-
125 ME μπουζι μεσα?
Καταπληκτικη τιμη, μηπως θα επρεπε να πηγαινουμε τα Opel σε αντιπροσωπειες Citroen?
@tsour_ee ψιλοακριβα ειναι αλλα δεν ξεφευγει τοσο πολυ
Για να εχεις μετρο συγκρισης,το 1ο σερβις Grandland X, λαδια 5-30, φιλτρα (λαδιου/καμπινας) βγηκε στα 115 ευρω + 10 ευρω καρτα καυσαεριων
Βεβαια επειδη παιζουν αρκετα οι τιμες, σκεφτομαι στο 2ο 'μεγαλο' σερβις να παρω πρωτα τιμες απο 2-3 διαφορετικες αντιπροσωπειες
-
Παιδιά οι τιμές δεν παίζουν! Πριν πάτε service πάρτε τηλέφωνο ή δείτε τις προσφορές στα σάιτ, στα PSA που παρακολουθώ πάντα παίζει κάτι σχετικό.
Το Ford το πάω σε δικό μου μάστορα και είναι σχεδόν τσάμπα βέβαια.
Η τιμή και το quote που έδωσα είναι για αυτοκίνητα 5ετιας και πάνω, αλλά και μέσα στην εγγύηση είναι η άλλη τιμή που σας έδωσα (135€).
Βγάζουν συνέχεια επίσημες προσφορές και τέτοια (π.χ μπορεί να έχει έκπτωση στα εργατικά, τους το λες, και πάλι στα ίδια πάει περίπου, το έχουν υπολογισμένο μάλλον), εγώ βλέπω στο σάιτ την προσφορά και τους την 'υπενθυμίζω' στο τηλεφώνημα, ή από κοντά.
Τώρα με Opel δεν έχω ιδέα δυστυχώς, αλλά επειδή είναι PSA μάλλον κάπως έτσι θα είναι.
-
Κι ομως Dumblin οι τιμες παιζουν
Οχι φυσικα μεγαλες διοαφορες αλλα σε ενα ευρος 20αρικου.
Φυσικα παντα τηλεφωνο και προσυμφωνια στην τιμη ωστε να προυπολογιζεις παντα τι θα πληρωσεις
-
@tsour_ee ψιλοακριβα ειναι αλλα δεν ξεφευγει τοσο πολυ
Για να εχεις μετρο συγκρισης,το 1ο σερβις Grandland X, λαδια 5-30, φιλτρα (λαδιου/καμπινας) βγηκε στα 115 ευρω + 10 ευρω καρτα καυσαεριων
Βεβαια επειδη παιζουν αρκετα οι τιμες, σκεφτομαι στο 2ο 'μεγαλο' σερβις να παρω πρωτα τιμες απο 2-3 διαφορετικες αντιπροσωπειες
Σίγουρα διαφέρουν από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία.
Παρατηρώ γιατί είχα κρατήσει τις αποδείξεις τις αποδείξεις των άλλων 2 ΄σερβις τότε είχαν βάλει 5-30 λάδι κόστους 23Ευρώ ενώ τώρα 0-30 κόστους 41!
-
Το 0-30 δεν είναι ακριβότερο ούτως ή άλλως;!
Αν κοιτάτε τις προσφορές στα σάιτ, λένε στάνταρ τιμή, δεν μπορούν να χρεώσουν ότι θέλουν, αλλά φαντάζομαι ότι όντως θσ έχουν ένα μικρό περιθώριο όρος τα πάνω.
Λάδια μόνο είναι πολλά τα 135€ πάντως, όπως και να το δει κανείς.
-
τιμη στο βολο για το πρωτο σερβις μου είχαν δώσει 140€ στη Σιτροέν, στα Τρικαλα πήραν 90. Τόσο είχε πληρώσει κι ο Στορμ τότε. 89€ για την ακρίβεια. Για κάποιο επιπλέον φίλτρο δεν ξέρω αν προβλεπόταν η χρέωση αλλά έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζεται στον πρώτο χρόνο, ούτε κοστίζει 40 ή 50€ που είναι η διαφορά... 50% διαφορά...
-
Το 0-30 δεν είναι ακριβότερο ούτως ή άλλως;!
Σωστά, το 0-30 εξ ορισμού είναι ακριβότερο, αλλά στα δυο προηγούμενα σέρβις μου είχαν βάλει 5-30 ενώ τώρα με δική τους πρωτοβουλία 0-30.
-
Καλησπέρα στην ομάδα.
Κάτοχος και γω του καινούργιου crossland 2021 ultimate.
Παρατήρησα κάποιες φορές οτι ανεξαρτήτως τι ταχύτητα εχω στο σασμάν το αμαξι δεν τραβάει καθόλου.
Μετά από 10 περίπου δευτερόλεπτα ροπιάζει κανονικα.
Εχει 1100 χλμ.
Εχεις κάποιος παρόμοια εμπειρία?
Να ανησυχήσω ή ειναι φυσιολογικό? -
@chikis82 said in Opel Crossland X:
Καλησπέρα στην ομάδα.
Παρατήρησα κάποιες φορές οτι ανεξαρτήτως τι ταχύτητα εχω στο σασμάν το αμαξι δεν τραβάει καθόλου.
Εχει 1100 χλμ.
Να ανησυχήσω ή ειναι φυσιολογικό?Λογικά πρέπει να έχεις πάνω από 1800-2000 στροφές ανά λεπτό για δώσει τη αναγκαία ροπή το τούρμπο του κινητήρα....πιο χαμηλά είναι ψοφια αυτά τα μοτέρ...
-
@dgrgtc said in Opel Crossland X:
Καλησπέρα στην ομάδα.
Εχει 1100 χλμ.
Να ανησυχήσω ή ειναι φυσιολογικό?Λογικά πρέπει να έχεις πάνω από 1800-2000 στροφές ανά λεπτό για δώσει τη αναγκαία ροπή το τούρμπο του κινητήρα....πιο χαμηλά είναι ψοφια αυτά τα μοτέρ...
Τι να σου πω προέρχομαι από corsa opc το οποίο δεν μασαγε πουθενά.
Απλα φαίνεται σαν να πατάς γκάζι και να μην επιταχύνει.Και κατέβασμα να κάνω σε 3η ή 2η δεν πάει με τίποτα.
Μετά από λίγο ροπαρει και φεύγει.
Μου κάνει πολύ περίεργο. -
Καλησπέρα στην ομάδα.
Εχει 1100 χλμ.
Να ανησυχήσω ή ειναι φυσιολογικό?Το αντίστοιχο Grandland που είχα με το συγκεκριμένο μοτέρ στην κατοχή μου για ένα μήνα δεν είχε την συμπεριφορά που περγράφεις. Μια πολύ μικρή υστέρηση στις πολύ χαμηλές στροφές υπάρχει (κάτω από 1500) αλλά όχι όπως το περιγράφεις. Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς αντιπροσωπεία για έλεγχο.
-
Φαίνεται ότι γνωρίζεις από αυτοκίνητα με υπερτροφοδότηση... οπότε καλύτερα να το ελέγξει η αντιπροσωπεία όπως λέει και ο φίλος από πάνω...
-
Καλησπέρα στην ομάδα.
Εχει 1100 χλμ.
Να ανησυχήσω ή ειναι φυσιολογικό?Κι εγω οδηγαω αυτο το μοτερ εδω και 2 χρονια περιπου και ποτε δεν αντιμετωπισα ελλεψη δυναμης με lag. Ισα ισα το αντιθετο, εχω να το λεω οτι βγαζει την ροπη απο τις 1700-1800 σαλ και επειδη μενω σε μερος με μεγαλες ανηφορες, ποτε δεν εχω σανιδωσει το γκαζι
Επισης εχω 2 φιλους με Corsa F και 2008 που εχουν βεβαια το 1.2/100 αλλα ποτε δεν εχουν παραπονεθει για ελλεψη ισχυς. Και θα με ειχαν πρηξει, ειμαι σιγουρος.Θα σου προτεινα να το αναφερεις στην αντιπροσωπεια
-
Καλησπέρα στην ομάδα!
Σε έναν μήνα από τώρα πρόκειται να κάνω το 2ο service στο Crossland μου (1.2 130hp) και θα ήθελα από κάποιον που το έχει πραγματοποιήσει να μου γράψει τιμή που πλήρωσε ώστε να έχω ένα μέτρο σύγκρισης (κατά προτίμηση από Αθήνα).
Επίσης, υπάρχει κανένας θαραλλέος (ή έστω ανήσυχος ) που να έχει φτάσει καμία 2α ή 3η κόφτη? Δοκίμασα πρόσφατα έχοντας πλέον 11.000χλμ (πέρασα το ψυχολογικό φράγμα των 10.000 και είπα να παίξω λίγο) και νομίζω είναι κάτω και από τις 6000 στροφές (5900 κοντα?) και παραξενεύτηκα.. Από το στροφόμετρο βάσει ένδειξης περίμενα να είναι κοντά στις 6500... Είναι και στα υπόλοιπα έτσι ή έχουμε θεματάκι? -
@tsour_ee said in Opel Crossland X:
Σήμερα πραγματοποίησα το service 3ετίας/45χιλ χλμ στην αντιπροσωπεία.
Λάδια, φ λαδιού, 135 ευρώ.
Υπερβολική τιμή και συγκριτικά με τα άλλα χρόνια 30% μεγαλύτερη!!!
Επίσης μου ανέφεραν ότι χρήζουν αλλαγής τα τακάκια (110 το ανταλ + 50 εργασία, τιμές με έκπτωση!!!).
Μου φάνηκε υπερβολικό στα 45χιλ χλμ να αλλάξω τακάκια καθώς το μεγαλύτερο μέρος τους έχει γίνει σε Εθνική,Ατιική οδό και περιαστικό δίκτυο και δεν προχώρησα στην αλλαγή.
Είχε και μία δωρεάν αναβάθμιση στον εγκέφαλο.
Τελικά όσον αφορά τα τακάκια τα είδε και ένα ανεξάρτητο συνεργείο και μου ανέφερε ότι θέλουν αλλαγή οπωσδήποτε και έχουν κάνει και δόντι στους δίσκους. Το επιβεβαίωσα και εγώ συγκρίνοντας με τα πίσω φρένα.
Μου έδωσε μία αρκετά δελεαστική τιμή για να μην πάω αντιπροσωπεία για αλλαγή δίσκων/τακακιών. Έχω δύο ερωτήσεις αν γνωρίζετε:1)Νωρίς δεν είναι τα 46χιλ χλμ για τέτοια φθορά?
2)Πηγαίνοντας σε ανεξάρτητο συνεργείο για αυτήν την εργασία χάνεται η εγγυήση? -
@tsour_ee said in Opel Crossland X:
Τελικά όσον αφορά τα τακάκια τα είδε και ένα ανεξάρτητο συνεργείο και μου ανέφερε ότι θέλουν αλλαγή οπωσδήποτε και έχουν κάνει και δόντι στους δίσκους. Έχω δύο ερωτήσεις αν γνωρίζετε:
1)Νωρίς δεν είναι τα 46χιλ χλμ για τέτοια φθορά?
2)Πηγαίνοντας σε ανεξάρτητο συνεργείο για αυτήν την εργασία χάνεται η εγγυήση?-
Δεν μπορώ να πω. Εγώ ποτέ δεν είχα αυτοκίνητο που τα τακάκια του άντεξαν πάνω από 30.000χλμ, οπότε λογικό μου φαίνεται να θέλουν αλλαγή στα 46.000χλμ. Στις BMW αλλαζα περίπου στις 25-35.000χλμ και στο Κούγκια μια φορά άλλαξα στις 27.500χλμ.
-
Όχι δεν χάνεις την εγγύηση, εφόσον έχουν χρησιμοποιηθεί ανταλλακτικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή (και έχεις απόδειξη).
-
-
@spyrosvit said in Opel Crossland X:
Προφανώς και το θέμα είναι να λυθεί το πρόβλημα αλλά σκέψου ότι αναφέρω το πρόβλημα ήδη από τον 1ο χρόνο και οι εξουσιοδοτημένοι επισκευαστες της ΟΠΕΛ μου έλεγαν ότι δεν έχει καταγεγραμμένη βλάβη και με αγνοούσαν. Οπότε το πρόβλημα αφορά τον 1ο χρόνο του αυτοκινήτου. Και επειδή με αγνόησαν, φτασαμε στο να μείνω 3 φορές στην εθνική για να βρουν (αν βρήκαν) τι έχει και ακόμα δε μου λένε ακριβώς τι έχει η αν συσχετίζεται η τελευταια και τρίτη φορά με τις άλλες δύο, ενώ υπενθυμίζω, την περασμένη Πέμπτη πήγα μόνος μου και τους είπα ότι πάλι δεν πάει καλά το αυτοκίνητο. Και υποτίθεται το τσεκαραν και όλα οκ. Μόλις τελειώσει και αυτή η επισκευή θα ζητήσω εγγραφή έκθεση για το αυτοκίνητο. Ειμαι σίγουρος ότι δε θα μου δώσουν. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι όταν πληρώνεις 21.000 και μένεις 3 φορές εκ των οποίων τις δύο σε ρυμουλκουν στο συνεργείο με αυτοκίνητο 2,5 ετών οφείλει ο οποιοσδήποτε κατασκευαστής να καλύψει ολα τα έξοδα που σε βαραίνουν, γιατί είμαι ήδη δύο μέρες χωρίς αυτοκίνητο και το μόνο που ακούω είναι ότι πέρασαν τα 2 χρόνια και δε δικαιούμαι αυτοκίνητο εξυπηρέτησης.
Καλησπέρα @spyrosvit μήπως μπορείς να μας πεις αν λύθηκε το πρόβλημα , αντιμετωπίζω κάτι παρόμοιο , και τι αντικαταστάσεις έγιναν στο αυτοκίνητο ; Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα παιδιά. Τι ψυκτικό βάζετε? G13 ?
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
Κάτοχος opel crossland 1.5 diesel 2019 Ξέρει κανείς αν μπορεί να παίξει βίντεο ή οθόνη του αυτοκινήτου (εργοστασιακή) 8 ιντσών -
@stavros695 said in Opel Crossland X:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
Κάτοχος opel crossland 1.5 diesel 2019 Ξέρει κανείς αν μπορεί να παίξει βίντεο ή οθόνη του αυτοκινήτου (εργοστασιακή) 8 ιντσώνΔΕΝ το έχω ψάξει στο συγκεκριμένο αμάξι (αν και νομίζω ίδιο infotainment έχουμε στο Aircross, με λιγότερες ίντσες) αλλά ακούω πως ο ευκολότερος τρόπος, είναι κάποιες Εφαρμογές που "χακάρουν" το Android Auto, και γίνεται μέσω αυτού.
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ.
Youtube VideoScreen to Auto είναι η εφαρμογή, προφανώς δεν κατεβαίνει επίσημα, το βρίσκετε, το βάζετε, το χρησιμοποιείτε με δική σας ευθύνη.
Εγώ δεν το έχω βάλει.
Opel Crossland X