-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το Vitara είναι πολύ όμορφο αυτοκίνητο και κόμπακτ όπως το T-Roc, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο στην πόλη από το Karoq. Είναι όμως άλλης φιλοσοφίας κατασκευής, με πολύ ελαφρύ αμάξωμα, το οποίο έχει επίπτωση στην ηχομόνωση. To Grandland X είναι σε υψηλότερη κατηγορία τιμής (και όγκου), το budget μου άλλωστε δεν ξεπερνά τις 20-22 χιλιάδες ευρώ. Το Sportage αδικείται πολύ από την ατυχή μάσκα του - αν πάρεις καινούριο αυτοκίνητο πρέπει να σου αρέσει. Το T-Roc έχει πολύ όμορφη σχεδίαση μπροστά, και όπως διαπίστωσα στο test drive, εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης, ηχομονωση και οδική συμπεριφορά (πάντα για 1.0 TSI). Δίνει αίσθηση πολύ 'δεμένου' και ποιοτικού αυτοκινήτου. To Karoq δεν υπάρχει ακόμη για test drive στη Λάρισα, πάντως το εσωτερικό του είναι πολύ ποιοτικό και πιο ευρύχωρο.
Το βασικό μου ερώτημα παραμένει αν μπορώ να εμπιστευτώ ένα από τα δύο όσον αφορά την ποιότητσ/αξιοπιστία στο χρόνο. -
Σαν αυτοκίνητα πιστεύω σίγουρα θα τα ευχαριστηθείς και τα δύο.
Η VW ξέρει να βγάζει αυτοκίνητα που δίνουν πολύ καλή αίσθηση και η Skoda έχει ανέβει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια.Κανείς όμως δε μπορεί να σου πει για το αν θα γίνεις ή όχι καλός φίλος με τα συνεργεία.
Η φήμη που έχει η VW σε αυτό τον τομέα δεν είναι η καλύτερη.
Αλλά και σε άλλη εταιρεία να πας μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος; -
+1
Και να συμπληρώσω ότι παίζει ρόλο και αν σου συμβεί κάτι ποσό θα ξηλωθείς...κι οι Γερμανοί είναι ακριβοιSent from my iPhone using Tapatalk
-
Φιλε το grandland βγαινει στα 22 περιπου έχει 2-3 χιλιαδες εκπτωση. Μια καρηγορια πανω σαν αμαξι απο το τ ροκ
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
+1
Και να συμπληρώσω ότι παίζει ρόλο και αν σου συμβεί κάτι ποσό θα ξηλωθείς...κι οι Γερμανοί είναι ακριβοιΤα service/ανταλλακτικά της Skoda έχουν ίδιο κόστος με VW ή είναι φθηνότερα; Η Opel που κινείται; Συγνώμη που ρωτάω τόσα άλλα δεν έχω προηγούμενη εμπειρία σε γερμανικά αυτοκίνητα.
-
Η όπελ είναι πλέον γαλλική . Ανήκει στο γκρούπ Πεζό-Σιτροέν . Το Γκράντλαντ είναι αδελφό του Πεζό 3008 και λογικά θα έχει φτηνότερα ανταλλακτικά από τα γερμανικά .
Εγώ στα λεφτά σου 22000 τουλάχιστον θα κοίταγα μεταξύ Κάροκ και Γκράντλαντ . Αν βγαίνει η μεσαία έκδοση x-plore του γκράντλαντ κοντά σε αυτά , τότε είναι μονόδρομος . Εχει πολύ καλύτερο εξοπλισμό από το Κάροκ που φτάνει τα 22000 με ελλείψεις πάλι από το όπελ . Εχει 1200 κεκ κινητήρα με 130 άλογα και όχι 1000 με 115 που είναι καλύτερος λόγω κυβικών , ενώ αντίθετα το 1500 με τα 150 , είναι καλύτερο . Εχει μεγαλύτερους χώρους . Δεν έχω οδηγήσει το Κάροκ , αλλά το Γκράντλαντ έχει πολύ αρχοντικό περπάτημα . Επειδή τώρα έχει προσφορές το κοιτάς .
Γενικά η αγορά των σουβ έχει πολλές αλλαγές γιατί παίζουν εκπτώσεις .
-
Ο χρήστης autobianchi έγραψε:
+1
Και να συμπληρώσω ότι παίζει ρόλο και αν σου συμβεί κάτι ποσό θα ξηλωθείς...κι οι Γερμανοί είναι ακριβοιΤα service/ανταλλακτικά της Skoda έχουν ίδιο κόστος με VW ή είναι φθηνότερα; Η Opel που κινείται; Συγνώμη που ρωτάω τόσα άλλα δεν έχω προηγούμενη εμπειρία σε γερμανικά αυτοκίνητα.
Εγώ είμαι καμμενος από όπελ. Όταν σε κορσα σου ζητάει 350-400 ευρώ για αλλαγή αντλίας βενζίνης ενώ για κρεμαργιερα πας στα 1200 μιλάμε για πόνο. Οχι πως για vw είναι τζάμπα. Είναι όμως πιο γεροδεμένα στο πέρασμα του χρόνου τα vw. Εμένα δε μου έχουν βγάλει κάποιο σοβαρό θέμα αλλά μπορεί να ήμουν τυχερός. Στο χιουνται που έχω περισσότερο έχω ασχοληθεί με το συνεργείο
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
+1
Εγώ είμαι καμμενος από όπελ. Όταν σε κορσα σου ζητάει 350-400 ευρώ για αλλαγή αντλίας βενζίνης ενώ για κρεμαργιερα πας στα 1200 μιλάμε για πόνο.
Αν κρίνω από γνωστούς, φίλους και συγγενείς μου που έχουν η είχαν Opel η αξιοπιστία της Opel αγγίζει πάτο.. Βγάζουν πολλές και σοβαρές βλάβες και έχουν πανάκριβα ανταλλακτικά που ακόμα και ένα μικροχτυπηματάκι να σου τύχει πρέπει να χρησοπληρώσεις.. Έχω τρομάξει με τα ποσά που έχουν δώσει για βλάβες η χτυπήματα.. Η αντιπροσωπεία της Opel χρεώνει περισσότερο από premium μάρκες και δεν υπερβάλλω καθόλου.. Μάλλον στην Opel την έχουν δει ότι πουλάν Porsche.. 2 γνωστοί μου με Opel astra h δεν βγήκε σε κανέναν καλό.. Ο ένας άλλαξε στα 7 χρόνια κινητήρα παρακαλώ. Η άλλη με Opel astra h του 2009 θα το αλλάξει γιατί λέει ότι δεν φτιάχνει με τίποτα και συνέχεια χαλάει. Και το έχει μόλις 9 χρόνια και το άμαξι είναι για πέταμα.. Επίσης και μικρότερος όταν ήμουν θυμάμαι ότι όσοι φίλοι των γονιών μου είχαν Opel όλοι μένανε συνέχεια στο δρόμο από βλάβη ( vectra b, astra f, astra g, και ένα άλλο πολύ παλιό νομίζω ασκόνα) Ένας στην πολυκατοικία μας με astra f συνέχεια δανειζόταν αμάξι από τους γείτονες η τον αδερφό του γιατί το δικό του μονίμως χάλαγε και ας το είχε μόλις 5 χρόνια.. Γενικά αν κάτσω και θυμηθώ και παλιά και πιο πρόσφατα περιστατικά με Opel μόνο για βλάβες και ακριβά ανταλλακτικά έχω να θυμάμαι. Ειδικά, το μεγαλύτερο σοκ το είχα πάθει όταν είχα ακούσει κατί τιμές για μια επισκευή ενός Zafira.. Για να πω και τα καλά των Opel κάποια opel όπως ήταν το astra h ή το Vectra c είχαν εξαιρετικά πλαστικά στο εσωτερικό τους, καλύτερα και από κάποια premium.. Πιστεύω τώρα που τα Opel θα έχουν κινητήρες της Psa θα βελτιωθεί η αξιοπιστία στα μηχανικά τους μέρη. Απορώ όμως με τόσα προβλήματα και ακριβά ανταλλακτικά που έχουν τα opel, πως συνεχίζουν και πουλάνε τόσο πολύ στην Ελλαδά. Μήπως όλα τα περιστατικά έτυχαν σε γνωστούς μου ??
-
Και οπως λέει και ο μηχανικός μου....'opel εεεε; Κακά γεράματα!!!'
-
Το έχω ξαναγράψει αλλού, ο υπευθυνος της Χερτζ σε επαρχιακή πόλη, είπε στο πατέρα μου (φίλος του) όταν κοίταζε για αυτοκίνητο, πάρε Γαλλικό, Ιταλικό, ότι θες αλλά μακριά από Οπελ.
Δεν έχω προσωπική εμπειρία όμως. Βασικά, δε ξέρω γιατι υπάρχει αυτή η μάρκα ακόμα να πω την αλήθεια... Ισως η πιο άχρωμη, άοσμη μάρκα που υπάρχει, μαζί με τη Χιουτναι. -
Στην Ελλάδα πάντως ακούγεται ότι θα αλλάξει αντιπροσωπεία και θα πάει όπου και τα αδέλφια της...
-
+1 για Grandland
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Το έχω ξαναγράψει αλλού, ο υπευθυνος της Χερτζ σε επαρχιακή πόλη, είπε στο πατέρα μου (φίλος του) όταν κοίταζε για αυτοκίνητο, πάρε Γαλλικό, Ιταλικό, ότι θες αλλά μακριά από Οπελ.
Δεν έχω προσωπική εμπειρία όμως. Βασικά, δε ξέρω γιατι υπάρχει αυτή η μάρκα ακόμα να πω την αλήθεια... Ισως η πιο άχρωμη, άοσμη μάρκα που υπάρχει, μαζί με τη Χιουτναι.Ετσι ε; μηπως ειναι ο ιδιος που μεχρι τωρα εβριζε τα ιταλικα οτι σαπιζαν, 'κρεμουσαν', χαλαγαν γενικως; Οπως παντα η αγελοποιηση ορισμενων περιπτωσεων δεν ειναι το σωστοτερο. Αν πω εγω πως με insignia 1.6T δεν εχω το παραμικρο θεμα εδω και ΕΝΝΕΑ (9) χρονια, σημαινει πως κι αλλοι δεν εχουν ή πως ολα τα Οπελ ειναι αριστα; Μεμονωμενες περιπτωσεις ειναι ...
Και μιας και ειμαστε σε σελιδα της VW, ξεχνιεται το χαλι με τα 'καμενα' λαδια των tsi, fsi (πως στο καλο λεγοταν) κινητηρων που ηθελα ενα κιλο λαδι καθε 1000χλμ; Σημαινει οτι η VW εινα ...καμενη εταιρεια; -
Βασικα ειναι
Και για να μιλησουμε και σοβαρα.
Το βασικο προβλημα της opel ολα τα χρονια κατα τη γνωμη μου ηταν η...toyota. Αμαξια εξισου αδιαφορα, ευκολα πιο αξιοπιστα, με καλυτερο aftersales και φτηνοτερα ανταλλακτικα καθως η opel μαζι με τη renaut και τον Σ ηταν για χρονια τα μεγαλυτερα φαρμακεια πανελλαδικα. Η opel π.χ. μουαγε μαζι πακετο με το ημιαξονιο κτλπ. Τρελες τιμες. Γενικα καθε φορα που κοιταγα για καποιο καινουργιο για καποιον φιλο,γνωστο το opel ετρωγε το πρωτο ακυρο για παρα πολλους λογους μα κυριως γιατι επεφτε πανω στο toyota. -
Δίνει έμφαση στα σκληρά πλαστικά και στο ότι σε ακριβότερες εκδόσεις πλησιάζει το Tiguan, δεν είναι πιο άνετο από το Golf.
Στο παραπάνω ερώτημα αν το grandland βγαίνει στα 22Κ είναι καλύτερη επιλογή σίγουρα.
Μια εναλλακτική που εγώ θα εξέταζα θα ήταν στα λεφτά αυτά ένα υπερπλήρες Arona 1.5 που ξεφεύγει στον τομέα των επιδόσεων ή 1.0 DSG επίσης με πολύ καλό εξοπλισμό.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Το να συγκρίνουμε στα ίδια λεφτά ένα γκράντλαντ με ένα αρόνα , είναι σαν να συγκρίνουμε ένα 5άρι διαμέρισμα με μια γκαρσονιέρα ...
Σε αυτή την κατηγορία μεγέθους μόνο το δίλημμα Κάροκ-Γκράντλαντ , μια και το Τ-ροκ μόνο λόγω της εμφάνισης του μπορεί να το δει κάποιος για αγορά , αφού είναι μικρό και ακριβό .
Αν κατέβουμε κατηγορία μεγέθους τότε το Αιρκρός με την 130άρα βενζίνη στην πιο πλούσια έκδοση είναι στα 20000 και θα του μείνουν και λεφτά . Και προφανώς θα παίζουν εκπτώσεις και εκεί .
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το βασικο προβλημα της opel ολα τα χρονια κατα τη γνωμη μου ηταν η...toyota. Αμαξια εξισου αδιαφορα, ευκολα πιο αξιοπιστα, με καλυτερο aftersales και φτηνοτερα ανταλλακτικα καθως η opel μαζι με τη renaut και τον Σ ηταν για χρονια τα μεγαλυτερα φαρμακεια πανελλαδικα. Η opel π.χ. μουαγε μαζι πακετο με το ημιαξονιο κτλπ. Τρελες τιμες. Γενικα καθε φορα που κοιταγα για καποιο καινουργιο για καποιον φιλο,γνωστο το opel ετρωγε το πρωτο ακυρο για παρα πολλους λογους μα κυριως γιατι επεφτε πανω στο toyota.
Ρε φίλε...το λέω μια ζωή αυτό Σίγουρα δεν το πήρες από εμένα;
-
Πάντως εγώ με τα corolla starlet έχω ζήσει αρκετές συγκινήσεις. Ειδικά η πλαγιολίσθηση του στάρλετ θέλει εκτός από χέρια και πραγματικά @@ . Τα όπελ στην κυριολεξία, τόσο 2 κόρσα όσο και ένα άστρα αποδείχθηκαν... καρυοθράυστες!Αυτά θέλουν να έχεις @@ για να μπορούν να στα σπάσουν
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το βασικο προβλημα της opel ολα τα χρονια κατα τη γνωμη μου ηταν η...toyota. Αμαξια εξισου αδιαφορα, ευκολα πιο αξιοπιστα,
Αξιόπιστα τα Opel;
-
Ξαναδιαβασε.
Σαργε ειλικρινά αν το εχεις γραψει και εσυ,εγω δε το διαβασα!
VW T-Roc