-
Καλά, η αναφορά σου είναι λεπτομερέστατη!
Είναι ωραίο που σου αρέσει το αμάξι σου και το χαίρεσαι! -
Τα ετοιμοπαράδοτα πλεον είναι περιορισμένα.Παραγγελια για να το παρεις σε 3-4 μηνες και με νεες τιμες
-
Καλησπέρα,
επιβεβαιώνω στο ακέραιο όλα όσα γράφεις, νομίζω λίγο ή πολύ τα έχω σημειώσει στην δικιά μου προηγούμενη αναφορά. Κι εγώ μετάνιωσα που δεν πήρα το DSG, σκεπτόμενος ότι με ενεργοποιημένο το adaptive c.c. δεν θα χρειάζονταν να κάνω τίποτα απολύτως, αλλά το απέρριψα έχοντας διαβάσει ένα κάρο κατάρες και αναθέματα για δαύτο (συν το γεγονός ότι εν προκειμένω το DSG θάταν κι εντελώς καινούριο).Όσον αφορά στην κατανάλωση, με ACC ενεργοποιημένο στα 150km/h και περίπου 3200rpm, η κατανάλωση από το 7,4 του πρώτου ταξιδιού (ACC στα 140km/h και 3000rpm) έφτασε στο 8,6...για την ίδια επακριβώς διαδρομή. Ήμουν βέβαια κι εγώ πιο ξεψαρωμένος κι επιθετικός εν γένει, έμπαινα κι έβγαινα σε όλες τις στροφές με 150 και δεν αισθανόμουν απολύτως τίποτα, ούτε ακόμα κι όταν 1-2 φορές ανησύχησα και φρέναρα λίγο κάπως....και πάλι όλα εξελίχθηκαν ήπια.
Στο μόνο που δεν σε ακολουθώ...και το μόνο που θα με τρώει..είναι τα πλαστικά στο πάνω μέρος του ταμπλό και στις πόρτες...λίγο μαλακό πλαστικό..λιιιιίγο...όχι πολύ..... 27χιλιάρικα ....μόνο μην ακούσω τσικ....είμαι και λίγο βλαμμένος με αυτό (όταν είμαι μόνος μου τα κλείνω όλα και στήνω αυτί...για την ώρα όλα καλά, αλλά είναι νωρίς....εγώ βέβαια θα το τσεκάρω συνέχεια).
Αυτό που θέλω να ρωτήσω κι εσένα να το τσεκάρεις είναι η θερμοκρασία λαδιού...φτάνοντας στον προορισμό και έχοντας οδηγήσει 5-10 λεπτά πολύ χαλαρά, είπα να το αφήσω να δουλέψει 1-2 λεπτά ρελαντί πριν το σβήσω (στο σέρβις μου είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος με τα καινούρια κεραμικά των τουρμπινών αλλά και το ότι λειτουργεί η ψύξη όσο χρειάζεται και αφού το σβήσω..και όντως το άκουσα να λειτουργεί)...κοιτώντας ταυτόχρονα τη θερμοκρασία λαδιού που σε αυτά τα 1-2 λεπτά έπαιζε από 99 ως 101 βαθμούς και δεν έπεφτε....( ο τεχν. σύμβουλος μου είπε ότι στους 95 βαθμούς είναι απόλυτα ασφαλές)....ενώ στο manual δεν πρόσεξα να γίνεται καμία αναφορά επ' αυτού. -
Μια χαρα θερμοκρασία ειναι το λάδι. Επίσης αργεί να πέσει, σε 1-2’ δεν προλαβαίνει με τίποτα. Στην 116 μου οταν την εσκιζα, έφτανε για πλάκα 115οC. Είχα δει μέχρι 124οC!
-
Μάλλον ο τεχνικός σύμβουλος είναι λίγο άσχετος και μπέρδεψε θερμοκρασία λαδιού (που παίζει πάνω από 100 βαθμούς) με θερμοκρασία νερού που στα περισσότερα αυτοκίνητα πρέπει να είναι καρφωμένη στους 90 βαθμούς.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Μάλλον ο τεχνικός σύμβουλος είναι λίγο άσχετος και μπέρδεψε θερμοκρασία λαδιού (που παίζει πάνω από 100 βαθμούς) με θερμοκρασία νερού που στα περισσότερα αυτοκίνητα πρέπει να είναι καρφωμένη στους 90 βαθμούς.Δε μένει καρφωμένη η θερμοκρασία .Ο δείκτης μένει.Σε όλα τα αυτοκίνητα ο δείκτης θερμοκρασίας νερού είναι αναίσθητος γύρω από τους 90 και δεν είναι ακριβής.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Καλό το troc αλλά εντάξει όχι καλυτερο απο το golf σαν αμάξι..
-
Αυτό με την θερμοκρασία νερού το έχω διαπιστώσει με το torque , σε κίνηση με ζεστη έχει δείξει 106-110 βαθμούς , σε μεγάλες ταχύτητες 200+ σε εθνική έχω δει να πέφτει στους 82 , επίσης έχω παρατηρήσει πόσο εύκολα κατεβάζει θερμοκρασία από τους 94-95 στους 88-90 με μικρά ανοίγματα , σαν να ανασαίνει μόλις ανεβάζει στροφές ο κινητήρας.
Ο δείκτης παρόλα αυτά παραμένει καρφωμένος στους 90.Τώρα πόσο ακριβή είναι τα νούμερα που διαβάζει το torque από την OBD δεν ξέρω.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Αυτό που λέτε σχετικά με τον δείκτη θερμοκρασίας ισχύει,αν το συνδέσετε με obd θα δείτε θερμοκρασίες πάνω από 100 βαθμούς σταματημενοι.
Μονο στο fiesta 1.5 diesel του 2018 έχω παρατηρήσει ότι δεν κάθεται σταθερός ο δείκτης αλλά και αυτός πάνω από την μέση δεν φεύγει. -
Δεν νομίζω να είναι θερμοκρασία νερού με την πλήρη έννοια. Από τη στιγμή που μπαίνει αντιψυκτικό 50/50, 30/70 υπάρχει μείγμα, το οποίο ανεβάζει το σημείο βρασμού του νερού (το αντιψυκτικό ανεβάζει το σημείο βρασμού, και κατεβάζει τη θερμοκρασία παγώματος του νερού). Για πραγματική θερμοκρασία νερού, μπορεί κάποιος να κοιτάξει αν βάλει στο ψυγείο μόνον νερό. Στην περίπτωση που βγαίνει το νερό και αντικαθίσταται μόνον από παραφλού τότε ο δείκτης δείχνει τη θερμοκρασία του παραφλού. Εκτός αν κάνω λάθος.
Αυτό καταλαβαίνω από την παρακάτω περιγραφή ενός αντιψυκτικού του οποίου οι ιδιότητες ως προς το σημείο βρασμού και την παγοποίηση, ισχύουν και σε άλλα:
Το HEPU MAXXUS Coolant Additive G12 Super Plus είναι ένα διάλυμα προηγμένης σύνθεσης με σιλικονούχα πρόσθετα , μακράς διάρκειας , χρώματος μώβ , με σκοπό να προστατεύει πλήρως τον κινητήρα & τα ευπαθή μέταλλα όπως το αλουμίνιο , απο την υπερθέρμανση (αυξάνοντας το σημείο βρασμού), την παγοποίηση και τη διάβρωση. Δεν περιέχει αμίνες , νιτρώδη ,φωσφωρικά ή πυριτικά άλατα
http://www.autotec.gr/hepu-maxxus-antipsuktiko-g12-super-plus-mov-1.5-l.html -
Νομίζω ότι το αναλύεις υπερβολικά...
Έχει επικρατήσει ο όρος 'θερμοκρασία νερού', ο οποίος στην ουσία σημαίνει θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου που υπάρχει στο ψυγείο. Αυτό το κυκλοφορεί η 'τρόμπα νερού'. -
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Δεν νομίζω να είναι θερμοκρασία νερού με την πλήρη έννοια. Από τη στιγμή που μπαίνει αντιψυκτικό 50/50, 30/70 υπάρχει μείγμα, το οποίο ανεβάζει το σημείο βρασμού του νερού (το αντιψυκτικό ανεβάζει το σημείο βρασμού, και κατεβάζει τη θερμοκρασία παγώματος του νερού). Για πραγματική θερμοκρασία νερού, μπορεί κάποιος να κοιτάξει αν βάλει στο ψυγείο μόνον νερό. Στην περίπτωση που βγαίνει το νερό και αντικαθίσταται μόνον από παραφλού τότε ο δείκτης δείχνει τη θερμοκρασία του παραφλού. Εκτός αν κάνω λάθος.
Αυτό καταλαβαίνω από την παρακάτω περιγραφή ενός αντιψυκτικού του οποίου οι ιδιότητες ως προς το σημείο βρασμού και την παγοποίηση, ισχύουν και σε άλλα:
Το HEPU MAXXUS Coolant Additive G12 Super Plus είναι ένα διάλυμα προηγμένης σύνθεσης με σιλικονούχα πρόσθετα , μακράς διάρκειας , χρώματος μώβ , με σκοπό να προστατεύει πλήρως τον κινητήρα & τα ευπαθή μέταλλα όπως το αλουμίνιο , απο την υπερθέρμανση (αυξάνοντας το σημείο βρασμού), την παγοποίηση και τη διάβρωση. Δεν περιέχει αμίνες , νιτρώδη ,φωσφωρικά ή πυριτικά άλατα
http://www.autotec.gr/hepu-maxxus-antipsuktiko-g12-super-plus-mov-1.5-l.htmlΚαλά εννοούνται αυτά που γραφεις.
Δεν έχουν όμως σχέση με την ακρίβεια του δείκτη.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Καλημέρα!
Είχα χθες την ευκαιρία να κάνω ένα test drive στο T-Roc 1.0. Καλή ανάρτηση, ηχομόνωση καλή μέχρι τα 120 (μετά ο αεροδυναμικός θόρυβος ήταν έντονος). Στα του κινητήρα, οκ καλός αλλά ρε παιδιά ούτε αυτό ούτε το karoq για να πας πάνω από 150km/h πρέπει να περιμένεις αρκετά και να πιέζεις αρκετά. Νομίζω ότι αυτοί οι μικροί 3 κύλινδροι κινητήρες είναι για πόλη και για ταξίδια για έως 130km/h μέγιστο....Κατά τα άλλα αν και λίγο ακριβό θεωρώ ότι στην έκδοση advance έχει τα πάντα και ειδικά τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει με εντυπωσίασαν! Στο karoq όλα αυτά είναι extra και στανταρντ είναι μόνο το αυτόματο φρένο...
-
Καλησπέρα,
σκ επανέλαβα το ίδιο ταξίδι με τη διαφορά ότι είχε και σχετικά αρκετό αέρα (όχι ότι δεν έχω ταξιδέψει με περισσότερο) αλλά ήταν μια σαφής πρώτη γεύση. Το αυτοκίνητο μέχρι τα 140 δεν έδειχνε κάποια ιδιαίτερη διαφορά από ότι ένα σύνηθες χαμηλό...κάποιες στιγμές το ένιωθα να προσβάλλεται αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο που να με κάνει να σκεφτώ να κόψω...τέλος πάντων ήταν πάρα πολύ λιγότερο από ότι περίμενα...έχοντας οδηγήσει ένα RAV4 του 2010. Αεροδυναμικοί θόρυβοι μέχρι τα 140 τπτ ιδιαίτερο...από τα 150 ξεκινούσε ένα μικρό βουητό απο του καθρέφτες, που για να το αντιληφθώ χαμήλωσα εντελώς το ραδιο...όταν έπαιζε νορμάλ...σχετικά χαμηλά....ίσα που άρχιζα να αντιλαμβάνομαι κάτι για να με κάνει να το χαμηλώσω.
Επίσης, επιστρέφοντας με acc στα 150, με σχετικά κίνηση από την κακιά σκάλα μέχρι ελευσίνα και a/c ολ ταιμ στους 22 (κίνηση με 70-90), έγραψε 7,8lt/100km και το επιβεβαίωσα και στο χαρτί (8,1lt/100km).
km στο οδόμετρο 1800+.....στάθμη λαδιού, νορμάλ.
Να σημειώσω ότι με το acc ενεργοποιημένο και με αλλαγές ταχύτητας όπως πρότεινε (2000rpm ως 3000rpm) ta 150 έρχονται αβίαστα και σε μικρό χρόνο, είτε είχαμε να κάνουμε με ευθεία , είτε με ανωφέρεια (όπως πχ ξεκινώντας στα διόδια της Νεμέας και ανεβάινοντας, που σκέφτηκα να του δώσω σημασία...και σχολίασα μόνος μου...σκέψου να ανεβάσω στις 3500 με 4000rpm τις αλλαγές...γενικώς δεν θα πώ ότι '...δεν το λες κι αργό...', αλλά ότι '...μάλλον εξίσου - γκρόσσο μόντο - γρήγορο με το αντίστοιχου κινητήρα golf το λες....' -
τελευταία θα έλεγα , πως δν εχω καταλαβει πως επηρεαζεται το start-stop συστημα σε στάση ανάλογα με πάτημα του φρένου! άλλοτε πεφτουν στροφές στο μηδεν άλλοτε στο ρελαντι! τεσπα είπαμε θα διαβάσω και βιβλίο και θα τα βρώ!!
εγώ έχω μόνιμα σε λειτουργία το αυτόματο χειρόφρενο και στα φανάρια αφήνοντας συμπλέκτη και πατώντας φρένο μπαίνει το χειρόφρενο, έτσι σβήνει πάντα εκτός από κάποιες φορές που νομίζω ότι δεν σβήνει λόγω του κλιματιστικού η επειδή καταλάθος έχω το πόδι μου ασυναίσθητα στο συμπλέκτη
-
Αυτό με την μόνωση μεχρι τα 130 το χω παρατηρησει σε πολλα καινουρια και ειμαι βεβαιος πως εχουν βρει το ακριβες σημειο να μειωνουν το κοστος εχοντας ηχομονωση μεχρι εκει με δεδομενο οτι πουθενα στην Ευρωπη και Αμερικη δεν τολμας λογικα να πας πανω απο 130, εκτος Γερμανιας κι εκει οχι παντου. Εχω μεγαλη συλλογη κλησεων απο Γαλλία,Ελβετια, Βελγιο για κινηση 1-3 χλμ πανω απο το οριο. Ειναι παντως εντυπωσιακο πως διαφορετικα μοντελα ειναι πολυ πιο ησυχα απο παλιοτερα μεχρι τα 130 και απο εκει και μετα σταδιακα παρουσιαζουν μεγαλη διαφορα στον θορυβο.
-
Μην περιμένετε από SUV να έχει την αεροδυναμική ενός saloon.
-
Καλησπερα και από μένα σε όλους..νομίζω ότι χρειάζομαι την βοήθεια σας..κάτοχος και γω άπο τις 20 Απριλίου ενός t-roc indium grey 1.5 dsg..απόλυτα ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος μέχρι πριν κανα μήνα περίπου και μέχρι τα 1700 χιλιόμετρα...από κει και μετά το αμάξι αλλά εντελώς συμπεριφορά ως προς την άνεση...να δηλώσω ότι το αμάξι λόγο νησιού λόγο κίνησης ακόμα πηγαίνει νορμαλ χωρίς ανοιγματα και σπασίματα...καθημερινά κάνει 800 μέτρα περίπου σε δρόμο από μπετό για να φτάσω στο σπίτι μου από τον κεντρικό δρόμο ξεκίνησε κάτι να κοπανάει μπροστά στην μηχανή ανάμεσα στους τροχούς και στο ταμπλό έπειτα άρχισε να χάνετε η ωραία αίσθηση απο τις αναρτήσεις που υπήρχε του Καινούργιου και φτάσαμε πλέον και υπάρχουν και τριγμοί στην πόρτα του συνοδηγού και στο ταμπλό..Όλα αυτά φαινοντουσαν πιο πολύ στον δρόμο με μπετό όσο σιγά και να πήγαινα..πλέον ακόμα και σε κανονικό δρόμο έστω και μετην παραμικρή ανωμαλία του δρόμου νιώθεις τα πάντα σαν το αμάξι να μην είναι καινούργιο έτσι ξαφνικά...πήγα σε φίλο μηχανικό αφαιρέσαμε ένα πλαστικό από κάτω και έσφιξε ότι βίδες μπορούσαμε να σφίξουμε (ολες ήτανε σφιγμενες )χωρίς να το πειράξουμε παραπάνω μην χάσουμε και καμία έγγυηση...τηλεφωνο αντιπροσωπεία δεν έχω πάρει ακόμα λογο δουλειάς δεν μπορώ να φύγω τώρα απο το νησί..υπάρχει περίπτωση να υπάρχει αστοχία στις αναρτήσεις και σε κάτι άλλο που κοπανάει μπροστά....πραγματικά πολύ στεναχωρω να εχεις καινούργιο αυτοκινητο και στα 2800 χιλιόμετρα που έχει σήμερα να σε έχει ξενερώσει τόσο...αύριο κανόνισα με άλλον μηχανικό που παλιά είχανε την αντίπροσωπεια της vw στο νησί να παμε μια βόλτα να μου πει και αυτός μια γνώμη...πρέπει να πάρω τηλ από κει που το αγοράσα η ξέρετε κάποιο service συνεργείο vw που απλά θα ασχοληθούν με το αμάξι μου και τα προβλήματα του σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας...
-
Έλεγξες πρόσφατα την πίεση ελαστικών με αξιόπιστο μετρητή;
Θέλω να πω το εξής : Αν κατά τους δροσερούς μήνες είχες πίεση ελαστικών πχ 32 psi και με τις μεγάλες ζέστες δεν αφαίρεσες αέρα, το 32.θα έγινε άνετα 35-36 κάνοντας το αυτοκίνητο σημαντικά 'σκληρότερο'. Επιπλέον, στα περισσότερα βενζινάδικα οι μετρητές αέρα είναι φθηνοί και αναξιοπιστοι. Πρόσφατα βρέθηκα σε κάποιο που έδειχνε 30 όταν είχες βάλει ...42! (και φυσικά είπα στον υπάλληλο ότι θα σκοτωθεί κόσμος, αλλά πιθανότατα ο μετρητής είναι ακόμα εκεί).
Για το t-roc 1.0 (ζάντα 16') η συνιστώμενη πίεση είναι 33 psi χαμηλώνοντας μέχρι 29 αν απαιτείται ιδιαίτερη άνεση (από το αυτοκόλλητο στο πλαίσιο της πόρτας). -
Καλημέρα σας!
Όπως είχε γράψει και προ λίγων ημερών, είχα κάνει test drive το T-Roc, 1.0 tsi. Οι εντυπώσεις μου σχετικά με τον κινητήρα ήταν σχετικά μέτριες καθώς μετά τα 130-140 έχανε αρκετά σε δύναμη και σε καμία περ΄πτωση δεν είχε το 'μπαμ' του 1.2 tsi, 105PS που έχω στο polo μου. ΕΠιπλέον, σχετικά με την ποιότητα κύλισης δεν είχε την σταθερότητα ενός hatchback και εκτός των άλλων μετά τα 130 ο αεροδυναμικός θόρυβος ήταν έντονος. Δεν το θεώρησα δηλαδή ταξιδιάρικο.
Αποφάσισα λοιπόν να κάνω test drive και το Golf στον ίδιο κινητήρα, 1.0 tsi, για να έχω σύγκριση καθώς δεν έχω καταλήξει ακόμα σε τι τύπο αυτοκινήτου να προχωρήσω...Crossover ή κλασσικό H/B. Η πρώτη εντύπωση λοιπόν από το Golf ήρθε από το τιμόνι. Ακρβές, πιο βαρύ, πιο σωστό. Μετά ήρθε η ποιότητα κύλισης σε ανάρτηση, πιο soft μεν αλλά πιο αρχοντική. Η ευθυβολία στην Αττική Οδό μακράν καλύτερη. Μετά η ηχομόνωση. Ο κινητήρας των 3 κυλίνδρων ίσα που ακουγόταν. Δεν είχε την ενοχλητική χροιά του T-Roc. Και σε ταχύτητες 130-140 το αυτοκίνητο γενικά ήταν σημαντικά πιο ήσυχο.
Γενικά δεν ξέρω αν είναι λόγω μόνο του ύψους αλλά το Golf είναι πιο καλό αυτοκίνητο γενικότερα. Αυτή την αίσθηση μου έδωσε...
Για τον κινητήρα τώρα. Ενώ στο T-Roc (αλλά και στο Karoq) μου είχε φανεί αργός, εδώ στο Golf λόγω αεροδυναμικής και λιγότερου βάρους ο κινητήρας αυτός του 'πάει' πολύ περισσότερο. Αν κάποιος θέλει κινητήρα με νεύρο, ρεπρίζ και άνεση στα 140 τότε ο 1.0tsi είναι απολύτως επαρκής. Δεν ξέρω πως θα ήταν ο 1.5tsi (μάλλον θα πετάει..!) αλλά με ο 1.0 σίγουρα ικανοποιεί πολύ περισσότερο από όσο στο T-Roc και στο Karoq....
Ανοίγεις βέβαια τον χώρο αποσκευών του Golf και λες πρέπει να συμβιβαστώ με μικρά βαλιτσάκια σε σχέση με τον άψογο χώρο αποσκευών του T-Roc (για το μήκος του) και τον ακόμα καλύτερο του Karoq...
Διλλήματα λοιπόν!
VW T-Roc