-
@agpr said in Toyota C-HR 2016:
Καταλαβαίνεις πως δεν πήγαινα με 100 ή 105 χλμ/ώρα. Στην πραγματικότητα πήγαινα λίγο πάνω από τα όρια φορτωμένος με μπαγκάζια, οικογένεια και φυσικά κλιματισμό.
Μην του χαλάς το αφήγμα χρονιάρες μέρες...!!
-
@fanis75 said in Toyota C-HR 2016:
Καταλαβαίνεις πως δεν πήγαινα με 100 ή 105 χλμ/ώρα. Στην πραγματικότητα πήγαινα λίγο πάνω από τα όρια φορτωμένος με μπαγκάζια, οικογένεια και φυσικά κλιματισμό.
Δεν θέλω να γίνομαι σπαστικός. Απλώς θέλω όταν συμβουλεύομαι fora/περιοδικά κλπ, να είναι κατά το δυνατόν ακριβή τα δεδομένα και να ξεχωρίζουν οι προσωπικές προτιμήσεις και εκτιμήσεις από τα δεδομένα, ώστε να παίρνω τις κατ' εμέ σωστές αποφάσεις. Υποθέτω πως το ίδιο θέλουν και πολλοί ακόμα, ειδικά όταν πρόκειται να εκταμιευθούν αρκετά χρήματα.
Καλή χρονιά σε όλους! -
@tkin73 said in Toyota C-HR 2016:
Αν έκαιγαν όσο τα ντίζελ με σταθερή νόμιμη ταχύτητα θα έβλεπες chr να κινούνται στην αριστερή λωρίδα με αυτά τα χλμ.
Χρόνια που κυκλοφορώ πάνω κάτω εο δεν θυμάμαι ούτε ένα!
Όλοι είστε μεσαία λωρίδα με 100-105. Εκεί καίτε σαν ντίζελ. Στα 130 χαλάτε τον μο ....
Αυτά που καίτε στα 100-105 τα καίει ένα οικονομικό ντίζελ που σας προσπερνά με 130....όταν θα δεις φορτωμενος με κοσμο και μπαγκαζια 5.1-5.2 με μο 125-130 σε εο Αθήνα Θεσσαλονίκη, δεν εννοώ μο στο κοντέρ τόσο γιατί υπάρχουν τα διόδια που πέφτει , αλλά όταν φεύγεις να κουμπώνει σταθερά στα +120 χλμ και όχι στα 100 το συζητάμε....θα κάνω το Αθήνα Θεσσαλονίκη 6 ώρες με ταχύτητα ΚΤΕΛ (και ούτε) με χώρο αποσκευών 360λτ ,όταν ο ανταγωνισμός έχει 440, για να μην χαλάσω το αφήγημα της οικονομίας....Σε παρακαλώ, δείξε μας την ετήσια μέση κατανάλωσή σου. Σε παρακαλώ, δείξε μας μια μέση κατανάλωση και μέση ταχύτητα σε ταξιδιού στην εθνική οδό. Δεν είναι πως δεν σε πιστεύω, αλλά οι μετρήσεις είναι πιο πειστικές από μια απλή εκτίμηση.
Υποθετείς πως οδηγώ όπως περιγράφεις, αλλά απλά κανείς λάθος. Ο μ.ο. σε ταξίδι 324χλμ με στάσεις στα διόδια είναι 106χλμ/ώρα. Καταλαβαίνεις πως δεν πήγαινα με 100 ή 105 χλμ/ώρα. Στην πραγματικότητα πήγαινα λίγο πάνω από τα όρια φορτωμένος με μπαγκάζια, οικογένεια (διόρθωση: στο συγκεκριμένο ταξίδι ήμασταν χωρίς τα παιδιά) και φυσικά κλιματισμό.
Προσθέτω και την διαδρομή :
Όπως φαντάζομαι θα γνωρίζεις το αμάξι μου δεν έχει γκατζετ για να μετρα καταναλώσεις. Έχω ανεβάσει πολλές φορές από ταξίδια απαιτητικά Θεσσαλονίκη Λακωνία, Πήλιο Ζαγοροχώρια τις καταναλώσεις μου στα ταξίδια πήγαινε έλα που είναι σταθερά 5.1-5.2 με τις ταχύτητες που αναφέρω.
Η κατανάλωση έχει τσεκαριστει και στην αντλία όχι μόνο τι λέει το μηχάνημα στην απαιτητική διαδρομή Ελευσίνα Νεάπολη Λακωνίας και όχι μόνο και οι αποκλίσεις ήταν ελάχιστες.
Ωραία η κατανάλωση που δείχνεις. Γιατί δεν ανεβάζεις όμως και την επιστροφή σου ?
Επειδή την ξέρω την Μακεδονία από εκεί που ξεκίνησες μέχρι να πέσεις παραλιακά είναι όλο κατηφόρα! Που βοηθά την ανάκτηση σου. Δείξε μας την επιστροφή σου το αντίστοιχο στιγμιότυπο. -
Αν έκαιγαν όσο τα ντίζελ με σταθερή νόμιμη ταχύτητα θα έβλεπες chr να κινούνται στην αριστερή λωρίδα με αυτά τα χλμ.
Χρόνια που κυκλοφορώ πάνω κάτω εο δεν θυμάμαι ούτε ένα!
Όλοι είστε μεσαία λωρίδα με 100-105. Εκεί καίτε σαν ντίζελ. Στα 130 χαλάτε τον μο ....
Αυτά που καίτε στα 100-105 τα καίει ένα οικονομικό ντίζελ που σας προσπερνά με 130....όταν θα δεις φορτωμενος με κοσμο και μπαγκαζια 5.1-5.2 με μο 125-130 σε εο Αθήνα Θεσσαλονίκη, δεν εννοώ μο στο κοντέρ τόσο γιατί υπάρχουν τα διόδια που πέφτει , αλλά όταν φεύγεις να κουμπώνει σταθερά στα +120 χλμ και όχι στα 100 το συζητάμε....θα κάνω το Αθήνα Θεσσαλονίκη 6 ώρες με ταχύτητα ΚΤΕΛ (και ούτε) με χώρο αποσκευών 360λτ ,όταν ο ανταγωνισμός έχει 440, για να μην χαλάσω το αφήγημα της οικονομίας....Σε παρακαλώ, δείξε μας την ετήσια μέση κατανάλωσή σου. Σε παρακαλώ, δείξε μας μια μέση κατανάλωση και μέση ταχύτητα σε ταξιδιού στην εθνική οδό. Δεν είναι πως δεν σε πιστεύω, αλλά οι μετρήσεις είναι πιο πειστικές από μια απλή εκτίμηση.
Υποθετείς πως οδηγώ όπως περιγράφεις, αλλά απλά κανείς λάθος. Ο μ.ο. σε ταξίδι 324χλμ με στάσεις στα διόδια είναι 106χλμ/ώρα. Καταλαβαίνεις πως δεν πήγαινα με 100 ή 105 χλμ/ώρα. Στην πραγματικότητα πήγαινα λίγο πάνω από τα όρια φορτωμένος με μπαγκάζια, οικογένεια (διόρθωση: στο συγκεκριμένο ταξίδι ήμασταν χωρίς τα παιδιά) και φυσικά κλιματισμό.
Προσθέτω και την διαδρομή :
Όπως φαντάζομαι θα γνωρίζεις το αμάξι μου δεν έχει γκατζετ για να μετρα καταναλώσεις. Έχω ανεβάσει πολλές φορές από ταξίδια απαιτητικά Θεσσαλονίκη Λακωνία, Πήλιο Ζαγοροχώρια τις καταναλώσεις μου στα ταξίδια πήγαινε έλα που είναι σταθερά 5.1-5.2 με τις ταχύτητες που αναφέρω.
Ωραία η κατανάλωση που δείχνεις. Γιατί δεν ανεβάζεις όμως και την επιστροφή σου ?
Επειδή την ξέρω την Μακεδονία από εκεί που ξεκίνησες μέχρι να πέσεις παραλιακά είναι όλο κατηφόρα! Που βοηθά την ανάκτηση σου. Δείξε μας την επιστροφή σου το αντίστοιχο στιγμιότυπο.Για μια ακόμα φορά υποθετείς λάθος. Πρόσεξε τα σύμβολα. Από παραλία ξεκίνησα και στην Μακεδονία κατέληξα.
Κρίμα που δεν έχεις δεδομένα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο αξιόπιστες συγκρίσεις. -
Ας ανέβει και η επιστροφή και το συζητάμε πάλι , η διαδρομή που έβαλε ο φίλος είναι φιλική στο υβριδικό. Ας βαλει και την επιστροφή του με 106 χλμ μο και το συζητάμε.... χρόνια πολλά!!!
-
Ας ανέβει και η επιστροφή και το συζητάμε πάλι , η διαδρομή που έβαλε ο φίλος είναι φιλική στο υβριδικό. Ας βαλει και την επιστροφή του με 106 χλμ μο και το συζητάμε.... χρόνια πολλά!!!
Μην είσαι προπέτης. Την έχω ήδη ανεβάσει.
-
Δεν ξέρω η Έδεσσα είναι 360μ υψόμετρο και η Κατερίνη στην θάλασσα και έκανε ανάκτηση στο ανηφορικό κομμάτι; Για αυτό υπέθεσα ότι είχες ξεκινήσει από Έδεσσα και πηγές θάλασσα...τέλος πάντων εσύ έχεις τα δεδομένα εσύ ξέρεις.
Η κατανάλωση που έβαλες είναι καλή παραδέχομαι. Αντλία έχεις μετρήσει ποτέ μήπως παραειναι αισιόδοξο το app ? -
Μήπως στο μέσο της διαδρομής πηγές με όπισθεν, έγραφε ανάποδα το κοντέρ και μειώθηκε ο μέσος όρος κατανάλωσης;
Χαχα καλό ε;
-
Δεν ξέρω η Έδεσσα είναι 360μ υψόμετρο και η Κατερίνη στην θάλασσα και έκανε ανάκτηση στο ανηφορικό κομμάτι; Για αυτό υπέθεσα ότι είχες ξεκινήσει από Έδεσσα και πηγές θάλασσα...τέλος πάντων εσύ έχεις τα δεδομένα εσύ ξέρεις.
Η κατανάλωση που έβαλες είναι καλή παραδέχομαι.Δες το σύμβολο προορισμού, είναι το στάνταρ. Δες και πόσο βοήθησε ο ηλεκτροκινητήρας, ελάχιστα.
Ειλικρινά, οι υποθέσεις που κάνεις μπορεί να φαίνονται εύλογες, αλλά δεν ισχύουν. Δεν είναι υποχρεωτικό να σου αρέσει το υβριδικό της Toyota ούτε είναι υποχρεωτικά η καλύτερη λύση, αλλά πρέπει να ξεχωρίσουμε τα δεδομένα από τις τις υποθέσεις και τις ερμηνείες. -
@lap said in Toyota C-HR 2016:
Μήπως στο μέσο της διαδρομής πηγές με όπισθεν, έγραφε ανάποδα το κοντέρ και μειώθηκε ο μέσος όρος κατανάλωσης;
Χαχα καλό ε;
Αααχαχαχαχαχαχα κλαιω lap
-
Προσωπικά, δεν αγόρασα το (3ο στη σειρά) C-HR μου για τη (δεδομένη και αποδεδειγμένη παγκοσμίως) οικονομία του, αλλά γιατί το γουστάρω τρελά για όλα τα άλλα προτερήματά του.
Το οψιμο και προσχηματικό ενδιαφέρον κάποιων για τον τροπο λειτουργίας του υβριδικού συστήματος και των καταναλώσεων που επιτυγχάνει, ενώ επανειλημμένως έχουν "κράξει" καθε πτυχή των Toyota, ώστε να αμφισβητήσουν για άλλη μία φορά τα αντικειμενικά δεδομενα, δεν οδηγεί πουθενά.
Μονίμως "απολογούμαστε" με επιχειρήματα γιατί επιλέξαμε υβριδικό Toyota, αλλά πλέον εχει καταντήσει κουραστικό νομίζω.
Σε όποιον αρέσουμε,για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε...
Κρίμα είναι να αναλωνόμαστε πρωτοχρονιάτικα σε λίτρα βενζίνης και ποσοστά μπαταριών, όταν έχουμε να κάνουμε με το πιο προχώ C-SUV της αγορας.
Προσωπικά μιλώντας, ακόμη και 10lt/100 km να έκαιγε, παλι θα το αγόραζα...Καλή Χρονιά σε ολους!
-
Χαχα καλό ε;
Ώρες-ώρες...
Καλή χρονιά! -
Τα υβριδικά της Toyota είναι τα πλέον οικονομικά αυτοκίνητα.-
Αν η χρήση του αυτοκινήτου γίνεται κυρίως σε πολη είναι και μονόδρομος.-
Από εκεί και πέρα παίζουν πολλά ρόλο ρε παιδιά.
Αν κάποιος ταξιδεύει μια φορά το εξάμηνο, ίσως δεν έχει πρόβλημα και δεν ενοχλεί και κανέναν να πηγαίνει με 100. Εξάλλου σε μια απόσταση 300χλμ θα φτάσει μισή ώρα πιο μετά από κάποιον που θα πηγαίνει με 130... Δεν έγινε και τίποτα.
Από την άλλη βέβαια, αν ταξιδεύεις συνέχεια, σίγουρα θα τρέχεις περισσότερο,να φτάσεις γρηγορότερα. Σε αυτή την περίπτωση χάνεται το πλεονέκτημα του υβριδικού.
Υ.γ. Σε Εθνική Θεσσαλονίκη - Αθήνα με το cx30 μου awd οικογενειακώς και φορτωμένος, με acc κολλημένο στα 130 χλμ/ώρα 6.0 λίτρα εκαψα.
Υ.γ.2 Στην κατανάλωση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο δρόμος. Θεσσαλονίκη - Ξάνθη, Εγνατία οδός με τα ίδια δεδομένα καιει 6.9 . Και Ξάνθη Θεσσαλονίκη το ίδιο καίει.
Άλλες κλίσεις η Εγνατία -
@gtsartsal said in Toyota C-HR 2016:
Αν κάποιος ταξιδεύει μια φορά το εξάμηνο, ίσως δεν έχει πρόβλημα και δεν ενοχλεί και κανέναν να πηγαίνει με 100.
Σε όλα συμφωνώ εκτός από αυτό! Γιατί να ταξιδεύει(ς) με 100χαω? Προσωπικά με 100χαω ταξίδι το βαριέμαι απίστευτα, προτιμώ να μην το κάνω!! Ταξιδεύω πάντα (αφού έχω και το παιδί μέσα) από 120 έως 140χαω. Δεν χαλάει εαν πάει τόσο, απλά καίει περισσότερο...εεε και?
Δεν κάθομαι να σκάσω για 1λτ διαφορά στα 1-2 ταξίδια που θα κάνω τον χρόνο, δεν με απασχολεί. Στην καθημερινότητά μου ειναι που με απασχολεί η κατανάλωση, εκεί που αντί για 9-10λτ είμαι στα 4-5, αυτό με νοιάζει.
ΥΓ: Όταν πήρα την Κορόλα, για στρώσιμο πήγα ΣΚ ταξίδι 300χλμ (σύνολο 600) και επειδή ήμουν μόνος και βιαζόμουνα (έφυγα Σάββατο μεσημέρι και γύρισα Κυριακή βράδυ, για ένα μπάνιο πήγα) πήγαινα 140-150 σε όλη την διαδρομή. Κατανάλωση είχα 6 ΜΟ στις 2 διαδρομές. Αυτά και Καλή Χρονιά να έχουμε!!
-
Τα υβριδικά της Toyota είναι τα πλέον οικονομικά αυτοκίνητα.-
Αν η χρήση του αυτοκινήτου γίνεται κυρίως σε πολη είναι και μονόδρομος.-
Από εκεί και πέρα παίζουν πολλά ρόλο ρε παιδιά.
Αν κάποιος ταξιδεύει μια φορά το εξάμηνο, ίσως δεν έχει πρόβλημα και δεν ενοχλεί και κανέναν να πηγαίνει με 100. Εξάλλου σε μια απόσταση 300χλμ θα φτάσει μισή ώρα πιο μετά από κάποιον που θα πηγαίνει με 130... Δεν έγινε και τίποτα.
Από την άλλη βέβαια, αν ταξιδεύεις συνέχεια, σίγουρα θα τρέχεις περισσότερο,να φτάσεις γρηγορότερα. Σε αυτή την περίπτωση χάνεται το πλεονέκτημα του υβριδικού.
Υ.γ. Σε Εθνική Θεσσαλονίκη - Αθήνα με το cx30 μου awd οικογενειακώς και φορτωμένος, με acc κολλημένο στα 130 χλμ/ώρα 6.0 λίτρα εκαψα.
Υ.γ.2 Στην κατανάλωση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο δρόμος. Θεσσαλονίκη - Ξάνθη, Εγνατία οδός με τα ίδια δεδομένα καιει 6.9 . Και Ξάνθη Θεσσαλονίκη το ίδιο καίει.
Άλλες κλίσεις η ΕγνατίαΌντως ειδικά το τμήμα Θεσσαλονίκη Γιάννενα μόνο ανηφόρα...εκεί πάω 5.5 με το ντίζελ.... χρόνια πολλά σε όλους!!!
-
Δεν γίνεται να πηγαίνεις με 5,5λιτρα σε ανηφόρες. 5,5 είναι ο μέσος όρος ταξιδιού.
Βρίσκω υπερβολικά τα νούμερα που αναφέρεις.
Δηλαδή μπορεί να είσαι στα 5 σε όλο το ταξίδι και σε κάποιες ανηφόρες στα 7,5 λίτρα. Αν είναι πολλά τα χιλιόμετρα κατά μέσο ορο θα ανέβει στο 5,5
-
Και η κόντρα για το ποιος την έχει μικρότερη συνεχιζεται...
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά!
-
Αν κάποιος ταξιδεύει μια φορά το εξάμηνο, ίσως δεν έχει πρόβλημα και δεν ενοχλεί και κανέναν να πηγαίνει με 100.
Σε όλα συμφωνώ εκτός από αυτό! Γιατί να ταξιδεύει(ς) με 100χαω? Προσωπικά με 100χαω ταξίδι το βαριέμαι απίστευτα, προτιμώ να μην το κάνω!! Ταξιδεύω πάντα (αφού έχω και το παιδί μέσα) από 120 έως 140χαω. Δεν χαλάει εαν πάει τόσο, απλά καίει περισσότερο...εεε και?
Δεν κάθομαι να σκάσω για 1λτ διαφορά στα 1-2 ταξίδια που θα κάνω τον χρόνο, δεν με απασχολεί. Στην καθημερινότητά μου ειναι που με απασχολεί η κατανάλωση, εκεί που αντί για 9-10λτ είμαι στα 4-5, αυτό με νοιάζει.
ΥΓ: Όταν πήρα την Κορόλα, για στρώσιμο πήγα ΣΚ ταξίδι 300χλμ (σύνολο 600) και επειδή ήμουν μόνος και βιαζόμουνα (έφυγα Σάββατο μεσημέρι και γύρισα Κυριακή βράδυ, για ένα μπάνιο πήγα) πήγαινα 140-150 σε όλη την διαδρομή. Κατανάλωση είχα 6 ΜΟ στις 2 διαδρομές. Αυτά και Καλή Χρονιά να έχουμε!!
Ούτε εγώ μπορώ να πηγαίνω με 100 .
Αλλά έχει τύχει να πηγαίνω εσκεμμένα αργά.
Παράδειγμα
Όταν γυρίζω απογευματάκι απο εκδρομή με τα παιδιά, καθυστερω επίτηδες, για να φτάσουμε ακριβώς την ώρα που θα είναι για μπάνιο και ύπνο -
Δεν γίνεται να πηγαίνεις με 5,5λιτρα σε ανηφόρες. 5,5 είναι ο μέσος όρος ταξιδιού.
Βρίσκω υπερβολικά τα νούμερα που αναφέρεις
Ναι για τον μο μιλάμε πάντα. Εννοείται στην παρατεταμένη ανηφόρα είναι αδύνατο να γράψεις 5.5! Θέλει συζήτηση αυτό?! Εκεί θα πάει και 7.5 και 8...αλλά κανένας δρόμος δεν είναι παρατημένη ανηφόρα για χλμ. Μόλις μηδενίζει η κλίση όμως πάει κάτω από τα 5 πέφτει και στα 4.6 με αυτές τις ταχύτητες. Και υπάρχει και η επιστροφή που είναι κατηφόρα....τα αυτονόητα θα λέμε;
-
Αυτό που συμβαίνει στα νήματα της Toyota αμφιβάλω αν συμβαίνει σε άλλο νήμα. Τουλάχιστον όχι σε όσα ακολουθώ. Αν μπει ένας άνθρωπος που δεν έχει προσωπική εμπειρία από Toyota hybrid τον έχετε κάνει κουδούνι. Ως υποψήφιος αγοραστής (κάποια στιγμή...) ειλικρινά φουσκώνει αυτό το νήμα τις αναστολές μου σαν baking powder! Αρχικά ήταν απλά το e-CVT και τελευταίους μήνες έχουν μπει στην εξίσωση:
-
πλέον τα έχουν στόχο και τα κλέβουν εύκολα,
-
η συστοιχία μπαταριών αποδίδει μόνο υπό ιδανικές συνθήκες εξωτερικής θερμοκρασίας άρα 6 μήνες (;) τον χρόνο 08:00' με 20:00' (εργάζομαι και νύχτα για αυτό το τελευταίο),
-
ηχομόνωση & θόρυβος κύλισης κάτω του μέσου όρου της κατηγορίας,
-
το ποσοστό φόρτωσης της συστοιχίας μπαταριών επιδρά στις επιδόσεις του οχήματος,
-
σε ταχύτητες ταξιδίου ή/και υψηλών φορτίων η ΜΕΚ δουλεύει χωρίς την συνδρομή του/των ηλεκτροκινητήρων και ξεμένεις με 98ps atmo,
-
η ποιότητα συναρμογής του εσωτερικού του πάσχει,
-
το after sales της πλέον δεν είναι αυτό που είχαμε κάποτε κατά νου,
Είχα και άλλα να γράψω. Και να θέλει κανείς του κάνετε πολύ (πολύ) δύσκολη την μετάβαση σε hybrid! Αν αναλογιστούμε δε ότι η Toyota είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής hybrid γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο ακόμα πιο δύσκολη γίνεται η επιλογή ενός hybrid από άλλον κατασκευαστή χωρίς την χρόνια εμπειρία της Toyota.
Προσωπικά αν αγόραζα (μεταξύ επόμενου CHR & Corolla) σήμερα (δεν) όλο αυτό θα με είχε σπρώξει εύκολα στην αγκαλιά αλλού κατασκευαστή. Ναι οκ κατανοώ ότι για αυτό υπάρχει το forum αλλά ήθελα να σας το πω. Πολύ μπέρδεμα, έντονη η αμφιβολία και ίσως να είναι κρίμα....
-
Toyota C-HR 2016