-
Μαγουλιασμα θα εννοει
-
Μικρότερη βύθιση του ελαστικού ρε παιδιά!
Μην με ρωτήσετε για πόσες μοίρες διαφορά μιλάμε -
Αυτο λεω, οτι η μικροτερη βυθιση ειναι τοσο μικρη που ουσιαστικά ειναι ανυπαρκτη, ειδικα οταν μιλαμε για τοσο μικρη διαφορά σε προφιλ. Το 'μαγουλιασμα' που λεει ο Λαπ υπαρχει αλλα ειναι αλλο πράγμα.
-
οι μαύρες 19ρες που βλέπω στο site πολύ πολύ δυνατές. αλλά θα προτιμούσα κάτι άλλο για έξτρα. π.χ ηχοσυστημα
-
Mich wrote:
Το βήμα παραμένει ίδιο, άρα μεγαλύτερη ζάντα συνεπάγεται πιο λεπτό λάστιχο, δηλαδή μικρότερη κλίση στις στροφές, αλλά και μικρότερη απόσβεση.
Δεν ξέρω το σκεπτικό του Δία, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι η κλίση ενός αυτοκινήτου προέρχεται από την ανάρτηση και όχι τα ελαστικά. Το προφίλ ενός ελαστικού δεν είναι ικανό να αυξήσει ή να μειώσει τις κλίσεις.
Αυτό ακριβώς εννοούσα. Οι κλίσεις είναι θέμα αναρτήσεων. Απλά πράγματα.
-
Mich, στο θέμα της ηλιοροφής τείνω να συμφωνησω με το Δία. Είχα πανοραμική στη Giulietta. Πολύ ωραία,αλλά για Ελλάδα με τόση ηλιοφάνεια, για περίπου 5 μήνες είναι απαγορευτική.Και δεν είναι ότι άμα είναι μόνο ανοιχτή στον ήλιο σε βαράει στο κεφάλι,αλλά και κλειστή το καλοκαίρι αν το έχεις παρκάρει και πας να μπεις είναι θερμοκήπιο.Ούτε το κουρτινάκι κάνει πολλά πράγματα.
Η ηλιοροφή αξίζει για ανοιξιάτικη,φθινοπωρινή βόλτα,βραδάκι καλοκαίρι ή με λίγη συννεφιά. Προσωπικά,αν και δίνει μια ωραία αίσθηση στο αμάξι,δύσκολα θα την ξαναέβαζα.
-
Το έχουμε εξαντλήσει το θέμα της ηλιοροφής στο παρελθόν. Εγώ είχα δύο αυτοκίνητα με ηλιοροφή και το είχα κατευχαριστηθεί. Τα βράδυα όλο το χρόνο είναι μια χαρά. Το φθινόπωρο, χειμώνα και άνοιξη είναι υπέροχη και τη μέρα. Μόνο το καλοκαίρι θέλει κλείσιμο το σκιάδιο.
-
Mich, στο θέμα της ηλιοροφής τείνω να συμφωνησω με το Δία. Είχα πανοραμική στη Giulietta. Πολύ ωραία,αλλά για Ελλάδα με τόση ηλιοφάνεια, για περίπου 5 μήνες είναι απαγορευτική.Και δεν είναι ότι άμα είναι μόνο ανοιχτή στον ήλιο σε βαράει στο κεφάλι,αλλά και κλειστή το καλοκαίρι αν το έχεις παρκάρει και πας να μπεις είναι θερμοκήπιο.Ούτε το κουρτινάκι κάνει πολλά πράγματα.
Η ηλιοροφή αξίζει για ανοιξιάτικη,φθινοπωρινή βόλτα,βραδάκι καλοκαίρι ή με λίγη συννεφιά. Προσωπικά,αν και δίνει μια ωραία αίσθηση στο αμάξι,δύσκολα θα την ξαναέβαζα.
Panormus ναι, ευχαριστώ για το σχόλιο.
Υπάρχουν άλλα πράγματα να σκεφτεί να προσθέσει κάποιος πρώτα, ούτως ή άλλως. Ας πούμε, εγώ δοκίμασα το μηχανικό και τώρα ταλαντεύομαι για το αν πρέπει να πάω σε αυτόματο
Είναι το πιο ακριβό πρόσθετο στο μοντέλο που έχω επιλέξει.
Από εκεί και πέρα, είναι η ζάντα, 18αρα ή 19αρα, η επένδυση του εσωτερικού, κάμερες και αισθητήρες για το παρκάρισμα. Όλα αυτά στα έξτρα. -
Θα σου προτεινα να ξεκινησεις με εξτρα οπως καμερες, μετά επενδύσεις και χρωματισμό του εσωτερικού, μετα ηλιοροφη και τελος τις ζάντες.
Δηλαδή αυτήν τη ιεράρχηση να έχεις. Εκτός αν το κεφάλαιο σου είναι ακόμα πιο υψηλο, τότε μη σκας. Πάτα σε όλα ναι στο configuration και πάνε να φας λαγάνα.
-
εχω δει σχεδόν όλα reviews του, και δεν αναφέρεται πρόβλημα/κόλλημα είτε μηχ είτε αυτόματο. συμφωνώ απόλυτα με lap για τις προτεραιοτητες των έξτρα.
διζωνικος και κάμερα πίσω είναι must πάντως.
-
Θα σου προτεινα να ξεκινησεις με εξτρα οπως καμερες, μετά επενδύσεις και χρωματισμό του εσωτερικού, μετα ηλιοροφη και τελος τις ζάντες.
Δηλαδή αυτήν τη ιεράρχηση να έχεις. Εκτός αν το κεφάλαιο σου είναι ακόμα πιο υψηλο, τότε μη σκας. Πάτα σε όλα ναι στο configuration και πάνε να φας λαγάνα.
Χαχαχα λαγάνα με ταραμοσαλάτα
Μα αν δεν είχα περιορισμό στο μπάτζετ, ή που θα περίμενα το hybrid με τα 230 βαρβάτα αραβικά του και εκκίνηση στην τιμή ευκαιρίας των 50Κ ή θα πήγαινα σε Lexus, Jaguar E pace..
Η ιεράρχηση που κάνεις μου ακούγεται πολύ λογική!
-
panormus772 wrote:
Panormus ναι, ευχαριστώ για το σχόλιο.
Υπάρχουν άλλα πράγματα να σκεφτεί να προσθέσει κάποιος πρώτα, ούτως ή άλλως. Ας πούμε, εγώ δοκίμασα το μηχανικό και τώρα ταλαντεύομαι για το αν πρέπει να πάω σε αυτόματο
Είναι το πιο ακριβό πρόσθετο στο μοντέλο που έχω επιλέξει.
Από εκεί και πέρα, είναι η ζάντα, 18αρα ή 19αρα, η επένδυση του εσωτερικού, κάμερες και αισθητήρες για το παρκάρισμα. Όλα αυτά στα έξτρα.Mich η ηλιοροφή έχει να κάνει αποκλειστικά με την σχέση σου με τον ήλιο - εγω είχα στο προηγούμενο και ήταν απο τα καλύτερα αξεσουαρ... όταν τρέχεις σε δουλειές όλη μέρα τα 5 ή 10 λεπτά η παραπάνω που είσαι και γουστάρεις στο αυτοκίνητο μπορείς να τα εκμεταλλευθείς για ηλιοθεραπείες πρωί μεσημέρι απόγευμα... Απο τις καλύτερες φάσεις δε ήταν στον καύσωνα πριν απο μια διετία.. Επίσης είναι μια ακόμα δίοδος που όλες τις ώρες μπορεί να είναι ανοιχτή όσο θέλεις και να δημιουργείται μια ωραία αύρα αέρα περιξ του κεφαλιού σου.... Αλλα είναι στον τύπο ανθρώπου..εγώ είμαι τύπος φυλής νοτίων προαστίων σε αυτό το θέμα....
Για το αυτόματο πρέπει να το τεστάρεις επισταμένα - για εμένα τα περισσότερα που κυκλοφορούν ειδικά σε μέτριες/ χαμηλές ιπποδυνάμεις είναι πολύ αργά ....
-
-
2022 καινούργιο μοντέλο c40, ένα πιο κουπέ xc40 και το 2023 xc100, απέναντι σε x7.
σε άλλα νέα, το cupra formentor υβριδικό η δίλιτρο σαν το Leon. να δούμε κι τις τιμες
-
Παιδια, εχει κανεις νεα για τον συναγερμο;
βλέπω πως άλλες χώρες συμπεριλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό ενώ στη δική μας όχι.
δυστυχώς, για να φτιάξεις custom παραγγελία Θα χρειαστούν αρκετούς μήνες παραδοσης και τα περισσότερα ετοιμοπαράδοτα δεν έχουνε το συναγερμό, ενώ ο ντίλερ λέει πως δεν μπορεί να τον προσθέσει Ούτε αυτός στην Ελλάδα, Ούτε εγώ μετά με κάποιο retrofit option.
συνιστά να μην πάω σε 3ο εγκαταστάτη για καποιον aftermarket συναγερμο, γιατί μπορεί να δημιουργήσω πρόβλημα στην εγγύηση.
Καμια ιδεα για τις επιλογες μου; Θελω κυριως περιμετρικη προστασια για να αποφυγω πιθανες ζημιες. Το volvo on call εχει gps προστασια αλλα δεν την θεωρω αρκετη.
-
Υπερβολές του ντίλερ!
Υπάρχουν κάποιοι (λίγοι) πολύ καλοί εγκαταστάτες που κάνουν προσεγμένη δουλειά στην εγκατάσταση after-market συναγερμών. Και βέβαια δεν ακυρώνεται έτσι η εγγύηση...
-
Στην Ιταλία ξεκίνησε κι έκδοση του xc40 με τον 1.5 129cv (T2)
https://assets.volvocars.com/it/~/media/italy/listini/listino_xc40.pdf
-
Σε λίγο και με πετάλια...αχαχα!!
-
Δεν ήξερα ότι βγήκε και 2λιτρο Mild hybrid (MEHV),197hp, 4κίνητο,με αυτόματο μετατροπέα ροπής.
Εδώ κι ένα υποτυπώδες τεστ του κινητήρα B4 (λέει 0-100 8,5', 300Nm και κατανάλωση δοκιμής ~10lt/100km):
-
Μπήκα πρόσφατα σε ένα XC40 Momentum και θα ήθελα να σας μεταφέρω εντυπώσεις. Δεν το οδήγησα , απλά πέρασα από αντιπροσωπεία και πήρα προσφορά. Καταρχήν η τιμή ήταν 34k(+ 400 ευρώ για πινακίδες και τέλη κυκλοφορίας) για την Momentum T3 manual και 36,5k για αυτόματο κιβώτιο έχοντας προσθέσει τα πακέτα Park Assist ( μπρος-πίσω αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορείας) το Driver Assist (ACC, BLIS κτλ) και κάποια μικροπρόσθετα συνολικής αξίας περίπου 500 ευρώ ( εσωτερικό φωτισμό, ηλεκτρικές κλειδαρίες,ρεζέρβα,ηχοσύστημα high performance). Γενικά από ότι κατάλαβα είναι περίπου 3k κάτω από τη τιμή που θα σου βγάλει ο διαμορφωτής. Επίσης δίνουν 5 χρόνια εγγύηση (δεν ρώτησα για όριο χιλιομέτρων) και 5 χρόνια οδική. Χρηματοδοτικό με 7,5% επιτόκιο. Εξωτερικά μου φάνηκε πολύ τετραγωνισμένο και ογκώδες,περίεργες αναλογίες. Αρκετά μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Το έχω δει νύχτα στο δρόμο και από πίσω με τα led είναι εντυπωσιακό. Έχει ψηλή αίσθηση η θέση οδήγησης και φαίνεται αρκετά ποιοτικό το εσωτερικό του. Μου άρεσε πάρα πολύ μία λωρίδα αλουμινίου που έχει η κονσόλα. Οι πίσω χώροι αρκετά άνετοι για τους επιβάτες, το πορτ-μπαγκαζ μου φάνηκε μέτριο. Από κατανάλωση σύμφωνα με τον πωλητή δείχνει 8.5L/100 και κόστος service πενταετίας μου είπε 1200,00 ευρώ. Γενικά αποκόμισα πολύ ωραία αίσθηση αλλά πάλι στο Kuga καταλήγω καθώς τα είδα δίπλα-δίπλα, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά και σε θέμα εξοπλισμού-πρόσθετων.
volvo XC40 / V40 / CMA platform