν, αλλά επίσης πιθανό είναι να βγάλει βλάβη και το υβριδικό σύστημα.
- Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά σε αυτά τα έξοδα. Επίσης το φρενάρισμα με τον κινητήρα (B στο κιβώτιο) δεν είναι μεγαλύτερο στο υβριδικό από ότι είναι το φρενάρισμα με τον κινητήρα σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο με κατέβασμα ταχύτητας.
-
- Διαφορετική οπτική γωνία. Για εμένα €1.000 - 1.5000 σε βάθος 10ετίας είναι αμελητέο ποσό για την χρήση ενός αυτοκινήτου των 25-30.000.
- Πιθανόν, αλλά επίσης πιθανό είναι να βγάλει βλάβη και το υβριδικό σύστημα.
- Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά σε αυτά τα έξοδα. Επίσης το φρενάρισμα με τον κινητήρα (B στο κιβώτιο) δεν είναι μεγαλύτερο στο υβριδικό από ότι είναι το φρενάρισμα με τον κινητήρα σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο με κατέβασμα ταχύτητας.
- Μπορεί τα 1000-1500 να σου φαίνεται αμελητεό ποσό αλλά αν αθροιστούν με τα άλλα οικονομικά οφέλη (βλ παρακάτω), τότε το ποσό συνολικά γίνεται πολύ μεγαλύτερο.
- Με 6-10 χρόνια εγγύηση και με το όνομα Toyota (αξιοπιστία), δεν νομίζω ότι απασχολεί κάτι τέτοιο.
- Δεν μιλάω για το φρενάρισμα με το Β στο κιβώτιο αλλά το καθημερινό και τακτικό πατημα του πεντάλ του φρένου. Αν είσαι προσεκτικός, δεν χρησιμοποιούνται καθόλου τα τακάκια, διότι φρενάρει με τον κινητήρα (λειτουργεί σαν γεννήτρια).
Έχω κάνει 13.000 χλμ και τα τακάκια μου και οι δισκόπλακες είναι εντελώς αμεταχείριστα! Ζήτημα να έχουν έρθει σε επαφή 4-5 φορές! Συν τα υπόλοιπα όπως δίσκο-πλατό, ιμάντας, δυναμό κλπ. (που δεν έχει).
-
Δεν μιλάω για το φρενάρισμα με το Β στο κιβώτιο αλλά το καθημερινό και τακτικό πατημα του πεντάλ του φρένου. Αν είσαι προσεκτικός, δεν χρησιμοποιούνται καθόλου τα τακάκια, διότι φρενάρει με τον κινητήρα (λειτουργεί σαν γεννήτρια).Εννοείς ότι όταν πατάς το φρένο, αντί για τα φρένα το αυτοκίνητο φρενάρει με τον ηλεκτροκινητήρα σε λειτουργία γεννήτριας!?!!? Εάν ναι, ΔΕΝ το γνώριζα αυτό! Μου είχαν πεί (οι πωλητές) ότι το φρενάρισμα με την λειτουργία ηλεκτρογεννήτριας γίνεται στην θέση Β του κιβωτίου.
-
Εννοείς ότι όταν πατάς το φρένο, αντί για τα φρένα το αυτοκίνητο φρενάρει με τον ηλεκτροκινητήρα σε λειτουργία γεννήτριας!?!!? Εάν ναι, ΔΕΝ το γνώριζα αυτό! Μου είχαν πεί (οι πωλητές) ότι το φρενάρισμα με την λειτουργία ηλεκτρογεννήτριας γίνεται στην θέση Β του κιβωτίου.
Ακριβώς αυτό εννοώ!
Τονίζω όμως ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε απαλά φρεναρίσματα και όχι σε δυνατά φρεναρίσματα.
Εγώ προσέχω πολύ τα φρεναρίσματα με αποτέλεσμα να έχω κάνει 13.000 χλμ και να έχουν ακουμπήσει τα τακάκια 4-5 φορές τις δισκόπλακες. Για βάλε το αυτό σε βάθος χρόνου πόσα τακάκια και δισκόπλακες θα γλυτώσω... -
Ακριβώς αυτό εννοώ!
Τονίζω όμως ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε απαλά φρεναρίσματα και όχι σε δυνατά φρεναρίσματα.
Εγώ προσέχω πολύ τα φρεναρίσματα με αποτέλεσμα να έχω κάνει 13.000 χλμ και να έχουν ακουμπήσει τα τακάκια 4-5 φορές τις δισκόπλακες. Για βάλε το αυτό σε βάθος χρόνου πόσα τακάκια και δισκόπλακες θα γλυτώσω...Ευχαριστώ για την ενημέρωση!!
Να και κάτι καινούργιο που έμαθα σήμερα.
Toyota C-HR 2016