-
Ναι!
-
-
-
@datr said in Νέο Suzuki Swift 2017:
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Ναι!
Ε ποιες είναι πες χαχαχαχ
Έχω χρησιμοποιήσει αυτή σε Mazda 2 από Βέλγιο και μόνο που δεν μου είπε "φύγε μακριά!"
-
Το πρώτο και πιο απλό βήμα για αυτοκίνητα εισαγωγής είναι η αναζήτηση παρόμοιου οχήματος (χιλιόμετρα , εξοπλισμός και λοιπά ) στις γνωστές σελίδες μεταχειρισμένων. Το autoscout καλύπτει την ιταλική αγορά καλύτερα από το mobile.
Εκεί παίρνεις μία ιδέα , αφαιρείς το όφελος του μαντρά , τα έξοδα μεταφοράς και τα εκτελωνιστικά και καταλαβαίνεις περίπου τι γίνεται . Είτε ο μαντράς έχει κάνει λαδιά είτε υπήρξε πολύ τυχερός είτε έχει βρεί εταιρία μεταπούλησης με το κιλό και αγοράζει συχνά από αυτούς με καλύτερη τιμή. Εννοείται ο μαντράς πιθανότατα θα πετύχει καλύτερη τιμή και εκεί , μία ιδέα παίρνει κάποιος για να είναι πιο υποψιασμένος, δε σημαίνει ότι πάντα ο μαντράς έχει κάνει τη "λαδιά".
Μετά υπάρχουν οι εφαρμογές αυτές με το vin, αλλά έχω ακούσει και περιπτώσεις που αποδείχθηκαν αναξιόπιστες.
-
Επίσης πολλά πρώην ιταλικά μεταχειρισμένα...ειδικά σε μάντρες της βόρειας Ελλάδας έχουν έρθει μέσω Βουλγαρίας...με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Επίσης πολλοί μαντραδες αγοράζουν μέσω δημοπρασιών από εταιρίες leasing...μέσω VIN ανακαλυψα Yaris Hybrid που είχε αγοραστεί στην Γαλλία σε δημοπρασία από γνωστό μάντρα του Κερατσινίου...και πωλήθηκε πρόσφατα με 5000€ κέρδος.
Φανταστείτε σε τι τιμές τα αγοράζουν.
Το θετικό ήταν ότι το όχημα δεν έδειχνε να έχει κάτι σοβαρό και δεν γύρισε χιλιόμετρα. -
@georgekn said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Επίσης πολλά πρώην ιταλικά μεταχειρισμένα...ειδικά σε μάντρες της βόρειας Ελλάδας έχουν έρθει μέσω Βουλγαρίας...με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Αυτό ακριβώς! Ποτέ εισαγωγής απο Ιταλια, αφού κατά 90% ειναι Βουλγαρικα και πηγαν Ιταλια για να πουληθουν ως Ιταλικα. Γνωστη κομπινα χρονια τωρα.
-
Παντως το βιβλιο σερβις, απο 0 χλμ, γραφει οτι γινοταν στη σουζουκι της ιταλιας. Τι να πω να εχουν γραψει ψευτικα χαρτια? Εχουνε και τη σφραγιδα της σουζουκι και το χαρτι της σουζουκι ολες οι σελιδες...
-
Απο τον αριθμο πλαισιου φαινεται η χωρα πρωτης κυκλοφοριας.
-
Παντως το βιβλιο σερβις, απο 0 χλμ, γραφει οτι γινοταν στη σουζουκι της ιταλιας. Τι να πω να εχουν γραψει ψευτικα χαρτια? Εχουνε και τη σφραγιδα της σουζουκι και το χαρτι της σουζουκι ολες οι σελιδες...
Τα τελευταία χρόνια, στη Suzuki, άρχισαν να κολλάνε ένα ασημένιο αυτοκόλλητο μαζί με την σφραγίδα του συνεργείου, σε κάθε σέρβις.
-
@a-d-p said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Τα τελευταία χρόνια, στη Suzuki, άρχισαν να κολλάνε ένα ασημένιο αυτοκόλλητο μαζί με την σφραγίδα του συνεργείου, σε κάθε σέρβις.
Δεν έχω προσέξει το βιβλιαράκι στα Swift και στο Vitara για το αυτοκόλλητο ,καλά που το ανέφερες να το δω!
-
Η τιμή δεν είναι ευκαιρία, αλλά λογική.
Αφού είναι και ελεγμένο, νομίζω τα αξίζει. -
Καλησπέρα στο φόρουμ
Λοιπόν αν και πεζός πλέον καθώς το αμάξι έχει περάσει στα χέρια της αδερφής. Έγιναν κάποια πραγματάκια και τα αναφέρω συνοπτικά :
1)Το αμάξι έβγαζε συνέχεια alert για low tyre pressure. Στην αρχή νόμιζα ότι πάει και το γεμίζει στα βενζινάδικα που δεν έχουν συνήθως ακριβή όργανα μέτρησης καο της εβαζαν λιγότερο ή η ίδια δεν είχε καταλάβει τις μονάδες μέτρησης της πίεσης. Το πήγα εγώ , βάλαμε 36 μπροστά και 32 πίσω psi και η ένδειξη ήταν αναμενη. Οποτε το πήγε στον έμπορο που το πήραμε καο το έφτιαξε.
**Να σημειώσουμε ότι το αμάξι έχει 35 Κ χλμ 4 ετών και 4 μηνών με τα εργοστασιακά λάστιχα, για τα οποία της θυμίζω κάθε εβδομάδα να κλείσει ραντεβού να τα αλλάξει μιας και χρησιμοποιεί το αμάξι μέσα στο λεκανοπέδιο καθημερινά ( περίπου 40 χλμ / ημέρα)
Δεν είναι στο χέρι μου.2)Το αμάξι έχει και ένα άλλο θεματακι στα ηλεκτρονικά, όμως δεν την ενοχλεί προς το παρόν. Όταν πατάς το κλειδί ή από το χερούλι δύο φορές για να ξεκλειδώσουν όλες οι θύρες, ανάβει για 2 δευτερόλεπτα η οθόνη, σαν να ανηηεις μόνο τα ρεύματα ( πατώντας το κουμπί εκκίνησης 2 φορές γρήγορα,χωρίς να βαλεις μπροστά τον κινητήρα) και ανοίγει το δεξί φλας ( ένα από τα δύο) . Δεν το κάνει πάντοτε, αλλά εγώ που το πήρα να πεταχτώ στον φούρνο μου το έκανε. 4 φορές που έπαιζα.
-
Το ένα είναι ίδιον του swift. Κάνε λίγα χιλιόμετρα και σταματά αφού έχεις φουσκώσει τα λάστιχα.
Το δεύτερο, δενκαρλααβα γιατί πατάς δύο φορές το start. Μια θέλει με συμπλέκτη
-
Το ένα είναι ίδιον του swift. Κάνε λίγα χιλιόμετρα και σταματά αφού έχεις φουσκώσει τα λάστιχα.
Για το 1ο , η ένδειξη δεν έφευγε με τίποτα.Το πήγε στον έμπορο λαι το ρυθμισανε.
Για το 2ο , να θυμίσω: είναι αυτόματο η έκδοση glx που εψει κουμπί εκκίνησης.
Αν πατήσεις το κουμπί μια φορά για 2 sec ανοίγουν ηλεκτρονικά και κινητηρας
Αν το πατήσεις χωρίς να πατάς φρένο 2 φορές γρήγορα και τξ αφήσεις, ανοίγουν τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου. (Σαν να γυριζεις το κλειδί νια σκάλα, χωρίς τον κινητηρα)
Το θέμα που παρουσιάζει ειναι οταν πάω να ανοίξω τις πόρτες με το κλειδί που έχω, όταν πατάς unlock μια φορά ανοίγει του οδηγού, αν πατήσεις δύο φορές ανοίγουν όλες οι θύρες ρου αυτοκινήτου, τοτε ανοίγει για 3 δευτερόλεπτα η οθόνη σαν να πάτησα το κουμπί εκκίνησης και ανοίγει και το δεξί φλας και μετα σβήνουν -
Άκου που σου λέω. Βάλε όσα bar λέει και κάνε 5-10 χλμ
-
@petrosv30 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Για το 1ο , η ένδειξη δεν έφευγε με τίποτα.Το πήγε στον έμπορο λαι το ρυθμισανε.
Για το 2ο , να θυμίσω: είναι αυτόματο η έκδοση glx που εψει κουμπί εκκίνησης.
Αν πατήσεις το κουμπί μια φορά για 2 sec ανοίγουν ηλεκτρονικά και κινητηρας
Αν το πατήσεις χωρίς να πατάς φρένο 2 φορές γρήγορα και τξ αφήσεις, ανοίγουν τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου. (Σαν να γυριζεις το κλειδί νια σκάλα, χωρίς τον κινητηρα)
Το θέμα που παρουσιάζει ειναι οταν πάω να ανοίξω τις πόρτες με το κλειδί που έχω, όταν πατάς unlock μια φορά ανοίγει του οδηγού, αν πατήσεις δύο φορές ανοίγουν όλες οι θύρες ρου αυτοκινήτου, τοτε ανοίγει για 3 δευτερόλεπτα η οθόνη σαν να πάτησα το κουμπί εκκίνησης και ανοίγει και το δεξί φλας και μετα σβήνουνΧωρίς να πατάμε κάποιο πεντάλ:
- Ένα πάτημα του START είναι το ACC δηλ. ραδιόφωνο μόνο.
- Δύο πατήματα του START ανάβουν και τα διάφορα υποσυστήματα χωρίς να ανάψει ο κινητήρας.
Αν πατάμε το φρένο:
- Ένα πάτημα του START ανάβει ο κινητήρας.
Αν θέλεις με το που το ξεκλειδώνεις να ανοίγουν ΟΛΕΣ οι πόρτες ακολούθα αυτό με κίτρινο:
Για την πίεση των ελαστικών, βάζουμε τον αέρα σε κρύα λάστιχα.
-
Αυτά που μου γράφετε τα ξερω , όπως για το πόσες φορές πατάς και τι ανοίγει αντίστοιχα.
Γράφω για ένα θεματακι που παρατηρώ
Όταν είμαι έξω από το αμάξι και πάω να ανοίξω, όταν πατάω το φορητό κλειδί, δύο φορές και ανοίξουν όλες οι θύρες στο αυτοκίνητο πριν προλάβω να κάτσω μέσα, ηια 3 δευτερόλεπτα περίπου, ανοίγει από μόνη της η οθόνη του πίνακα οργάνων(όχι η οθόνη αφής)και το δεξί φλας( μπορεί μα είναι και το αριστερό, δεν θυμάμαι) το λεω γιατί ακούω τον ήχο του. Και μετά σβήνουν όλα. Όπως ήταν σβηστά από πριν.Χωρις να έχω πατήσει ακόμα κάποιο πεντάλ και να έχει ανοίξει το αμάξι.
Προφανώς και δεν μας ενοχλεί, απλά το αναφέρω -
Άκου που σου λέω. Βάλε όσα bar λέει και κάνε 5-10 χλμ
Δεν έκανα τόσα πολλά άλλα το καταλαβαίνω.
Πιθανόν λόγω του κρύου, η πίεση έχει πέσει αρκετά μέχρι να ζεστάνουν, οπότε αισθητήρας κάνει την δουλειά του σωστά.
Νέο Suzuki Swift 2017