-
Εμένα θα με φρέναρε λίγο η εμφάνιση, δε με τρελαίνει, κατα τα άλλα το αμάξι δίνει πάρα πολλά για τα λεφτά του.
Σιγουρα δε ξέρεις τι θα σου βγει, με 7 χρόνια εγγύηση όμως και αυτήν την τιμή θα το έριχνα MG χαλαρά όμως. -
Και η ΚΙΑ έχει 7 χρόνια εγγύηση.Το θέμα είναι όμως να μην τρέχεις κάθε τόσο στο συνεργείο για να επισκευάσεις κάτι..
Ένας φίλος μου πριν 20 χρόνια είχε τη δεύτερη γενιά της Laguna,την πήρε επειδή ήταν ευχαριστημένος με την πρώτη γενιά που είχε.Ε,του έβγαλε την ψυχή.Κάθε τόσο στην αντιπροσωπία για προβλήματα.Είδε και αποείδε και την πούλησε.Εντάξει η εγγύηση είναι καλή αλλά όχι για "χόρταση"!
Το MG3 δε μου αρέσει αλλά το ZS της MG είναι πολύ ωραίο αμάξι. -
Οπωσδήποτε test drive το mg3 πλέον! Καλύτερα να ανοίξεις άλλο thread, δεν έχω καταλάβει τι αμάξι ακριβώς ψάχνεις, με τι κινητήρα και ποιες οι προτεραιότητες σου.
Χώροι; Γκλαμουρια; Επιδόσεις; Αξιοπιστία; -
Ρώτησα συγκεκριμένα για το Stonic.Τ΄αμάξια που έχω υπόψη μου είναι συγκεκριμένα αλλά δε ζητάω να μου πει κανείς ποιο από αυτά να πάρω.Ρώτησα αν έχει κάποιος το Stonic να μου πει την άποψή του.
-
Εγώ 2019-20 είχα παραγγείλει για 1 μέρα το stonic diesel στα 18μισι χιλιάρικα περίπου... το συμπαθώ το αμαξι αλλά μου φαίνεται αδιανόητο να δώσει κάποιος αυτά τα λεφτά που λέτε, μάλιστα για το Βενζίνη.
Την παραγγελία την ακύρωσα τότε, γιατί δεν βιαζόμουν και δεν με είχε πείσει 100%Το stonic δεν το βάζεις δίπλα στο captur, είναι αμάξι "χαμηλότερης κατηγορίας".
Αν θες να το συγκρίνεις, το συγκρίνεις με το αντίστοιχο "μικρό" Υγραέριο Dacia, αυτά είναι τα αντιστοιχα, κι εφόσον θες ταξίδια, μάλλον θα σου γλιτώσει πολλά λεφτά το εργοστασιακό Υγραέριο, που και να μην είναι παροιμιωδους αξιοπιστίας (χωρίς να έχει ακουστεί κάτι κακό) μάλλον αξίζει τα λεφτά περισσότερο.
Επίσης θα έπρεπε να δεις τα φθηνά ντίζελ, εφόσον πρόκειται για αυτοκινητόδρομο και χιλιόμετρα, ίσως η καλύτερη λύση. -
@downhill said in Kia Stonic:
Ρώτησα συγκεκριμένα για το Stonic.Τ΄αμάξια που έχω υπόψη μου είναι συγκεκριμένα αλλά δε ζητάω να μου πει κανείς ποιο από αυτά να πάρω.Ρώτησα αν έχει κάποιος το Stonic να μου πει την άποψή του.
Εντάξει φίλε μη μας δείρεις κιόλας, καλορίζικο το stonic σου, μη χάσουμε και την πώληση.
-
Λοιπόν,το Dacia Sandero ήταν το δεύτερο στη λίστα λόγω του LPG.Αλλά το εσωτερικό του είναι για τα πανηγύρια.Εξωτερικά είναι όμορφο,αλλά το εσωτερικό σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί τα λεφτά του.Στο captur για να πάρεις ανάλογο εξοπλισμό πρέπει να πας στην έκδοση Techno που ξεφεύγει οικονομικά.Δεν έχω "απεριόριστο budget" διότι δεν είναι μόνο το αυτοκίνητο,μετά πρέπει να βάλεις και συναγερμό και κανά Gps tracker και θέλεις λεφτά...Βλέπετε πλέων οι έμποροι στα μετρητά δε συγκινούνται όπως παλιά,δε δίνουν ούτε τα πατάκια δώρο...Diesel απ΄ότι έχω δε δε βγάζει καμία αντιπροσωπία,και δε θέλω μεταχειρισμένο.Θέλω να πάρω αποκλειστικά καινούριο.Σαν πρώτη επιλογή είχα το Peugeot 208 αλλά μετά σκέφτηκα το LPG και πήγα να δω το Capture και το Sandero.Το KIA το είχα στην 2η επιλογή γενικά μετά το 208.
-
@georgemit said in Kia Stonic:
Εντάξει φίλε μη μας δείρεις κιόλας, καλορίζικο το stonic σου, μη χάσουμε και την πώληση.
Δεν απάντησα σ΄εσένα.Ο άλλος όμως έτσι όπως το έγραψε μάλλον προσβλητικό ήταν διότι εγώ ρώτησα στο θέμα για το Stonic για το συγκεκριμένο αμάξι.
-
Δεν απάντησα σ΄εσένα.Ο άλλος όμως έτσι όπως το έγραψε μάλλον προσβλητικό ήταν διότι εγώ ρώτησα στο θέμα για το Stonic για το συγκεκριμένο αμάξι.
Να ξεκαθαρίσω πως καθόλου προσβλητική διάθεση δεν είχα. Πήγα να σε βοηθήσω στην επιλογή αυτοκινήτου.
-
Το στόνικ είναι αμάξι επταετίας.Επισης μεγάλο ερωτηματικό το κόστος ανταλλακτικών.Δηλαδη άμα είναι φανάρια, αμάξωμα ή προφυλακτήρες πρέπει να πουλήσεις το νεφρό σου για να τα επισκευασεις.Δεν είναι τα φτηνά αμάξια που ήταν κάποτε.
-
Αυτό με τα ανταλλακτικά φανοποιΐας είναι ένα θέμα.Αλλά δε σπας προφυλακτήρα κάθε μέρα,και συνήθως άλλος θα φταίει οπότε πληρώνει η ασφάλεια του άλλου
Τι εννοείς αμάξι επταετίας;Έκανε facelift.Και το Capture δεν έχει καινούριο κινητήρα απ΄ότι ξέρω.
Πάντως ειλικρινά έχω μπερδευτεί!!! -
Αυτό με τα ανταλλακτικά φανοποιΐας είναι ένα θέμα.Αλλά δε σπας προφυλακτήρα κάθε μέρα,και συνήθως άλλος θα φταίει οπότε πληρώνει η ασφάλεια του άλλου
Τι εννοείς αμάξι επταετίας;Έκανε facelift.Και το Capture δεν έχει καινούριο κινητήρα απ΄ότι ξέρω.
Πάντως ειλικρινά έχω μπερδευτεί!!!Και facelift να χει κάνει είναι σασί και σχέδιο του 17-18.Αναγκαστικα πας για μικτή.Αλλα και πάλι μπορεί να κάνεις εσύ κάποια ζημιά που να μη στην καλύπτει.Αλλα αν είναι να πάρεις capture 1000 φορές stonic.
-
Δεν έβγαλε μια προσφορά η Renault για το Capture lpg τις προάλλες με 21950€ ;
-
Κατάλαβα..
Τα 100 άλογα επαρκή είναι, τα χρήματα είναι πολλά για το συγκεκριμένο αμάξι. Προσωπικά θα έβλεπα κάτι άλλο ή δε θα πήγαινα στη Gt line έκδοση. Λίγο που κοίταξα υπάρχουν κάτι ετοιμοπαράδοτα 1.0Τ 100ps στα 20k +.Την έκδοση Optimum σκέφτομαι.Με 23000€ με το κλειδί στο χέρι.Απλώς η Gt έχει τους προβολείς ομίχλης που θα τους ήθελα,δεν ξέρω αν μπαίνουν μετά,αλλά σίγουρα μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτούς.
Το MG3 δεν ξέρω τι αξιοπιστία μπορεί να έχει...Τα ΚΙΑ είναι χρόνια στην αγορά και δεν έχω ακούσει/διαβάσει κάτι αρνητικό.
Πριν σκάρτα δύο χρόνια που έψαχνα αυτοκίνητο το Stonic ήταν εκ των υποψηφίων.
Δέλεαρ φυσικά τα 7 χρόνια εγγύηση και τα 5 χρόνια δωρεαν service.
Από χώρους ήταν απο τα πλέον στενάχωρα της κατηγορίας.
Και από απτή ποιότητα όχι κάτι σπουδαίο.
Ο 3κυλινδρος χιλιαρης δεν είναι και ο οικονομικότερος που υπάρχει.
Απλά συμπαθητικό για τα γούστα μου το Optimum.
Τότε, η optimum είχε απλό a/c κι αυτό από μόνο του ήταν deal breaker.
Κουκλί το gt line, ειδικά στο γκρι χρώμα.
Αλλά πηγαινε ψηλά. Θυμάμαι πάνω από 24.000. Προσωπικά τα θεωρουσα πολλά για το προϊόν που αγόραζες. Μην ξεχνάς πως έχει αρκετά χρόνια στην πλάτη του.
Επίσης, εάν μιλάμε για μακροχρόνια κατοχή, θα πρέπει να σκεφτείς πως στο gt line προφανώς δεν είναι τόσο εύκολη η εύρεση μεταχειρισμενων ανταλλακτικών φανοποιίας (πχ προφυλακτήρες).
Προσωπικά το captur το θεωρώ αρκετά καλύτερο συνολικά ως προϊόν. Μεγάλη υπόθεση το lpg, αλλά δεν το λες και σπίρτο. Μάλλον το συγκεκριμένο μοτέρ κάθεται καλά μόνο στο sandero που είναι ελαφρύτερο. Έριξα ένα βλέφαρο στα γρήγορα στο stepway κι ως εκεί.
Τότε δεν το είχα δει καθόλου το captur γιατί ξέφευγε οικονομικά. Είχα δει το Duster λόγω lpg, αλλά πέραν του εσωτερικού που με χάλασε, εκεί κι αν επεφτε λίγο το μοτέρ. -
Το Duster το είχα δει κι εγώ και όντως το εσωτερικό του είναι άστα να πάνε.Μου θύμισε τα Mercedes "jeep" που έχει ο στρατός!
Οι χώροι του Stonic με καλύπτουν.Θα δω αν έχουν έκπτωση στο Capture διότι κι εγώ θέλω το LPG αλλά η tecnhno έκδοση που είναι η πιο πλούσια ξεφεύγει οικονομικά.
Από εξοπλισμό στο αμάξι δε θέλω πολλά.Οι αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά και πίσω με ενδιαφέρουν και η κάμερα.Ούτε γκλαμουριές ούτε τίποτε άλλο.
Πάντως έχω μπερδευτεί πολύ με τα αμάξια!!! -
Πάντως αισθητήρες μπροστα-πισω και κάμερα είναι δύο στοιχεία που τα βάζεις και εκ των υστέρων. Οπότε άνετα μπορείς να τα προσπερασεις.
Εάν οι χώροι του stonic σε καλύπτουν και δεν έχεις θέμα με το 3κυλινδρο και οχι ιδιαίτερα οικονομικό μοτέρ των 100 ίππων, τότε προχωρα.
Προσωπικά, αποκλειστικά μεταξύ των δύο και εφόσον μιλάμε για παρεμφερείς τιμές, θα πηγαινα στον γαλλο, κάνοντας την καρδιά μου πέτρα για τις επιδόσεις του, αλλά αναλογιζόμενος την υγεία της τσέπης μου. -
ρε παιδια μη του λετε του ανθρωπου να παρει γαλλικο.Με το ζορι να πληρωνει συνεργεια?
-
@chris__7 said in Kia Stonic:
ρε παιδια μη του λετε του ανθρωπου να παρει γαλλικο.Με το ζορι να πληρωνει συνεργεια?
Άσε, μόλις γύρισα από συνεργείο με το 208 μου…
Αλλά είχα πάει για καφέ αφού με βλέπει δυο φορές το χρόνο για σέρβις… -
Πήγα και είδα το καινούριο Kia Stonic.Είναι στην 3η σειρά επιλογής μου για καινούριο αμάξι.Μ΄ενδιαφέρει το Renault Capture LPG,και σήμερα θα έκανα test drive.Πήγα και είδα όμως και το Stonic και μου άρεσε!Επιπλέων ειναι οικονομικότερο,και έχει και πρόγραμμα με 5 χρόνια δωρεάν σερβις.
Το έχει κάποιος;Έχει να αναφέρει πιθανά προβλήματα;To μεγαλύτερο μειονέκτημα του Στόνικ είναι η ανάρτηση (δεν ξέρω εαν το διόρθωσαν στο Φ/Λ). Ειναι αχρειάστα σκληρή και ο πίσω ημιάκαμπτος κοπανάει ενοχλητικά.
-
Το Στόνικ δεν είναι άσχημο, τώρα μπορεί οι τιμές να είναι διαφορετικές, αλλά νομίζω ότι είναι θέμα πως το βλέπει ο καθένας.
Kia Stonic