-
Τους έχω ικανούς μέχρι να το αποφασίσει η ισχύς να έχει πέσει στα 80 άλογα, να έχει τεσσάρι σασμάν κλπ….
-
Κρουζερ αν τα περισσότερα χιλιόμετρα τα κάνεις ταξιδεύοντας, τότε δεν θα έχεις κανένα θέμα με dpf, είναι προτιμότερο να παραμείνεις στο ντίζελ. Κι έχοντας αντικαταστήσει ήδη τα δύο επίφοβα σημεία, εκκεντροφόρους κι αντμπλου, δεν έχεις να ανησυχείς ιδιαίτερα. Αν αργότερα πας στα νέα Σιτροεν χωρίς ντίζελ, θα χάσεις τη σημερινή οικονομία καυσίμου και δύναμη, που μόνο υβριδικό ΤΟΥΟΤΑ θα μπορούσε να σου δώσει, αλλά για τα οποία είσαι προκατειλημμένος.
-
@georgemit said in Citroen C3 Aircross 2018:
Δες το vitara, ώριμο μοντέλο με μειωμένη ισχύ αλλά με ένα προγραμματάκι επανέρχεται.
Αυτό μπαίνει στα Ανέκδοτα και Γελοιογραφίες...
Ασε που έχω ανεβάσει φωτογραφίες από μένα μέσα στο Βιταρα.
Κάτι λίγα Α4 χωράνε ανάμεσα στο γόνατο μου και στο ταμπλό.
-
@criuser said in Citroen C3 Aircross 2018:
Δες το vitara, ώριμο μοντέλο με μειωμένη ισχύ αλλά με ένα προγραμματάκι επανέρχεται.
Η αλήθεια είναι πως είσαι ψηλός, και δεν μπορούν όσοι δεν σε γνωρίζουν να καταλάβουν ότι όντως είναι προτεραιότητα για εσένα οι χώροι!
-
@limited_one said in Citroen C3 Aircross 2018:
Η αλήθεια είναι πως είσαι ψηλός, και δεν μπορούν όσοι δεν σε γνωρίζουν να καταλάβουν ότι όντως είναι προτεραιότητα για εσένα οι χώροι!
μπα
προτεταιοτητα ειναι να λεει ψεμματα για τα παντα ωστε να στο τελος να καταληξει οτι τα γαλλοχρεπα ειναι τα καλυτερα -
@piliourits said in Citroen C3 Aircross 2018:
Κρουζερ αν τα περισσότερα χιλιόμετρα τα κάνεις ταξιδεύοντας, τότε δεν θα έχεις κανένα θέμα με dpf, είναι προτιμότερο να παραμείνεις στο ντίζελ. Κι έχοντας αντικαταστήσει ήδη τα δύο επίφοβα σημεία, εκκεντροφόρους κι αντμπλου, δεν έχεις να ανησυχείς ιδιαίτερα. Αν αργότερα πας στα νέα Σιτροεν χωρίς ντίζελ, θα χάσεις τη σημερινή οικονομία καυσίμου και δύναμη, που μόνο υβριδικό ΤΟΥΟΤΑ θα μπορούσε να σου δώσει, αλλά για τα οποία είσαι προκατειλημμένος.
Πλέον τα χλμ είναι η ελάχιστα για καφέ ή σε κοντινές δουλειές απόσταση 1-3 χλμ αφού στο γραφείο πάω με τα πόδια, η εκδρομές στο εξοχικό ή αλλού.
Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις για επιβλέψεις σε μεγαλύτερες αποστάσεις αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα.
Για τα Τογιότα το μεν Γιαρις Κρος μου είναι στενό ενώ το Κορολα Κρος είναι ακριβό.
Τα θέλω και φουλ εξοπλισμένα βλέπεις.
Άρα στα 27500 το 3 αιρκρος στην ΜΑΧ με μεταλλικό και διχρωμία είναι πολλές χιλιάδες πιο κάτω από το αντίστοιχο σε χώρους Κορολα Κρος.
-
@gatoz said in Citroen C3 Aircross 2018:
@limited_one said in Citroen C3 Aircross 2018:
μπα
προτεταιοτητα ειναι να λεει ψεμματα για τα παντα ωστε να στο τελος να καταληξει οτι τα γαλλοχρεπα ειναι τα καλυτεραΑφού μέσα σου το ξέρεις ότι είναι τα καλύτερα.
Για αυτό ακόμα δεν έχεις πάρει αμάξι γιατί ξέρεις ότι εκεί που θα το πηγαίνεις θα σπάσει.
-
@piliourits said in Citroen C3 Aircross 2018:
Πλέον τα χλμ είναι η ελάχιστα για καφέ ή σε κοντινές δουλειές απόσταση 1-3 χλμ αφού στο γραφείο πάω με τα πόδια, η εκδρομές στο εξοχικό ή αλλού.
Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις για επιβλέψεις σε μεγαλύτερες αποστάσεις αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα.
Για τα Τογιότα το μεν Γιαρις Κρος μου είναι στενό ενώ το Κορολα Κρος είναι ακριβό.
Τα θέλω και φουλ εξοπλισμένα βλέπεις.
Άρα στα 27500 το 3 αιρκρος στην ΜΑΧ με μεταλλικό και διχρωμία είναι πολλές χιλιάδες πιο κάτω από το αντίστοιχο σε χώρους Κορολα Κρος.
Δεν είναι μόνο στη τιμή πιο κάτω το νεο Σιτροεν απ το Κορολα Κρος, σε όλα είναι, εκτός ίσως από εφαμιλους χώρους και τη λεγόμενη ηχομόνωση σε υψηλή ταχύτητα.
Δεν μπορεί τη "δοκιμαστικη" έκδοση "φεησλιφτ - μετατροπή σε καδενα" ενός σχετικά προβληματικού 1200αρη γαλλικού κινητήρα (λες κι η προϊστορία των καδενων τους είναι καλή) με ένα "δοκιμαστικό" ηλεκτροποιημένο generic διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο, να τα συγκρίνουμε ως ισοδύναμο με το πιο αποτελεσματικά και αξιόπιστο made in Japan σύνολο, με εγγύηση δεκαετίες, ατμοσφαιρικου 1800αρη (ή 2λιτρου) σε συνδυασμό με πραγματική ηλεκτροκίνηση.
Ισχύει το "ο,τι πληρώνεις παίρνεις" στη συγκεκριμένη περίπτωση, κι αν υπολογίσουμε διαφορές κατανάλωσης, τελών, εγγύησης, μεταπώλησης, μπορεί να βγαίνει κι ακριβότερο το Σιτροεν...
Μακάρι να βγουν καλά τα καινούρια στελαντις να υπάρχει ευρωπαϊκή εναλλακτική για τους αγοραστές, αλλά ποιος θα είναι ο δοκιμαστής, εκτός απ τις εταιρείες ενοικιάσεων; -
Σωστά τα παραπάνω, αλλά για μένα η αισθητική είναι βασικό κομμάτι και εκεί η Τογιότα έχει λίγα δείγματα και η Κορόλα Κρος δεν είναι σε αυτά.
Επίσης στους χώρους υστερεί πολύ από το 3 αιρκρος και σε τιμή είναι ακριβότερη από το νέο 5 αιρκρος.
Αν ήμουν υπάλληλος σε δουλειά μέσα στην Αθήνα και έκανα 10+10 χλμ μποτιλιάρισμα κάθε μέρα, προφανώς ένα φουλ υβριδικό θα ήταν η επιλογή μου.
Δεν είμαι και εκτός πόλης το σφύριγμα του σιβιτι όπως γράφουν όλοι και η μικρή διαφορά στην κατανάλωση, δεν μας σπρώχνει προς το ΚΚ.
Οσο για τις εγγυήσεις και την μεταπώληση, όντως υπάρχουν υπέρ της Τογιότα, αλλά πάλι κάτι τεκμήρια για 1800 κ.εκ έναντι 1200 παίζουν σημαντικό ρόλο στον αγοραστή μτχ αυτοκινήτου.
Αλλωστε αν πουλάγαμε σήμερα τα δικά μας αιρκρος θα είχαμε περάσει 5 χρόνια χωρίς κάποιο κόστος και θα είχαμε και καλή μεταπώληση.
Αν μάλιστα φέρει ο Σ και την ευρωπαϊκή εγγύηση για ΟΛΟ το αυτοκίνητο στα 8 χρόνια / 150000 χλμ εξουδετερώνεται και η εγγύηση της Τογιότα, αφού όποιος παίρνει καινούργιο αμάξι, τον συμφέρει στα 5-7 χρόνια να το πουλάει. Αλλιώς θα τον συνέφερε να παίρνει μτχ 3-4 χρόνων και να τα αλλάζει κάθε 4-5 χρόνια.
-
Το ποηντ μου δεν ήταν να ακυρώσω κανένα απ τα 2 αυτοκίνητα, ήταν πως η 2-3 χιλιάρικα διαφορά σε τιμή, υπάρχει και στα μηχανολογικά και στη συνολική ποιότητα, υπέρ των γιαπωνέζικων.
Μου αρέσουν τα χαρακτηριστικά των Σιτροεν, αλλά δοκιμάζοντας σοβαρό τογιότα, βλέπω πως όσα προβάλλονται ως μεθονεκτηματα τους είναι από ασήμαντα έως λαθος και υπερβολικές φήμες.
Πριν το πάρω το τογιότα διάβαζα ανοησίες όπως μέχρι για δυσκολίες στη προσπέραση, για θόρυβο, για ανάρτηση, ενώ ισχύει σχεδόν το ανάποδο.
Αν πραγματικά πιστεύεις Κρουζερ κι όποιος άλλος, πως ισχύουν αυτά για το ΨΨ, είναι πολύ λαθος φήμες, αυτοί δε που έχουν τα δίλιτρα, θα γελάνε...
Να πούμε ότι η γαλλική καμπίνα είναι πιο πρακτική κι η εκμετάλλευση χώρων καλύτερη, εννοείται πως ισχύει.
Αλλά μηχανολογικά δεν είναι καν κοντά τα αυτοκίνητα, όχι ότι απλά έχει καλύτερη οικονομία το γιαπωνέζικο.
Αν κάποιος προτιμήσει το Σιτροεν, θα πρέπει να παραδεχτεί ότι αγοράζει κάτι ηλεκτρομηχανικα υποδεέστερο, που όμως είναι φθηνότερο, πρακτικό(τερο) και μπάνικο.
Τώρα, στα ίδια λεφτά, 25-26Κ, γιαρι κρος ή νέο Ερκρος, εκεί ναι, ίσως για καποιους είναι προτιμότερο το γαλλικό, με όσες παραδοχές είπαμε. -
Δηλαδή σαν τα παλιά Hyundai του 90.
Εκεί την κατέστησαν την Σιτροέν οι μέτοχοι.
-
Αυτοί που έχουν τα δίλιτρα κλαίνε από τον φόρο πολυτελείας και γελάνε οι άλλοι μαζί τους που νομίζουν ότι θα έχουν και μεταπώληση.
Αμα φτάνεις σε αυτά τα λεφτά και δίλιτρο παίρνεις λέξους που σαν πρίμιουμ θα έχει δυνατότητα μεταπώλησης.
Εχω πει όμως ότι αν κάποιος πάρει συνειδητά το δίλιτρο είναι καλή επιλογή και βέβαια δεν μπαίνει σε σύγκριση τιμής με το 3 αιρκρος.
Επίσης το γιάρις κρος δεν έχει καμία ελπίδα απέναντι στο 3 αιρκρος ακριβώς λόγω της χαώδους διαφοράς σε χώρους.
Το ηλεκτρομηχανολογικό όμως που αναφέρεις δεν θα το σχολιάσω, γιατί δεν έχω οδηγήσει το Τογιότα, για αυτό μένω μόνο σε αντικειμενικές συγκρίσεις, όπως οι χώροι και οι επιδόσεις, αλλά πολλοί εδώ μέσα έχουν γράψει για τον θόρυβο του σιβιτι και άλλα.
Αλλά συμφωνώ με την άποψη του Φάνη, που επειδή κάνει κάθε μέρα 10+10 χλμ σε μποτιλιάρισμα για αυτόν το τογιότα είναι σωτήριο σε κατανάλωση.
Αλλά δεν κάνουμε όλοι αυτό το πράγμα.
Διαδρομές όπως αυτές που κάνω τώρα από το σπίτι στο εξοχικό με χαμηλά 4άρια και με 1,49 το λίτρο, μου βγάζουν τιμές 2 καφέδων σε φτηνή επαρχιακή καφετέρια.
Χτες το βράδυ από Αγία Μαρίνα 88 χλμ 6,2 ευρώ . Την Παρασκευή 102 χαω από Ωρωπό 8,3 ευρώ. Το προηγούμενο ΣΚ επιστροφή μέσω Χαλκίδας 150 χλμ 10,2 ευρώ.και η αναχώρηση μέσω Στύρων 100 χλμ 8,2 ευρώ.
Τέτοιες καταναλώσεις το ΚΚ δεν νομίζω ότι τις βλέπει και μάλιστα με ταχύτητες κανονικές όχι ΚΤΕΛ.
Η μόνη φορά που είχα κόντρα με τον 1,8 της τογιότα ήταν με ένα chr με τα 115 άλογα που οι επιταχύνσεις του ήταν για γέλια, παρότι με προκάλεσε σε κόντρα. Ούτε μέχρι την μέση δεν χρειάστηκε να πατήσω το γκάζι.
Θα νόμιζε και αυτός ότι είχε αγωνιστικό...
Ετσι και για το τυπικόν της σύγκρισης...
https://zeperfs.com/en/duel11162-13159.htm
Επίσης δεν μιλάμε για 2-3000 διαφορά στην τιμή.
Το αιρκρος έχει 24400 και 26900 στις δύο εκδόσεις με τον 145 και η κορόλα κρος βλέπω https://www.gocar.gr/cars/TOYOTA/COROLLA_CROSS/2022/
από 30970 έως 36270. Δηλαδή από 6540 έως 9370 που σε ποσοστό είναι από 27 έως 35 % πιο ακριβή η ΚΚ, για να έχεις ένα αυτοκίνητο που είναι πολύ πιο οικονομικό στην πόλη, αλλά είναι πιο στενάχωρο και πιο αργό και με αυξημένο τεκμήριο 1,8 αντί για 1,2.
-
Αμα φτάνεις σε αυτά τα λεφτά και δίλιτρο παίρνεις λέξους που σαν πρίμιουμ θα έχει δυνατότητα μεταπώλησης.
τσουκου τσουκου, κανω δουλιτσα
-
@dettol said in Citroen C3 Aircross 2018:
τσουκου τσουκου, κανω δουλιτσα
Είπαμε τα λέξους τα εκτιμάμε.
Τα θεωρώ έως και vfm, γιατί είναι πρίμιουμ και είναι φτηνά για αυτό που δίνουν.
Αντίθετα τα τογιότα δεν είναι πρίμιουμ και είναι ακριβά για αυτό που δίνουν...
-
Αντι για γιαρι κρος να πάρει κάποιος νεο ερκρος, έχει νόημα, ίσως κι εγώ το προτιμούσα μεταξύ των δύο.
(Δεν έχω όμως πουθενά αξιόπιστη Σιτροεν, χωρίς τους Τρικαλινους που τώρα πουλάνε Νισσαν).
Να το πάρει αντί για ΨΨ ή ΣιΕτσΑρ, δεν έχει. (Εκτός αν δεν χωράει).
Γι αυτό είναι ακριβότερα στην αγορά τα δεύτερα, είναι σημαντικά καλύτερα και φθηνότερα στη χρήση.
(Το δίλιτρο ΨΨ είναι αμάξι που αξίζει να αγοράσει κάποιος για να γεράσει μ αυτό, κι ας τον λένε συνταξιούχο οι άλλοι στα συνεργεία). -
Οτι θα γεράσει μαζί του είναι σίγουρο και διπλοτσεκαρισμένο.
Μια φορά γιατί είναι Τογιότα και συνταγογραφείται στον ΕΟΠΠΥ και μία ακόμα γιατί είναι δίλιτρο...
-
Καλά τώρα Citroen τσαγακι και συνταγή γιατρού.
Citroen C3 Aircross 2018