-
Στην Ιταλία το νέο Niro phev, με acc (ΗDA), όλους τους αερόσακους συν γόνατος κι ανάμεσα σε συνοδηγό-οδηγό από 40.250
-
Mια -πιθανή- εξήγηση για το ειδικά σχεδιασμένο C-pillar του νέου Κia Niro:
1,2km/lt επιπλέον στο HEV.
-
-
-
Πόσο άδικο για το Κια να έχει 4 αστέρια και τα ανταγωνιστικά μοντέλα με τα μισά Adas 5
-
Έχασε ένα αστέρι επειδή οι αισθητήρες για πεζούς και αυτόματα φρεναρίσματα ήταν λίγο νωχελικοι. Κατά τ'άλλα το αυτοκίνητο είναι μπετόν αρμε.
-
@lap said in Kia Niro 2016:
Πόσο άδικο για το Κια να έχει 4 αστέρια και τα ανταγωνιστικά μοντέλα με τα μισά Adas 5
Τα λέει η Dacia και την παίρνουν στο ψιλό...
-
@ggab said in Kia Niro 2016:
Έχασε ένα αστέρι επειδή οι αισθητήρες για πεζούς και αυτόματα φρεναρίσματα ήταν λίγο νωχελικοι. Κατά τ'άλλα το αυτοκίνητο είναι μπετόν αρμε.
Έτσι ακριβώς. Στην μετωπική το παρμπρίζ ούτε μια ρωγμή δεν έκανε, η πόρτα ακλόνητη, έχει αερόσακο ανάμεσα στους επιβάτες.
4.42μ με 1.58 ύψος και 2.72μ μεταξόνιο που σημαίνει ότι θα έχει άριστο χώρο για τα πόδια των πίσω και με 450λτ στο full hybrid.
Και εξαιρετικές θεωρητικές καταναλώσεις διαβάζω.
Ένα λίγο μικρότερο σπορτατζ και αρκετά χιλιάρικα κάτω , με μάλλον ομοίως εξαιρετικξς ποιότητας εσωτερικό και μάλλον πιο εύπεπτη εξωτερική εμφάνιση.
Και αυτόματο κιβώτιο με αίσθηση αλλαγής ταχυτήτων και όχι cvt βούισμα πατιναρισμα... φυσικά έχει πέσει καπέλο στην τιμή Ελλάδα... -
Φυσικά οι τιμές εδώ είναι αλλού για αλλού...στην Ιταλία 30.5-32.5-34.5 οι 3 εκδόσεις δεν ξέρω αν έχουν 5 χρόνια σέρβις εκεί στην τιμή.
Εδώ 33.5-36.5-39.5 με σέρβις -1Κ χωρίς! Δλδ 2-3-4Κ ακριβότερο από την Ιταλία εδώ! Μια χαρά.... -
Οι εισαγωγείς πλέον από τον τρόπο που διαμορφώνονται οι τιμές δεν τιμολογουν πλέον τα νέα μοντέλα τους μόνο από τα κοστολογια που παίρνουν από τα εργοστάσια και με τον εσωτερικό ανταγωνισμό για αποφυγή κανιβαλισματος μεταξύ μοντέλων της ίδιας ή αδερφής εταιρείας αλλά και σύμφωνα με το τι κάνει το διπλανό μαγαζί που έχει ανταγωνιστικό μοντέλο. Δλδ αν η Χόντα έβγαζε το hrv στα 30-31 τόσο θα είχε και το Νίρο (όσο έχει δλδ και στην Ιταλία).
Αφού όμως βγήκε πρώτος ο Σ. και το πήγε 33.5Κ εκεί θα το πάμε και εμείς ανεξάρτητα αν κοστολογικα μπορούσαμε να το έχουμε -2-3Κ κάτω!
Φυσικά τον ανταγωνισμό τον κοιτάμε μόνο όταν μας συμφέρει!
Το chr δεν το θεωρούμε ανταγωνισμό παρότι έχει σαρώσει την αγορά, φτιάχνουμε μια θεωρία ότι εμείς δεν το βλέπουμε και κουμπώσουμε στις ακριβές τιμές της Χόντα!
Κάπως έτσι το Νίρο ξεκινά κατά 3Κ πάνω από το σπορτατζ ( έστω και από την άσχημη έκδοση του που καίει 2λτ παραπάνω).
Λογική λαϊκής δλδ. Πόσο έβαλε τις ντομάτες ο απέναντι τόσο και εγώ παρότι τις έχω πάρει φθηνότερα!
Θα μου πεις τώρα ανακάλυψες την ελεύθερη αγορά; Όχι απλά επισημαίνουμε πως οι κακες τιμές του ενός επηρεάζουν τον άλλον. -
Είχαν έναν ενδιαφέρον άρθρο οι 4Τ και λέγανε εν ολίγοις ότι εδώ και 1 χρόνο περίπου οι κατασκευαστές (και όλο το σύστημα πώλησης κατ' επέκταση) δεν κοιτάνε πλέον πόσα αυτοκίνητα μπορούν να παράξουν/πουλήσουν αλλά ποιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος με το οποίο μπορούν να πουλήσουν τα διαθέσιμα αυτοκίντα. Αφού η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά, σε αντίθεση με το τι γινόταν τόσα χρόνια. Εχουμε τεράστια στροφή στο μοντέλο, αυτό είναι πολύ σημαντική αλλαγή και πρέπει να το θυμόμαστε. Για αυτό και αγορές με μεγαλύτερη κέρδος ανά αμάξι έχουν συντομότερους χρόνους παράδοσης.
-
Νομίζω δεν έχει αυξηθεί τόσο η ζήτηση όσο έχει μειωθεί η διαθεσιμότητα κάνοντας την ζήτηση να φαίνεται μεγάλη.
Αυτό το ράλι τιμών και των μουφα κοστολογησεων όχι σύμφωνα με το πραγματικό κόστος αλλά σύμφωνα με το τι πουλάει ο απέναντι καταλήγει τελικά να ψωνίζουν ή αυτοί που δεν νιώθουν οικονομικά ή αυτοί που πρέπει να φάνε το διαθέσιμο απόθεμα πριν το φαει η εφορία ή αυτοί τους άφησε το αμάξι τους και έχουν κομποδεμα μαζεμένο για αυτή την αγορά.
Οι υπόλοιποι που λίγο πολύ έχουν ένα σύγχρονο αμάξι κατω της δεκαετίας βλέπουν την κοροϊδία και φεύγουν...
Υπάρχει φυσικά και η αναγκαστική πρόθεση των κατασκευαστών να πουλήσουν ηλεκτρικά που δεν φεύγουν παρότι πλέον με τις επιδοτήσεις και το ραλι των θερμικών έχουν πατσισει τις τιμές των ηλεκτρικών!
Το Νίρο hev με το ev έχουν μόνο 4 χιλιάδες διαφορά και πιστεύω σε ένα χρόνο μπορεί και να κοστίζουν το ίδιο. Φυσικά δεν τσιμπάει κανείς παρά τα εκατομμύρια που χώνουν στον ειδικό τύπο για διαφήμιση. -
@tkin73 said in Kia Niro 2016:
Νομίζω δεν έχει αυξηθεί τόσο η ζήτηση όσο έχει μειωθεί η διαθεσιμότητα κάνοντας την ζήτηση να φαίνεται μεγάλη.
Ναι δεν είπα ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση, έγραψα ότι η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά γιατί -όπως σωστά λες- η προσφορά έχει μειωθεί αρκετά. Όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, η αναλογία προσφοράς/ζήτησης είναι υπερ της ζήτησης. Οπότε θα δούμε να αυξάνονται οι τιμές αρκετά τα επόμενα χρόνια.
-
@fanis75 said in Kia Niro 2016:
Ναι δεν είπα ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση, έγραψα ότι η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά γιατί -όπως σωστά λες- η προσφορά έχει μειωθεί αρκετά. Όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, η αναλογία προσφοράς/ζήτησης είναι υπερ της ζήτησης. Οπότε θα δούμε να αυξάνονται οι τιμές αρκετά τα επόμενα χρόνια.
Σωστα, και πιο ακριβες είναι οτι εχει αυξηθει η προθεση αγορας και οχι η αγορα σε αυτες τις τιμες. Δλδ απλα πολλοι τα βλεπουν πολλοι παιρνουν προσφορές αλλά οταν φτανει η ωρα της αποφασης κανουν πισω βλεποντας τον τυχοδιωκτισμό των εισαγωγεων.
Ομως αυτό εκλαμβάνεται οτι γινεται χαμος στις αντιπροσωπιες.
Οι εισαγωγεις εχουν μηδενικό στοκ παραγγελνουν μονο αφου παρουν προκαταβολες ,με ανοικτη παντα τιμη, και αυτο δημιουργεί παραδοσεις 1 & 1 1/2 χρονο -
@fanis75 said in Kia Niro 2016:
Δεν είμαι σιγουρος για το τελευταίο δεν πάνε γραμμικά ανισορροπία προσφοράς&ζητησης με αύξηση τιμής. Όταν ξεπεραστεί κάποιο όριο ο καταναλωτής θα αποφασίσει να μην αγοράσει και να περασει με ότι έχει/παρει μεταχειρισμένο χρεπι και η εταιρία/ΝΠ εκεί που έπαιρναν 20 αυτοκίνητα θα πάρουν 10. Κάποια στιγμή ή θα πέσουν οι τιμές ή οι αντιπροσωπείες θα αναδιαρθρωθούν απολύοντας πωλητές/ κλείνοντας καταστήματα.
Αν το αμάξι κάνει όσο μια γκαρσονιέρα στο Περιστέρι πόσοι θα αγοράσουν;
Αν αυξήσουν αρκετά θα γίνουν εταιρίες ζομπι (νεκρές) -
Από οικονομικής άποψης θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε σε απόλυτες τιμές τον όγκο πωλήσεων φέτος σε σύγκριση με το 2021.
Ακόμη και το A εξάμηνο του 21 με το αντίστοιχο του 22 ίσως να έδινε μια εικόνα. -
@vagkirk said in Kia Niro 2016:
Από οικονομικής άποψης θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε σε απόλυτες τιμές τον όγκο πωλήσεων φέτος σε σύγκριση με το 2021.
Ακόμη και το A εξάμηνο του 21 με το αντίστοιχο του 22 ίσως να έδινε μια εικόνα.δεν βγαίνει ακρη αν δεν ξερεις ποσες πωλησεις δεν ειναι leasing εταιρειων. Οι δουλειες στις εταιριες στην μετα κορωνα εποχη εχουν ανοιξει πολυ και οι αναγκες σε νεα αμαξια και σε ανανεωση στολων μεγαλες.
Αυτα ομως δεν αφορουν τον ιδιωτη που μετρά και το κατοσταρικο. Η εταιρεια αν παρει αυξηση 5 ή 10% το αμαξι οι περισσοτεροι δεν θα το καταλαβουν καν ( μερικοί παρακαλουν κιολας για να εμφανίσουν εξοδα για να γλυτώσουν φορο)...
-
Ακόμη και το A εξάμηνο του 21 με το αντίστοιχο του 22 ίσως να έδινε μια εικόνα.https://www.helgilibrary.com/blog/sales-of-new-cars-in-europe-fell-125-in-may-2022/
Δεν ξέρω αν σε καλύπτει, αλλά έχει πολλά στοιχεία.
-
@dublin said in Kia Niro 2016:
Ακόμη και το A εξάμηνο του 21 με το αντίστοιχο του 22 ίσως να έδινε μια εικόνα.https://www.helgilibrary.com/blog/sales-of-new-cars-in-europe-fell-125-in-may-2022/
Δεν ξέρω αν σε καλύπτει, αλλά έχει πολλά στοιχεία.
Ωραία πληροφόρηση.
Η Ελλαδίτσα κρατάει στα ίδια μέχρι και Μάιο του 22.
Γενικά πτώση 12,5% πανευρωπαικά
Πολύ ενδιαφέρουσα η μεγάλη άνοδος του Hyundai Group με μετατόπιση των πωλήσεων κυρίως σε ΚΙΑ , και η άνοδος του Renault Group που μάλλον οφείλεται στον μεγαλύτερο βαθμό της στην Dacia.
Και η Τoyota είναι επίσης με θετικό πρόσημο απο τους μεγάλους.
Πολύ ενθαρρυντική κατα την αποψη μου η σχετικά μεγάλη αρνητική μετατόπιση πωλήσεων του VW group και της Stellantis.
Ίσως πάρουν ένα μάθημα καλό αν συνεχιστεί αυτό μέχρι τελος του έτους.
(Δεν ξέρω βέβαια αν αυτή την χασούρα την αντισταθμίζουν με βελτίωση πωλήσεων σε Κινα κλπ Ασιατικές αγορές και αν οι χαμηλότερες πωλήσεις δεν σημαίνουν μείωση εσόδων αν πουλάνε 15-25% ακριβότερα οχήματα τελικά)Πάντως το γενικό προφίλ των επιλογών των ευρωπαίων μου αρέσει πολύ ως προς τα άμεσα αντανακλαστικά του με την μετατόπιση τους προς VFM επιλογές σε περίοδο ανόδου των τιμών και καυσίμων.
-
Aν και η κυρίως δοκιμή είναι για το Kia Niro HEV, δείτε το τελευταίο 2λεπτο (στο 23:45) που επιταχύνει δύο φορές 0-100 με το EV6 GT (3.54" τα 0-100 και περίπου 8" τα 0-200)...
Youtube Video
Kia Niro 2016