-
Κουκλάκι είναι!
-
Το θέμα της ομορφιάς είναι καθαρά υποκειμενικό. Εγώ προσωπικά τρελαίνομαι για το αυτοκίνητο γι'αυτό και το πήρα! ΠΧ εγώ θεωρώ εντελώς κακάσχημα τα Citroen. Δεν θέλω να τα βλέπω καν. Πολλοί εδώ μέσα τα θεωρούν όμορφα. Ε τι να κάνουμε. Δεν αρέσουν σε όλους όλα τα αυτοκίνητα.
-
Κι εγώ το βρίσκω πολύ όμορφο σχεδιαστικά.
Μου αρέσει πάρα πολύ. -
Volvo: Καινούργιο μοτέρ για το XC40
Το XC40 αποκτά νέο βενζινοκινητήρα στην γκάμα του με μικρο-υβριδική υποβοήθηση και απόδοση 163 άλογα, σε αντικατάσταση του ίδιας ισχύος T3.
Η άφιξη μιας πιο προσιτής ηλεκτρικής έκδοσης δεν θα είναι η μόνη καινοτομία στην γκάμα του XC40 αυτό το φθινόπωρο. Το μικρότερο SUV της Volvo εμπλουτίζει την γκάμα του με ένα νέο μικρο-υβριδικό μοτέρ, το B3. Αντικαθιστά δε, το T3 με το 3κύλινδρο 1.500άρι μοτέρ τούρμπο των 163 ίππων.
Το B3 έχει την ίδια ισχύ, αλλά με υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα. Αυτή η μονάδα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων DCT. Το αυτοκίνητο είναι προφανώς προσθιοκίνητο και η μέγιστη ροπή του τα 265 Nm στις 1.500 rpm.
Με τον μικρο-υβριδισμό του, το B3 υπόσχεται καλύτερη ισορροπία CO2 από το T3. Αλλά με εκπομπές ρύπων 153 έως 160 g/km, δεν θα ξεφύγει από το μάλους των τελών κυκλοφορίας δεν θα έχει ελεύθερη κίνηση στον Πράσινο Δακτύλιο, αλλά ούτε και εταιρική επιδότηση. Προσώρας, η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την τιμή της νέας έκδοσης B3, η οποία αναμένεται να είναι ψηλότερη από τις €30.617 που κοστίζει σήμερα το μοντέλο εισόδου στο XC40 (Momentum Core με 6άρι χειροκίνητο σασμάν) και στη Volvo γενικότερα, αλλά και από τις €33.693 που κάνει το αντίστοιχο αυτόματο.
Υπάρχει όμως μια ακόμη αλλαγή στην γκάμα του XC40, όπου η άλλη μικρό-υβριδική έκδοση, η δίλιτρη B4 των 197 ίππων αντικατέστησε το αυτόματο Geartronic των οκτώ σχέσεων με το 7τάχυτο DCT. Το B4 να θυμίσουμε ότι διαθέτει και εκδόσεις AWD.Δηλαδή πάει ο 1500αρης ή θα τον διατηρήσει;
Η Volvo έπαθε Mazda;
Κι εμείς στην Ελλάδα που έχουμε φόρο πολυτελείας τι θα κάνουμε ρε Volvo; -
Διλιτρο και πιο σύνθετο σύστημα (λόγω υβριδισμου), άρα πολυ πιο ακριβο σε κόστος απόκτησης και συντήρησης, για να πάρω τι;; τα ίδια άλογα, την ίδια ροπή και ελάχιστα καλύτερους ρυπους.... εντελώς άκυρο
Το άλλο σύστημα το οποιο αναφέρει το αρθρο σαν πιο προσιτό και ότι θα έρθει το φθινόπωρο ποιο είναι;
-
@gebou said in volvo XC40 / V40 / CMA platform:
Το θέμα της ομορφιάς είναι καθαρά υποκειμενικό. Εγώ προσωπικά τρελαίνομαι για το αυτοκίνητο γι'αυτό και το πήρα! ΠΧ εγώ θεωρώ εντελώς κακάσχημα τα Citroen. Δεν θέλω να τα βλέπω καν. Πολλοί εδώ μέσα τα θεωρούν όμορφα. Ε τι να κάνουμε. Δεν αρέσουν σε όλους όλα τα αυτοκίνητα.
Οντως υποκειμενικό.
Πάντως και εγω το βρίσκω ομορφο και ευχομαι να είναι καλοτάξιδο αν και εγω συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς που δεν θα έπαιρνα volvo ποτέ.
Τερμα υσηχία και χαλαρότητα με 0 σπορτιφ ανυσηχίες είναι η Volvo. Αν ενας αγοραστής ψάχνει κάτι τέτοιο ναι είναι καλό θεωρω. Αυτό προσφέρει η Volvo και έχει συγκεκριμένο target group. Κατα την γνώμη μου αφού έχει αποφασίσει αυτό και το κάνει κάλα είναι καλό αυτοκίνητο για τους κατασταλαγμένους σε τι θέλουν αγοραστές.
-
code_text ```cirus about 2 hours ago @gebou said in volvo XC40 / V40 / CMA platform: Το θέμα της ομορφιάς είναι καθαρά υποκειμενικό. Εγώ προσωπικά τρελαίνομαι για το αυτοκίνητο γι'αυτό και το πήρα! ΠΧ εγώ θεωρώ εντελώς κακάσχημα τα Citroen. Δεν θέλω να τα βλέπω καν. Πολλοί εδώ μέσα τα θεωρούν όμορφα. Ε τι να κάνουμε. Δεν αρέσουν σε όλους όλα τα αυτοκίνητα. Οντως υποκειμενικό. Πάντως και εγω το βρίσκω ομορφο και ευχομαι να είναι καλοτάξιδο αν και εγω συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς που δεν θα έπαιρνα volvo ποτέ. Τερμα υσηχία και χαλαρότητα με 0 σπορτιφ ανυσηχίες είναι η Volvo. Αν ενας αγοραστής ψάχνει κάτι τέτοιο ναι είναι καλό θεωρω. Αυτό προσφέρει η Volvo και έχει συγκεκριμένο target group. Κατα την γνώμη μου αφού έχει αποφασίσει αυτό και το κάνει κάλα είναι καλό αυτοκίνητο για τους κατασταλαγμένους σε τι θέλουν αγοραστές.``` code_text
Σε ευχαριστώ πολύ. Όντως το αυτοκίνητο είναι ιδανικό για χαλαρή οδήγηση (όχι ότι θα πει όχι αν το πιέσεις, καθώς είναι αρκετά γρήγορο, σε στροφιλίκια όμως με πίεση γέρνει αρκετά) και καταπίνει πανεύκολα τα χλμ σε ταξίδια. Λόγω μεγέθους κυκλοφορεί άνετα και μέσα σε πόλη. Επίσης παραδοσιακά η volvo έχει υψηλά standards ασφάλειας και πραγματικά το αυτοκίνητο είναι ασφαλέστατο, στοιχείο που για εμένα ήταν εξαιρετικά σημαντικό.
Τέλος πάντων. Το Β3 το θεωρώ εντελώς εκτός λογικής καθώς θα πρόκειται για 2λιτρο με τις επιδόσεις του Τ3. Γιατί κάποιος να μην πάρει το Β4 με τα 197 άλογα και να πάρει το νέο Β3 με τα 163? Θα έχει τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή? Δε νομίζω. Και τώρα το Τ3 auto με το Β4 (μόνο auto βγαίνει), δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή (περίπου 4,5 χιλ). Με αποκλειστικά πάντως δίλιτρο, στην Ελλάδα θα χαντακωθεί το αυτοκίνητο καθώς θα πουλάει μόνο με leasing. Και αφού κάποιος θα πάει με leasing θα κοιτάξει τα Τ4 / Τ5 Recharge .
-
-
Στα όρια της συκοφαντίας θα έλεγε κάποιος , γιατί τέτοια ακραία εμμονή;
-
@vagkirk said in volvo XC40 / V40 / CMA platform:
Στα όρια της συκοφαντίας θα έλεγε κάποιος , γιατί τέτοια ακραία εμμονή;
Δεν είναι τωρινό.
Η Volvo απ' ότι έχω καταλάβει τους έχει στην απ' έξω και αυτοί ψάχνονται όποτε μπορούν να τη συκοφαντούν.
Τους λόγους δεν τους γνωρίζω αλλά αν κρίνω από την συμπεριφορά τους, μπορώ να φανταστώ γιατί.
Μια φορά σε ένα από τα διάφορα τέτοια άρθρα τους, προσπάθησα με επιχειρήματα να τους πω ότι πέραν από το λανθασμένο άρθρο το οποίο δεν ίσχυε και το έγραφαν μόνο και μόνο γιατί δεν ήταν καλεσμένοι στην επίσημη παρουσίαζση του XC40, δεν ήταν και σωστή μια τέτοια αντιεπαγγελματική αντίδραση και συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα ήταν όχι απλά να μην μου απαντήσουν, αλλά να σβήσουν και την ανάρτηση μου.
Από τότε, προσπαθώ να μην τους δίνω κλικ όσο γίνεται.Φανταστείτε λοιπόν τη γίνεται στο χώρο της δημοσιογραφίας για την αυτοκίνιση (και όχι μόνο) και πώς μπορούν τα ΜΜΕ να στρεβλώνουν πράγματα (όπως και το ανάποδο) και με επιχειρήματα "εφευρέσεις", να τα παρουσιάζουν όπως τα εξυπηρετεί.
-
Δημοσιογραφία επιπέδου. Τους έχω τσακώσει πολλές φορές να γράφουν μπούρδες.
Τελευταίο διαμάντι άρθρο προχθεσινό με τίτλο που παραπέμπει στην θητεία του Χριστού στον στρατό. (Τον είδαν φαντάρο). Γράφουν λοπόν ότι σε κάποια δοκιμή που έκαναν ξεζανταρίστηκε εμπρός αριστερό λάστιχο γιατί δεν είχε τον σωστό αέρα στην πρώτη αριστερή στροφή. Ναί, αριστερή στροφή και αριστερό εμπρός λάστιχο γιατί δέχτηκε τεράστιο φορτίο.
Μπέρδεψαν τα λάστιχα; Δεξί ή αριστερό;
Τα βγάζουν απ' το μυαλό τους;
Κάπου αλλού το διάβασαν και το παρουσιάζουν;
Μην ασχολείστε. -
-
Χτες πήγα βόλτα (και οδήγησα λίγο) με το XC40 PHEV ου πήρε κολλητός ως εταιρικό (πριν είχε DS7 δικό του)....απογοήτευση. Το βασικότερο μειονέκτημα είναι η ανάρτηση που προσφέρει μέτρια άνεση και ποιότητα κύλισης...μου θύμισε bmw παλιάς εποχής. Το περίμενα πολύ καλύτερο στον δρόμο αλλά εδώ κοπάναγε πίσω...καμία σχέση με την DS7!!
Καλό αυτοκίνητο, αλλά με τίποτα πρίμιο και τόσα λεφτά...για εμένα τουλάχιστον. Ναι είναι γρήγορο, αλλά το βάρος φαίνεται.
Επίσης πολύ μικρή ηλεκτρική αυτονομία, 40χλμ συνήθως με πολυ ζόρι βγάζει 50χλμ, έχει μικρή 10αρα μπαταρία. Ο έταιρος κολλητός και κουμπάρος βγάζει 80-120χλμ ηλεκτρικά με το Κούγκα, το οποιο έχει και πολύ καλύτερη ανάρτηση!
-
Πριν μια εβδομάδα συνάντησα γνωστό μου σε βενζινάδικο και καθαρίζαμε παρέα τα αυτοκίνητα μας.
Αγοράσαμε σχεδόν μαζί πριν 6 -7 μήνες.
Αυτός αγόρασε volvo xc40 με τον κινητήρα 1.5.
Τον ρώτησα αν είναι ευχαριστημένος;
Μου έκανε τρομερή εντύπωση που ανέφερε ότι το αυτοκίνητο κάνει έναν έντονο αεροδυναμικό θόρυβο πάνω από τα 120 περίπου....Στη βολβο του είπαν ότι είναι συνηθισμένο και αναλόγως πως φυσάει ο αέρας......
Επίσης για Ξάνθη μου φάνηκε μεγάλη η κατανάλωση των 9 λίτρων που μου είπε.
-
@gtsartsal said in volvo XC40 / V40 / CMA platform:
Μου έκανε τρομερή εντύπωση που ανέφερε ότι το αυτοκίνητο κάνει έναν έντονο αεροδυναμικό θόρυβο πάνω από τα 120 περίπου....
Αφού είναι σαν γκουμούτσα, πως να μην κάνει θόρυβο....αεροδυναμική τούβλου!!
-
@fanis75 said in volvo XC40 / V40 / CMA platform:
@gtsartsal said in volvo XC40 / V40 / CMA platform:
Μου έκανε τρομερή εντύπωση που ανέφερε ότι το αυτοκίνητο κάνει έναν έντονο αεροδυναμικό θόρυβο πάνω από τα 120 περίπου....
Αφού είναι σαν γκουμούτσα, πως να μην κάνει θόρυβο....αεροδυναμική τούβλου!!
Δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο από μια πριμιουμ κατασκευή.
Μπήκα τώρα και είδα ότι άλλαξε ο κινητήρας βενζίνης;
Πλέον 130 άλογα; 140 δεν είχε;
Και από 39κ; -
Είχε πει γνωστό, θεωρητικά όχι τόσο αξιόπιστο περιοδικό, αλλά μάλλον εδώ είχε δίκιο, ότι η πλατφόρμα του είναι αυτή που βγαίνουν και τα μεγάλα και έτσι έχει πολύ βάρος, οπότε στον μικρό κινητήρα έχει θέμα.
-
Χαίρετε! Ποια η άποψή σας για το Driver Assist Pack ?
Περιλαμβάνει ACC + Traffic Jam Assist, BLIS + Cross Traffic Alert, και Rear Collision Warning & Mitigation Support.
Πιστεύετε αξίζει το πακέτο στην τιμή των 1330ε ? -
@cashkader said in volvo XC40 / V40 / CMA platform:
Περιλαμβάνει ACC + Traffic Jam Assist, BLIS + Cross Traffic Alert, και Rear Collision Warning & Mitigation Support.
Πιστεύετε αξίζει το πακέτο στην τιμή των 1330ε ?Εχω βαλει τα 3 συστηματα (ACC, BLIS ,Cross Traffic Alert) στο V40CC οταν το πηρα το '17 (τότε +2.500€). Εννοείται αξιζουν και σημαντικο πολυ ότι δεν βγαζουν false alarms αρα στην νεοτερη εκδοση τους φαντάζομαι θα παιζουν ακόμα καλύτερα... Το ACC συνδιαζεται καλύτερα με αυτοματο κιβώτιο.
-
@cashkader said in volvo XC40 / V40 / CMA platform:
Πιστεύετε αξίζει το πακέτο στην τιμή των 1330ε ?Ναι εννοείται
volvo XC40 / V40 / CMA platform