-
Αυτο το καλο εχει το ντιζελ. Οικονομια στην καταναλωση. Περισσοτερα χλμ με λιγοτερα χρηματα. Η βενζινη εχει αλλες αρετες οπως και η ηλεκτροκινηση. Κουβαδακια? Δε χωρα αμφιβολια πως ειναι τα περισσοτερα. Με την τιμη που εχει η βενζινη οχι ενα αβγο αλλα ολοι την αβγοθηκη βαζουν οι περισσοτεροι κατω απο το γκαζι.
-
@spiros-0 said in Citroen C3 Aircross 2018:
@realzeus said in Citroen C3 Aircross 2018:
@teo-mak said in Citroen C3 Aircross 2018:
@realzeus said in Citroen C3 Aircross 2018:
@criuser said in Citroen C3 Aircross 2018:
Πάντως στον αυτοκινητόδρομο , ιδιαίτερα το ντίζελ, πάει αέρα.
Μπορούμε βέβαια έτσι να δούμε και πάνω από 6 λίτρα κατανάλωση, αλλά ίσως να μην δούμε κανένα να μας περνάει, μια και εξωτικά μοντέλα υπάρχουν λίγα..Προς στιγμή νόμισα ότι καβαλάς κάτι με 200 άλογα. Έλεος πια με τις υπερβολές για τα κουβαδάκια...
Το καλό με αυτά τα κουβαδάκια είναι ότι μπορείς να κινηθείς με ασφάλεια αρκετά πιο πάνω από τα όρια που ορίζει ο ΚΟΚ χωρίς να κοστίζει στην τσέπη σε καύσιμο.
Πόσα αυτοκίνητα βλέπετε στην εθνική οδό να κινούνται με ταχύτητες άνω των 140-160;
Τα περισσότερα αστερατα και προπελατα αυτοκίνητα πηγαίνουν με το αυγό στο γκάζι......
Το συγκεκριμένο στα 160 έχει κάτω από 6 λίτρα κατανάλωση.Τίποτα καλό δεν έχουν αυτά τα κουβαδάκια, όταν είσαι μαθημένος σε μεγάλο 200 ίππων.
και τα μεγαλα των 200 δεν εχουν τιποτα καλο οταν εισαι μαθημενος σε μεγαλο των 300. Και παει λεγοντας...
Πόσο μάλλον όταν τα 200 και τα 300 άλογα είναι πληρωμένα από την τσεπούλα σου και όχι δανεικά...
-
Λοπόν κάθε φορά που ανεφοδιάζω το κουβαδάκι μηδενίζω τον χιλιομετρητή κι όποτε θυμηθώ παίρνω την ένδειξη στο ντιζελάδικο για να διαιρέσω. Συνήθως έβαζα βιπάουερ αλλά καθώς δεν με βόλεψε στις τελευταίες διαδρομές έβαλα Κρυστάλ (τί λέει αυτό απ την εμπειρία σας;). Έχω περάσει το περισσότερο καλοκαίρι Πίνδο φέτος, οπότε η τελευταία διαδρομή είχε κάθοδο απ το χωριό τελος Αυγούστου, ανεφοδιασμό έξω απ' την Πύλη Τρικάλων, ανέβασμα απ το Μουζάκι στη Λίμνη και μετά τον γύρο της, Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο,ένα δεκαήμερο εκεί με κάποιες βολτίτσες στα κοντινά του Πηλίου κι επιστροφή προς Πίνδο με "προληπτικό" γέμισμα (στο 1/4 το ντεπόζιτο με ~200χλμ υπόλοιπο στο τριπ κομπιούτερ) έξω απ' την Πύλη Τρικάλων. Αν ενθυμούμαι καλώς τα νουμερα, 5,17λτ έβγαζε η διαίρεση 695 χιλιόμετρα με 36λτ με τιμή του "καλού" ντίζελ λίγο κάτω απ' το 1μιση ευρώ.
Προχτές έκανα μια βόλτα προς Αρτα, 200χλμ το πηγαινε-έλα, στην εφαρμογή έγραψε 10,4€ κόστος...
Αυτά με ένα αυτόματο ψηλό ευρύχωρο κουβαδάκι 30κιλών ροπής κι 120 ψωραλόγων με όλα τα κομφόρ επάνω..- στο ντιζελ καλύτερα πάντα γεμάτο ή μισοάδειο το ντεπόζιτο;
- και με ακριβά καύσιμα (σχεδόν τιμή αμόλυβδης) δύσκολα περνάς τα 7€ ανά 100χλμ.
- παρά το αναίσθητο τιμόνι το αμάξι είναι εξαιρετικά ευκολοδήγητο στις ατέλειωτες συνεχεις φουρκέτες με αρκετή ταχύτητα. Δεν μου άρεσε τόσο στις γρήγορες πιο ανοιχτες κατηφορικές καμπές προς την Άρτα, εκεί μόνο φαίνεται ως μειονέκτημα το ύψος κι ο μαλακός ημιάκαμπτος και χαλαρώνεις λίγο ρυθμό.
-
To εχω πει πολλές φορές (το οδήγησα ξανά πρόσφατα), το C3 Aircross είναι εξαιρετικό στην κατηγορία του και εκτός του Βιτάρα (κυρίως για την 4κίνηση και την δύναμη) για εμένα η καλύτερη overall επιλογή (με τις παραξενιές των Γάλλων). Θα το αγόραζα...μου αρέσει!!
-
το χειροκίνητο Aircross δεν θα το κοίταγα καθόλου.
θεωρώ καλύτερο αμάξι το Vitara αλλά "αδικαιολόγητα" ακριβότερο (αν και σε πράγματα όπως χώροι κι άνεση είναι υποδεέστερο).
είχα 6 χρόνια 4κινητο Σουζουκι, 3-4 φορές είχε ουσία η χρήση της 4κινησης κι αυτο με πάγο ή χιόνι.
ημουν και τυχερος να πέσω πάνω σε σπάνια προσφορά, οπότε δεν ηταν λογικό να πάρω κάτι που διαφορά τιμής + διαφορά κατανάλωσης θα ήταν στη 5ετια τουλάχιστον 6-7 χιλιάρικα για δικίνητο και 8-10 για 4κινητο Βιτάρα. Στη 10ετία τα νούμερα αυξάνονται κι άλλο, πολυ...Νομίζω πως υπήρξε περίοδος που κάποιος μπορούσε να αγοράσει 1000cc 4x4 Aisin Vitara που ήταν φοβερά vfm αυτοκίνητο. Αντίστοιχα στη προσφορά με το δικό μου Aircross...
-
Προχθές μετά από καιρό πήγε πλυντήριο.
Σε κάποια σημεία είχε σταξει μάλλον ρετσινι, απίστευτα μεγάλη και κολλώδης ποσότητα...
Ο πιτσιρικάς στο πλυντήριο, έβαλε πολύ κοντά το πιεστικο και... όπως το βλέπετε.
Καμία ιδέα;
Το ξυριζω με μια φαλτσετα; το γυαλοχαρτιζω; το παρατάω; για αντικατάσταση δεν θέλω να μπω στον μπελά και έξοδα, κουμπωνε ξεκουμπωνε κλπ. -
#koubone_xekoubone
θα ξερεις οτι ειναι ετσι και ακομη και τη πιο πισωκινητη μιλφαρα του βολου να εχεις μπροστα, θα σκεφτεσαι το πλαστικο -
@piliourits said in Citroen C3 Aircross 2018:.
Καμία ιδέα;
Για δοκίμασε με ένα πανάκι και ελαιόλαδο.
Μπορεί να θέλει λίγη ώρα τρίψιμο αλλά ίσως να κάνει δουλειά. -
@piliourits said in Citroen C3 Aircross 2018:
ά το πιεστικο και... όπως το βλ
σαν το εσωτερικο του αντιδραστηρα στο Τσερνομπιλ εγινε
εγω θα προτεινα να το περιλάβεις με μωρομαντηλα σιγα σιγα ωστε να ποτισει και να μπορεσεις να το σκουπισεις -
Πριν από τρία ΣΚ έκανα μία διαδρομή διασχίζοντας το κεντρικό κομμάτι της Εύβοιας από το Αιγαίο στον Ευβοικό , δια μέσου της Δίρφυς και των Κοτυλαίων...
Είναι μία πανέμορφη διαδρομή που ξεκίνησε με ήλιο και συννεφιά και αέρα στο Αιγαίο , συνεχίστηκε με συννεφιά , συνάντησα 3 φορές ομίχλη στα ορεινά σημεία που φτάνουν τα 1000 μ. και μετά την Στενή , είχαμε καλοκαίρι στο κατέβασμα προς Ψαχνά.
Σου επιτρέπει όμως να βγάλεις μερικές φωτό του Αιγαίου από γκρεμούς 700 μ. σαν να είσαι από αεροπλάνο.
Ηταν το πρώτο ταξίδι που έκανα με ντίζελ αμάξι σε ορεινή διαδρομή και σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο, ήταν μία απολαυστική και ξεκούραστη διαδρομή , που το αμαξάκι την έβγαλε με χαρακτηριστική άνεση , ενώ κράτησε και καλές ταχύτητες , όπου βέβαια είχαμε ορατότητα.
Κλασσικό Σιτροέν λοιπόν για άνετες αποδράσεις σε κάθε είδος διαδρομής, που το ντίζελ και το αυτόματο κιβώτιο τις κάνουν ακόμα πιο άνετες , μια και η ροπή των 300 κ. είναι πανταχού παρούσα....
-
Στην Ελλάδα είναι αυτό;
Ουαου!!!!
Το ωραία χώρα αυτή η Ελλάδα ρε παιδί μου.
Αυτή η παραλία θυμίζει αυτήν στους πειρατές της Καραϊβικής. Έχει και εκεί έναν βράχο και είχε και μαύρη άμμο.
-
Από κοντά προς το βάθος :
Παραλία Μετοχίου , οι δύο παραλίες της Χιλιαδούς και οι παραλίες πριν τα Τρία Νησιά.. -
-
Κάτω ακριβώς από τον γκρεμό που έχω σταματήσει είναι η παραλία Ναυτικός
και πριν η περιβόητη παραλία Θαψά...
-
Ευλογημένος τόπος πραγματικα.
Θεϊκό μέρος.
-
στον ναυτικο αμαξι δεν φτανει, εχει πολυ σκαρφαλωμα και ειναι ή για κατσικια ή για αριστερους ανταρτες. εκτος απο αστους που πανε με σκαφος....
τα θαψα εχουν 2 διαδρομες, μια για ψιλογκέικα και μια αντρικη.
σκεφτομαι ομως κριου και μια καλη βολτα απανω απο τη παραλια χαραλαμπου και μεχρι το πηλι που εχει καμποσες αλλες ξεμονες παραλιαρες. χαραλαμπου που εχω παει ειναι και αυτη για αριστερους αλλα και βιταρα ψηλωμενο φτανει πολυ κοντα.και στη πρωτη φωτο που εχεις βαλει με μετοχι-χειλιαδου και την ενδιαμεση με τις κατασκηνωσεις, στη δεξια στροφη μετα το μετοχι ακριβως εκει που τραβας, εχει απο κατω ενα αρκετα επικυνδυνο χωματοδρομο που παει μεχρι μια στανη και μετα αμα το κοψεις με το ποδι εχει μια πολυ μικρη στυλ πισινας
-
Περίμενα να σχολιάσεις..
Γιατί μας είχαν πρήξει οι υβριδικές τογιοτες στο φόρουμ και αν το χάος είναι 3D και 5G -
Περίμενα να σχολιάσεις..
Γιατί μας είχαν πρήξει οι υβριδικές τογιοτες στο φόρουμ και αν το χάος είναι 3D και 5G#Hybrid_Toyota_Mono!!
-
@fanis75 said in Citroen C3 Aircross 2018:
Περίμενα να σχολιάσεις..
Γιατί μας είχαν πρήξει οι υβριδικές τογιοτες στο φόρουμ και αν το χάος είναι 3D και 5G#Hybrid_Toyota_Mono!!
ανεβαζεις τιμη να το ζμπρωξεις?
χαχαχ -
@gatoz said in Citroen C3 Aircross 2018:
@fanis75 said in Citroen C3 Aircross 2018:
Περίμενα να σχολιάσεις..
ανεβαζεις τιμη να το ζμπρωξεις?
χαχαχΔΕΝ πωλείται!!! Εαν ήθελα όμως, σαν ζεστό ψωμάκι φεύγει στα 24.000€!!
Citroen C3 Aircross 2018