-
@gatoz said in Opel Crossland X:
@haralabosg said in Opel Crossland X:
@criuser said in Opel Crossland X:
@fanis75 said in Opel Crossland X:
@lap said in Opel Crossland X:
Ρε συ 20.000 ευρώ αυτοκίνητο. Ποια μεταξωτά;
Όλα τα PSA είναι μεταξωτά...δεν διαβάζεις τον Κρούζερ μου φαίνεται όσο προσεκτικά πρέπει και για τιμωρία θα του χαλάσει και το ad blue του σουζούκι (και ας μην έχει!!!)...πρόσεξε....δεν παίζουμε με αυτά!!
Στο σουζούκι δεν χαλάνε, γιατί τα βλέπει η Ζημιά και τρομάζει και φεύγει...
Ισχύουν τα ιδια θεματα με το Adblue και στο νεο Mokka..?
γιατι να μην ισχυουν?
Δεν το γνωριζω, ελπιζα μηπως εχει γινει καποια ανασχεδίαση.....
-
Τι να κάνεις άμα εμπιστεύεσαι τους γερμανούς....
της μπος.... -
This post is deleted! -
Είπαν ότι το πρόβλημα προέκυπτε από το λάθος λάδι που έβαζαν και πλέον με 0-30 είναι εντάξει.
Είχα τον κινητήρα αυτό για 50000 χλμ και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
-
This post is deleted! -
Ένας έλεγχος στο φίλτρο και στον ιμάντα επιβάλλεται (αν πρόκειται για μεταχειρισμένο)
Από εκεί και πέρα όπως σωστά σου ανέφεραν πλέον όλο το PSA βάζει λάδια 0-30 διότι αντιδρούν λιγότερο ή και καθόλου με το υλικό του ιμάντα (έτσι ισχυρίζονται)Πάντως, ούτως ή άλλως οι αντιπροσωπείες έχουν εντολή να φέρουν την αλλαγή του ιμάντα πιο νωρίς χιλιομετρικα
Σε Οπελ ξέρω ότι εμφανίστηκε σε μερικούς γύρω στα 55-60κ -
@n-k-9 said in Opel Crossland X:
@criuser said in Opel Crossland X:
Είπαν ότι το πρόβλημα προέκυπτε από το λάθος λάδι που έβαζαν και πλέον με 0-30 είναι εντάξει.
Είχα τον κινητήρα αυτό για 50000 χλμ και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Καλημέρα.
Σε τί αυτοκίνητο τον είχες;C3 aircross 1.2 110 EAT6
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
Προχωράς και το ελέγχεις και ίσως τον αντικαθιστάς. Είναι θέμα διαπραγμάτευσης με τον πωλητή.
-
This post is deleted! -
Πάντως, σε όσες περιπτώσεις έχω ακούσει, έχει εμφανιστεί προειδοποίητικη λυχνία και το αμαξι μπανει σε safe mode, οπότε τουλάχιστον αν χτυπά ξύλο γίνει κάτι, δεν θα πάρεις το μοτέρ στο χέρι
-
This post is deleted! -
@tutuyo said in Opel Crossland X:
Πάντως, σε όσες περιπτώσεις έχω ακούσει, έχει εμφανιστεί προειδοποίητικη λυχνία και το αμαξι μπανει σε safe mode, οπότε τουλάχιστον αν χτυπά ξύλο γίνει κάτι, δεν θα πάρεις το μοτέρ στο χέρι
Να σου πω την αλήθεια θέλω να πιστεύω πως κάποια βλάβη θα έχει καταγραφεί εάν έχει συμβεί το κακό, ώστε να την δει το διαγνωστικό!
Εάν οπτικά είναι ok και δεν υπάρχουν βλάβες καταγεγραμμένες, ίσως αυτό να είναι καλό σημάδι...Αγαπητέ Κ-9, συγνώμη για την ερώτηση αλλά αν έχει τόσα υποτιθέμενα προβλήματα, γιατί να πας να το αγοράσεις. Εννοώ αν κάποιος πάει να αγοράσει έστω και μεταχειρισμένο δεν πάει με μισή καρδιά και αν έχει 7/10 προβλήματα κ.λπ.
Μήπως πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα; εκτός αν έχεις βρεί το συγκεκριμένο πολύ φθηνά και είναι ευκαιρία...
-
This post is deleted! -
Πέρα από μια απλή επιθεώρηση όσο το επιτρέπει η σχεδίαση, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος μυστικός τρόπος.
Αν θες να έχεις το κεφάλι σου πραγματικά ήσυχο, προγραμμάτισε μια αντικατάσταση του ιμάντα και των αναλωσίμων μόλις περάσει το αμάξι στα χέρια σου (ή και πριν) κάνοντας τη σχετική διαπραγμάτευση για το κόστος με τον πωλητή.
Παλίοτερα που η αντικατάσταση οχήματος ήταν πολύ δύσκολο πράγμα, πολλοί το είχαν σαν στάνταρ πρακτική όταν αγόραζαν μεταχειρισμένο να το κρατήσουν πολλά χρόνια, γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το παρελθόν.Επίσης υπάρχει νομίζω οδηγία στα επίσημα συνεργεία, να γίνεται εκτίμηση και στην ανάγκη αντικατάσταση εντός εγγύησης.
Κάτι τέτοιο θα συμβεί και με το δικό μου όχημα, για το οποίο θα γράψω όταν θα έχω σαφείς πληροφορίες. -
@groover1972 said in Opel Crossland X:
@tutuyo said in Opel Crossland X:
Να σου πω την αλήθεια θέλω να πιστεύω πως κάποια βλάβη θα έχει καταγραφεί εάν έχει συμβεί το κακό, ώστε να την δει το διαγνωστικό!
Εάν οπτικά είναι ok και δεν υπάρχουν βλάβες καταγεγραμμένες, ίσως αυτό να είναι καλό σημάδι...Αγαπητέ Κ-9, συγνώμη για την ερώτηση αλλά αν έχει τόσα υποτιθέμενα προβλήματα, γιατί να πας να το αγοράσεις. Εννοώ αν κάποιος πάει να αγοράσει έστω και μεταχειρισμένο δεν πάει με μισή καρδιά και αν έχει 7/10 προβλήματα κ.λπ.
Μήπως πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα; εκτός αν έχεις βρεί το συγκεκριμένο πολύ φθηνά και είναι ευκαιρία...
Μάλλον δεν έχεις διαβάσει το αρχικό μου μήνυμα.
Κανένα πρόβλημα δεν έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Ο κινητήρας γενικά είχε θέματα, κυρίως σε παλιότερες εκδόσεις του. Και ψάχνω τρόπους για να μπορέσω να κάνω τον ελεγχο όσο γίνεται καλύτερα.
> Δυστυχώς ή ευτυχώς, θέματα έχουν 7 στα 10 μοντέλα της αγοράς. Άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα. Αψεγάδιαστο δύσκολα θα βρεις. Εάν θέλεις μπορώ εν τάχει να σου πω μερικά.Ευχαριστώ δεν χρειάζεται. Όταν έκανα έρευνα αγοράς πέρασα από αυτό το ψάξιμο και αποφάσισα να ξανά αγοράσω καινούργιο. Καλή τύχη στην αγορά σου. Πάντως αν θέλεις μπορώ να σου αναφέρω μερικά καινούργια για επιλογές.
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@piliourits said in Opel Crossland X:
Πέρα από μια απλή επιθεώρηση όσο το επιτρέπει η σχεδίαση, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος μυστικός τρόπος.
Αν θες να έχεις το κεφάλι σου πραγματικά ήσυχο, προγραμμάτισε μια αντικατάσταση του ιμάντα και των αναλωσίμων μόλις περάσει το αμάξι στα χέρια σου (ή και πριν) κάνοντας τη σχετική διαπραγμάτευση για το κόστος με τον πωλητή.
Παλίοτερα που η αντικατάσταση οχήματος ήταν πολύ δύσκολο πράγμα, πολλοί το είχαν σαν στάνταρ πρακτική όταν αγόραζαν μεταχειρισμένο να το κρατήσουν πολλά χρόνια, γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το παρελθόν.Επίσης υπάρχει νομίζω οδηγία στα επίσημα συνεργεία, να γίνεται εκτίμηση και στην ανάγκη αντικατάσταση εντός εγγύησης.
Κάτι τέτοιο θα συμβεί και με το δικό μου όχημα, για το οποίο θα γράψω όταν θα έχω σαφείς πληροφορίες.Καλημέρα.
Εφόσον το πάρω, θα τον αλλάξω άμεσα.
Η οδηγία στο δίκτυο είναι για ετήσιο έλεγχο, ο οποίος περιλαμβάνει:- Μακροσκοπικό-οπτικό έλεγχο
- Μέτρηση πλάτους (δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 16,6 mm)
Εάν κάτι από τα δύο δεν είναι ok, τότε γίνεται αλλαγή.
Το δικό σου ποιού έτους είναι;
Αναφέρεσαι σε πρόσκληση για έξτρα έλεγχο (όπως π.χ. η ανάκληση των 220.000 οχημάτων της psa των ετών 2013-2017) ή για επιπρόσθετο έλεγχο στα πλαίσια της περιοδικής συντήρησης (σαν αυτό που γράφω παραπάνω);
Συγγνώμη αλλά να ρωτήσω κάτι.
Αν δλδ κάθε χρόνο σε ετήσιο έλεγχο προκύπτει πάχος 16.8mm, κάθε χρόνο θα αλλάζεις ιμάντα?
Opel Crossland X