-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@n-k-9 said in Opel Crossland X:
@groover1972 said in Opel Crossland X:
@tutuyo said in Opel Crossland X:
Πάντως, σε όσες περιπτώσεις έχω ακούσει, έχει εμφανιστεί προειδοποίητικη λυχνία και το αμαξι μπανει σε safe mode, οπότε τουλάχιστον αν χτυπά ξύλο γίνει κάτι, δεν θα πάρεις το μοτέρ στο χέρι
Να σου πω την αλήθεια θέλω να πιστεύω πως κάποια βλάβη θα έχει καταγραφεί εάν έχει συμβεί το κακό, ώστε να την δει το διαγνωστικό!
Εάν οπτικά είναι ok και δεν υπάρχουν βλάβες καταγεγραμμένες, ίσως αυτό να είναι καλό σημάδι...Αγαπητέ Κ-9, συγνώμη για την ερώτηση αλλά αν έχει τόσα υποτιθέμενα προβλήματα, γιατί να πας να το αγοράσεις. Εννοώ αν κάποιος πάει να αγοράσει έστω και μεταχειρισμένο δεν πάει με μισή καρδιά και αν έχει 7/10 προβλήματα κ.λπ.
Μήπως πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα; εκτός αν έχεις βρεί το συγκεκριμένο πολύ φθηνά και είναι ευκαιρία...
Μάλλον δεν έχεις διαβάσει το αρχικό μου μήνυμα.
Κανένα πρόβλημα δεν έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Ο κινητήρας γενικά είχε θέματα, κυρίως σε παλιότερες εκδόσεις του. Και ψάχνω τρόπους για να μπορέσω να κάνω τον ελεγχο όσο γίνεται καλύτερα.
> Δυστυχώς ή ευτυχώς, θέματα έχουν 7 στα 10 μοντέλα της αγοράς. Άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα. Αψεγάδιαστο δύσκολα θα βρεις. Εάν θέλεις μπορώ εν τάχει να σου πω μερικά.Ευχαριστώ δεν χρειάζεται. Όταν έκανα έρευνα αγοράς πέρασα από αυτό το ψάξιμο και αποφάσισα να ξανά αγοράσω καινούργιο. Καλή τύχη στην αγορά σου. Πάντως αν θέλεις μπορώ να σου αναφέρω μερικά καινούργια για επιλογές.
Σε ευχαριστώ, αλλά δεν ψάχνω για καινούριο.
Το κατάλαβα αυτό και ρώτησα απλώς, γιατί έχεις κολλήσει με το συγκεκριμένο όχημα. Μήπως να πήγαινες σε μια μάρκα πιο αξιόπιστη; και πάλι χωρίς παρεξήγηση.
Μέτοχος της Opel (νυν Stelantis) δεν είμαι, οπότε δεν συντρέχει λόγος παρεξήγησης. Από την άλλη αδυνατω να κατανοήσω τα περί μάρκας μη αξιόπιστης που γράφεις, όταν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ουσιαστικά δεν είναι Opel.
Νιπτω τας χείρας μου... ουσιαστικά δεν είναι αξιόπιστο, ουσιαστικά το γράφεις σε κάθε σου σκέψη για το συγκεκριμένο (και καλά κάνεις που το ψάχνεις), αλλά αδυνατείς να κατανοήσεις αυτό που γράφω εγώ; να το πάρεις και να το χαρείς, με τις ευχές μου, καλοτάξιδο και χωρίς προβλήματα.
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
Απορία: υπάρχει δυνατότητα επιλογής off στα φώτα;
Βλέπω μόνο αυτόματο, θέσης (μικρά) και πορείας (μεσαία)...Γαλλική εργονομία...αχαχα!!
-
Καλημέρα.
Νέος κάτοχος πλέον και εγώ.
Βλέπω μόνο αυτόματο, θέσης (μικρά) και πορείας (μεσαία)...Ποιός ο λόγος να έχεις όφφ στα φώτα ?
Τι έχεις τίποτα μπακατέλες ?
Το αμάξι έχει φώτα ημέρας που είναι υποχρεωτικά και αυτόματα φώτα που έπρεπε να είναι υποχρεωτικά, αλλά τα σαπάκια των άλλων εταιρειών τα χρεώνουν έξτρα και έτσι βλέπουμε στα τούνελ να μην ανάβουν φώτα, τα βράδια το ίδιο αν δεν πέσει βαθύ σκοτάδι.
Το αυτοκίνητο σου είναι φτιαγμένο για να είναι ασφαλές από τον όμιλο της Στελλάντις, χωρίς εσύ να πρέπει να νοιάζεσαι για αυτά.
Ετσι σε όλο τον όμιλο, τα αυτόματα φώτα είναι στάνταρ για την ασφάλεια σου και την ασφάλεια των άλλων...
-
Ο όμιλος το ΙΒΑΝ το έχει....
-
@criuser said in Opel Crossland X:
Καλημέρα.
Βλέπω μόνο αυτόματο, θέσης (μικρά) και πορείας (μεσαία)...Ποιός ο λόγος να έχεις όφφ στα φώτα ?
Τι έχεις τίποτα μπακατέλες ?
Το αμάξι έχει φώτα ημέρας που είναι υποχρεωτικά και αυτόματα φώτα που έπρεπε να είναι υποχρεωτικά, αλλά τα σαπάκια των άλλων εταιρειών τα χρεώνουν έξτρα και έτσι βλέπουμε στα τούνελ να μην ανάβουν φώτα, τα βράδια το ίδιο αν δεν πέσει βαθύ σκοτάδι.
Το αυτοκίνητο σου είναι φτιαγμένο για να είναι ασφαλές από τον όμιλο της Στελλάντις, χωρίς εσύ να πρέπει να νοιάζεσαι για αυτά.
Ετσι σε όλο τον όμιλο, τα αυτόματα φώτα είναι στάνταρ για την ασφάλεια σου και την ασφάλεια των άλλων...
Έλα όμως που όταν βγαίνω από το γκαράζ στις 07:45 το πρωί αυτό θεωρεί πως είναι ακόμα σκοτάδι και μου έχει τα μεσαία φώτα αναμμένα!!!
-
Και σε 5 δευτερόλεπτα στα σβήνει.
Είναι για να σε προστατεύει.
Οπως και με την κάμερα οπισθοπορείας. Αφού βάλεις πρώτη, για 4 - 5 δ συνεχίζει να σου δείχνει πίσω, για να μπορείς να βλέπεις τι έρχεται...
Είπαμε τεχνολογία και εργονομία στην κορυφή...
Αλλά έχουμε και κουλομαρίες που θέλουν φυσικά κουμπιά και προδέρμ...
-
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ στο Aircross. Το είχα αναφέρει και εδώ μέσα. Καθυστερούσε πολύ να σβήσει τα φώτα ακόμη και με ηλιοφάνεια. Τα σβήνει μόνο όταν ο ανιχνευτής είτε πέσει σε ήλιο, είτε έχει έντονο φυσικό φως. Αν περνάς από σκιές π.χ. πολυκατοικιών ή στενάκια που ο ήλιος δεν τα βλέπει τότε όταν έχει φωτήσει πολύ θα σβήσουν αυτόματα.
Σε εμένα μέχρι και τις 8.30 με ηλιοφάνεια δεν τα έσβηνε.
-
Άμα σε προβληματισε ο αυτόματος φωτισμός κάτσε να φτάσεις και στους αυτόματους υαλοκαθαριστηρες
Που επειδή οι Γάλλοι το έχουν σκεφτεί πολύ, άμα εχεις τους αυτόματους υαλοκαθαριστηρες ενεργοποιημενους και σβήσεις το αμάξι, για να τους ενεργοποιήσεις ξανά, πρέπει να κατεβάσεις το λεβιέ σε θέση Off και μετά σε θέση on -
Νομίζω πως το Οπελ έχει τον γερμανικό διακόπτη φώτων στο ταμπλό οπότε δεν είμαι σίγουρος.
Στο αδερφακι Σιτροέν πάντως με τα φώτα στο λεβιέ, υπάρχει θέση OFF που σβήνουν.
Και οι αυτόματοι καθαριστηρες ενεργοποιουνται με το πρώτο κλακ κάτω. -
Καλημέρα.
Βλέπω μόνο αυτόματο, θέσης (μικρά) και πορείας (μεσαία)...Καλοτάξιδο εύχομαι και γράψε μας και εντυπώσεις από το αυτοκίνητο!
-
@storm said in Opel Crossland X:
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ στο Aircross. Το είχα αναφέρει και εδώ μέσα. Καθυστερούσε πολύ να σβήσει τα φώτα ακόμη και με ηλιοφάνεια. Τα σβήνει μόνο όταν ο ανιχνευτής είτε πέσει σε ήλιο, είτε έχει έντονο φυσικό φως. Αν περνάς από σκιές π.χ. πολυκατοικιών ή στενάκια που ο ήλιος δεν τα βλέπει τότε όταν έχει φωτήσει πολύ θα σβήσουν αυτόματα.
Σε εμένα μέχρι και τις 8.30 με ηλιοφάνεια δεν τα έσβηνε.
Καπως έτσι.
Έφυγα 07:45 και μέχρι να φτάσω στη δουλειά (20' δρόμος) τα φώτα ήταν ανοιχτά, αν και υπήρχε ηλιοφάνεια. -
@tutuyo said in Opel Crossland X:
Άμα σε προβληματισε ο αυτόματος φωτισμός κάτσε να φτάσεις και στους αυτόματους υαλοκαθαριστηρες
Που επειδή οι Γάλλοι το έχουν σκεφτεί πολύ, άμα εχεις τους αυτόματους υαλοκαθαριστηρες ενεργοποιημενους και σβήσεις το αμάξι, για να τους ενεργοποιήσεις ξανά, πρέπει να κατεβάσεις το λεβιέ σε θέση Off και μετά σε θέση onΣτο προηγούμενο αυτοκίνητο υπηρχε δυνατότητα off στα φώτα και όχι μόνο auto.
Αντίθετα, το σπαστικό στον προηγούμενο ήταν η συχνότητα σάρωσης του υαλοκαθαριστήρα, η οποία ναι μεν είχε κάποιες θέσεις προεπιλογής, αλλά ουσιαστικά έκανε παρέμβαση ο αισθητήρας και αποφάσιζε αυτός το πόσο συχνά θα καθαρίσουν! -
This post is deleted! -
νητο υπηρχε δυνατότητα off στα φώτα
Μάλλον είναι θέμα opel, γιατί και στο Άστρα Κ που είχα, δεν μπορούσα να τα σβήσω εντελώς.
Μάλιστα για μένα ήταν αρκετά σπαστικό γιατί έφτανε και 9 το πρωί και ήταν τα φώτα πορείας ανοιχτά. -
Δεν έχω τέτοιο θέμα με τα φώτα στο αιρκρός. Βασικά και στα 2 αιρκρός δεν είχα.
Παλιότερα είχε και επιλογή οφφ και αυτο. Τώρα μόνο αυτο και επιμένω ότι έτσι πρέπει να είναι, γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω ηλίθιους στα τούνελ χωρίς φώτα.
Για τον καθαριστήρα θα το κοιτάξω όποτε το θυμηθώ.
Καλορίζικο να είναι το αμάξι.
Opel Crossland X