-
Με το 1500 σε dsg το έχει κανείς;
Το Blind spot μπαίνει μόνο με το σχετικό πακέτο ; -
Το blind spot στο T-Roc μπαίνει με το πακέτο iq drive. Κόστος προ φόρων 730€.
-
-
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Δεν επέλεξα τυχαία το T-Roc. Αλλά δε θέλω να το διαφημίσω κιόλας. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του με βάση τα γούστα και τα κριτήριά του.
Οδήγησα και το Captur και το Q2 και το 2008. Πολύ κουπέ στυλ. Στενόχωρα, με μικρά παράθυρα και πολύ design-ιές. Δε γουστάρω τις design-ιές. Δίνω προτεραιότητα στην πρακτικότητα.
Μ' αρέσει που μπαίνω μέσα στο T-Roc, που έχει μεγάλα παράθυρα και γεμίζει με το φως της ημέρας το αυτοκίνητο.
Μ' αρέσει που βλέπω τον κόσμο γύρω μου όταν οδηγώ μέσα από τις γυάλινες επιφάνειες, κι όχι τις κολώνες και λαμαρίνες του αυτοκινήτου.
Μ' αρέσει που είναι τετραγωνισμένο και υπολογίζω εύκολα όλες τις γωνίες και το πλάτος/μήκος του αυτοκινήτου. Είναι πανεύκολο στην οδήγηση.
Γενικά μ' αρέσει το T-Roc γι' αυτό το πήρα!
Να χαίρεστε κι εσείς τα αυτοκίνητά σας, πάντα καλοτάξιδα και απροβλημάτιστα.Δεν ξέρω αν λόγω ύψους δεν το βλέπεις αλλά το t-roc έχει χαμηλή ‘γραμμη’ ορατότητας (vision line) στο παρμπρίζ. Με τέρμα κάτω το κάθισμα θα έχανα πολλά ψηλά φανάρια από την ορατότητα μου αν δεν σκύψω το κεφάλι…και μου άφησε και μια αίσθηση κλειστοφοβικότητας για αυτόν τον λόγο. Το γράφω έτσι ώστε να το έχει υπόψη οποιοσδήποτε κοντά στο 1.93μ και πάνω που σίγουρα πρέπει να κοιτάξει το θέμα ο ίδιος καθώς οι ανατομίες διαφέρουν.
-
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Δεν επέλεξα τυχαία το T-Roc. Αλλά δε θέλω να το διαφημίσω κιόλας. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του με βάση τα γούστα και τα κριτήριά του.
Οδήγησα και το Captur και το Q2 και το 2008. Πολύ κουπέ στυλ. Στενόχωρα, με μικρά παράθυρα και πολύ design-ιές. Δε γουστάρω τις design-ιές. Δίνω προτεραιότητα στην πρακτικότητα.
Μ' αρέσει που μπαίνω μέσα στο T-Roc, που έχει μεγάλα παράθυρα και γεμίζει με το φως της ημέρας το αυτοκίνητο.
Μ' αρέσει που βλέπω τον κόσμο γύρω μου όταν οδηγώ μέσα από τις γυάλινες επιφάνειες, κι όχι τις κολώνες και λαμαρίνες του αυτοκινήτου.
Μ' αρέσει που είναι τετραγωνισμένο και υπολογίζω εύκολα όλες τις γωνίες και το πλάτος/μήκος του αυτοκινήτου. Είναι πανεύκολο στην οδήγηση.
Γενικά μ' αρέσει το T-Roc γι' αυτό το πήρα!
Να χαίρεστε κι εσείς τα αυτοκίνητά σας, πάντα καλοτάξιδα και απροβλημάτιστα.Δεν ξέρω αν λόγω ύψους δεν το βλέπεις αλλά το t-roc έχει χαμηλή ‘γραμμη’ ορατότητας (vision line) στο παρμπρίζ. Με τέρμα κάτω το κάθισμα θα έχανα πολλά ψηλά φανάρια από την ορατότητα μου αν δεν σκύψω το κεφάλι…και μου άφησε και μια αίσθηση κλειστοφοβικότητας για αυτόν τον λόγο. Το γράφω έτσι ώστε να το έχει υπόψη οποιοσδήποτε κοντά στο 1.93μ και πάνω που σίγουρα πρέπει να κοιτάξει το θέμα ο ίδιος καθώς οι ανατομίες διαφέρουν.
Δε φτάνω τόσο ψηλά συμφορουμίτη και δεν ξέρω. Μου ρίχνεις καμιά 10ριά πόντους...
-
Άπιστε @vagkirk επειδή το ζήτησες.
Και προς ενημέρωση των καταναλώσεων "άστρωτου" T-Roc 1.0tsi, για όποιον ενδιαφέρεται:Διαδρομή Αθήνα - Χαλκίδα. Τρία άτομα, κλιματισμός, γεμάτος χώρος αποσκευών. Κίνηση στην Εθνική με 110km/h. Κατανάλωση 5.2 lt/100km.
Διαδρομή Λαμία-Αθήνα, με παρόμοιες συνθήκες με παραπάνω. Κατανάλωση 5.8lt/100 km.
Μικρή διαδρομή στο κέντρο Αθήνας, με κίνηση. Ούτε που πρόλαβε να ζεσταθεί το αυτοκίνητο. Κατανάλωση 7.4lt/100km.
Οι καταναλώσεις είναι σχεδόν ίδιες με τα νούμερα wltp που δίνει η vw. Ούτε εγώ το περίμενα για να είμαι ειλικρινής. Έχω εκπλαγεί.
Φυσικά όταν στρωθεί το αυτοκίνητο και "βαρύνει" το πόδι μου στο γκάζι, θα αλλάξουν αυτά προς το χειρότερο... -
Οι καταναλώσεις είναι μια χαρά, οι ταχύτητες στην εθνική είναι πολύ μικρές.
Ξάνθη Θεσσαλονίκη είναι 215 χλμ και όταν πάω αργά κάνω 2 ώρες.
Κατανάλωση έχω 6.5 με 7 με το mazda.
Αν δοκιμάσω να κάνω την ίδια διαδρομή σε 3 ώρες 5-5.5 θα έχω. -
Δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα με τον τρόπο που το προσεγγίζεις το θέμα. Οι καταναλώσεις και οι διαδρομές που περιγράφω είναι ενδεικτικές.
Π.χ. οι 3:14h της διαδρομής Λαμία-Αθήνα, περιλαμβάνουν και περίπου 45 λεπτά κίνησης μέσα στην πόλη.
Αν είχα στοιχεία μόνο για την κίνηση στην Εθνική, η μέση ωριαία ταχύτητα θα ανέβαινε και η κατανάλωση θα έπεφτε κι άλλο.
Δε μου τα δίνει όμως έτσι τα στοιχεία το αυτοκίνητο. Υπολογίζει όλη τη διαδρομή, από την ώρα που θα βάλεις μπροστά το αυτοκίνητο μέχρι να το σβήσεις.
-
Κι εγώ από σπίτι σε σπίτι αναφέρομαι.
Έτσι μετράει και το δικό μου... Από την ώρα που παίρνει μέχρι την ώρα που σβήνει.Όπως κι αν έχει αρκετά ενδεικτικό για όλα τα οχήματα είναι το sriintmonitor . προς τα κάτω για διαδρομές χωρίς κίνηση και ελαφρύ πόδι και προς τα πάνω για κίνηση και βαρύ πόδι.
-
Εντωμεταξυ το t roc πρέπει να έχει το καλύτερο blind spot σύστημα. Το φωτακι είναι στο εξωτερικό μέρος του καθρέφτη και είναι ευδιάκριτο. Το ίδιο έχει και η volvo στα αυτοκίνητα της.
Οκ τα vw έχουν αυτές τις λεπτομέρειες που είναι καλές.
-
Πολύ αισιόδοξη κατανάλωση. Εγώ με το t cross από Τρίκαλα για Αθήνα πριν 2 μέρες με 100km/h μέση ταχύτητα και κλιματισμο είχα 6.2λ/100 μέση. Νομίζω είναι ένα πιο ρεαλιστικό νούμερο.
-
Πώς ταξιδεύετε με 110 ρε παιδιά στην εθνική?
Παίρνετε τίποτα χάπια πριν ξεκινήσετε?
Εγώ ούτε με 130 δεν μπορώ να πάω.
Κάνω 2-3 μέρες τώρα 100 χλμ από το χωριό σε μια παραλία της Πρέβεζας σε μια ώρα πάνω κάτω κ είμαι στο 6.7. ACC στα 140.
Στο γυρνά στο 7.5.
Αλλά μιλάμε από την ώρα που ξεκινάω μέχρι που θα σβήσω στο πάρκινγκ.Θεωρώ για να δεις κάτω από 6 πρέπει να σερνεσαι στον δρόμο λες κ είσαι σε safe mode.
-
Όσον αφορά την κατανάλωση του κινητήρα να έχετε υπ’ όψιν πως με τα χιλιόμετρα πέφτει. Σε μένα ο 115hp μετά από 60k χλμ έχει μια βελτίωση στην κατανάλωση σχεδόν 10%, σε ίδιες συνθήκες λειτουργίας εννοείται. Σε προχθεσινό έκτακτο ταξίδι Θεσσαλονίκη Ηγουμενίτσα έκαψε 5,9 με ταχύτητα κίνησης στα ελεύθερα κομμάτια 145, την ανηφόρα μέχρι τον Πολύμυλο με 130-135 την οποία παρεπιπτόντως ανεβαίνει με τρία άτομα και λίγο φορτίο στο χώρο αποσκευών με 7η, σε 1-2 σημεία μόνο για πολύ λίγο κατεβάζει σε 6η. Στα τούνελ βέβαια πέφτω στα 110-120. Στο ίδιο ταξίδι με παρόμοιες συνθήκες τα προηγούμενα χρόνια έκαιγα 6,2-6,3 και μάλιστα χωρίς να υπερβαίνω τα 135. Προσοχή δεν αναφέρομαι σε troc αλλά σε polo με dsg.
-
Αν δείτε τον παρακάτω πίνακα, θα καταλάβετε καλύτερα αυτό που έγραψα. Ότι οι πραγματικές καταναλώσεις του T-Roc που μέτρησα, είναι σχεδόν ίδιες με τις τιμές που δίνει η vw κατά wltp.
Π.χ. για χαμηλή ταχύτητα με μέση ταχύτητα δοκιμής κατά wltp 25,3 Km/h. Η vw δίνει κατανάλωση 7,4 και η πραγματική κατανάλωση είναι ίδια 7,4!
Για υψηλή ταχύτητα με μέση ταχύτητα δοκιμής κατά wltp 60,7. H vw δίνει κατανάλωση 5,2 και η πραγματική είναι πάλι σχεδόν ίδια 5,2 - 5.8!
Αν κάποιος ταξιδεύει με 130-140, λογικά θα πάει στην κατηγορία πολύ υψηλή ταχύτητα, με μέση ταχύτητα 94. Εκεί η vw δίνει κατανάλωση 6,3. Λογικά γύρω στο 6,5-7 θα είναι η πραγματική κατανάλωση (ελπίζω).
Πάντως σε 1η εκτίμηση, δίνω ένα μεγάλο μπράβο στη vw για την αξιοπιστία των στοιχείων της (κάηκε από το dieselgate κι έμαθε? )
Και προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος μ' αυτές τις καταλώσεις. Υπερβαίνουν τις προδοκίες μου. Ελπίζω να παραμείνουν έτσι...
-
Στο 7 θα κάτσεις
-
-
-
Και @andya3 για πες....πως σου φαίνονται οι καταναλώσεις του capture LPG?
-
-
VW T-Roc