-
Ευχαριστώ πολύ @iceman7. Επειδή είσαι και "ψείρας" και βλέπω δε δυσκολεύεσαι να "θάψεις" ένα αυτοκίνητο, τα καλά λόγια από σένα μετράνε παραπάνω!
Δεν είναι σε καμία περίπτωση X1 το T-Roc, αλλά για τις τιμές των Γερμανικών αυτοκινήτων αξίζει τα λεφτά του μέχρι το τελευταίο ευρώ! Δεν του λείπει τίποτα από εξοπλισμό, είναι βράχος στο δρόμο, πολύ καλές συναρμογές και ποιότητα κατασκευής και απολαυστικό να το οδηγείς.
Η επιλογή μου να το αγοράσω ήταν συνειδητή εδώ και καιρό. Δεν υπήρχε ανταγωνισμός γι' αυτό το αυτοκίνητο στα δικά μου μάτια. Θα το έπαιρνα νωρίτερα, αλλά η ιστορία με τον covid με "τρόμαξε" λίγο και έκανα πίσω.
Αν το αποφασίσεις να προχωρήσεις με το καλό, σου εύχομαι καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο.
Πολύ τίμιο! Και σφαιρατο με 4κυλινδρο διαμάντι.
Μπράβο αυτά είναι αμάξια. Ευάερα, ψηλά, μυώδη, τουρμπατα με σεβασμό στον επιβάτη.Εννοείται με τον εξυπηρετικότατο πωλητή στο Φιλοσιδη κάναμε και γενικότερο σχολιασμό της κατάστασης και κάποια στιγμή γελάγαμε με το γιαρις κρος και τη μη ποιότητα της κατασκευης του. Ντράπηκα να του πω οτι πλήρωσα κιολας για να το πάρω. Κλαμααααά
συμφωνω. εχω παρομοιο μοτέρ 1,6T, χορταστικο και βελουδινο
-
Ευχαριστώ πολύ @iceman7. Επειδή είσαι και "ψείρας" και βλέπω δε δυσκολεύεσαι να "θάψεις" ένα αυτοκίνητο, τα καλά λόγια από σένα μετράνε παραπάνω!
Δεν είναι σε καμία περίπτωση X1 το T-Roc, αλλά για τις τιμές των Γερμανικών αυτοκινήτων αξίζει τα λεφτά του μέχρι το τελευταίο ευρώ! Δεν του λείπει τίποτα από εξοπλισμό, είναι βράχος στο δρόμο, πολύ καλές συναρμογές και ποιότητα κατασκευής και απολαυστικό να το οδηγείς.
Η επιλογή μου να το αγοράσω ήταν συνειδητή εδώ και καιρό. Δεν υπήρχε ανταγωνισμός γι' αυτό το αυτοκίνητο στα δικά μου μάτια. Θα το έπαιρνα νωρίτερα, αλλά η ιστορία με τον covid με "τρόμαξε" λίγο και έκανα πίσω.
Αν το αποφασίσεις να προχωρήσεις με το καλό, σου εύχομαι καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο.
Μπράβο αυτά είναι αμάξια. Ευάερα, ψηλά, μυώδη, τουρμπατα με σεβασμό στον επιβάτη.Εννοείται με τον εξυπηρετικότατο πωλητή στο Φιλοσιδη κάναμε και γενικότερο σχολιασμό της κατάστασης και κάποια στιγμή γελάγαμε με το γιαρις κρος και τη μη ποιότητα της κατασκευης του. Ντράπηκα να του πω οτι πλήρωσα κιολας για να το πάρω. Κλαμααααά
Είσαι σίγουρος για το DSG?
-
Μπράβο αυτά είναι αμάξια. Ευάερα, ψηλά, μυώδη, τουρμπατα με σεβασμό στον επιβάτη.Επειδή ψάχνεις κάτι καλό, σε vag εγώ θα σου πρότεινα να αφήσεις στην άκρη την vw και να πας κατευθείαν σε audi. Η διαφορά στην τιμή είναι μικρή, προσφέρει όμως αυτά τα λιγο παραπάνω σε ποιότητα που ψαχνεις
-
Α μπράβο. Οπότε μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που θα έπρεπε να έχει αντίπαλο την corolla cross έστω και αν το toyota είναι κάπως μεγαλύτερο. Και γενικά με την corola cross η διαφορά κλείνει μεταξύ του t roc..
Μου αρέσει το t roc, μη παρεξηγηθω. Αλλά υπάρχει λόγος που κοστίζει τόσο το yaris cross
Εγώ θα έβαζα πιο κοντά στο troc το chr και το tig στην cc. Αν και το tig έχει φτάσει πλέον σε μέγεθος rav4
-
Μπράβο αυτά είναι αμάξια. Ευάερα, ψηλά, μυώδη, τουρμπατα με σεβασμό στον επιβάτη.Επειδή ψάχνεις κάτι καλό, σε vag εγώ θα σου πρότεινα να αφήσεις στην άκρη την vw και να πας κατευθείαν σε audi. Η διαφορά στην τιμή είναι μικρή, προσφέρει όμως αυτά τα λιγο παραπάνω σε ποιότητα που ψαχνεις
Αν είναι να ανέβω σε λεφτά για Audi συνεχίζω με bmw και τη νέα Χ1.
Βασικά αυτα που με κρατάνε από τη νέα Χ1 είναι:
Αισθητικά δεν μου αρέσει τόσο όσο η f48
Νέο μοντέλο αρα παιδικές ασθένειες
Έχουν αρχίσει και αυτοί να κάνουν κάτι απαράδεκτες περικοπέςΗ πιθανή επιλογή του τίμιου τ ροκ είναι καθαρά θέμα οικονομίας απόκτησης. Με 31500 δεν αγοράζεις τίποτα σοβαρό πλέον.
Στα χιλιόμετρα που κάνω ετησιως η διαφορα στο κόστος μετακίνησης δεν με πειράζει τόσο. -
Μια χαρά είναι τα διπλοσυμπλεκτα. Σπορτίφ και για τα χλμ που κάνω δεν με απασχολούν θέματα αξιοπιστιας.
-
Με το Γιάννη μίλησες στο Φιλοσίδη? Έπεσες και σε ομοιδεάτη. Δούλευε στη bmw και δηλώνει λάτρης.
Λογικό που τα βρήκατε, είστε στο ίδιο μήκος κύματοςΌχι ένα νέο παλικαρι (υπηρεσία Αυγούστου προφανώς) τον Κωνσταντίνο αλλά 2 φουλ ωρες οδηγήσαμε, κοιτάξαμε διαθεσιμότητες τα πάντα όλα.
Βασικά μόνο την προέγκριση για το 3,9 επιτόκιο επείγει να πάρω μετά δεν βιαζόμαστε για το αμάξι. -
Βρε παγωμένε αυτά τα αυτοκίνητα έχουν μια πεπαλαιωμένη τεχνολογία πάνω τους. 10 αρια βγαζουν σε περιαστικές μετακινήσεις.
Για να σου χρυσωσουν το χάπι σου βάζουν μια τσιμουχα παραπάνω στην πόρτα. Εάν δεν είχαν και μια κάποια παραπάνω προσοχή σε τέτοια θέματα δεν θα τα αγόραζε κάνεις.
Το να πετύχεις κατανάλωση στα 2-4 λίτρα σε περιαστικές μετακινήσεις ( δηλαδή 8-6 λίτρα λιγότερα!!!!) απαιτείται μηχανολογικός άθλος. Κοστίζει αυτός ο άθλος. Το κόστος είναι μια κάπως πιο μέτρια αίσθηση της καμπίνας
Το t roc. Σε ποια πλατφόρμα κάθετε
Αυτή η τσιμουχα είναι αυτό που θέλω.
Να κινείται το αμάξι και να μην νομίζω ότι έχω αφήσει την πόρτα ανοιχτή όπως στο YC (πάρε ένα τεστ του επάρατου και θα καταλαβεις)
Τώρα 10-15 ευρώ παραπάνω στα 100 χλμ είναι σταγόνα στον ωκεανό στα 5-6 χιλιάδες χλμ που κάνω ετησιως. -
-
Αν είναι να ανέβω σε λεφτά για Audi συνεχίζω με bmw και τη νέα Χ1.
Βασικά αυτα που με κρατάνε από τη νέα Χ1 είναι:
Αισθητικά δεν μου αρέσει τόσο όσο η f48
Νέο μοντέλο αρα παιδικές ασθένειες
Έχουν αρχίσει και αυτοί να κάνουν κάτι απαράδεκτες περικοπέςΗ πιθανή επιλογή του τίμιου τ ροκ είναι καθαρά θέμα οικονομίας απόκτησης. Με 31500 δεν αγοράζεις τίποτα σοβαρό πλέον.
Στα χιλιόμετρα που κάνω ετησιως η διαφορα στο κόστος μετακίνησης δεν με πειράζει τόσο.Ωραίο αυτοκίνητο!
2 μήνες πριν πάρω το t-cross είχε αγοράσει ο θείος μου το T-roc 1.5 DSG την έκδοση r-line, τότε αν θυμάμαι καλά λίγο κάτω από τα 31k σε ένα ωραίο γκρι χρώμα. Περίμενε κανα χρόνο ενα Peugeot 2008 1.2T που είχε παραγγείλει το οποίο καθυστερούσε. Απήυδησε και χτύπησε το t-roc ετοιμοπαράδοτο.
Αρχικά στην R-line ειναι πολύ όμορφο το t-roc και 2ον κινείται απίστευτα ήσυχα και σταθερά σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Κάτι που για παράδειγμα στο t-cross δεν ισχύει τόσο. Ίσως λόγω περισσότερου ύψους και πιο boxy σχήματος.
Θεωρώ πως είναι από τις καλύτερες επιλογές, και σε καλή (ακόμα) τιμή. Σε οτι αφορά το YC έχει ακριβώς το ίδιο με σένα (style) η κουμπάρα μου και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου περί ποιότητας. Μέχρι και η βίδα στο σκιάδιο είναι εκτεθειμένη! Τραγική τζαπανίλα που ευτυχώς δε καίει!
Νομίζω βρήκες το λιμάνι σου.....
-
Μια χαρά είναι τα διπλοσυμπλεκτα. Σπορτίφ και για τα χλμ που κάνω δεν με απασχολούν θέματα αξιοπιστιας.
Ok απλά ακόμη σπάνε τα ξηρού τύπου , έχουν σπάσει και στα 8.500χλμ και στα 20κ κτλ
Και εγώ για αυτό ειχα πάρει επειδή δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα και μου είχε σπάσει 3 φορές μέσα σε 10.000χλμΚατα τα άλλα θα πρότεινα έκδοση εκτός R-Line που έγραψε και ο φίλος απο πάνω , μόνο και μόνο για τους διακόπτες του τιμονιού που είναι touch στο R-Line και σπάνε τα νεύρα σε όλους τους ιδιοκτήτες που όποτε πιάνουν το τιμόνι ακουμπάει η παλάμη και πατιούνται τα κουμπιά
Formentor που είναι υγρού έχεις κοιτάξει ?
-
Να πούμε βέβαια ότι το T-Roc μπορεί να είναι απείρως ποιοτικότερο και συνολικά πολύ καλύτερο αυτοκίνητο απ' το YC (πλην κατανάλωσης φυσικά) αλλά είναι και μισή, εάν όχι μία, κατηγορία πάνω.
Επίσης είναι MQB πλατφόρμα πράγμα που σημαίνει ότι έχει κλείσει 10ετία σαν τεχνολογία (2012 ή 2013 παρουσιαστηκε αυτή η πλατφόρμα) με ότι αυτό συνεπάγεται. Παρομοίως και μέσα βρίσκει κανείς διακόπτες και κουμπιά 15ετιας. Αρκετά καλά ποιοτικά μεν αλλά αντικειμενικά παλιακά.
Το dsg δεν θα το φοβόμουν. Θεωρώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο μ.ο. από άποψη αξιοπιστίας. Ότι μπορεί να συμβεί σ' αυτό μπορεί κάλλιστα να συμβεί και σε οποιοδήποτε άλλο αυτόματο κιβώτιο.
-
Δεν είναι έτσι πια τα dsg. Έχουν βελτιωθεί πολύ. Ειδικά στα vw των τελευταίων ετών και μετά από ένα βελτιωμένο kit που έχουν βάλει οι Γερμανοί, έχουν σταματήσει τα κρούσματα.
Το αν λύθηκε το πρόβλημα ή αν αντέχουν πιο πολλά χιλιόμετρα και βγάζουν βλάβη αργότερα, θα το δείξει ο χρόνος.
-
@stefan147 said in VW T-Roc:
Να πούμε βέβαια ότι το T-Roc μπορεί να είναι απείρως ποιοτικότερο και συνολικά πολύ καλύτερο αυτοκίνητο απ' το YC (πλην κατανάλωσης φυσικά) αλλά είναι και μισή, εάν όχι μία, κατηγορία πάνω.
Επίσης είναι MQB πλατφόρμα πράγμα που σημαίνει ότι έχει κλείσει 10ετία σαν τεχνολογία (2012 ή 2013 παρουσιαστηκε αυτή η πλατφόρμα) με ότι αυτό συνεπάγεται. Παρομοίως και μέσα βρίσκει κανείς διακόπτες και κουμπιά 15ετιας. Αρκετά καλά ποιοτικά μεν αλλά αντικειμενικά παλιακά.
Το dsg δεν θα το φοβόμουν. Θεωρώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο μ.ο. από άποψη αξιοπιστίας. Ότι μπορεί να συμβεί σ' αυτό μπορεί κάλλιστα να συμβεί και σε οποιοδήποτε άλλο αυτόματο κιβώτιο.
Το facelift T-Roc από το '22 δεν έχει τίποτα "παλιακό" μέσα. Τα πάντα είναι ψηφιακά σε διακόπτες και κουμπιά. Καντράν, infotainment, κλιματισμός. 2-3 κουμπάκια έχει όλα κι όλα.
Η πλατφόρμα του είναι του Golf 7 και οι αγοραστές μόνο χαρούμενοι πρέπει να 'ναι γι' αυτό. Ότι καλύτερο έχει βγάλει η vw. Η νεώτερη του Golf 8 με το mild hybrid παλεύει ακόμα με παιδικές ασθένειες. -
Έγραψα κάτι πολύ συγκεκριμένο και καθόλου δυσνόητο. Τα υπόλοιπα περί παιδικών ασθενειών και "ότι καλυτερο έχει βγάλει η vw ( )" είναι αβάσιμες θεωρίες δικές σου για να δικαιολογήσεις την επιλογή σου. H MQBevo του Golf MK8 είναι εξέλιξη στα σημεία της MQB και πλην των γνωστών θεμάτων με το infotainment δεν έχει παρουσίασει κανένα θέμα, όπως είναι και το λογικό άλλωστε.
ΥΓ: κι εγώ MQB έχω σε μοντέλο που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013. Ο διακόπτης των φώτων, των παραθύρων, των καθρεπτών, τα πεντάλ, η κονσόλα που είναι το κουμπί των αλάρμ κτλ χρησιμοποιούνται αυτούσια στα vag πριν το 2010. Εξού και ο χαρακτηρισμός παλιακά, αρέσει δεν αρέσει. Δε λέω αν είναι καλό ή κακό αυτό, λέω ποια ειναι η πραγματικότητα.
-
ΥΓ: κι εγώ MQB έχω σε μοντέλο που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013. Ο διακόπτης των φώτων, των παραθύρων, των καθρεπτών, τα πεντάλ, η κονσόλα που είναι το κουμπί των αλάρμ κτλ χρησιμοποιούνται αυτούσια στα vag πριν το 2010. Εξού και ο χαρακτηρισμός παλιακά, αρέσει δεν αρέσει. Δε λέω αν είναι καλό ή κακό αυτό, λέω ποια ειναι η πραγματικότητα.
Αυτό ισχύει. Αυτό με τον διακόπτη των φωτών έχει γίνει και viral στο youtube
Πλέον το σύστημα κλιματισμού είναι αφής και ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός (8" ή 10")σε όλες τις εκδόσεις. Δεν βγαίνει με αναλογικά όργανα. Αυτά ας πούμε για τους γερμανούς είναι major αλλαγές!
-
@lefteris-syrkos said in VW T-Roc:
Καλησπέρα στην ομάδα!
Πρόσφατος κάτοχος r roc 1.5 style.
Απόλυτα ευχαριστημένος μέχρι στιγμής!Γνωριζει κανείς αξιόπιστο συνεργείο για να περάσω πρόγραμμα stage 1 για να γίνει λίγο πιο ζωηρό το μοτερακι;
Θα κάνεις βελτίωση σε καινούργιο αυτοκίνητο? Δεν το λυπάσαι? Μια χαρά πάει ο 1.5, γιατί να τον πειράξεις?
Άσε που είναι ψηλό το αυτοκίνητο, στις στροφές π.χ. δεν μπορείς να μπαίνεις με τις ταχύτητες του Golf, ακόμα και τις αναρτήσεις να χαμηλώσεις.
Τέλος πάντων, υπάρχουν πολλοί για βελτιώσεις. Πολύ καλά λόγια ακούγονται για τον aps tuned. Ψάξτον στο internet.
-
Το ψηφιακό καντράν του κλιματισμού βγήκε για το facelift του Tiguan ή πρωτομπήκε στο Arteon. Κάτι από τα δύο. Και επειδή το γκρουπ έχει ίδιο σχήμα στα περισσότερα εσωτερικά του, άρχισαν να το κάνουν ρέτροφιτ και σε άλλα μοντέλα. Ακόμα και στο Λεόν μπαίνει. Βγάζει ένας Άγγλος 3d-printed πλαίσιο, παραγγέλνεις κι ένα module απο Ali με κάνα 150αρι και έτοιμος. Βγάζεις-βάζεις (σχεδόν).
-
Το ψηφιακό καντράν του κλιματισμού βγήκε για το facelift του Tiguan ή πρωτομπήκε στο Arteon. Κάτι από τα δύο. Και επειδή το γκρουπ έχει ίδιο σχήμα στα περισσότερα εσωτερικά του, άρχισαν να το κάνουν ρέτροφιτ και σε άλλα μοντέλα. Ακόμα και στο Λεόν μπαίνει. Βγάζει ένας Άγγλος 3d-printed πλαίσιο, παραγγέλνεις κι ένα module απο Ali με κάνα 150αρι και έτοιμος. Βγάζεις-βάζεις (σχεδόν).
Τα καλά των γερμανών! Πάντως το πανελ του κλιμα στο t-cross είναι διαφορετικό από του t-roc. Οι διακόπτες είναι σε διαφορετική θέση!
-
Ενημερωτικά, αυτά που λέτε για παλιακούς διακόπτες, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη νέα επίσημη γραμμή της vw.
Προφανώς κατόπιν πίεσης των αγοραστων, από το '24 καταργεί τους διακόπτες αφής στο τιμόνι σε όλα τα μοντέλα.
Ήδη τα νέα T-Roc R που κυκλοφόρησαν Γερμανία είναι με κλασσικούς.
Αντίστοιχα και στο klima. Όπως και στο T-Roc facelift του '22 και στο Tiguan όλοι οι χειρισμοί στο klima γίνονται από την ψηφιακή κονσόλα, δεν απαιτείται να μπεις στην οθόνη. Σουτ κι εδω τα παλαβά του Golf 8.
Υποθέτω δε θα μείνουν εκεί. Και ο νέος ψηφιακός διακόπτης φωτων που μπηκε στο Golf 8 στα αζήτητα θα πάει, θα επαναφέρουν τον κλασσικό περιστροφικό κι ας κοροιδεύετε εσείς .
Η μόνη καινοτομία που θα μείνει στην πλατφόρμα του Golf 8 τελικά, θα είναι το mild hybrid...
VW T-Roc