-
@antoniokon said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Μικρή υπενθύμιση....
Για το νέο Swift (2024) υπάρχει ήδη σχετικό τόπικ...
https://forum.4troxoi.gr/topic/102698/suzuki-swift-2024/197
Για να μην μπερδευόμαστε... -
@katafractos17 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Πραγαμτικά τώρα, πως είναι έτσι ρε σεις;;;
Χαχαχα...
Μιλάμε για την πλήρη σχεδιαστική αποτυχία.Δεν έχεις γούστο
-
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Χαχαχα...
Μιλάμε για την πλήρη σχεδιαστική αποτυχία.Δεν έχεις γούστο
Lap, έχεις χάσει το δικαίωμα να μιλάς για γούστο σε σχέση με αυτοκίνητα!!!
-
Χαχαχα...
Μιλάμε για την πλήρη σχεδιαστική αποτυχία.Το ίδιο λέγαμε και για το νέο Yaris. Θέμα συνήθειας είναι.
-
-
Δεν ξέρεις τι χάνεις!
-
Καλησπέρα , λοιπον αυτα που θελω να γραψω αφορουν μεν ειδικα το σουζουκακι του 20(faceift το 2020) , αλλα γενικα αφορουν και καθε αμαξι.
Θα ηθελα να γραψω σχετικα με τα τζαμια του αυτοκινητου, πλυσιμο,αφαιρεση χρωματος και αλατων.
Αν υπαρχει στο φορουμ , κατηγορια : τζαμια-->πλυσιμο..> αφαιρεση αλατων. Θα το ψαξω και θα γραψω εκει.
Αν δεν υπαρχει, θελετε να φτιαξουμε ενα τετοιο θεμα?
Να εχει σχεση μονο με τζαμια. (Θα ελεγα εγω, εξωτερικα) -
Υπάρχει εκτενές θέμα για πλύσιμο.
-
Παιδια καλησπερα, επειδη ειμαι στο ψαξιμο για αμαξι μεχρι 10-11 χιλιαρικα και θα ειναι το πρωτο μου αμαξι.. Με κατατοπισαν απο το αλλο θεμα που ειχα ανοιξει και μιλουσα για opel astra/ford focus/polo κυριως πετρελαιο, προς το suzuki swift 1.0 η και το 1.2.
Γενικα μου αρεσει η ιδεα να εχει το γκαζακι του και να στριβει το αμαξι, με ενδιαφερει η αξιοπιστια που εχει το αμαξακι αυτο.
Αποτι διαβασα στο φορουμ των σουζουκακιδων, ολοι γκρινιαζουν για το ποσο θορυβωδες ειναι και ποσο χαλια αναρτησεις εχει. Αξιζουν 11 χιλιαρικα για τετοιο αμαξι με καμια 100η χιλιαδες χλμ πανω του? Η να κοιταξω κατι αλλο? Σκεφτειτε βεβαια οτι πριν κανα χρονο κοιταγα να αγορασω saxo/rallye απλως δεν βρηκα ποτε, και το μπατζετ ανεβηκε. Βεβαια ακομα τα γλυκοκοιταω για αυτο μου γυαλισε και το swift. -
Αν θες κάτι τόσο οδηγοκεντρικό, καλύτερα να πας σε κάτι παλιότερο αλλά πωρωτικό.
-
Το turbo swift είναι ο αληθινός απόγονος του rallye. Δεν στο λέω με υπερβολή. Τα ξέρω καλά τα ραλλακια. Με αυτά ασχολιόμουν στην εποχή τους.
Το swift με την δύναμη και το στήσιμο μόλις σηκώσεις το πόδι από το γκάζι γυρίζει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως το ραλλυ. Απλώς σε κόβει μετά από λίγο το esp. Ευτυχώς.
Τεσπα, ναι αν θες ραλλακι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το swift. Και η σκληρότητα της ανάρτησης είναι πταίσμα και γενικότερα ως ανάρτηση πολύ καλύτερη από το παλιότερο ραλλακι. Γενικά το πλαίσιο του είναι τριπλάσιας στιβαρότητας ακαμψίας από ότι στα ραλλακια.
Αξίζει με τα χίλια
Τα φρένα του είναι σαφέστατα καλύτερα από το ραλλακι.
Το κιβώτιο σαφέστατα έτη φωτός καλύτερο από το ραλλακι.
-
Το turbo swift είναι ο αληθινός απόγονος του rallye. Δεν στο λέω με υπερβολή. Τα ξέρω καλά τα ραλλακια. Με αυτά ασχολιόμουν στην εποχή τους.
Το swift με την δύναμη και το στήσιμο μόλις σηκώσεις το πόδι από το γκάζι γυρίζει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως το ραλλυ. Απλώς σε κόβει μετά από λίγο το esp. Ευτυχώς.
Τεσπα, ναι αν θες ραλλακι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το swift. Και η σκληρότητα της ανάρτησης είναι πολύ καλύτερη ως αίσθηση Γενικά το πλαίσιο του είναι τριπλάσιας στιβαρότητας από ότι στα ραλλακια.
Αξίζει με τα χίλια
Για αυτό απενεργοποιείς το ESP...
-
@npapanik said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Τεσπα, ναι αν θες ραλλακι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το swift. Και η σκληρότητα της ανάρτησης είναι πολύ καλύτερη ως αίσθηση Γενικά το πλαίσιο του είναι τριπλάσιας στιβαρότητας από ότι στα ραλλακια.
Αξίζει με τα χίλια
Άσε μη τα λες δημοσίως.
-
@npapanik said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Αξίζει με τα χίλια
Άσε μη τα λες δημοσίως.
-
Αν βρει το παλικάρι σαν του παπανικ από πάνω. Δεν θα πιστεύει το τι οδηγεί. Μικρό καθημερινό σουπερκαρ.
Στην Ελλάδα δεν ακούστηκε διότι ζούμε στην εποχή των suv. Αλλά είναι ΑΜΑΞΑΡΑ
Δεν ξέρω αν υπάρχουν.
-
To τελευταίο swift sport στην τιμή που θέλει δεν το βρίσκει.
Και το προηγούμενο, ίσως. Στο τρίθυρο μου άρεσε πολύ η υπερστροφική του συμπεριφορά.
-
Αν καταλαβα καλα μιλατε για το swift sport 1.4 με τα 140 αλογα? Η για το παλιο swift sport 1.6 ατμοσφαιρα 125 αλογα?
Το 1.4 με τα 140 ξεφευγει στη τιμη αρκετα.
Εγω αναφερομουνα στο 1.0 τουρμπατο με τα 110 του 2017-2018. Αποτι διαβαζω ειναι σχετικα σβελτο, δεν θα ηθελα το 1.2 που αποτι φαινεται ειναι αξιοπιστο ναι αλλα απο επιδοσεις μετριο. Να προτιμησω ισως το παλιο swift sport με τον 1.6 και να μου μεινουν τα λεφτα για βενζινες? -
Ναι για το 140αρι,
Να θυμάσαι πως είναι ελαφρύ. Δηλαδή το 1,2 στην τοπ έκδοση ζυγίζει 910-920 κιλά. Όσα ακριβώς και το ραλλακι
Το turbo λίγο παραπάνω.
Στο turbo τώρα. Είναι άμεσου ψεκασμού που σημαίνει πως κάποτε θα ζητήσει καθαρισμό αυλών και βαλβίδων εισαγωγής.
Κόστος 200-250 ευρώ χοντρικά.Εάν τηρούσαν τα σερβίς και το λάδι του που ψύχει την τουρμπίνα τότε θα ναι μια χαρά. Είναι αξιόπιστα μοτέρ.
Το 1,2 δεν έχει τέτοια θέματα διότι είναι έμμεσου ψεκασμού και γενικότερα έχει λιγότερα εξαρτήματα άρα μικρότερες πιθανότητες κάτι να πάει στραβά.
Ναι είναι σκληρότερο στις αντιδράσεις του από ότι τα άλλα που έβλεπες και ναι σε σαθρό οδόστρωμα έχει 1-2db παραπάνω θόρυβο κύλισης αν και με νέα ελαστικά εξαλείφεται η διαφορά αυτή. Τα εργοστασιακά ελαστικά ήταν μάπα.
Στην αίσθηση οδήγησης όμως. Οι μοναδικοί αντίπαλοι του είναι.
Fiesta (γενικά ολοκληρωμένο αυτοκίνητο και αυτό), Mini Cooper και από παλιότερα τα ραλλακια. Κανενα άλλο στην αγορά δεν συγκρίνεται στην αίσθηση οδήγησης που σου δίνει. Για αυτό και έχει φανατικό κοινό ανά τον πλανήτη σε όλες τις χώρες.Οχι να πάρεις το νέο. Αλλη πλατφόρμα, άλλη ασφάλεια, άλλος εξοπλισμός άνεσης κτλ κτλ
Υ.γ Το χιλιάρι δέχεται πείραγμα. Οπως μεγαλύτερο intercoοler και προγραμματισμό που το κάνει ακόμα καλύτερο.
-
Επίσης θα πω ότι θα βρεις στα ίδια ή λιγότερα λεφτά Baleno με τον ίδιο κινητήρα.
-
Τελείως άλλο στήσιμο. Αυτό είναι οικογενειακό αυτοκίνητο.
Αχ
Νέο Suzuki Swift 2017